Kawa znana jest ze swoich właściwości pobudzających. Choć wielu z nas sięga po nią po przebudzeniu, nie jest to najlepsza taktyka. Prowadzi ona bowiem do rozregulowania dobowego rytmu wydzielania kortyzolu. Kiedy więc można wypić małą czarną? Znamy dobrą odpowiedź. Kawę można podać na wiele sposobów. Prozdrowotne dodatki takie jak cynamon czy kurkuma nie są jednak tak popularne, jak mleko, którego wlewanie do czarnego napoju może mieć przykre skutki. Równie istotny będzie też moment, w którym sięgniemy po ten napój. Warto wiedzieć, kiedy lepiej z niego zrezygnować.
Pomysł na tani i szybki obiad? Ekspresowe warzywa z patelni. Danie przygotujesz błyskawicznie z produktów, które masz w lodówce. Do warzyw z patelni możesz podać również kilka wspaniałych składników, dzięki którym ugotujesz szybki, zdrowy i pyszny obiad.Warzywa z patelni możesz podać samodzielnie, możesz również ugotować do nich ryż lub ulubioną kaszę. Do warzyw z patelni doskonale pasuje także pieczona lub gotowana na parze ryba, kawałek indyka lub kurczaka. Tak przygotowany obiad jest zbilansowany, mało kaloryczny, sycący i przede wszystkim zdrowy.Do przygotowania dania z patelni wykorzystaj również inne, ulubione warzywa. Podsmażone na oliwie warzywa to doskonały patent na porządki w lodówce. Jeśli przykładowo zostało Ci kilka pieczarek, fasolka, groszek, kukurydza, czy inne warzywo, koniecznie dodaj je do reszty składników.Danie możesz również doprawić na wiele sposób, w zależności od preferencji smakowych i dodatków. Świetnie sprawdzi się w całej potrawie curry, kurkuma, papryka mielona, czy kmin rzymski. Zamiast ziół prowansalskich, warzywa możesz również doprawić świeżym rozmarynem, koperkiem lub natką pietruszki. Doskonałym pomysłem na dania warzywne i porządki w lodówce, jest również wiosenna zupa jarzynowa, makarony z sosami na bazie warzyw i zapiekanki. W ten sposób otrzymamy wiele smacznych potraw, a i wykorzystamy całkowicie jedzenie, dzięki czemu nic się nie zmarnuje.
Kawę zwykle pijemy o poranku. Część z nas sięga po nią również w dalszej części dnia. Warto wiedzieć jaka ilość napoju ma szansę wspomóc naszą pracę i zdrowie, a jaka wręcz przeciwnie. Naukowcy w badaniach ustalili, jaki jest limit dziennego spożycia kawy. Sprawdźcie koniecznie.Kawa ma wiele smakowitych odsłon. Wspominaliśmy już, że dodawanie do niej kurkumy czy cynamonu potrafi podnieść liczne prozdrowotne walory naparu. Dziś skupimy się na temacie, wokół którego krąży wiele mitów, czyli zdrowej dziennej ilości spożycia. Nie jest ona tak mała jak niektórzy postulują.
Pasta kanapkowa z bobu to pomysł na solidną dawkę energii z samego rana. Pasta jest lekka, zdrowa, ale i bardzo pożywna. Podana z kromką świeżego chleba, kozim serem, pomidorem lub innymi, ulubionymi dodatkami, dosłownie rozpływa się w ustach. Poznaj przepis na wyśmienitą pastę kanapkową. Więcej nie zjesz innej.Bób jest przepysznym i zdrowym warzywem, a niedawno zaczął się sezon na strączki. Wykorzystajmy go więc jak najlepiej i przygotujmy wiele pysznych potraw z dodatkiem bobu. Jedną z moich ulubionych jest pasta kanapkowa z dodatkiem oliwy, czosnku i soku z cytryny, jest lekka, zdrowa i bardzo pożywna.Pastę kanapkową możemy podać solo do pieczywa lub grzanek ziołowych. Pasta z bobu doskonale smakuje również w towarzystwie koziego sera, mozzarelli, twarogu i wszystkich świeżych warzyw. Możemy przygotować z niej więc pyszne kanapki na śniadanie lub kolację.Bób czasem powoduje wzdęcia i uczucie dyskomfortu. Jest na to jednak skuteczny sposób. Do gotującej się wody z bobem dodaj gałązki świeżego kopru lub łyżeczkę kminku. Możesz również przed gotowaniem zalać strączki gorącą wodą i odstawić na 1,5 godziny.Z bobu przygotujesz również pyszne puree, będzie idealne do drugiego dania zamiast ziemniaków, a także puszyste i lekkie kotleciki z bobu i jajek, są świetnym zamiennikiem tradycyjnych, mięsnych kotletów.
Robisz kanapki i nie możesz rozsmarować masła na pieczywie? A może przygotowujesz ciasto ucierane, a masło jest twarde? Powiemy ci, jak szybko zmiękczyć masło. Mamy na to niezawodne patenty, w tym jeden wyjątkowy z użyciem papieru do pieczenia i wałka. Poznaj też inne, sprytne sposoby na zmiękczenie kostki tłuszczu.Mało który tłuszcz smakuje tak dobrze, jak prawdziwe masło. Wysoka zawartość tłuszczu pochodzenia mlecznego sprawia, że w czasie jego jedzenia czujemy na języku przyjemny chłodek i doskonały smak. Minusem masła jest niestety fakt, że przechowywane w lodówce mocno twardnieje. By uzyskało smarowną konsystencję, potrzebuje doprowadzenia do temperatury pokojowej. Jak przyspieszyć ten proces, by nie tracić zbyt dużo czasu? Oto kilka prostych rozwiązań.
Placek na obiad? Proszę bardzo. Połączenie delikatnej masy z zielonymi warzywami i świeżymi ziołami będzie niesamowicie. Dodamy do niej pyszny sezonowy rarytas — szczaw. Rodzina będzie zachwycona. Koniecznie spróbujcie. Placek warzywny jest idealnym pomysłem na obiad dla całej rodziny. Lekka i pełna zdrowych, zielonych warzyw i ziół alternatywa dla zapiekanek — np. makaronowej z serem i pieczarkami czy ziemniaczanej z cebulą i kiełbasą — spodoba się każdemu. Skusicie się?
Mięso, które kupujecie ma w opakowaniu podkładkę? Nie ma się czego obawiać. Oznacza to tylko, że producent zadbał o zabezpieczenie produktu przed zepsuciem i dodał materiał, który zapobiega rozprzestrzenianiu się bakterii. Jak dokładnie działa taka wkładka? Wyjaśniamy tajemnicę plastikowego dodatku. Z mięsa można przygotować wiele smacznych dań m.in. pyszne schabowe czy doskonały gulasz. Aby jednak gotowanie zakończyło się sukcesem, ważne jest odpowiednie przechowywanie składników. To właśnie dlatego producenci wyrobów pakowanych dołączają do nich tajemnicze podkładki.
Chleb jest jednym z podstawowych produktów w kuchni. Większość z nas stara się kupować go tylko tyle, ile będziemy w stanie zjeść. Niestety nawet przy takim podejściu zdarza się, że pleśnieje. Część z nas wyrzuca wtedy fragmenty wypieku z widocznymi oznakami zepsucia i zjada pozostałą porcję. To ogromny błąd. Wyjaśniamy, dlaczego lepiej tak nie robić.Chleb pozwala nam przygotować niezwykle smaczne kanapki w wielu wariantach. Podpowiadaliśmy wam już jak przyrządzać smakowite pasty takiej jak np. jajeczny miks z suszonymi pomidorami czy smalec roślinny. Dziś wyjaśniamy jak uniknąć niebezpiecznego dla zdrowia błędu związanego z podawaniem pieczywa.
Na straganach pojawiła się już pierwsza fasolka szparagowa. Do wyboru macie żółtą i zieloną. A zastanawialiście się, czy powinno obierać się fasolkę szparagową? Na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi, bo zależy to od odmiany fasolki i stopnia jej dojrzałości. Fasolka szparagowa jest niezwykle smacznym warzywem. Najlepsza jest młoda, jedzona w sezonie. Jest wtedy delikatna, a po ugotowaniu wprost rozpływa się w ustach. Wystarczy polać ją stopionym masłem lub tartą bułką zrumienioną na maśle, a niektórym wystarczy nawet za cały obiad. Fasolkę szparagową można jeść na przekąskę, ale też podawać ją do obiadu. Stanowi też doskonały dodatek do sałatek, zup i zapiekanek. Jej przygotowanie nie jest trudne. Zwykle wystarczy ją opłukać i odciąć końce. Ta ostatnia czynność zabiera jednak trochę czasu. Na szczęście i na to mamy radę.
Jabłka są smacznymi owocami, które z łatwością kupimy przez cały rok. Nic dziwnego, że w sieci pojawiły się sposoby zastosowania ich jako składnika diety odchudzającej. Przyjrzeliśmy się bliżej tej formie utraty wagi. Sprawdźcie, jakie są jej wady i zalety. Z jabłek można zrobić nie tylko dobrze znane wielu smakoszom ciasto, czyli szarlotkę. Owoc ten ze względu na zawartość wielu cennych składników odżywczych — m.in. regulującego prace jelit błonnika — powinien być elementem zdrowej diety. Niektórzy jednak poszli dalej i zdecydowali się swoje żywienie oprzeć o niego w całości. Czy słusznie?
Polska doczekała się ustawy dotyczącej wprowadzenia kaucji na puste butelki plastikowe, szklane i puszki aluminiowe. Program ma na celu poprawę jakości środowiska. Kiedy wejdzie w życie kaucja za butelki i gdzie będziemy mogli je zwrócić?Po wielu latach w końcu doczekaliśmy się projektu ustawy dotyczącej kaucji na butelki plastikowe, szklane i aluminiowe puszki. Polska niestety jest jednym z nielicznych krajów Unii Europejskiej, w których do tej pory kaucja obejmuje wyłącznie nieliczne butelki szklane.Wprowadzenie kaucji ma za zadanie zmniejszenie zanieczyszczenia środowiska. Śmieci i puste butelki w Polsce znajdziemy praktycznie na każdym chodniku, w parku, placach zabaw, skwerach i lasach. Zwrot kaucji ma dodatkowo zachęcić wszystkich do sprzątania po sobie.W krajach, w których wprowadzono i kaucję i segregację plastików, szkła i aluminium, nie spotkamy małego wysypiska w lesie. Ustawa dotycząca kaucji to więc ogromny krok w kierunku poprawy stanu naszego środowiska, o które powinniśmy dbać.
Co nowego dla klientów Biedronki? Już od 2 czerwca w popularnej sieci sklepów kupimy wiele produktów spożywczych w bardzo okazyjnych cenach. Promocja obejmuje między innymi pieczywo, mięso, ryby, warzywa, owoce. To również tydzień greckich smaków. Każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie. Poznaj czwartkowe promocje w Biedronce.Biedronka jest najbardziej popularną siecią sklepów w Polsce. Sieć co chwilę organizuje nowe promocje, a także przygotowuje tematyczne tygodnie, w których kupimy wiele pysznych produktów niemal każdej kuchni świata. W tym tygodniu przyszła pora na Grecję. Biedronka oferuje greckie produkty, z których przygotujemy wiele wyśmienitych dań. Papryki marynowane, oliwki, ser feta, halloumi i wiele innych produktów, w tym gotowych dań, jak moussaka, są w bardzo atrakcyjnych cenach.Szczególnie polecam ser halloumi, który urozmaici każdą sałatkę. Grillowany ser nie ma sobie równych. Dowiedz się, jak podawać ser halloumi i poznaj dwie propozycje wiosennych i lekkich sałatek.
Sanepid ogłosił dziś pilny komunikat. W popularnym produkcie stwierdzono bowiem obecność alergenu. Przekazujemy wam szczegółowe informacje dotyczące niebezpiecznego produktu, którym są popularne pierniki. Przeczytajcie, bo wszyscy klienci powinni być świadomi, ewentualnego zagrożenia. Ostrzeżenia publiczne są regularnie i szybko wydawane przez Główny Inspektorat Sanitarny. Czas ma tu duże znaczenie, bo szybki przekaz może zapobiec zatruciom pokarmowym, alergiom czy innym niepożądanym skutkom zjedzenia zanieczyszczonego produktu. Sprawdźcie, jaki produkt jest obecnie wycofywany z rynku.
Jak podawać ser halloumi? Cypryjski przysmak cieszy się coraz większą popularnością. Nic dziwnego, jego wyjątkowy smak podkreślony suszoną miętą jest doskonałym dodatkiem niemal do każdego dania. Dowiedz się, z czym podawać halloumi i poznaj 2 przepisy na wyśmienite, wiosenne sałatki.Halloumi jest tradycyjnym serem cypryjskim, który produkowany jest z mleka owczego lub koziego, czasem również z połączenia obu rodzajów mleka. Do sera dodaje się również sól oraz liście mięty cypryjskiej, która sprawia, że ser jest niezwykle aromatyczny.Ser halloumi jest coraz bardziej popularny w Polsce. Niemal w każdej restauracji możemy dostać danie z cypryjskim przysmakiem. Ser kupimy również w każdym, większym markecie spożywczym i podamy na wiele sposobów.W cypryjskich restauracjach również najczęściej spotkamy ser serwowany po obróbce termicznej, ponieważ właśnie wtedy uwalnia najlepszy smak. To również główny składnik regionalnego ravioli.Halloumi możemy podać na śniadanie, jako dodatek do jajek i wędlin. Grillowany ser jest pysznym dodatkiem do burgerów, sałatek, makaronów, zapiekanek. Smażony w panierce z jajka i bułki tartej doskonale zastępuje mięso w daniu obiadowym.
Ogórki małosolne na sucho według przepisu Tomasza Strzelczyka to pomysł na błyskawiczne przetwory. Już po kilkunastu godzinach ogórki będą gotowe do jedzenia, a ich smak oczaruje każdego. Sprawdź, jak zrobić hitowe ogórki małosolne przepisu Tomasza Strzelczyka, zachwyty gwarantowane.Na wideoblogu Tomasza Strzelczyka możemy znaleźć wiele ciekawych przepisów. Jednym z nich jest właśnie sposób na ogórki małosolne, które już po 8-10 godzinach będą nadawały się do jedzenia. Jest to niewątpliwie najszybszy sposób na przygotowanie wyraźnych w smaku i chrupiących pikli.Ogórki małosolne doskonale sprawdzą się jako dodatek do zimnej płyty, sałatek i wielu dań głównych, np. pieczonego i grillowanego mięsa. Pikle na sucho znacznie skracają czas przygotowania, nie musimy robić zalewy, studzić, pasteryzować. Jedyne, czego potrzebujemy, to ogórki, aromatyczne dodatki i większe woreczki foliowe, np. z zapinaniem strunowym.Do ogórków tradycyjnie dodajemy koper, czosnek, sól niejodowaną, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Jeśli chcesz, aby pikle były bardziej pikantne, dodaj również mieloną papryczkę chili.Jeśli szukasz pomysłu na szybkie, jednogarnkowe danie z patelni- tu poznasz przepis Tomasza Strzelczyka na patelnię rolnika, czyli ziemniaki z boczkiem, kiełbasą i aromatycznymi ziołami, prosto i pysznie.
Czosnek ma charakterystyczny smak, który nie każdemu odpowiada. Chińska odmiana jest jednak nieco łagodniejsza niż rodzima. Jeśli w sklepie nie ma informacji o kraju pochodzenia, jedno spojrzenie na warzywo wystarczy, by dowiedzieć się, z jakim produktem mamy do czynienia. Każdy z nich ma bowiem inny kolor osnówki. Czosnek jest wyrazistą przyprawą, która sprawdzi się w niejednym daniu czy dodatku — od prostego ziemniaczanego purée, po aromatyczne masło, idealne do kotletów de volaille. Zakup smacznej główki nie jest jednak tak prosty, jak mogłoby się wydawać. Bez odpowiedniej wiedzy czasami można się pogubić. W dobie powszechnej dostępności produktów z całego świata — nierzadko w niskich cenach — znalezienie najwyższej jakości wyrobów bywa trudne. Czosnek może zawierać nawet 200 różnych związków leczniczych. Warto więc poświęcić czas, by znaleźć możliwie najlepszy egzemplarz. Naszym zdaniem rodzimy produkt ma mnóstwo zalet.
Sanepid ponowni wycofuje niespełniające standardów produkty spożywcze. Tym razem znikają marynowane pieczarki, które zawierają dwutlenek siarki. Powodem usuwania wyrobu z rynku jest brak informacji o zawartości alergenu na opakowaniu. Sanepid w kontroli wykazał, że w pieczarkach marynowanych obecna jest substancja alergenna — dwutlenek siarki. Składnik ten może znajdować się w żywności, o ile producent oznaczy go odpowiednio, informując o potencjalnym zagrożeniu. Tym razem trafił do produktu niezamierzenie.
Pomidory można kupić przez cały rok. Warto jednak wiedzieć, jak odróżnić polskie pomidory od zagranicznych. Przedstawiamy cenne wskazówki, które pozwolą wam wybrać pomidory pełne smaku i aromatu. Z ich dodatkiem sałatka czy kanapka będą smakować obłędnie. Pomidory należą do jednych z najpopularniejszych i najbardziej lubianych warzyw. Jemy je w różnej postaci, jednak najsmaczniejsze są świeże, jedzone na surowo. Co by jednak nie mówić, najsmaczniejsze są nasze krajowe pomidory dojrzewające na słońcu. Jak jednak odróżnić je od tych z importu?
Od kilku tygodni w sprzedaży są polskie truskawki. A zastanawialiście się, czy można jeść szypułki truskawek? Nie każdy zna prawidłową odpowiedź, bo jak się okazuje, jak najbardziej nadają się one do spożycia. Nie są trujące, tylko oczywiście ich smak nie umywa się do smaku aromatycznych owoców. Przed spożyciem każdy płucze truskawki, osusza i odszypułkowuje. Niektórzy robią odwrotnie, bo najpierw usuwają szypułki, a dopiero potem płuczą owoce. Ta druga wersja jest niestety błędna, bo w ten sposób łatwo można wprowadzić zanieczyszczenie do środka truskawek (zwłaszcza jeśli po wyjęciu szypułki zostaje w owocach otwór). Chyba nikt nawet nie zastanawiał się, czy szypułki truskawek są jadalne. Po co bowiem jeść coś, co nie jest ani smaczne, ani soczyste. Jak jednak przekonują naukowcy, w szypułkach drzemie dużo składników odżywczych.
Czekolada jest przysmakiem, który skusi niejednego smakosza. Czy jednak można po nią sięgnąć, jeśli pokrywa ją nieestetyczny biały nalot? Okazuje się, że o ile nie minął termin przydatności do spożycia, nietypowy wygląd nie powinien nas szczególnie niepokoić. Wyjaśniamy dlaczego. Czekolada ma zazwyczaj długi termin przydatności do spożycia. Czasami jednak, tabliczki, które spędziły nieco więcej czasu w naszych szafkach, mają biały nalot na powierzchni. Wbrew krążącej w sieci opinii nie jest to jednak pleśń. Nie każdy to wie, a taki wyrób można zjeść.
Banan jest słodkim i sycącym owocem, po który sięga wielu smakoszy. Nie wszyscy jednak wiedzą, że czerniejąca skórka nie świadczy o psuciu się produktu. Jest ona jedynie znacznego stopnia dojrzałości owocu. Zamiast takiego banana wyrzucać, warto go po prostu zjeść. Będzie słodszy niż ten o słonecznym zabarwieniu, ale nadal cenny dla zdrowia. Dojrzałe banany, czyli takie o poznaczonej ciemnymi plamkami lub wręcz ciemnobrązowej skórce, są idealne do przygotowania koktajlu owocowego, lodów lub słodkiego chlebka. Nie tylko więc nie szkodzą, ale wręcz szkoda je wyrzucać.
Bób jest doskonałym warzywem strączkowym, które zawiera mnóstwo białka, błonnika i witamin. Warto przygotować go prosto — na patelni, z dodatkiem cebuli i czosnku. W tej odsłonie jest naprawdę smaczne. Spróbujecie?Bób, choć jest wyjątkowo zdrowy, nie każdemu posłuży. Podpowiadaliśmy już, kto powinien go unikać i wyjaśnialiśmy, na co należy zwrócić szczególną uwagę przy zakupach, by wybrać świeżą porcję warzywa. Tym razem mamy dla was smaczną i prostą recepturę, która przekona największych sceptyków. Skusicie się?
Jeśli pierwszy raz w tym roku wsadziliście w swoim ogrodzie pomidory, możecie nie mieć pewności, jak o nie dbać. Dlatego dziś poruszymy ważną kwestię, a mianowicie czy powinno obrywać się liście pomidorów. Odpowiedź może zaskoczyć raczkujących ogrodników, ale jak najbardziej należy to robić. Sprawdźcie dlaczego.Jeśli ktoś ma kawałek ogródka lub po prostu lubi zajmować się uprawą roślin, często decyduje się na uprawę własnych warzyw. Zbierane plony cieszą bowiem nie tylko oko, ale też żołądek. Na dodatek zawsze świeże warzywa są pod ręką i nie zawierają chemii. Dużym zainteresowaniem cieszy się zawsze uprawa pomidorów. Wszyscy lubimy ich owoce, a piękne krzaczki można wyhodować nawet na balkonie. Warto jednak wiedzieć, jak o nie dbać i co sprzyja zwiększeniu plonów.
Za chwilę na straganach pojawią się różne, letnie owoce. Wśród nich kolorowe, kwaśne porzeczki. Nie wszyscy za nimi przepadają, ale są bardzo wartościowe. A wiecie, które porzeczki są najzdrowsze — białe, czarne czy czerwone? Odpowiedź zaskakuje, bo są to czarne owoce. Poznajcie jednak zalety wszystkich porzeczek.Porzeczki to typowe owoce lata. Sezon na nie trwa dość krótko. Nie wszystkich to martwi, bo nie wszyscy za nimi przepadają. To ze względu na kwaśny smak. Jednak dobrze dojrzałe owoce, są całkiem słodkie, a całą pewnością bardzo zdrowe. Dlatego warto je jeść świeże, a także przetworzone.
Lubicie cukinię? A wiecie, jak wykorzystać w kuchni kwiaty cukinii? Mamy niezawodny przepis na ich przygotowanie. Potem będziecie mogli je smażyć i zapiekać. Jeśli tylko uda wam się kupić ten rarytas albo w waszym ogrodzie rośnie cukinia, przygotujcie potrawę z jej kwiatami. Jest niezwykle smaczna i delikatna. Kwiaty cukinii są bardzo popularne w kuchni włoskiej. Bez problemu można je kupić i przyrządza się je na wiele sposobów. U nas rzadko można je spotkać na bazarach. Prędzej poprosić o nie znajomego, który hoduje cukinię na działce. Kwiaty cukinii mogą być żeńskie lub męskie. Żeńskie mają na końcu małą cukinię, męskie to sam kwiat i łodyga. Oba smakują tak samo i można je w ten sam sposób przyrządzać.
Ceny mięsa nieprzerwanie rosną. Na obecną sytuację, która według ekspertów nie poprawi się w najbliższym czasie, wpływ ma wiele czynników. Jednym z nich są wyższe koszty produkcji. Nie bez znaczenia pozostaje też nastawienie konsumentów i niepewność związana z możliwością rezygnacji z zakupu produktów z tej kategorii.Mięso wciąż drożeje. W kwietniu cena była wyższa o około 8,5% w stosunku do marca. Na coraz wyższy koszt zakupu wpływają rozmaite czynniki m.in. rosnące ceny surowca, paliw i trudności logistyczne spowodowane trwającą w Ukrainie wojną. Największą niewiadomą pozostaje nastawienie klientów. Eksperci obawiają się spadku popytu.
Truskawki są doskonałym materiałem na sok. Intensywny w smaku, słodki i pełen witamin napój można z łatwością przygotować w domu. Wybierzcie dojrzałe i aromatyczne owoce i koniecznie spróbujcie. Będziecie zachwyceni efektami, a pyszny smak pozostanie z wami aż do zimy. Truskawki kojarzą nam się z letnim ciepłym dniem i pysznymi deserami takimi jak sernik na zimno czy naleśniki na słodko. Równie pyszny jest przygotowany w domowych warunkach sok. Procedura nie jest skomplikowana, a smak na długo pozostaje w pamięci. Skusicie się?
Kopytka są rarytasem, który ceni wielu smakoszy. Zazwyczaj przygotowujemy je z ziemniaków i podajemy do obiadu. Anna Lewandowska proponuje swoją wersję klasyku przygotowana na bazie ugotowanej kaszy jaglanej i tofu. Danie jest równie smaczne i niezwykle sycące. Spróbujecie?Kopytka często podaje się z gulaszem czy też sosem np. grzybowym. Zaproponowany przez Annę Lewandowską specjał z kaszy jaglanej i tofu będzie wyśmienity w obu wersjach — wytrawnej lub na słodko. Prosty przepis pozwoli wam przygotować je bardzo sprawnie. Spróbujcie, a pokochacie ten smak.