Frytki - typowe frytki są pokrojonymi w słupki ziemniakami usmażonymi na głębokim oleju. Zazwyczaj służą jako dodatek do potraw.
Diety są bogate w różne produkty. W te bardziej lub mniej znane. Okazuje się, że wielu Polaków w swoim jadłospisie ma również tłuszcze trans, które nie są bezpieczne dla zdrowia, jednak nie wszyscy są tego świadomi. Już 20 lat temu zostały one zakazane w Danii, ze względu na swoją szkodliwość. Jak ich unikać? Musisz to wiedzieć.
Marzą ci się domowe frytki, które nie będą wiotkie? To żaden problem, bo teraz możesz zrobić je własnoręcznie. Poznaj nieskomplikowany patent, dzięki któremu smażone ziemniaki wyjdą delikatne w środku i bardzo chrupiące na zewnątrz. Nie uwierzysz, co będzie ci do tego potrzebne.
Żabka i platforma Foodsi połączyły siły i nawiązały współpracę. Aktualnie w wybranych sklepach w Warszawie odbywają się szczegółowe i dokładne testy, a wszystko polega na programie sprzedaży paczek niespodzianek. Celem takich testów jest minimalizacja strat żywności.
Smażenie jest ostatnio na celowniku dietetyków. Gdybyśmy mieli kierować się wyłącznie ich zaleceniami, zrezygnowalibyśmy pewnie nawet z kotletów schabowych. A co dopiero z niektórych dodatków.
Wiele urządzeń znajdujących się w naszym mieszkaniu wymaga podłączenia do prądu. Dlatego też wygodnie jest posiadanie przedłużacza, do którego może być podłączonych kilka rzeczy naraz. Jednak trzeba mieć na uwadze to, że nie wszystko można do niego podłączyć. Koniecznie sprawdź, o jakie urządzenia chodzi.
Schabowy na obiad to kulinarne marzenie niejednego Polaka. Jednak ten kotlet nie “lubi” pewnego towarzystwa. Warto zrezygnować z tego dodatku. Będzie zdrowiej i mniej kalorycznie.
To uniwersalny dodatek, który praktycznie wszyscy mamy w domu. Jednak czy wiecie, co właściwie w nim jest? Teoretycznie powinien zawierać pomidory, ale nie zawsze tak to wygląda. Dietetyk Michał Wrzosek ostrzega przed tymi ketchupami.
Takich frytek jeszcze nie jedliście. Są wyjątkowo chrupiące i przepyszne. Idealny dodatek do obiadu lub na wieczorną przekąskę przed telewizorem. Poznaj niezwykły przepis Anny Zyśk na domowe frytki.
Chcesz poznać sposób na znany przysmak w zupełnie nowym wydaniu? Pokrój ziemniaki i zalej je coca-colą. Wkrótce zachwycisz się chrupkością i wyjątkowym smakiem smażonych frytek. Tak dobrych jeszcze nigdy nie jadłeś.
Zapomnij o kupowaniu mrożonych frytek. Pokrój ziemniaki w odpowiedni sposób, a potem zalej je coca - colą. Efekt przejdzie najśmielsze oczekiwania, a domowe frytki nigdy nie smakowały lepiej. Dowiedz się, na czym polega ten patent, a nigdy nie przygotujesz tego dania inaczej.
Zapomnij o frytkach, pieczonych ziemniakach i poznaj przepis na duffinki. To niezwykły dodatek do obiadu, ale też świetna przekąska, dlatego nie zastanawiaj się dłużej i zrób je na obiad nawet dzisiaj. Przepis pochodzi z kanału Heni Foks.
Poznaj ten przepis i już nigdy nie pomijaj kalarepy. To zacne warzywo może mieć naprawdę zaskakujący smak, jeżeli przyrządzisz je w ten sposób. Przepis jest banalnie prosty, a w dodatku nie jest zbyt czasochłonny. To, co zrobisz z kalarepy, będzie świetnym dodatkiem do wielu dań lub samodzielną przekąską. Zrób tak i o doskonałym smaku przekonaj się sama.
Niezwykle prosta przekąska ze smażonych ziemniaków będzie od dzisiaj srogą konkurencją zarówno dla placków ziemniaczanych, jak i dla frytek. Choć smażone, takie kulki ziemniaczane są lekkie w smaku i dają dużo frajdy z jedzenia.
Twoje ziemniaki zrobiły się zielonkawe, a ty zastanawiasz się, czy to normalne? Wyjaśnijmy raz na zawsze, dlaczego tak się dzieje i czy możesz przyrządzić z nich obiad dla swojej rodziny. Niedopatrzenie może mieć fatalne skutki.
Jedząc frytki w restauracji czujesz, że muszą kryć w sobie jakiś sekret? Oto on! Wypróbuj jeden prosty dodatek, dzięki któremu twoje domowe frytki zniosą konkurencję tych z najbardziej znanych sieci.
Frytki to przeżytek. Ziemniaczane paluszki nie tylko je zastępują, ale też dużo lepiej smakują. Zrób je w swoim domu i zachwyć wszystkich.
Przywykliśmy do dziwnych dodatków do frytek. Występują w towarzystwie kimchi, pod pierzyną z ragu albo, o zgrozo, z majonezem. Ale produkt, którego używa Robert Makłowicz w trakcie przygotowania tego dania wciąż może zaskakiwać.
Wydawałoby się, że frytki to frytki. A jednak z tą sztuczką wyjdą zupełnie inne niż zazwyczaj i – nie da się ukryć – lepsze.
Czasami największe gastronomiczne skarby są niewidoczne na pierwszy rzut oka. Tak właśnie jest w przypadku niewielkiej budki działającej w Gnieźnie. Serwowane w niej dania postanowił sprawdzić pewien youtuber. Po spróbowaniu zapiekanki mógł powiedzieć tylko jedno.
W ostatnim czasie Internet zalewają paragony grozy. Oburzeni klienci pokazują dowody na zbyt wygórowane ceny posiłków w restauracjach, a także lodów czy gofrów. Jednak ile mogą kosztować frytki z food trucka na festynie? Okazuje się, że ich cena to naprawdę lekka przesada.
Ceny na festiwalach muzycznych potrafią przyprawić o zawrót głowy. W Operze Leśnej podczas trwającego teraz wydarzenia zgłodniała publiczność będzie musiała sięgnąć do portfela znacznie głębiej niż wcześniej. Nawet frytki kosztują krocie. Zerknęliśmy na menu i już wiemy, czego się spodziewać.
Ziemniaki można przygotować na wiele sposobów. Przeważnie je gotujemy, pieczemy lub smażymy. Jednak tym razem wstawimy je do mikrofalówki. W krótkim czasie zrobisz uwielbiany przysmak, którego już nigdy nie kupisz w sklepie.
Przenigdy nie wyrzucaj ziemniaków po obiedzie z poprzedniego dnia. Przygotujesz z nich wyśmienitą przekąskę dla całej rodziny. Wystarczy, że wyrobisz ciasto z ziemniaków, pokroisz je i wrzucisz na gorący olej. Po kilku minutach otrzymasz długie, chrupiące frytki.
Ziemniaczane dufinki siostry Anastazji są świetną alternatywą frytek. Smaczne warzywne kuleczki mogą stanowić zarówno przekąskę, jak i dodatek do obiadu, a ich wykonanie jest niezwykle proste. Musicie spróbować.Prosty przysmak z gotowanych ziemniaków — najlepiej takich, które przyrządzone zostały dzień wcześniej — zachwyci amatorów smażonych przekąsek. Jest łatwy w wykonaniu, a smakuje jeszcze lepiej niż frytki. Do obiadu składającego z się z mielonych czy schabowych oraz surówki też będzie pasował.
Frytki z ziemniaków smażone na oleju są smaczną, ale bardzo tłustą i kaloryczną potrawą. Wyśmienitą przekąskę i dodatek do obiadu przygotujesz z innego warzywa. Frytki z marchewki według przepisu Ewy Wachowicz są lekkie, zdrowe i znikają z talerzy w mgnieniu oka.Ewa Wachowicz na swojej stronie internetowej, ewawachowicz.pl zdradza kulinarne sztuczki i publikuje receptury na wyśmienite dania główne, ciasta i desery. To właśnie z tej strony pochodzi przepis wykorzystany w artykule. Frytki z marchewki zachwycą całą rodzinę, a przygotujesz je błyskawicznie.W przepisie na frytki od Ewy Wachowicz znajduje się olej winogronowy. Możesz zastąpić go łyżką oliwy z oliwek lub olejem rzepakowym. Wystarczy niewielka ilość oleju, żeby frytki były smaczne i chrupiące. Frytki z marchewki Wachowicz doprawia solą i suszonym tymiankiem.Frytki pieczone w piekarniku są równie smaczne, jak smażone na oleju lub we frytkownicy. Są jednak o wiele lżejsze, nie ociekają tłuszczem i są pyszną przekąską dla całej rodziny i osób będących na diecie. Marchewka po upieczeniu jest słodka i chrupiąca. Frytki podasz również jako dodatek do mięsa, burgerów i innych potraw.
Ceny jedzenia w Zakopanem do niskich nigdy nie należały. W tym roku jednak spacer po Krupówkach może nas słono kosztować. Za ulubionego przysmaki zapłacimy 15, 20, a nawet 50 zł. A to tylko ceny przekąsek.Rosnące ceny jedzenia oraz prądu czy gazu położą się cieniem na niejednej wyprawie do stolicy Tatr. Czasy, gdy, spacerując Krupówkami, można było przekąsić taniego i smacznego oscypka niestety już za nami. Tegoroczna zima może być pod tym względem rekordowa.
Frytki bez ziemniaków? Anna Lewandowska wybrała dwa inne warzywa do ich przygotowania. Selera i batata połączyła z kilkoma składnikami, które znajdziecie w większości sklepów spożywczych, uzyskując niesamowicie efektowną i smaczna przeskąskę. Na Sylwestra będzie w sam raz.Smaczne frytki z selera i batatów będą o niebo lepsze niż ziemniaczane z głębokiego tłuszczu. Mają bogatszy smak i są lżejsze, a w towarzystwie prostego sosu na bazie awokado nabierają również charakteru. Mało kto im się oprze.
Surówka colesław jest powszechnie znana i lubiana. Przez łatwy dostęp do gotowego produktu, często zdarza się nam kupować ją w supermarkecie. Surówkę colesław możesz jednak łatwo i szybko przygotować domowymi sposobami. Dodatek chrzanu sprawi, że będzie o niebo lepsza niż jej sklepowy czy restauracyjny odpowiednik.Surówka colesław składa się zaledwie z kilku składników. Wystarczy pokroić warzywa i wymieszać je z kremowym sosem na bazie majonezu. Jeśli do sosu dodamy odrobinę chrzanu, sprawimy że nasza surówka colesław nabierze wyjątkowego, nieco pikantnego charakteru. Serdecznie polecamy.