Smakosze.pl

Grzyby

Grzyby - mają wszechstronne zastosowanie w kuchni. Np, jako farsz do pierogów albo podstawa sosu do mięsa. Zapobiegają nowotworom.

Widok:

Kafelki

Lista

Grzyb w niezwykłej formie
Przepisy

Adam Moskal

Jak przyrządzić zółciak siarkowy?
Czytaj więcej >
Śląska kapusta z grzybami wigilijna
Przepisy

Magdalena Patacz

Wigilijna śląska kapusta z grzybami
Czytaj więcej >
leniwe z kurkami
Przepisy

Aleksandra Proch

Wyborne kluski leniwe w delikatnym sosie. Jesienny dodatek gwarantuje im niezwykły smak
Czytaj więcej >
paszteciki
Przepisy

Renata Materlińska

Błyskawiczne paszteciki z ciasta francuskiego. Zawiń, upiecz i gotowe
Czytaj więcej >
pierogi z grzybami i twarogiem
Przepisy

Aleksandra Proch

Do farszu na pierogi z grzybami dodajesz kapustę? Zapomnij o niej, teraz szał robi inne nadzienie
Czytaj więcej >
paszteciki
Przepisy

Renata Materlińska

Boskie paszteciki wigilijne z kapustą, grzybami i żurawiną
Czytaj więcej >
suszone grzyby
Porady

Renata Materlińska

Najgorszy błąd podczas suszenia grzybów
Czytaj więcej >
kotlety mielone
Przepisy

Aleksandra Proch

Kotlety mielone z niespodzianką. Hit dla całej rodziny
Czytaj więcej >
Idealny bigos
Porady

Renata Materlińska

Jak zrobić idealny bigos? Rozwiewamy wszelkie wątpliwości
Czytaj więcej >
Rosół w przedwojennej odsłonie
Przepisy

Jakub Kossakowski

Przepis na przedwojenny rosół z dodatkiem grzybów
Czytaj więcej >
Grzyby - twardzioszek przydrożny
Porady

Aleksandra Proch

Poznajesz grzyby ze zdjęcia? Podczas grzybobrania mogą napędzić niezłego strachu
Czytaj więcej >
Jeden błąd i suszone grzyby spleśnieją. Zdradzamy, jak go uniknąć
Porady

Magdalena Patacz

Jeden błąd i suszone grzyby spleśnieją. Zdradzamy, jak go uniknąć
Czytaj więcej >
krokiety bez zawijania tomasza strzelczyka
Przepisy

Aleksandra Proch

Strzelczyk pokazał wszystkim swój patent na krokiety. Nie trzeba ich nawet zawijać
Czytaj więcej >
Grzyb piestrzenica kasztanowata
Produkty

Adam Moskal

Silnie trujący grzyb w polskich lasach
Czytaj więcej >
Ekspresowe krokiety bez zawijania. W roli głównej uwielbiany, aromatyczny składnik
Przepisy

Magdalena Patacz

Ekspresowe krokiety bez zawijania. W roli głównej uwielbiany, aromatyczny składnik
Czytaj więcej >
suszone grzyby
Porady

Redakcja smakosze.pl

Jakich grzybów lepiej nie suszyć? Łatwo o ogromny błąd
Czytaj więcej >
krokiety
Przepisy

Renata Materlińska

Szybkie, beztłuszczowe krokiety z piekarnika w orzechowej panierce
Czytaj więcej >
Bigos z miodem
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Bigos wyszedł zbyt kwaśny? 2 łyżki pysznego produktu uratują potrawę i dodadzą jej szlachetności
Czytaj więcej >
Paszteciki wigilijne
Przepisy

Magdalena Patacz

Paszteciki wigilijne - przepis krok po kroku
Czytaj więcej >
Jajecznica po lubelsku z kurkami - prosty przepis
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Dolej do jajek i wymieszaj. Lubelski patent na jajecznicę nie ma sobie równych. Nie zapomnij o 1 dodatku
Czytaj więcej >
Jak mrozić grzyby? Prosty sposób na utrwalenie leśnych skarbów
Porady

Magdalena Patacz

Jak mrozić grzyby? Prosty sposób na utrwalenie leśnych skarbów
Czytaj więcej >
Sałatka jarzynowa z grzybami
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Sałatka jarzynowa z marynowanymi grzybami
Czytaj więcej >
krokiety
Przepisy

Renata Materlińska

Prosty przepis na krokiety z leśnymi grzybami
Czytaj więcej >
Zupa pieczarkowa
Przepisy

Anna Pęcak

Domowa zupa pieczarkowa z makaronem, najlepszy przepis
Czytaj więcej >
Pieczarki w glazurze - smakowity dodatek do obiadu
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Wrzuć na patelnię wraz z miodem i pieczarkami. Zyskasz idealny dodatek do obiadu
Czytaj więcej >
Skrzydełka z boczniaków
Przepisy

Adam Moskal

Niewiarygodnie chrupiące skrzydełka z boczniaków. Od razu zrób podwójną porcję
Czytaj więcej >
zupa pieczarkowa magdy gessler
Przepisy

Aleksandra Proch

Kremowa zupa pieczarkowa Magdy Gessler. Prosta, tania i smaczna
Czytaj więcej >
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Przepisy

Magdalena Patacz

Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym - prosty obiad
Czytaj więcej >