Smakosze.pl

Grzyby

Grzyby - mają wszechstronne zastosowanie w kuchni. Np, jako farsz do pierogów albo podstawa sosu do mięsa. Zapobiegają nowotworom.

Widok:

Kafelki

Lista

Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Placki ziemniaczane z dodatkiem mleka bez grama cebuli. Idealne nawet na śniadanie

Czytaj więcej >
Sprawdzony przepis Ani Starmach na zupę pieczarkową
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Sprawdzony przepis Ani Starmach na zupę pieczarkową. Szybka, tania, smaczna

Czytaj więcej >
kotlety mielone
Przepisy

Renata Materlińska

Kotlety mielone w pieczarkach są obiadem idealnym. Nikt nie odmówi dokładki, smak zostaje na długo

Czytaj więcej >
siostra Anastazja, bób
Przepisy

Renata Materlińska

Siostra Anastazja podaje bób inaczej niż wszyscy. Łączy go z pysznym dodatkiem

Czytaj więcej >
Prosty przepis na kotlety ziemniaczane
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Prosty przepis na kotlety ziemniaczane. Tani obiad dla całej rodziny

Czytaj więcej >
Czy można zjeść chleb po odkrojeniu kawałka pleśni?
Produkty

Emilia Maciejewska-Latosińska

Czy można zjeść chleb po odkrojeniu kawałka pleśni?

Czytaj więcej >
gołąbki bez zawijania
Przepisy

Renata Materlińska

Gołąbki bez zawijania z kiszoną kapustą. Niezawodny przepis

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Pomysł na tani obiad - zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i cebulą

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Wybitne kotlety mielone z niespodzianką są lepsze niż tradycyjne. Najsmaczniejsza propozycja na obiad

Czytaj więcej >
Soczysta pieczeń rzymska z jajkiem na Wielkanoc
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Soczysta pieczeń rzymska z jajkiem na Wielkanoc. 1 dodatek zaskoczy niejednego smakosza

Czytaj więcej >
kartacze
Przepisy

Renata Materlińska

Obłędne kartacze z kapustą i grzybami. O niebo lepsze od tradycyjnych

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Prosty przepis na jajeczne krokiety bez zawijania. Przepyszny postny obiad

Czytaj więcej >
pieczarki
Porady

Renata Materlińska

Czy można jeść surowe pieczarki? Rozwiewamy wszelkie wątpliwości

Czytaj więcej >
panierowanie schabowych
Przepisy

Renata Materlińska

Kotlety schabowe po myśliwsku. Przepyszna propozycja obiadowa

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Siostra Anastazja zdradziła recepturę na grzyby marynowane. Największy hit wśród przetworów

Czytaj więcej >
Pomysł na tani obiad - zapiekanka ryżowa z jajkiem i pieczarkami
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Pomysł na tani obiad - zapiekanka ryżowa z jajkiem i pieczarkami

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Ania Starmach podała przepis na kultowe zapiekanki. Smakują jak te z PRL-u

Czytaj więcej >
pieczarki z patelni
Przepisy

Renata Materlińska

Prosty i efektowny pomysł na pieczarki z patelni. Wychodzą aromatyczne i chrupiące

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Pomysł na tani obiad na piątek- zapiekanka makaronowa z cukinią i pieczarkami

Czytaj więcej >
Magda Gessler, zupa grzybowa
Przepisy

Renata Materlińska

Zupa grzybowa Magdy Gessler. Sekretem jest dodatek sera korycińskiego

Czytaj więcej >
Jak przechowywać kurki?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak należy przechowywać kurki? Nie każdy ma świadomość, łatwo o błąd

Czytaj więcej >
Naleśniki na słono z dodatkiem sera i pieczarek
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Naleśniki na słono z dodatkiem sera i pieczarek. Prosty sposób na pyszny obiad

Czytaj więcej >
szaszłyki
Przepisy

Renata Materlińska

Najlepsze szaszłyki na grilla z kurczakiem i cukinią. Prosty i tani przepis krok po kroku

Czytaj więcej >
Jak przyrządzić boczniaki z grilla?
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak przyrządzić boczniaki z grilla?

Czytaj więcej >
Najprostszy sposób na grzybki w occie
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Najprostszy sposób na grzybki w occie. Są tak dobre, że nikt nie zdoła opanować cieknącej ślinki

Czytaj więcej >
Kania
Przepisy

Adam Moskal

Przepis na kotlety z kani

Czytaj więcej >
Przepyszne kurki
Porady

Magdalena Patacz

Jak smażyć kurki, żeby nie były gorzkie? Wyjaśniamy krok po kroku

Czytaj więcej >
Produkty

Magdalena Patacz

Czy można bezpiecznie jeść surowe pieczarki? Wyjaśniamy

Czytaj więcej >