Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Jajka

Jajka

Jajka
05.04.2022 20:54 Możesz przechowywać jajka o wiele dłużej. Świeżość przedłużysz prostym sposobem

Mało kto zdaje sobie sprawę, że jajka można przechowywać dłużej - wystarczy zastosować jeden prosty trik. Kapitan jachtowy Krzysztof Baranowski opisał go w swoim autobiograficznym wywiadzie-rzece "Spowiedź kapitana". Polega on na posmarowaniu jajek cienką warstwą tłuszczu, która ma zatrzymać powietrze przed przenikaniem do wnętrza jajka. Przechowywanie jajek wydaje się prostym zagadnieniem - można przecież spojrzeć na datę przydatności na opakowaniu, aby dowiedzieć się do kiedy jajka zachowają świeżość. Okazuje się, że można ją jednak jeszcze wydłużyć. Według kapitana jachtowego Krzysztofa Baranowskiego, który opisał swoją historię w autobiograficznym wywiadzie-rzece "Spowiedź kapitana", istnieją sposoby na przedłużenie świeżości jajek.

Projekt bez tytułu - 2022-04-05T145536.570
05.04.2022 15:51 Wielkanocne, faszerowane jajka bez grama majonezu. Zamiennik zadziwi każdego

Jajka faszerowane są bardzo częstym elementem wielkanocnego stołu i warto przygotować je w wyjątkowy sposób. Dzisiaj prezentujemy jajka faszerowane bez grama majonezu, który zamieniony jest na ketchup i musztardę. Usunięcie majonezu pozwala uzyskać większą lekkość potrawy. Szczegóły przepisu są poniżej. Jajka faszerowane bez grama majonezu stanowią ciekawą i lekką alternatywę dla klasycznych wielkanocnych jajek z farszem. Nie każdy może sobie pozwolić na jedzenie tłustego, jajecznego sosu, więc jeśli należysz do tej grupy, przychodzimy z pomocą.Farsz składa się z mieszanki pieczarek, cebuli, szynki konserwowej, ziół oraz ketchupu i musztardy, co w porównaniu do klasyki z majonezem, daje mniej kaloryczny, a dla niektórych nawet smaczniejszy, efekt.

Wielkanocna sałatka jarzynowa z chrzanem
05.04.2022 08:50 Wielkanocna sałatka jarzynowa z chrzanem. Pikantna wersja świątecznej klasyki

Sałatka jarzynowa jest świątecznym klasykiem, który już niebawem zagości na naszych stołach. Warto przygotować nieco odmienioną wersję tego specjału. Dodając do niego świeżo starty chrzan, sprawimy, że nabierze charakteru. Wyrazista odsłona sałatki przypadnie do gustu waszym gościom. Prośby o dokładkę gwarantowane. Sałatkę jarzynową w każdym domu przyrządza się nieco inaczej. Niektórzy podają ją z porem, inni zaś sięgają po marynowane grzyby. Wielkanocną wersję rarytasu przygotujcie z chrzanem. Pikantny korzeń pokreśli smak warzyw i nada daniu niepowtarzalnego charakteru. Skusicie się?

Jak zrobić puszysty omlet bez mąki?
05.04.2022 07:51 Jak zrobić puszysty omlet bez mąki? Potrzebujesz tylko 2 składników

Omlet jest doskonałym daniem, które urozmaici niejedno śniadanie. Przygotowując go bez mąki — na samych jajkach z dodatkiem szczypty soli — uzyskacie pyszną bezglutenową wersję, którą możecie dowolnie modyfikować. Tak puszystego i delikatnego omletu jeszcze nie jedliście. Koniecznie sprawdźcie nasz przepis. Omlet, który wam proponujemy, wykonacie niemalże błyskawicznie. Wystarczy starannie ubić białka i żółtka, a następnie połączyć je ze sobą. Po usmażeniu uzyskamy wyjątkowo smaczną i pasującą do wielu dodatków jajeczną bazę, która sprawi, że wasze śniadanie zamieni się w prawdziwą ucztę. Spróbujecie?

Jajko na twardo
04.04.2022 17:41 Ile jajek można zjeść dziennie? Podano liczbę

W okresie świąt Wielkanocy spożycie jajek dramatycznie wzrasta, dlatego warto wiedzieć, ile można zjeść ich dziennie. Według Światowej Organizacji Zdrowia zdrowy człowiek może w ciągu dnia bezpiecznie zjeść 1-2 jajka. Jak twierdzą eksperci, większa ilość może mieć negatywny wpływ na zdrowie. Jajka to nieodłączny element świąt Wielkanocy, podczas których wykorzystuje się je do gotowania najróżniejszych potraw. Z tego powodu łatwo przekroczyć zalecany przez specjalistów limit. Jajka są prawdziwą skarbnicą wartości odżywczych, dlatego warto po nie sięgać. Dostarczają praktycznie wszystkich substancji, które organizm człowieka potrzebuje do optymalnego funkcjonowania.

kasza gryczana
04.04.2022 14:52 Jak ugotować kaszę gryczaną na sypko do kaszotto? Zdradzamy najlepsze sposoby

Wiecie, jak ugotować kaszę gryczaną na sypko do kaszotto? Jeśli nie, zdradzamy najlepsze sposoby na osiągnięcie tego celu. Tak naprawdę wystarczy jeden prosty trik, by kasza w czasie gotowania nie posklejała się, lecz pozostała sypka. Trzeba ją wymieszać z białkiem jaja i krótko podpiec. Poznajcie też inne, ciekawe rozwiązania. Kaszotto jest polską wersją włoskiego risotto. Podstawą tego dania nie jest ryż, a wartościowa kasza. Zwykle sięgamy po kaszę gryczaną, która jest wyrazista i pełna smaku. Trzeba ją tylko odpowiednio ugotować, by się nie posklejała. Jak najlepiej to zrobić?

naleśniki
04.04.2022 07:53 Jak zrobić perfekcyjne naleśniki? Mamy garść najlepszych porad

Jak zrobić perfekcyjne naleśniki? Mamy dla was garść najlepszych porad, dzięki którym już zawsze będą udane. Pamiętajcie między innymi o tym, by po przygotowaniu ciasta, dać mu odpocząć. Przeczytajcie, na co jeszcze trzeba zwrócić uwagę, robiąc naleśniki.Kochamy naleśniki za ich smak i łatwość przygotowania. Również za to, że można je nadziewać i smarować przeróżnymi dodatkami. Dzięki temu naleśniki są doskonałe nie tylko na śniadanie czy podwieczorek, ale sprawdzą się też jako pożywne danie obiadowe czy kolacja na ciepło. Jak jednak je przygotować, by wyszły idealne?

Jajka zapiekane w awokado
03.04.2022 22:35 Prosty przepis na pomysłowe śniadanie - jajko zapiekane w awokado

Świeżo po obudzeniu się wizja gotowania skomplikowanego śniadania potrafi nieźle zdenerwować, dlatego dzisiaj prezentujemy pyszne zapiekane jajko w awokado. Przepis na nie jest banalny i szybki, a efekt zachwyca każdego. Idealny sposób, żeby zacząć dzień w zdrowy i smaczny sposób. Jajko zapiekane w awokado charakteryzuje się prawdziwą eksplozją barw oraz smaków. Zarówno jajka, jak i awokado pełne są wartości odżywczych, które pozytywnie wpływają na pracę ludzkiego organizmu. Aby cieszyć się najlepszym wynikiem, nie przesadź z długością pieczenia. Śniadanie to najlepiej smakuje, gdy białko jest ścięte, a żółtko pozostaje płynne. Wtedy nie pozostaje nic innego, jak zabrać się za jedzenie.

Ciasto bez pieczenia
03.04.2022 18:47 Kultowe ciasto bez pieczenia „Jajko sadzone”. Pyszne i efektowne

Ciasto bez pieczenia jest idealnym rozwiązaniem dla osób, które niezbyt pewnie czują się w kuchni. Dzisiaj prezentujemy ciasto „Jajko sadzone”, które wygląda wyjątkowo okazale i świetnie wpisuje się w wielkanocny klimat. Niżej dokładnie wyjaśniamy, jak zrobić je w najłatwiejszy sposób. Ciasto bez pieczenia „Jajko sadzone” jest banalne w przygotowaniu i potrzeba do niego jedynie najbardziej podstawowych składników. Dzięki temu nie jest ono kosztowne ani czasochłonne. Za sprawą swojego wyglądu, przypominającego właśnie sadzone jajka, idealnie komponuje się z wielkanocnym wystrojem i innymi świątecznymi potrawami. Każdy, kto zobaczy taki deser, będzie zachwycony.

Pasztet jajeczny na Wielkanoc
03.04.2022 13:31 Przepis na prosty pasztet jajeczny. Jarski smakołyk na Wielkanoc zachwyci każdego

Poznajcie przepis na prosty pasztet jajeczny. Ten jarski smakołyk na Wielkanoc zachwyci każdego, choć nie ma w nim ani grama mięsa. Nasz pasztet jest pełen smaku i zachęca do spróbowania pięknym kolorem. Będzie idealny na śniadanie, a także na przekąskę. Przyzwyczailiśmy się, że pasztet robi się z mięsa. Z przeróżnych jego rodzajów, z dodatkiem wątróbki, nieraz też z dodatkiem warzyw, ale jednak prym wiedzie w nim mięso. My jednak postanowiliśmy odejść od tej klasyki i na Wielkanoc zaproponować wam przysmak zrobiony z jajek. Jest delikatny, wilgotny i po prostu pyszny.

placki
03.04.2022 12:34 Proste placki z kalafiora - delikatne i przepyszne. Konkurencja dla klasycznych placków ziemniaczanych

Szukacie ciekawego pomysłu na obiad? Możecie zrobić proste placki z kalafiora. Są delikatne i przepyszne i stanowią silną konkurencję dla tradycyjnych placków ziemniaczanych. Mają też tę zaletę, że są od nich mniej kaloryczne. Jak je przygotować? Warzywo wystarczy zetrzeć na tarce i wymieszać z kilkoma składnikami, a potem usmażyć.Nuda w kuchni nie dla nas. Dlatego zamiast ciężkich kotletów proponujemy na dzisiejszy obiad warzywne placki. Jednak nie z kalorycznych ziemniaków, ale z lekkiego kalafiora. Takie placuszki zaskoczą was niepowtarzalnym smakiem, a przy tym nie będą zbyt tuczące. Koniecznie spróbujcie ich np. ze śmietaną i szczypiorkiem.

racuchy
03.04.2022 08:40 Przepis na szybkie racuchy jogurtowe. Idealnie puszyste za każdym razem

Prezentujemy przepis na szybkie racuchy jogurtowe. Wychodzą idealnie puszyste za każdym razem, a do ich przygotowania wystarczy 10 minut, miska i łyżka. Sekretem ich lekkości i miękkości jest jogurt naturalny. Ciasto możesz wzbogacić ulubionymi owocami na przykład bananem, malinami. Racuchy to nieskomplikowane danie, na które zawsze skuszą się dzieci i większość dorosłych. Doskonale sprawdzą się na śniadanie, bo lubimy wtedy coś lekkiego, ciepłego i na słodko. Idealnie smakują podane z kubkiem kakao czy mleczną kawą. Może dziś zaserwujesz je swoim bliskim?

jajecznica
03.04.2022 07:51 Obłędna jajecznica na maślance z pomidorami. Prosty przepis na wyśmienite śniadanie

Mamy dla was prosty przepis na wyśmienite śniadanie. Proponujemy obłędną jajecznicę na maślance z pomidorami. By ją przygotować, wystarczy przed dodaniem jajek, wlać na patelnię pół szklanki białego płynu. Jajecznica będzie aksamitna i niezwykle lekka, a mimo wszystko sycąca. Jeśli macie ochotę na ciepłe, pożywne śniadanie, jajka są jak bardzo dobrym wyborem. Jajka, a dokładniej jajecznica, bo do tę prostą potrawę można wzbogacić o składniki, które odmienią jej smak i konsystencję.I my tak właśnie zrobiliśmy, dodając do jajecznicy maślankę i pomidory. Napój sprawił, że jajecznica stała się rzadsza i bardziej aksamitna, a pomidory zmieniły nieco jej kolor i strukturę, a także dodały wyrazu. Koniecznie spróbujcie tej lekkiej wersji jajecznicy.

Jajka
02.04.2022 18:15 Sprytny i szybki sposób na oddzielenie żółtka od białka. Najprostsza metoda

Z jajek korzysta się bardzo często, jednak do dzisiaj wielu osobom sprawia problem rozdzielanie żółtek od białek. Na szczęście istnieje bardzo prosta metoda, która znacznie całe zadanie ułatwia. Wystarczy mieć pod ręką pustą butelkę po napoju. Niżej zdradzamy kilka innych sprytnych sposobów. Jajka stanowią istotną część diety ludzi na całym świecie. Zawierają wszak większość wartości odżywczych potrzebnych do odpowiedniego funkcjonowania, a ich smak i uniwersalność są kolejnymi zaletami. Podczas obróbki jajek najczęściej największą trudnością jest wygodne oddzielenie żółtek od białek bez ryzyka rozlania żółtka. Dlatego wyjaśniamy genialny sposób, aby raz na zawsze rozwiązać ten problem.

ugotowane jajko
01.04.2022 17:31 Dlaczego żółtko jajka sinieje po ugotowaniu? Warto wiedzieć

Zastanawiacie się, dlaczego żółtko jajka sinieje po ugotowaniu? Warto to wiedzieć, bo oprócz nieapetycznego wyglądu, ma też nieładny zapach. Z czego to wynika? Najwyraźniej popełniliście przy gotowaniu błąd. Sprawdźcie, na czym on polegał.Za chwilę Wielkanoc i z całą pewnością na waszych stołach pojawią się gotowane jajka. Z majonezem czy pastą albo podane do żurku. Są smaczne i pożywne, jednak czasami zdarzy się, że po ich przekrojeniu naszym oczom ukaże się szaro-zielona obwódka wokół żółtka. Skąd się ona bierze i co oznacza? Już wyjaśniamy.

Idealny na zdrowy początek dnia - omlet z płatkami owsianymi
01.04.2022 08:41 Idealny na zdrowy początek dnia - omlet z płatkami owsianymi

Omlet jest pysznym pomysłem na sycące śniadanie. Dodajcie do jajek płatki owsiane, a będzie jeszcze zdrowszy. Zaskoczcie swoich bliskich nietypową odsłoną dobrze im znanej klasyki. Przygotowanie jest naprawdę proste, a smak na długo pozostaje w pamięci.Omlet z dodatkiem płatków owsianych jest świetną alternatywą dla klasycznej owsianki czy gofrów śniadaniowych. Ciepły posiłek przygotujecie bez większego wysiłku, a pomaga dobrze rozpocząć dzień. Smakuje przy tym wyśmienicie.Ogromną zaletą tego dania jest też możliwość podania go z najróżniejszymi dodatkami. Jeżeli posłodzicie masę — omlet będzie wyborny po dodaniu dżemu czy kremu orzechowego. Wytrawna wersja, którą warto przetestować to m.in. szynka i pomidory. Sami z pewnością znajdziecie kolejne pyszne kombinacje.

kotlety rybne
31.03.2022 21:39 Wyborne kotlety rybne. Konkurencja dla mielonych i schabowych

Co przygotować na obiad? A może wyborne kotlety rybne? To niewątpliwa konkurencja dla mielonych i schabowych. Kotlety rybne wyróżniają się jednak lekką konsystencją i niepowtarzalnym smakiem. Możesz je podać z ziemniakami lub z frytkami i z dużą porcją surówki.Najpopularniejsze na naszych stołach są kotlety schabowe i mielone. Jednak jedzone zbyt często każdemu mogą się znudzić, a poza tym mięsa nie powinniśmy jeść codziennie. Na szczęście wielbiciele kotletów mogą je przygotować także z innych składników, na przykład z filetów rybnych. To będzie prawdziwa odmiana smakowa.

babka
31.03.2022 20:44 Delikatna babka wielkanocna z majonezem. Hit na świątecznym stole

Delikatna babka wielkanocna z majonezem, z pewnością będzie hitem na świątecznym stole. Jest delikatna i idealnie puszysta, a to wszystko dzięki dodatkowi popularnego sosu. Jego smak nie jest wyczuwalny, a efekt, jaki daje nie do przecenienia. Koniecznie przetestujcie ten przepis.Baby i babki są typowymi ciastami wielkanocnymi. Szczególnie dekoracyjnie wyglądają te, upieczone w specjalnej, babkowej formie. Jednak poza wyglądem ważne, a nawet ważniejsze jest to, jak ciasto smakuje. Najlepsze są babki, które są puszyste, delikatne i wprost rozpływają się w ustach. Taki właśnie efekt pomoże nam osiągnąć majonez.

gotowanie jajek
31.03.2022 19:29 Dlaczego nie warto wylewać wody po gotowaniu jajek? Jej zastosowania zaskakują

Wodę po ugotowaniu jajek zwykle wylewacie do zlewu, a to duży błąd. Wiecie, dlaczego nie warto wylewać wody po gotowaniu jajek? Jest ona na tyle wartościowa, że będziecie zaskoczeni. Poznajcie szerokie zastosowanie tego cennego płynu.Gotując jajka nikt nie myśli o tym, by wykorzystać też wodę. Wiadomo, jest ona tylko nośnikiem ciepła i po osiągnięciu pożądanego efektu, czyli po ugotowaniu jajek, trafia do zlewu. Tymczasem kryje się w niej wiele cennych składników, które mogą być korzystne dla urody, domu i ogrodu.

naleśniki
31.03.2022 18:21 Puszyste naleśniki z 2 składników. Przepis zaskakuje prostotą

Lubicie naleśniki? A wiecie, jak zrobić puszyste naleśniki z dwóch składników? Przedstawiamy niezwykły przepis, który zaskakuje prostotą. Przygotujcie tylko ciasto, wylejcie je na patelnię, a otrzymacie puszyste i pełne smaku placki. Najlepiej będą smakować ze słodkimi dodatkami. Naleśniki to jedna z tych potraw, którą możemy jeść niemal na okrągło. Są proste do zrobienia i doskonale harmonizują z różnymi dodatkami. Dziś pokażemy wam, jak zrobić pyszne, puszyste naleśniki z dwóch prostych składników — budyniowego proszku i jajek. Co ciekawe, decydując się na budyniowe naleśniki, w prosty sposób możecie nadać im smak i kolor. Wystarczy, że sięgniecie po budyń malinowy lub czekoladowy, a naleśniki zyskają niezwykły wygląd i aromat. Możecie podać je np. z czekoladą, słodkim twarożkiem lub dżemem.

Jak przygotować jajka, żeby były w pełni bezpieczne
31.03.2022 13:37 Jak przygotować jajka, żeby były w pełni bezpieczne? Nawet surowe

Jajka są jednym z podstawowych produktów niemalże w każdej kuchni. Warto zapewnić sobie bezpieczeństwo podczas ich przygotowania. Jest to bardzo istotne zwłaszcza wtedy, gdy chcemy podać je na surowo. Jeśli sparzymy skorupkę i zachowamy kilka innych zasad, ryzyko zatrucia będzie niewielkie. Po jajka sięgamy dość często, podając je na śniadanie lub dodając do wypieków. Niezależnie od tego czy planujemy usmażyć z nich jajecznicę czy przygotować biszkopt warto sparzyć ich skorupkę. Zabieg ten pozwoli usunąć bakterie, które mogą znajdować się na powierzchni produktu.

Bosko serowe gofry na śniadanie
31.03.2022 08:53 Bosko serowe gofry na śniadanie. Wytrawna wersja z jajkiem podbije każde podniebienie

Gofry kojarzą nam się z wakacjami i słodkim, pełnym owoców deserem. Chrupiący wyrób jednak równie doskonale smakował będzie w wersji wytrawnej. Dodając do niego sera, uzyskamy niezwykle sycąca śniadaniową wersję, która spodoba się każdemu amatorowi ciepłych porannych posiłków. Koniecznie spróbujcie ich z jajkiem sadzonym. Gofry z dżemem czy z owocami, przykryte pianką z bitej śmietany przywołują miłe wspomnienia. Sięgając po smaczne chrupiący rarytas z ciągnącym się serem damy sobie szansę na odkrycie nowego, równie ciekawego doznania smakowego. Podobne do pizzy gofry serowe będą idealnym pomysłem na wytrawne śniadanie.

racuchy
30.03.2022 08:48 Jak zrobić puszyste racuchy bez drożdży, sody i proszku do pieczenia? Wystarczy 1 trik

Jak zrobić puszyste racuchy bez drożdży, sody i proszku do pieczenia? Tak naprawdę wystarczy zastosować jeden prosty trik, a mianowicie dodać do ciasta pianę z białek. Dzięki niej racuchy bez zbędnych dodatków wyjdą puszyste jak chmurka. Przekonajcie się o tym sami. Pyszne racuchy, to puszyste racuchy. By takie były zwykle do ciasta dodaje się jeden z popularnych spulchniaczy. Może to być proszek do pieczenia, drożdże lub soda. Dziś jednak nie użyjemy żadnego z nich, a mimo to, placuszki będą lekkie, miękkie i puszyste. Naszym doskonałym rozwiązaniem będzie piana z białek.

muffinki
30.03.2022 07:55 30 marca - Światowy Dzień Muffinka. Zdradzamy ekspresowy przepis na babeczki

Dziś, 30 marca obchodzony jest Światowy Dzień Muffinka. Jak najlepiej uczcić to święto? Oczywiście, piekąc muffinki. Zdradzamy więc ekspresowy przepis na babeczki, dzięki któremu zachwycicie się ich smakiem i docenicie je jak nigdy. Zapraszamy miłośników czekolady i ogólnie babeczek. Muffinki pochodzą z Anglii, gdzie pojawiły się na przełomie X i XI wieku. Najpierw były deserem uboższej części społeczeństwa. Potem jednak, w wyniku rosnącej popularności, trafiły też pod bogatsze dachy, zyskując uznanie arystokracji.Dziś ciastka znane są na całym świecie, jednak najpopularniejsze są w USA, Kanadzie, Wielkiej Brytanii i Irlandii. A 30 marca został ogłoszony ich świętem. Świętujmy więc i my i upieczmy wyjątkowe, czekoladowe muffinki.

Wielkanocny sernik od Anny Lewandowskiej
29.03.2022 16:55 Wielkanocny sernik od Anny Lewandowskiej. Jedz bez wyrzutów sumienia

Sernik jest jednym ze słodkich specjałów, które często goszczą na wielkanocnych stołach. Nie każdy jednak może sobie pozwolić na pyszny serowy deser. Anna Lewandowska proponuje, by zamiast klasycznego ciasta na bazie nabiału przyrządzić jego kokosową, pozbawioną produktów mlecznych wersję. Będzie lekko i smacznie. Spróbujecie? Lekki sernik Lewandowskiej, choć nie zawiera sera, do złudzenia go przypomina. Ciasto jest niebanalne, a jego przyrządzenie nie sprawi wam większych trudności. Jeżeli tylko lubicie smak kokosa, będziecie zachwyceni tym deserem.

Aromatyczna jajecznica po turecku z dodatkiem pysznych pomidorów
28.03.2022 08:32 Aromatyczna jajecznica po turecku z dodatkiem pysznych pomidorów

Jajecznica jest śniadaniowym klasykiem, po który często sięgamy. Przyrządzić ją można na wiele smacznych sposobów. W kuchni tureckiej dodaje się do niej pomidory. Pyszne warzywo doskonale łączy się z jajkami i innymi składnikami, tworząc wyjątkowo sycący i satysfakcjonujący posiłek. Koniecznie spróbujcie. Jajecznica po turecku, czyli menemen od klasycznej potrawy różni się proporcjami. Główną cechą specjału o tureckich korzeniach jest dodatek dużej ilości warzyw, które podsmażamy na patelni jeszcze przed wbiciem jajek. Proponujemy wykorzystanie cebuli, papryki i pomidorów — będzie naprawdę pysznie.

keks
27.03.2022 21:20 Jak zrobić keks? Proste ciasto zrobi prawdziwą furorę

Wiecie, jak zrobić keks? Poznajcie przepis na proste ciasto, które zrobi prawdziwą furorę w czasie świąt. Dzięki dodatkowi jogurtu naturalnego wyjdzie jeszcze bardziej puszyste niż zwykle. A dodatek bakalii i czekolady uczyni z keksa specjał pełen smaku. Keks jest ciastem typowo bożonarodzeniowym, które jednak doskonale smakuje o każdej porze roku, także w Wielkanoc. Najważniejszym dodatkiem do tego ucieranego ciasta są bakalie. To właśnie one przesądzają o smaku keksa.

siostra Anastazja, jajka faszerowane
27.03.2022 18:36 Jajka nadziewane sosem tatarskim według przepisu siostry Anastazji. Hit na święta

Prezentujemy jajka nadziewane sosem tatarskim według przepisu siostry Anastazji. Będzie to prawdziwy hit na nadchodzące święta. To cudowne danie łączy bowiem dwa wielkanocne hity w jednej potrawie. Koniecznie musicie je przetestować. Jak Wielkanoc, to jajek moc. Na większości stołów pojawią się z pewnością jajka z majonezem, faszerowane i nadziewane przeróżnymi masami. Ciekawą propozycję ma dla was siostra Anastazja. Jajka faszerowane podaje bowiem z sosem tatarskim. Jest więc bardzo smacznie i soczyście.