Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Magda Gessler

Magda Gessler

Kluski śląskie z sosem Magdy Gessler
28.01.2022 01:00 Bezbłędna receptura Magdy Gessler na kluski śląskie z sosem

Magda Gessler lubi zaskakiwać nowymi odsłonami tradycyjnych dań. Inspirowany programem Kuchenne Rewolucje, przepis na kluski śląskie z sosem z pewnością przypadnie wam do gustu. Będziecie zaskoczeni, z czym można podać tradycyjny ziemniaczany specjał. Danie przyrządzicie w chwilę, więc zachęcamy, by spróbować. Receptury Magdy Gessler słyną z niestandardowych składników i ciekawych połączeń smakowych. Wystarczy wspomnieć jej przepis na purée ziemniaczane czy tatara. Tym razem zdradzamy przepis restauratorki na kluski śląskie i jeden z pysznych sosów, z którymi są serwowane w restauracji Pyza Śląska. Skusicie się?

sklep Lidl
28.01.2022 01:00 Wyjątkowe produkty od Magdy Gessler od poniedziałku w Lidlu

Popularne sieci sklepów, starają się przyciągnąć klientów na różne sposoby. Regularnie przygotowują promocje na produkty spożywcze, dają zniżki dla stałych klientów czy przygotowują extra oferty. Jedna z nich rusza w poniedziałek w Lidlu. W jej ramach będziecie mogli kupić wyjątkowe produkty od Magdy Gessler. Magda Gessler jest nie tylko znaną restauratorką prowadzącą Kuchenne Rewolucje. Jest też nazwiskiem, które potrafi przyciągnąć. Choć często wzbudza kontrowersje, to jednak budzi też duże zainteresowanie. Jest marką samą w sobie, a swoim nazwiskiem sygnuje wiele produktów.

Magda Gessler, puree
27.01.2022 01:00 Bosko kremowe ziemniaczane purée z nutą czosnku wg. Magdy Gessler

Jeśli nie wyobrażacie sobie obiadu bez ziemniaków, od czasu do czasu możecie z nich zrobić purée. Jak? Skorzystajcie z przepisu Magdy Gessler na bosko kremowe ziemniaczane purée z nutą czosnku. Z pewnością będziecie nim zachwyceni, podobnie jak my. Jest szansa, że zniknie z talerzy szybciej, niż reszta posiłku. Na polskich stołach królują ziemniaki. Dla większości osób są nieodzownym dodatkiem do obiadu. Zwykle podajemy je gotowane, wprost z wody. Jednak czasami można pokusić się o przygotowanie purée. Jest bardzo proste do zrobienia, zwłaszcza jeśli skorzystacie z przepisu znanej restauratorki.

Pulpety z sosem koperkowym Magdy Gessler
25.01.2022 01:00 Soczyste i miękkie pulpeciki w sosie koperkowym według Magdy Gessler

Pulpeciki duszone w sosie są idealnym obiadem, jeśli przygotuje się je w taki sposób, aby w środku były soczyste i delikatne. Przepis na klopsy w sosie koperkowym Magdy Gessler pozwala sporządzić właśnie taką potrawę i nikt nie będzie w stanie nie wziąć dokładki. Poniżej zdradzamy tajniki receptury restauratorki krok po kroku. Polskie pulpeciki wywodzą się z kuchni włoskiej, gdzie podobne danie nazywane jest "le polpette". W praktyce są one niewielkimi kotletami mielonymi, choć podawanie ich z sosem sprawia, że są znacznie soczystsze i intensywniejsze w smaku. Magda Gessler w jednym z odcinków "Kuchennych Rewolucji", podczas którego odwiedziła lubelską restaurację "Ąka" przypomniała swoim widzom o bardzo prostym przepisie na pulpeciki. Gwiazda TVN-u podaje je w sosie koperkowym.

Magda Gessler podnosi ceny pączków
17.01.2022 01:00 Magda Gessler podnosi ceny pączków

Tłusty Czwartek wypada w tym roku 24 lutego, a więc pozostało jeszcze nieco czasu na świętowanie - mimo to, Magda Gessler podnosi ceny pączków, wysoko wycenione zostały również faworki. W restauracji "U Fukiera" pączki stanowią towar sezonowy, kupowany przez tłumy klientów. Za 200 gramów faworków, czyli chruściku, Gessler woła 30 zł, a jeden pączek to koszt rzędu 13 zł. Magda Gessler jest znaną i lubianą restauratorką i prezenterką telewizyjną, która podbiła serca Polaków swoją charyzmą, charakterem i wiedzą na temat gotowania. Jedną z jej najbardziej rozpoznawalnych restauracji jest warszawska "U Fukiera". Do lokalu ustawiają się kolejki chętnych klientów, którzy doceniają kunsztowne dania. Ich cena nie jest jednak niska, co, jak tłumaczone jest przez samą właścicielkę, wynika z najlepszej jakości składników. Niedawno koszt najpopularniejszych łakoci, dostępnych "U Fukiera" na Tłusty Czwartek, jeszcze bardziej powiększył się.

Wyśmienita wątróbka Magdy Gessler
16.01.2022 01:00 Rozpływająca się w ustach, wybitna wątróbka według Magdy Gessler

Wątróbka jest przysmakiem, który wywołuje wiele emocji. Dobrze przyrządzona potrafi zachwycić delikatnością i cudownym smakiem. Magda Gessler dodaje do niej nie tylko standardowe jabłka, cebulkę, ale także zachwycającą konfiturę z jarzębiny. Dodatek idealnie komponuje się z pozostałymi składnikami dania, sprawiając, że mało kto mu się oprze. Wypróbujcie koniecznie. Przepisy Magdy Gessler mają wielu fanów. Pisaliśmy już o tym, jak gwiazda przygotowuje jajecznicę i zdradzaliśmy jej patent na placki ziemniaczane. Tym razem na tapet bierzemy wątróbkę, czyli specjał, który wielu smakoszy lubi, lecz równie duża grupa trzyma się do niego z daleka. Z doskonałą recepturą restauratorki podroby wyjdą znakomite, a ich smak na długo pozostanie w waszej pamięci.

EN 01506957 0019
14.01.2022 01:00 Wielki hit od Magdy Gessler już w Biedronce

Sieć sklepów Biedronka nie przestaje przyciągać promocjami. Warto się tam wybrać po zakupy spożywcze, ale nie tylko. W tym tygodniu w Biedronce możecie nabyć wielki hit od Magdy Gessler. Kupicie go po naprawdę dobrej cenie, sami zobaczcie.Sieć sklepów Biedronka próbuje pozyskać coraz więcej klientów dobrymi cenami i ciekawymi promocjami. Co jakiś czas wchodzi we współpracę ze znanymi markami i wtedy na biedronkowych półkach za grosze można kupić prawdziwe rarytasy. Tak jest właśnie tym razem.

Magda Gessler, rosół
08.01.2022 01:00 Najlepszy, kultowy przepis na rosół od samej Magdy Gessler

Czy planujecie jutro gotować rosół? Jeśli nie jesteście zachwyceni smakiem tego, który zwykle przyrządzacie, skorzystajcie ze sprawdzonej receptury. Podamy wam dziś najlepszy, kultowy przepis na rosół od samej Magdy Gessler. Jak można się spodziewać, ta zupa będzie wyjątkowo pyszna.Magdę Gessler większość osób kojarzy jako prowadzącą program Kuchenne Rewolucje. Jednak co by nie mówić, Magda Gessler zna się też na gotowaniu, bo sama jest właścicielką kilku renomowanych restauracji. Warto więc skorzystać z jej przepisów, by w domowym zaciszu przyrządzić specjały rodem z najpopularniejszych lokali.

Naleśniki Magdy Gessler
05.01.2022 01:00 Puszyste i lekkie naleśniki według Magdy Gessler

Naleśniki stanowią idealny pomysł na szybki, a przy okazji smaczny i pożywny obiad czy kolację - można podać je bowiem na słodko lub na słono. Magda Gessler zdradziła swój własny przepis, dzięki któremu można przygotować najlepsze naleśniki. Jej sekretem jest dodatek wody gazowanej, który zwiększa puszystość gotowej potrawy i korzystnie wpływa na ich delikatność. Naleśniki kocha praktycznie każdy głównie za ich niesamowitą uniwersalność. Po usmażeniu można zawijać w nie najróżniejsze farsze nadzienia zależne od preferencji. Niektórzy preferują naleśniki z serkiem homogenizowanym i cynamonem, a inni zdecydują się na bardziej wytrawny farsz, jak szynka i ser żółty. Sekretem puszystego ciasta jest woda gazowana, która napowietrza masę i ułatwia otrzymanie ładnych i wyrośniętych naleśników. Bez niej gotowe danie nie osiąga należytego poziomu napowietrzenia, przez co przyjemność z jedzenia nie jest odpowiednio duża.

Magda Gessler, mięso mielone
30.12.2021 01:00 Czym Magda Gessler doprawia kotlety mielone?

Wielbiciele kotletów mielonych z pewnością nieraz zastanawiają się, jak można odmienić ich smak. Czym je doprawić, by były jeszcze lepsze. Czasami w takich kwestiach warto odwołać się do kulinarnych autorytetów. Jednym z nich z pewnością jest Magda Gessler. Wiecie, czym znana restauratorka doprawia kotlety mielone? Będziecie zaskoczeni.Magda Gessler jest postacią kontrowersyjną, jednak właśnie za to ją lubimy. I co by nie mówić, jej przepisy zawsze spotykają się z dużym zainteresowaniem. Słynna restauratorka potrafi bowiem zaskoczyć smakiem i niezwykłym dodatkiem. Jednak nie w kotletach mielonych. Tu Magda Gessler stawia na klasykę — jeśli chodzi o przyprawy do mięsa na kotlety, stosuje jedynie sól i pieprz.

Sałatka jarzynowa
25.12.2021 01:00 Gessler wytknęła Polaków błąd w robieniu sałatki jarzynowej

Sałatka jarzynowa jest tradycyjną potrawą, którą Polacy uwielbiają podawać na wszystkich najważniejszych świętach. Magda Gessler wytknęła wszystkim pewien błąd, który negatywnie wpływa na smak sałatki. Chodzi o dodawanie do niej cebuli - ta ma ostry i zbyt intensywny smak, przejmujący całe danie. Sałatka jarzynowa nie ma wcale tak długiej tradycji, jak mogłoby się wydawać. W Polsce przygotowywana jest mniej więcej od początku XX wieku, kiedy receptura na nią została przyprowadzona przez emigrantów z Rosji. Magda Gessler jako renomowana specjalistka od kuchni polskiej często wskazuje na błędy lub wpadki kucharzy amatorów. Jednym z nich jest wrzucanie nieodpowiedniego składnika do potrawy. W efekcie jej smak nie jest tak dobry i delikatny, jak powinien być.

Catering wigilijny Magdy Gessler — recenzja
24.12.2021 01:00 YouTuber ocenił catering wigilijny Gessler

Świąteczne cateringi oferowane są przez wiele lokali. Proponuje je również Magda Gessler. YouTuber "Sprawdzam Jak" postanowił zrecenzować danie gwiazdy Kuchennych Rewolucji. Czy coś go zaskoczyło? Jakie danie uznał za najsmaczniejsze? Niektórzy nie wyobrażają sobie zamawiania świątecznych dań. Może wynikać to z obaw o jakość potraw czy ich smak. Nierzadko powodem takiej decyzji są też koszty. Za wigilijne potrawy Magdy Gessler nie płaci się mało. Czy są warte swojej ceny? Prowadzący kanał "Sprawdzam Jak" podzielił się swoją opinią na ich temat.

Magda Gessler, makowiec
22.12.2021 01:00 Ogromne pieniądze za makowiec z cukierni Magdy Gessler

W natłoku przedświątecznych prac, niektórzy z pewnością pomyślą o tym, by przynajmniej niektóre specjały kupić. Często tak robimy z ciastami, bo są pracochłonne. Nieraz swoje kroki kierujemy do renomowanych miejsc. Niestety za makowiec z cukierni Magdy Gessler trzeba zapłacić ogromne pieniądze. Jak dowiecie się ile, z pewnością złapiecie się za głowę. Czy jednak jest tego wart?Niektórzy tak bardzo lubią pichcić, że nawet przez myśl nie przejdzie im kupić na święta jakąś potrawę lub ciasto. Czasami jednak, żeby mieć spokojną głowę, decydujemy się na gotowy smakołyk. Z okazji świąt, ze swoją ofertą ruszyły też mniej i bardziej znane cukiernie. Do jednych z nich należy cukiernia-restauracja Magdy Gessler „Słodki...Słony".

Barszcz wigilijny na zakwasie Magdy Gessler
21.12.2021 01:00 Barszcz wigilijny na zakwasie Magdy Gessler

Barszcz czerwony z uszkami to tradycyjna potrawa wigilijna. Domowy barszcz będzie najsmaczniejszy, kiedy ugotujesz go na wcześniej przygotowanym zakwasie, właśnie taki barszcz gotuje ikona polskiej kuchni, Magda Gessler. Poznaj przepis na barszcz wigilijny na zakwasie Magdy Gessler.Barszcz czerwony, podobnie jak zupa grzybowa, to tradycyjne potrawy, od których zaczynamy uroczystą kolację wigilijną. Barszcz z buraków smakuje najlepiej, kiedy ugotujesz go na domowym zakwasie. Zakwas do zupy będzie gotowy po 4-5 dniach, a jego przygotowanie jest naprawdę proste. Barszcz ugotuj na bulionie warzywnym.Do barszczu zawsze dodaj jabłko z zimowej odmiany, np. winne, które charakteryzuje się mocnym smakiem. Jabłko, podobnie jak zakwas, genialnie podkreśla smak barszczu. Wiele osób dodaje do barszczu ocet, jednak nie jest to konieczne, a zbyt duża ilość może skutecznie zabić cały aromat zupy, wystarcz doprawić barszcz cukrem i odrobiną soku z cytryny. Do barszczu na zakwasie przygotuj również domowe uszka z farszem z suszonych grzybów, również przepisu Magdy Gessler.

Wigilijna zupa grzybowa Magdy Gessler
21.12.2021 01:00 Wigilijna zupa grzybowa Magdy Gessler

Zupa grzybowa Magdy Gessler to pomysł na pyszną i aromatyczną potrawę wigilijną, która zachwyci Twoich najbliższych swoim wyjątkowym smakiem. Sprawdź, jak ugotować pyszną, wigilijną zupę grzybową Magdy Gessler.Sekretem tak smacznej zupy jest duża ilość grzybów suszonych moczonych w wodzie przez 8-10 godzin, dzięki czemu grzyby są bardzo miękkie i niezwykle aromatyczne. Zupę grzybową ugotuj na bulionie warzywnym, dodaj warzywa rosołowe i białą kapustę, a odkryjesz niepowtarzalny smak tradycyjnej grzybowej. Zupę dopraw koperkiem lub natką pietruszki, możesz zabielić ją również kwaśną śmietaną. Suszone grzyby leśne są bardziej esencjonalne od świeżych, mają ciemny kolor i bardzo mocny smak i aromat. Z dodatkiem grzybów przygotujesz również wigilijny bigos, farsz do pierogów i niezwykle aromatyczne śledzie.

Kurs gotowania Magdy Gessler
13.12.2021 01:00 Gessler rusza z kursem gotowania

Magda Gessler przygotowała dla swoich fanów nie lada gratkę. Niebawem ruszy jej autorski kurs gotowania, w którym podzieli się przepisami, które są z jej rodziną od pokoleń. Za specjalny pakiet materiałów trzeba będzie jednak trochę zapłacić. Znamy szczegóły projektu.Kurs Sekrety Kulinarne Magdy Gessler skierowany jest nie tylko do amatorów dobrego jedzenia i kucharzy domowych, ale też do osób zajmujących się gotowaniem zawodowo. Jednym słowem do wszystkich, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę. Ruszy już 18 grudnia.

Ostre słowa dotyczące Kuchennych Rewolucji
10.12.2021 01:00 Ostra reakcja kucharza na Kuchenne Rewolucje

Ostatni odcinek kolejnej serii Kuchennych Rewolucji zaskoczył na wiele sposobów. Kucharz lokalu w Borach Tucholskich sceptycznie podszedł do pomysłu swojej przełożonej i na odwiedziny Magdy Gessler zareagował bardzo gwałtownie. Ostatecznie jednak przemianę przeszła nie tylko restauracja, ale również jej pracownicy.Kuchenne Rewolucje słyną ze spektakularnych przemian lokali. Niektóre z odcinków są bardzo emocjonujące np. ten prezentujący historię gorzowskiego Baru Agata. Ostatnia odsłona programu również przyniosła niezapomniane przeżycia. Tym razem wydarzenia wywołać mogły sporo oburzenia.

Uszka wigilijne Magdy Gessler
08.12.2021 01:00 Najlepsze na świecie uszka wigilijne według samej Magdy Gessler

Dobry barszcz nie wybrzmi w pełni, jeśli nie podamy do niego delikatnych uszek. Sekretem smaku tego dodatku jest elastyczne ciasto i odpowiednia ilość przypraw. Z recepturą Magdy Gessler na pewno wyjdą wspaniałe. Przekonajcie się sami, jak smaczne mogą być te drobne pierożki, gdy dodamy do nich aromatycznych grzybów. Świąteczne potrawy przyrządzone z przepisów wprost od gwiazdy Kuchennych Rewolucji skradną serca waszych bliskich. Spróbujcie koniecznie jej sposobu na makowiec czy barszcz. Ten ostatni podajcie z obłędnymi uszkami grzybowymi, które z łatwością przyrządzicie w domowym zaciszu.

Zestawy świąteczne Magdy Gessler
05.12.2021 01:00 Ile kosztują świąteczne specjały w delikatesach Magdy Gessler?

W delikatesach Magdy Gessler pojawiły się zestawy świąteczne. Dzięki nim Fukier chce nam umilić rodzinny czas i pomóc spędzić w kuchni mniej czasu. Ich koszt jest jednak tak wysoki, że mało kto będzie w stanie pozwolić sobie na taki luksus. Co więcej, jest w nich mało uszek i pierogów, a osobno kosztują one niemało. Wspominaliśmy już, że w tym roku cukiernia Magdy Gessler przygotowała droższą i mniej bogatą ofertę bożonarodzeniową. Sprawdzaliśmy też ceny suszonych grzybów, które stanowią podstawę wielu tradycyjnych potraw wigilijnych. Tym razem na tapet bierzemy zestawy specjałów przygotowane z myślą świętach.

Sałatka weselna Magdy Gessler
29.11.2021 01:00 Efektowna, a zarazem nieskomplikowana sałatka weselna Magdy Gessler

Sałatka z białych warzyw jest efektownym, a przy okazji banalnie prostym sposobem na zachwycenie swoich gości. Magda Gessler zaprezentowała wersję, w której podstawą są warzywa gotowane w bulionie rosołowym. Dzięki temu sałatka nabiera wyrazistego i głębokiego smaku. Niżej pokazujemy jak ją przygotować. Sałatka z białych warzyw najczęściej podawana jest na weselu - jej jasny kolor jest wszak bardzo ważnym symbolem nowego małżeństwa. Magda Gessler opracowała jednak metodę, dzięki której sałatka staje się o wiele smaczniejsza i intensywniejsza. Gessler przepis zaproponowała klientom bistro "Prosto od serca", w którym odbyły się Kuchenne Rewolucje. Warzywa z rosołu nie mogą być przegotowane, aby nie rozpadały się podczas mieszania ich z resztą składników. Najsmaczniej jest, kiedy mają zachowaną odrobinę chrupkości.

Makowiec Magdy Gessler
24.11.2021 01:00 Lekki, puszysty makowiec według najlepszego przepisu Magdy Gessler

Makowiec jest jednym z podstawowych ciast na świątecznym stole i bez niego kolacja wigilijna może się nie udać. Magda Gessler ma własny przepis na puszystego makowca - przepis wzorowany jest na recepturze babci Gessler, która miała robić to ciasto najlepiej pod słońcem. Choć restauratorka nie zdołała upiec jeszcze tak pysznego ciasto, jest już blisko. Makowiec podaje się głównie w dwóch wersjach. Jedną z nich jest strucla z zawiniętym wewnątrz farszem, a druga to placek z ogromną ilością wilgotnego nadzienia. Poniższa receptura Magdy Gessler pozwala na upieczenie przepysznie delikatnej i puszystej strucli. Gessler tłumaczy w swoim filmie na kanale Magda Gessler, gdzie zaprezentowany został przepis, że tego typu wypieki udają się zawsze, jeśli będą przygotowane z miłością. Makowiec może z pozoru wydawać się ciastem skomplikowanym, wystarczy jednak kierować się poniższymi krokami, a wypiek z pewnością wyjdzie idealny.

Barszcz czerwony Magdy Gessler
23.11.2021 01:00 Kultowy, najlepszy na świecie barszcz czerwony od Magdy Gessler

Magda Gessler zaskakuje swoim podejściem do gotowania. Jej przepisy to bogactwo smaku i aromatów. Nie inaczej jest w przypadku tradycyjnego wigilijnego barszczu, który restauratorka przygotowuje z niezwykłymi dodatkami. Jednym z nich są skórki jabłek. Zobaczcie, jakie jeszcze patenty wykorzystuje i koniecznie spróbujcie tego dania. Prezentowaliśmy wam już takie tradycyjne dania jak rosół z gęsiny czy ryba po grecku w wykonaniu Magdy Gessler. Teraz zdradzamy tajniki receptury na tradycyjny postny barszcz. Wyjdzie bardzo aromatyczny i treściwy, a jego bogaty smak doceni każdy smakosz.

Ryba po grecku
22.11.2021 01:00 Najlepszy, uwielbiany przepis Gessler na rybę po grecku

Nieodzownym elementem świąt Bożego Narodzenia, z uwagi na podawanie bezmięsnych dań w tym czasie, jest ryba po grecku. Magda Gessler w jednym z odcinków "Kuchennych Rewolucji" zaprezentowała swój własny przepis na top kultowe danie. Poniżej zdradzamy tajniki przygotowania aromatycznej ryby w marchewce. Każde święta będą smakować lepiej, jeśli użyje się pomysłu Gessler. Ryba po grecku, choć nazwa może wskazywać na coś zupełnie innego, nie jest potrawą wywodzącą się z Grecji. W praktyce jest to danie całkowicie polskie, a Grecy, słysząc jej nazwę, nie będą w stanie zrozumieć, o czym mówimy. Jak gotuje ją gwiazda TVN-u Magda Gessler?Jej metoda wymaga użycia dużych ilości przypraw, które nadają całości niezwykle intensywnego aromatu. Dodatkowym składnikiem jest odrobina białego wina, świetnie komponującego się z mnóstwem białych ryb - nie trzeba się obawiać zawartości alkoholu, ponieważ ten zdąży wyparować, zanim zacznie się jeść.

Ceny u Magdy Gessler są przytłaczające
21.11.2021 01:00 Ile trzeba zapłacić za jedzenie w restauracji Magdy Gessler? Ceny zwalają z nóg

Restauracje Magdy Gessler słyną z dobrej kuchni, choć opinie o U Fukiera nie są najlepsze. Zaledwie na 3,7 lokal ocenili użytkownicy Map Google. Okazuje się, że duży wpływ na tę notę mają ceny dań. Czy naprawdę jest tam aż tak za drogo? Zdradzamy, ile przyjdzie nam zapłacić za obiad u gwiazdy Kuchennych Rewolucji. Nawet woda kosztuje 23 złote za butelkę o pojemności 700 ml. Niektóre lokale szokują cenami. Jakiś czas temu sprawdzaliśmy, jak drogo jest u Roberta Lewandowskiego. Przyjrzeliśmy się też wnikliwie ofercie świątecznej delikatesów Magdy Gessler. Teraz, z pomocą dziennikarki Onetu, postaramy się odpowiedzieć na pytanie, czy warto odwiedzić U Fukiera.

Kuchenne Rewolucje
20.11.2021 01:00 Przykre doniesienia o uczestniczce Kuchennych Rewolucji

Ostatnio wyemitowany odcinek Kuchennych Rewolucji został poświęcony pamięci szefowej kuchni, Marzenie Koniuszy, która pracowała w barze mlecznym Agata. Jak twierdzi portal Pudelek, według słów córki zmarłej kobiety, menedżer lokalu dopuszczał się wobec pracowników mobbingu. Samą Gessler podczas nagrywania odcinka zaniepokoiło traktowanie ich przez szefostwo. Tydzień temu w czwartek wyemitowany został odcinek "Kuchennych Rewolucji", który wywołał wiele emocji wśród telewidzów przed telewizorami. Na zakończenie odcinka pojawiła się specjalna plansza w czarno-białych kolorach z logiem programu oraz specjalną dedykacją. Marzenna Koniuszy pracowała w barze mlecznym "Agata" ponad 40 lat, więc była zasłużoną pracownicą, która znała gastronomię od podszewki. Uczestnictwo lokalu w programie było sporą nadzieją dla właścicieli, którzy stali już na skraju bankructwa.

Naleśniki Magdy Gessler
20.11.2021 01:00 Patent Magdy Gessler na puszyste naleśniki

W każdym domu naleśniki przyrządza się nieco inaczej. Recepturę Magdy Gessler wyróżnia dodatek wody gazowanej. Dzięki niemu naleśniki wychodzą lekkie i puszyste. Gwiazda smaży je na maśle klarowanym, uzyskując tym samym wyjątkowy smak dania. Spróbujcie koniecznie. Ciasto nie zawiera cukru, więc możecie podać je z dowolnymi dodatkami. Magda Gessler często zaskakuje i dzieli się patentami sprawiającymi, że potrawy zyskują wyjątkowego smaku i charakteru. Niedawno pisaliśmy o tym, jak gwiazda przyrządza placki ziemniaczane i zdradzaliśmy, z jakiego babcinego sposobu korzysta, robiąc pierogi. Tym razem dowiecie się jak uzyskać puszyste i lekkie niczym chmurka naleśniki. Wykorzystajcie poniższy przepis i cieszcie się ciastem tak delikatnym, jak nigdy wcześniej.

Kuchenne Rewolucje
19.11.2021 01:00 Kuchenne Rewolucje żegnają zmarłą uczestniczkę programu

W miniony czwartek TVN wyemitował odcinek Kuchennych Rewolucji poświęcony kultowemu miejscu na mapie Gorzowa Wielkopolskiego — barowi mlecznemu Agata. Był on dedykowany pamięci szefowej kuchni, Marzenie Koniuszy, która zmarła niedługo po zakończeniu nagrań z przemiany lokalu. Na końcu odcinka pojawiła się czarno-biała plansza z logiem programu i specjalną dedykacją. Ostatni odcinek wzbudził wiele emocji wśród fanów serii. Udział Baru w Kuchennych Rewolucjach był momentem przełomowym zarówno dla będącego na skraju bankructwa lokalu, jak i dla szefowej kuchni. Wieść o jej śmierci przytłoczyła i wzbudziła złość. Pani Marzena, która pod czujnym okiem Magdy Gessler poznawała tajniki gotowania dań kuchni polskiej, była trzonem zespołu baru Agata.

Magda Gessler, wnętrze restauracji
13.11.2021 01:00 Komunikat Pełnego Rondla po Kuchennych Rewolucjach

Trwa właśnie 23. sezon Kuchennych Rewolucji. Magda Gessler wciąż próbuje pomagać słabo prosperującym restauracjom. Ostatnio gościła w lokalu w Grodzisku Mazowieckim. Oto komunikat Pełnego Rondla po Kuchennych Rewolucjach. Kuchenne Rewolucje cieszą się niesłabnącą popularnością od początku ich trwania. Zainteresowani są telewidzowie, właściciele i klienci restauracji. Uwagę przyciąga energiczna postać Magdy Gessler, która potrafi być szczera do bólu i często nie przebiera w słowach. Różnymi sposobami próbuje pomóc upadającym lokalom.