Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Magda Gessler

Magda Gessler

Tak Gessler robi prostą i aromatyczną grzybową zupę-krem. Chwila gotowania, a smak obłędny
02.10.2022 12:51 Tak Gessler robi prostą i aromatyczną zupę grzybową. Chwila gotowania, a smak obłędny

Zupa grzybowa według receptury Magdy Gessler jest potrawą prostą, ale bardzo aromatyczną. Gessler gotuje zupę na zakwasie na żur, dzięki czemu danie nabiera niezwykłego smaku i charakteru. Jesteśmy przekonani, że potrawa będzie hitem na Twoim stole w jesienne, chłodne dni.Zupę z grzybów leśnych zwykle gotujemy na wywarze drobiowym lub warzywnym, doprawiamy natką pietruszki i podajemy z makaronem. Magda Gessler pokazała przepis na grzybową zupę-krem w zupełnie nowym wydaniu. Zupa jest świetnym pomysłem na szybki obiad, który zachwyci dorosłych domowników.W książce autorstwa Magdy Gessler pt. ,,Kuchnia moja pasja" znajdziemy wiele przepisów na klasyczne dania w zupełnie nowej odsłonie. To właśnie z tej książki pochodzi przepis na grzybową zupę-krem wykorzystany w artykule. Zupa jest bardzo prosta w przygotowaniu i smakuje obłędnie.Grzybową zupę-krem Magda Gessler gotuje na zakwasie na żur. Do ugotowania zupy wykorzystuje również rosół, śmietanę kremówkę i okowitę, czyli mocną i lepszą gatunkowo wódkę. W przepisie Gessler wykorzystała prawdziwki, czyli niezwykle aromatyczne grzyby leśne.

Domowy ketchup z przepisu Gessler nie ma sobie równych. Nie uwierzysz, czym się go doprawia
23.09.2022 19:52 Domowy ketchup z przepisu Gessler nie ma sobie równych. Nie uwierzysz, czym się go doprawia

Magda Gessler zdradziła przepis na domowy ketchup ze świeżych, soczystych pomidorów. Zrób go raz, a z pewnością pokochasz naturalny sos własnej roboty. Gotowy ketchup przechowuj w szczelnie zamkniętych słoikach, dzięki czemu zachowa wspaniały smak, aż do następnych wakacji.Ketchup to bardzo popularny produkt, który kupimy w każdym sklepie. Niestety zawiera dużo ulepszaczy. Na szczęście ketchup możemy w prosty sposób przygotować w domu, wyłącznie z naturalnych składników. Ketchup ze świeżych pomidorów zachwyci każdego niezwykłym smakiem.Domowy ketchup według przepisu Gessler będzie świetnym dodatkiem do kiełbasy, zapiekanek, kanapek, sałatek i innych dań. Ketchup jest równie gęsty, co produkt sklepowy, ale o wiele smaczniejszy. Ketchup ze świeżych pomidorów nie ma sobie równych.Przygotowany ketchup przełóż do umytych i wyparzonych słoików i szczelnie zakręć. Nie musisz go nawet pasteryzować. Trzymany w ciemnym i chłodnym miejscu zachowa swoje walory, aż do następnego sezonu.

Magda Gessler, sałatka
19.09.2022 13:53 Gessler pokazała jak zrobić sałatkę szwajcarską. Prosta przekąska z kilku składników skradnie Wasze serca

Sałatka szwajcarska przypadnie do gustu amatorom sycących i szybkich do zrobienia przekąsek. Magda Gessler podzieliła się prostym przepisem na ten rarytas w jednym z odcinków Kuchennych Rewolucji. Do zrobienia nie trzeba wielu składników, a smak zachwyca. Sałatka szwajcarska jest połączeniem delikatnej mortadeli, aromatycznego żółtego sera, wyrazistej cebuli i chrupiących ogórków. Składniki te polane są wyrazistym sosem z majonezu i musztardy, który dopełnia smaku. Przygotowanie przysmaku jest dziecinnie proste.

3 składniki i kluczowa czynność. Znamy sekret ciasta na pierogi wg Gessler
06.09.2022 12:21 3 składniki i kluczowa czynność. Znamy sekret ciasta na pierogi wg Gessler

Domowe pierogi nie mają sobie równych. Delikatne ciasto i ulubiony farsz to doskonałe połączenie. Znamy przepis Magdy Gessler na elastyczne ciasto na pierogi, dzięki któremu ugotowane już pierogi błyskawicznie znikną z talerzy i każdy będzie prosił o dokładkę.Pierogi możemy przygotować z każdym farszem. Niezależnie od tego, czy mamy ochotę na pierogi na słodko, np. z jagodami, czy wytrwanie, np. z mięsem lub kapustą, najpierw musimy dobrze wyrobić ciasto, żeby było elastyczne, a po ugotowaniu dosłownie rozpływało się w ustach.Teoretycznie ciasto na pierogi jest bardzo proste w przygotowaniu, w praktyce jednak często pierogi po ugotowaniu są twarde, mączne i niesmaczne. Magda Gessler zdradziła przepis na ciasto na pierogi z trzech składników, które wychodzi za każdym razem. Sekretem doskonale miękkiego, delikatnego i elastycznego ciasta na pierogi jest sparzenie mąki pszennej. Do mąki wymieszanej z solą wlewamy wrzątek i wyrabiamy łyżką lub widelcem. Dopiero, gdy ciasto ostygnie, zaczynamy wyrabiać je ręcznie.

Przepis Gessler na wyśmienity rosół. Żadnych zbędnych dodatków
04.09.2022 08:50 Przepis Gessler na wyśmienity rosół. Bez zbędnych dodatków

Rosół z przepisu Magdy Gessler jest prawdziwą gratką dla każdego smakosza. Ma wyraźny smak i doskonały aromat. Znana restauratorka uzyskuje ten efekt, stosując jedną najważniejszą zasadę. Gotuje bowiem rosół na kilku rodzajach mięs. Dodaje też do niego sporą ilość warzyw i klasyczne przyprawy. Wywar ma doskonały, klasyczny smak. Gessler do rosołu dodaje również świeży lubczyk i natkę pietruszki, zioła są bardzo aromatyczne i świetnie podkreślają smak. Jeśli nie masz świeżego lubczyku, wykorzystaj lubczyk suszony. Gałązka lubczyku to łyżeczka suszonej przyprawy.Nigdy nie dodawaj soli do rosołu na początku gotowania, ponieważ wywar nie będzie miał smaku. Sól zamyka pory w mięsie, a rosół to przecież wywar z drobiu i wołowiny. Nie dodawaj również kostki rosołowej, zupę dopraw przed samym podaniem solą i pieprzem.Mięso i warzywa z rosołu możesz wykorzystać do przygotowania obiadów na kolejne dni, dzięki czemu nic się nie zmarnuje. Z mięsa zrobisz pyszny farsz do pierogów, krokietów, zrobisz również pyzy z mięsem. Z warzyw natomiast możesz przygotować wyśmienity pasztet.

Kopytka według Magdy Gessler - prosty przepis
26.08.2022 13:12 Sekretny patent Gessler na idealne kopytka zachwyci każdego. Prościej się nie da

Kopytka są świetnym dodatkiem do obiadu. Magda Gessler podzieliła się swoim przepisem na ziemniaczany rarytas i zdradziła, co robi, że zawsze wychodzą miękkie. Sekretem jej dania jest odpowiedni dobór ilości mąki. Spróbujecie koniecznie — kopytka będą tak pyszne, że aż rozpłyną się w ustach.W przygotowaniu delikatnych kopytek kluczowe są odpowiednie proporcje składników. Zbyt duży dodatek mąki sprawi, że będą zbite i twarde. Zbyt mały — że się rozpadną. Magda Gessler doskonale o tym wie. Zdradziła ostatnio, jak podchodzi do przyrządzania uwielbianego przez Polaków ziemniaczanego dodatku. Prostota receptury może zaskoczyć.

Podwójne schabowe Magdy Gessler
19.08.2022 18:06 Najdoskonalsze podwójne schabowe Magdy Gessler. Sekret tkwi w niezwykłym połączeniu 2 mięs

Podwójne schabowe Magdy Gessler są nietypową propozycją przyrządzenia tradycyjnych kotletów. Sprytny patent polegający na połączeniu dwóch kawałków mięsa i umieszczeniu cebulki wewnątrz sprawia, że danie zachwyca soczystością i jest przyjemnie pikantne. Koniecznie spróbujecie — jeszcze nie raz je przygotujecie.Kotlety schabowe Magdy Gessler zaskoczą smakiem niejednego amatora kuchni polskiej. Doprawione aromatycznymi przyprawami i przełożone cebulką w mięso chrupiącej panierce smakuje obłędnie. Jest soczyste, delikatne i wyraziste. Skusicie się?

Magda Gessler, placki ziemniaczane
21.07.2022 10:57 Gessler dodaje do placków ziemniaczanych 1 nietypowy składnik. Wychodzą idealne

Lubicie placki ziemniaczane? A wiecie, że Magda Gessler dodaje do nich jeden nietypowy składnik? Jest nim śmietana, dzięki której placki wychodzą idealne — jasne i smaczne. Poznajcie dokładny przepis na te wyborne placki i zaserwujcie je nawet dziś swojej rodzinie. Placki ziemniaczane cieszą się u nas niesłabnącą popularnością. Kochamy je za smak i za prostotę przygotowania. Każdy ma z pewnością na nie jakiś swój patent, by były smaczniejsze i bardziej apetyczne. Magda Gessler dodaje do ciasta na placki ziemniaczane trochę kwaśnej śmietany. Dzięki temu ziemniaki nie ciemnieją, a placki są bardziej wyraziste w smaku.

Pulpety w sosie koperkowym Magdy Gessler
19.07.2022 13:54 Pulpety w sosie koperkowym Gessler wychodzą miękkie i aromatyczne. Smakują jak u mamy

Pulpety w sosie koperkowym przygotowane według przepisu Magdy Gessler zachwycą każdego amatora tradycyjnych smaków. Gwiazda do ich przygotowania używa łopatki wieprzowej, uzyskując pełen aromatu, sycący posiłek. Spróbujecie? Pulpety w sosie koperkowym są doskonałym pomysłem na szybki obiad dla całej rodziny. Przygotowanie jest proste, a składniki znajdziecie w każdym sklepie spożywczym. Warto spróbować właśnie teraz - kremowy sos idealnie komponuje się z młodymi ziemniakami.

Magda Gessler, tatar
17.07.2022 11:21 Tatar Magdy Gessler zachwyca największych mięsożerców. "Oko pirata" pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje

Tatar Magdy Gessler zachwyca największych mięsożerców. „Oko pirata" pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Sprawdźcie, jak przyrządza je znana restauratorka i spróbujcie przygotować tatar według jej zaleceń. Możecie go podać na przekąskę nawet na imprezie. Magdę Gessler rozsławił program „Kuchenne Rewolucje", jednak jest ona przede wszystkim właścicielką kilku restauracji. A, że przy okazji lubi też gotować, po prostu zna się na rzeczy. Zna się również na tatarze, którego z racji na sposób serwowania z surowym żółtkiem w środku nazywa „okiem pirata". Poznajcie jej doskonały przepis.

Gessler wyjawiła przepis na kiszone ogórki. 1 drobiazg jest kluczowy
08.07.2022 16:48 Gessler wyjawiła przepis na kiszone ogórki. 1 drobiazg jest kluczowy

Magda Gessler wyjawiła przepis na ogórki kiszone. Kluczowy jest jeden drobiazg, bez którego ogórki nie będą soczyste, jędrne i smaczne. Poznaj prosty przepis na wyśmienite ogórki kiszone. Będą idealne do sałatek, drugiego dania i do zupy ogórkowej.Magda Gessler przygotowuje ogórki kiszone według tradycyjnej receptury z dodatkiem liści porzeczki, wiśni i innych składników. Gessler wyjawiła również, co zrobić, aby kiszonki zawsze były smaczne i soczyste.Znana restauratorka kiszonki przygotowuje wyłącznie z polskich, gruntowych ogórków, tak zwanych kwaszeniaków, które mają chropowatą skórkę. Do kiszenia ogórków wykorzystajmy również ogórki małe i średnie, ponieważ będą najsmaczniejsze.Pamiętajmy również o dwóch bardzo ważnych zasadach: ogórki zawsze dokładnie szorujemy, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na godzinę. Ten trik sprawi, że kiszonki będą jędrne i soczyste. Ogórki zawsze wkładajmy do umytych i wyparzonych słoików, w przeciwnym razie na pewno się zepsują.

Magda Gessler, zupa ogórkowa
04.07.2022 12:02 Najlepsza zupa ogórkowa według Magdy Gessler. Przepis mistrzów

Prezentujemy najlepszą zupę ogórkową według Magdy Gessler. Ten przepis mistrzów jest inny niż wszystkie, bo znana restauratorka nie ściera ogórków, tylko je kroi. Przy zupie jest mniej pracy, a potrawa zyskuje też apetyczniejszy wygląd. Spróbujcie ją przygotować właśnie w ten sposób. Zupa ogórkowa należy do kanonu polskich zup. Bardzo lubimy ją za wyraźny smak i dużą pożywność. Zwykle bowiem zupę tę gotuje się na wieprzowinie i dodaje do niej ziemniaki. Kiszone ogórki ściera się na tarce, ale dziś pokroimy je w plastry, tak, jak zaleca Magda Gessler. Będą ładnie wyglądały w zupie.

Najlepsza surówka do obiadu z marchewki od Magdy Gessler
30.06.2022 21:52 Najlepsza surówka do obiadu z marchewki od Magdy Gessler. Orzeźwiający dodatek

Surówka z marchewki potrafi być niezwykle soczysta i smakowita. Magda Gessler do lekko słodkiego korzenia dodaje jabłka oraz chrzan, dzięki czemu obiadowy rarytas jest jednocześnie orzeźwiający i pełen charakteru. Warto spróbować - ta kompozycja was zachwyci.Przepisy od Magdy Gessler nie mają sobie równych. Gwiazda popularnego kulinarnego show zdradziła swój niezawodny patent na surówkę pasującą do niemalże każdego obiadu. Kuszące połączenie marchwi, jabłka i chrzanu z pewnością wam się spodoba.

Magda Gessler, placki ziemniaczane
05.06.2022 20:22 Placki ziemniaczane według Magdy Gessler. Niezawodny przepis

Mamy dla was niezawodny przepis Magdy Gessler na placki ziemniaczane. Są chrupiące z wierzchu i miękkie w środku, czyli dokładnie takie, jakie lubi każdy z nas. Czy jest w nich coś zaskakującego? Może dodatek czosnku i śmietany. Jednak tajemnica doskonałego smaku tych placków tkwi w odpowiednich proporcjach. Placki ziemniaczane mogą być daniem awaryjnym, gdy nie mamy lepszego pomysłu na obiad. Jednak wiele osób mając do wyboru klasyczny obiad składający się z mięsa, ziemniaków i surówki oraz placki ziemniaczane, wybrałoby tę drugą propozycję. W czym tkwi sekret tego dania i ogólnie smacznych placków ziemniaczanych? Tajemnicą tych placków jest niewątpliwie prosty skład. Jednak to, czy wyjdą doskonałe, to już kwestia odpowiedniego rodzaju ziemniaków i zastosowanych proporcji. Magda Gessler dobrze wie, że nadmiar mąki może spowodować, że danie to wyjdzie twarde i gumiaste. Dlatego dodaje jej tylko 2-3 łyżki.

Najsmaczniejsze kluski śląskie Magdy Gessler. Smakują jak u babci
30.05.2022 13:01 Najsmaczniejsze kluski śląskie Magdy Gessler. Smakują jak u babci

Pomysł na pyszny obiad? Przygotuj kluski śląskie przepisu Magdy Gessler. Znana restauratorka stosuje 1 trik, dzięki któremu kluseczki są jeszcze delikatniejsze i bardziej elastyczne. Poznaj przepis na najsmaczniejsze kluski śląskie Magdy Gessler, smakują jak u babci.Kluski śląskie przepisu Magdy Gessler są pyszne, elastyczne i delikatne. Kluseczki to nie tylko genialny dodatek do rolad wołowych i modrej kapusty. Podaj je jako główne danie z okrasą z boczku wędzonego i posiekanym szczypiorkiem, a wszyscy będą zachwyceni.Delikatne kluseczki możesz również podać w innej formie, np. z boczkiem i rukolą, z okrasą z cebulki, z prażonymi orzechami. Każda wersja dania ma fenomenalny smak i znika z talerzy błyskawicznie.Sekretem idealnie miękkich i najsmaczniejszych klusek śląskich jest odpowiednia proporcja ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Na 1 kg warzyw konieczne jest dodanie 250 g sypkiego produktu. W cieście do klusek nie może oczywiście zabraknąć również jajka i soli. Do klusek śląskich najlepiej sprawdzą się ziemniaki mączne typu B lub C, które zawierają małą ilość wody, a sporo skrobi. Kluseczki robione z wodnistych ziemniaków albo się nie ulepią, albo rozpadną podczas gotowania.Jeśli szukasz pomysłu na tradycyjne danie w niezwykłej odsłonie- tu poznasz przepis Magdy Gessler na bigos szlachecki z suszonymi grzybami i dziczyzną, palce lizać.

Magda Gessler, zupa grzybowa
24.05.2022 09:34 Zupa grzybowa Magdy Gessler. Sekretem jest dodatek sera korycińskiego

Macie ochotę na aromatyczną i zaskakującą potrawę? Naszą propozycją jest zupa grzybowa Magdy Gessler. I nie ma w tym chyba nic zaskakującego, że znana restauratorka przyrządza ją w szczególny sposób. Sekretem smaku tego dania jest bowiem dodatek sera korycińskiego. Zupa grzybowa największą popularnością cieszy się w święta Bożego Narodzenia. Jednak jest na tyle pyszna, że chętnie zjemy ją o każdej porze roku. Teraz możemy przygotować ją z aromatycznych grzybów suszonych.Popularna restauratorka, Magda Gessler, proponuje dodać do tej zupy ser koryciński. Jest on pełen smaku, więc będzie idealnym dopełnieniem tej potrawy. A gdy upłynni się pod wpływem gorącej zupy, nabierze doskonałej konsystencji.

Ile kosztuje tort na komunię od Magdy Gessler? Cena zwala z nóg
13.05.2022 11:57 Ile kosztuje tort na komunię od Magdy Gessler? Cena zwala z nóg

Trwa sezon komunijny. Oprócz obiadu podczas uroczystości nie może zabraknąć również tortu. W lokalu Magdy Gessler "Słodko Słony" pojawiła się oferta na komunijne ciasta. Ile kosztuje tort na komunię od Magdy Gessler? Okazuje się, że za jedną porcję trzeba zapłacić nawet 41 złotych. Cena całego tortu zwala z nóg.Coraz częściej odchodzi się od organizowania komunii w domu na rzecz uroczystości w restauracji. Jest to niewątpliwie dużo wygodniejsze, ale jednocześnie droższe rozwiązanie. Oprócz ceny za dwudaniowy obiad za osobę musimy bowiem doliczyć również napoje i ciasta, w tym właśnie tort.W cukierniach przyjmowane są zamówienia na piękne torty w wielu smakach. Ceny ciast komunijnych wahają się od 65 do 100 zł za kilogram. Udekorowany tort na komunię dla 20 osób to koszt około 200 zł.W warszawskim lokalu "Słodki Słony" również możemy kupić torty i ciasta komunijne, jednak ich cena zwala z nóg. Właścicielką cukierni i restauracji jest znana i ceniona restauratorka, Magda Gessler. Ile kosztuje tam porcja tortu komunijnego?

Patent Gessler na zupę szczawiową
08.05.2022 19:44 Patent Gessler na zupę szczawiową. Prosto i smacznie

Zupa szczawiowa lubi wielu smakoszy. Rarytas proponowany przez Magdę Gessler obfituje w lekko słodką śmietankę kremówkę. Gwiazda dodaje jej tyle samo co bulionu. Dzięki temu danie ma wyjątkowo głęboki smak. Sprawdźcie, czy i wam posmakuje. Zupa szczawiowa jest wyśmienitym nieco kwaśnym daniem, które warto podać z nabiałem. Wyjaśnialiśmy już czemu jajka i śmietana mogą być istotne. Magda Gessler w swojej recepturze zawarła oba składniki. Restauratorka, w przeciwieństwie do Karola Okrasy, nie określiła, na jakim bulionie przyrządzić specjał. Zdecydujcie sami, który będzie da was najlepszy.

Ile kosztuje kanapka w restauracji Gessler?
30.04.2022 16:36 Ile kosztuje kanapka w restauracji Gessler? Cena zaskakuje

Magda Gessler i jej lokale często wywołują żywe dyskusje w sieci. Najczęściej komentowane są ceny specjałów. Niedawno poruszenie wywołała kanapka anielska, dostępna w ofercie warszawskiego Słodkiego Słonego. Internauci byli w szoku, że za bułkę z szynką, jajkiem i dodatkami lokal liczy sobie nawet 20 złotych. Magda Gessler szerszemu gronu odbiorców znana jest przede wszystkim z telewizyjnych show Kuchenne Rewolucje oraz Master Chef. Celebrytka związana jest też z branżą gastronomiczną, prowadząc kilka lokali w całej Polsce. Na mapie Warszawy najbardziej rozpoznawalne są dwie restauracje Gessler — U Fukiera oraz Słodki Słony. To właśnie w tym drugim w menu dostępne są pyszne śniadaniowe kanapki, a wśród nich anielska, która stała się przedmiotem ożywionej dyskusji internautów. Powodem była oczywiście cena.

Magda Gessler, smalec
28.04.2022 20:40 Przepis Gessler na domowy smalec. Niebywałe, z czym go podaje

Poznajcie przepis Magdy Gessler na domowy smalec. To wprost niebywałe, z czym podaje go słynna restauratorka. Jej smarowidło zachwyca oryginalnym smakiem i chrupkością, bo zawiera sezamki. Gwarantujemy, że takiego specjału nie kupicie nigdzie. Dlatego zapraszamy was do kuchni.Smalec kilka lat temu wrócił do naszych łask. Wiadomo bowiem, że nie jest najzdrowszy, jednak trudno zaprzeczyć temu, że posmarowany nim chleb smakuje naprawdę dobrze. Zwłaszcza jeśli na wierzchu położymy plasterki kiszonego ogórka lub krążki cebuli. Jednak smalec potrafi też zaskoczyć. Szczególnie gdy recepturę na niego opracowała słynna restauratorka, Magda Gessler. Jej smarowidło jest pełne aromatu i przełamane słodką nutą. Na dodatek przyjemnie chrupie.

Prosty przepis Gessler na placki ziemniaczane
23.04.2022 17:24 Prosty przepis Gessler na placki ziemniaczane. 1 składnik może zaskoczyć

Po placki ziemniaczane z przyjemnością sięga wielu smakoszy. Wyjątkowo chrupiący z zewnątrz i delikatny w środku specjał otrzymamy, gdy skorzystamy z niezawodnej receptury Magdy Gessler. Dodaje ona łyżkę śmietany już do masy. Zabieg ten sprawia, że warzywa nie ciemnieją przed usmażeniem, a placki zachwycają również wyglądem. Spróbujecie?Placki ziemniaczane z dodatkiem śmietany będą wyśmienite. Nabiał dodany do masy nie tylko zapewnia atrakcyjny wygląd rarytasu, ale tez poprawia jego smak i konsystencję. Ziemniaczane wyroby będą rozpływały się w ustach i na długo was nasycą. Przygotujcie większą porcję na obiad lub kolację, bo jeszcze do nich wrócicie.

Magda Gessler
20.04.2022 09:07 Poznano kolejne szczegóły Kuchennych Rewolucji. Zaskakujące kulisy słynnej produkcji

Poznano kolejne szczegóły Kuchennych Rewolucji. Magda Gessler zdradziła zaskakujące kulisy słynnej produkcji. Zastanawialiście się, kto płaci za remont restauracji w Kuchennych Rewolucjach? Teraz wszystko się wydało i z pewnością będzie dla was wielkim zaskoczeniem. „Kuchenne rewolucje" jest programem stacji TVN, nadawanym od 2010 roku. Od początku emisji cieszy się dużą popularnością. Swoją osobowością niewątpliwie przyciąga prowadząca, czyli Magda Gessler. Oczywiście wszyscy też z zainteresowaniem obserwują metamorfozy znanych i mniej znanych restauracji.Do programu zgłaszają się właściciele restauracji, którzy mają problem z prosperowaniem lokalu. „Kuchenne Rewolucje", jak sama nazwa wskazuje odmieniają restauracje całkowicie — zmieniają ich wystrój, menu, często też pracowników.

Sałatka jarzynowa Magdy Gessler
16.04.2022 10:43 Sałatka jarzynowa według Gessler. Gwiazda stawia na tajny składnik

Sałatka jarzynowa bez wątpienia pojawi się na wielkanocnych stołach w większości polskich domów. Jeśli chcesz spróbować jej z przepisu Magdy Gessler, przychodzimy z pomocą. Restauratorka dodaje do niej kurki, dzięki czemu całość nabiera wyjątkowego smaku. Niżej prezentujemy przepis krok po kroku. Sałatka jarzynowa Magdy Gessler jest jedną z najlepszych wersji tej potrawy. Gwiazda telewizji dodaje do niej wiele różnych składników, które zachwycają bogactwem smaku oraz aromatu, co daje niepowtarzalny efekt. Sekretnym składnikiem, na który stawia Gessler, są grzyby. W tym przypadku kurki w całości. - Ja tam nie siekam, żeby było widać, że mamy na bogato i że to kurka, a nie dziwna, ciemna rzecz - tłumaczy Magda Gessler dla gotowanie.onet.

Ile kosztują wielkanocne zestawy w Delikatesach u Fukiera?
05.04.2022 16:44 Ile kosztują wielkanocne zestawy w Delikatesach U Fukiera?

Magda Gessler słynie ze swojego wybuchowego charakteru, jednak dała się poznać również jako zdolna restauratorka - czego dowodem jest jej lokal "U Fukiera". W sklepie internetowym "Delikatesy u Fukiera" można kupić wielkanocne zestawy, jednak ich ceny mogą szokować. Najdroższy z nich kosztuje ponad 500 zł i w jego ramach można dostać różne wielkanocne potrawy. Niżej wyjawiamy więcej szczegółów. Magda Gessler w swoich restauracjach i lokalach oferuje szeroką gamę dań, które są chętnie kupowane przez jej klientów. W tym roku na potrawy na Wielkanoc z jej internetowego sklepu nie każdy będzie mógł sobie pozwolić.

Magda Gessler ma powody do radości
29.03.2022 10:49 Restauracja Magdy Gessler zdobyła wyjątkowe wyróżnienie. Gwiazda nie kryje radości

Magda Gessler jest jednym z największych kulinarnych autorytetów w Polsce. Gwiazda związana z programem Kuchenne Rewolucje odpowiada za kilka restauracji. Jednym z flagowych lokali jest U Fukiera. Właśnie on został wyróżniony przez magazyn Forbes Polska. Magda Gessler podzieliła się dobrymi wieściami na swoim Facebooku. Gwiazda nie kryła radości, jej wpis mówi sam za siebie.Zgodnie z tym co Magda Gessler napisała na swoim profilu na Facebooku, magazyn Forbes Polska wyróżnił 50 najlepszych polskich restauracji. Okazało się, że na liści znalazła się również restauracja należąca do gwiazdy Kuchennych Rewolucji.

Biała kiełbasa według receptury Magdy Gessler
28.03.2022 11:40 Biała kiełbasa według receptury Magdy Gessler. Niepowtarzalny, domowy smak na Wielkanoc

Biała kiełbasa jest jednym z tradycyjnych produktów goszczących na wielkanocnych stołach. Magda Gessler zdradziła swój niezawodny przepis na ten wyjątkowy specjał. Zaopatrzcie się w niezbędne składniki i przygotujcie go samodzielnie, a goście będą zachwyceni. Tak pysznej kiełbasy jeszcze nie jedliście, jej sekretem jest nietypowy dobór mięs: podgardla, Bez białej kiełbasy nie powstanie dobry tradycyjny żur. Podpowiadaliśmy wam już jak wybrać odpowiedni produkt w sklepie. Tym razem prezentujemy wam sprawdzoną recepturę Magdy Gessler, z którą bez problemu przyrządzicie ten wielkanocny klasyk w domowym zaciszu. Warto spróbować — efekt was zachwyci.

Placki ziemniaczane
25.03.2022 22:52 Magda Gessler zdradza przepis na pyszne placki ziemniaczane, palce lizać

Pyszne, chrupiące i rumiane placki, to z pewnością ulubiona potrawa niejednego z naszych czytelników bądź czytelniczek. Wyśmienicie smakują z gulaszem węgierskim, sosem pieczarkowym lub ze śmietaną. W niektórych częściach Polski, placki zjada się na słodko i posypuje cukrem. Najważniejszy jest jednak smak ziemniaka, który uwydatnia się dzięki dodatkom obecnym w cieście oraz chrupiącej otoczce.

Placek po węgiersku
25.03.2022 22:52 Bezbłędny przepis Magdy Gessler na placek po węgiersku

Sama Magda Gessler uznała to danie za warte uwagi i w jednym z odcinków :Kuchennych Rewolucji” zaproponowała właścicielom, aby to właśnie placek po węgiersku według jej przepisu, był sztampowym daniem restauracji. Dzięki najlepszym składnikom i perfekcyjnie skomponowanej recepturze, potrawa stała się hitem restauracji, a właściciele zasłynęli w regionie najlepszymi plackami.