Ogórki kiszone są lubiane przez wiele osób. Są one doskonałym dodatkiem do dań obiadowych czy kanapek. Stanowią dobre źródło witamin i wartości odżywczych. Jednak mimo, że ich przygotowanie jest całkiem proste- często dochodzi do wpadek. Ogórki kiszone nie wychodzą. Magda Gessler ma pewien sprawdzony patent na ich przygotowanie. Koniecznie sprawdźcie jaki.
Myślisz, ze o kotletach mielonych wiesz już wszystko? Poniższy sposób może Cię zaskoczyć. Dodaj do mięsa mielonego 3 łyżeczki majeranki. Potrawa zyska dzięki temu wyjątkowy, ziołowy smak.
Kto z Was choć raz w życiu zrobił domowy majonez? Większość osób idzie na łatwiznę i kupuje gotowy sos w słoiku. Popularny youtuber postanowił jednak wypróbować przepis od Magdy Gessler na ten specjał. Eksperyment zakończył się pełnym sukcesem.
Magda Gessler przeżyła chwile grozy. W poznańskiej edycji Kuchennych Rewolucji spotkał ją prawdziwy kulinarny koszmar. Nieciekawe wnętrze i kiepskiej jakości potrawy były zaledwie wstępem do tego, o miało się wydarzyć. Czy gwiazda udźwignęła postawione przed nią zadanie?
Nie ma potrawy, której nie potrafiłaby przyrządzić Magda Gessler. Gwiazda kulinariów ma w tej kwestii ogromne doświadczenie. Nie stroni od ulepszania nawet najprostszych dań, takich jak chociażby jajecznica. Dodatek tak prostego składnika, jak śmietana, zmienia tę uwielbianą potrawę nie do poznania.
Magda Gessler zaproponowała doskonałą sałatkę. Łączący w sobie rarytasy z południa Polski przysmak o wdzięcznej nazwie Krakowiacy i górale będzie idealnym uzupełnieniem do grillowych dań. Musicie spróbować.
Nerwy Magdy Gessler znów zostały wystawione na ciężką próbę. Wszystko przez jedną z wrocławskich restauracji, która wzięła udział w odcinku Kuchennych Rewolucji. Nazwa „Nie ma jak u mamy" okazała się tak daleka od prawdy, jak to tylko możliwe. Jak królowa gotowania zniosła tę konfrontację?
Ile może kosztować uroczysty posiłek z okazji komunii? Ceny powoli dobijają do tych znanych z organizacji wesel. W lokalu Magdy Gessler koszt talerzyka sięga kilkuset złotych. Niewiele taniej jest w restauracjach prowadzonych przez innych celebrytów.
Wyroby od Magdy Gessler nie należą do tanich. Przysmaki na grilla niestety nie są wyjątkiem. Zerknęliśmy na ofertę przed majówką i już wiemy, ile kosztują kiełbasy i sosy u szefowej Kuchennych Rewolucji.
Mizeria jest idealnym letnim dodatkiem obiadowym. Chrupiące i orzeźwiające ogórki łączą się z daniami mięsnymi jak nic innego. Niewłaściwy dobór śmietany do mizerii może jednak sprawić, ze ta straci cały swój smakowity urok. Magda Gessler akceptuje w tej kwestii tylko 2 wersje zawartości tłuszczu w nabiale.
Mówi się, że na dobrych garnkach nie można oszczędzać. My mówimy, że można, a nawet trzeba, kiedy jest ku temu okazja. W sklepie wysyłkowym Biedronki możecie obecnie nabyć komplet garnków zaprojektowanych we współpracy z samą Magdą Gessler. Dzięki trwającej promocji po zakupie zostanie jeszcze sporo gotówki w kieszeni.
O kotletach schabowych powiedziano już niemal wszystko. Chcecie jednak wiedzieć w czym tkwi tajemnica tych najpyszniejszych? Nie zawodny sposób na klasyczne polskie danie zdradziła niezawodna Magda Gessler. Dzięki moczeniu w marynacie na bazie mleka jej kotlety schabowe nabierają wyjątkowej soczystości.
Wiele gospodyń domowych ma swój sprawdzony sposób na placki ziemniaczane. Nigdy nie jest jednak za późno, by spróbować czegoś nowego. Sprawdźcie koniecznie przepis na placki autorstwa Magdy Gessler. Dzięki dodatkowi śmietany potrawa zachowuje apetyczną barwę, a także zyskuje idealną chrupiącą konsystencję.
Magda Gessler wyłożyła kawę na ławę. W najnowszym odcinku Kuchennych Rewolucji w ostrych słowach zwróciła się do jednej z uczestniczek programu. Komentarz dotyczył konkretnie wagi ciała młodej dziewczyny. Nie było to jednak jedyny zarzut, jaki musiała wytoczyć prowadząca.
Babka wielkanocna jest obowiązkową pozycją, jeśli chodzi o świąteczne przysmaki. Wyjątkowy sposób ma na nią Magda Gessler. Restauratorka wzbogaca swój wypiek 3 specjalnymi składnikami. Pierwszy z nich to alkohol, pozostałe 2 spełniają ważną funkcję nie tylko smakową, ale też dekoracyjną.
Pasta jajeczna może być lekka i chrupiąca zarazem. Z przepisu Magdy Gessler, w którym nie znajdziemy majonezu, ale dodamy świeżej papryki, przygotujemy niesamowicie smaczne smarowidło. Musicie spróbować — zachwyci nawet sceptyków.
Magda Gessler zrzuciła imponującą ilość kilogramów. Fakt ten nie uszedł uwadze popularnego dietetyka Michała Wrzoska. Ekspert pochwalił dietę celebrytki i podsumował jej założenia w krótkim filmiku. Kluczową rolę odegrało mądre planowanie posiłków, a także odpowiednie nawodnienie.
Świąteczny catering ruszył pełną parą. Ofertę na swoje specjały przestawiły też Ewa Wachowicz i Magda Gessler. Która z popularnych właścicielek restauracji wypadła w tym starciu korzystniej? Łatwo rozstrzygnąć ten spór porównując ceny żurku i pasztetu.
Mazurek zagości na niejednym świątecznym stole. Przygotowany na nietypowym spodzie z dodatkiem ugotowanych żółtek deser zachwyci nawet wybrednych. Z przepisem Magdy Gessler uzyskacie najlepsze rezultaty. Spróbujecie?
Macie chrapkę na gotową, wielkanocną babę drożdżową? Cena takiego wypieku może skutecznie ostudzić zapał. Celebryci wprowadzili sezonowy specjał do oferty swoich lokali. Wiemy, ile liczą sobie za nią członkowie klanu Gesslerów oraz znany aktor.
Kuchenne Rewolucje są programem pełnym emocji. Ostatni odcinek show zaskoczył samą Magdę Gessler, która w restauracyjnej kuchni znalazła swoją podobiznę. Figurka była wykonana z pora i nie przypadła do gustu restauratorce.
Sałatka jarzynowa z pewnością zagości na niejednym wielkanocnym stole. Magda Gessler przyrządza ją tak, jak to robiła jej babcia. Dlatego też nie wyobraża sobie tego specjału bez dodatku marynowanych grzybów. Aromatyczny składnik sprawia, że danie ma jeszcze ciekawszą teksturę. Musicie spróbować.
Restauracja Lewandowskiego poszerzyła ostatnio asortyment. Być może zainspirowany nadchodzącymi świętami piłkarz, tym razem wprowadził do menu aż 4 rodzaje sernika. Okazuje się jednak, że taki deser do najtańszych nie należy. Cena proponowana w Nines zdeklasowała nawet słynną Gessler.
Żurek zagości na niejednym świątecznym stole. Przygotowanie smacznego dania może być jednak wyzwaniem. Magda Gessler wyjawiła, że jej zdaniem największym błędem jest zabielanie zupy śmietaną. Wiemy, na co jeszcze warto uważać.
Zimne nóżki zagoszczą na niejednym świątecznym stole. Aromatyczną i niesamowicie smaczną potrawę przygotujecie, korzystając z receptury Magdy Gessler. Restauratorka do bulionu na pyszną galaretkę dodaje grzyby i uzyskuje znakomite rezultaty. Musicie spróbować.
Zaskocz swoich bliskich podczas nadchodzących świąt. Uracz ich pyszną, zupą, jakiej nigdy wcześniej nie jedli. Jajowa ze szczawiem pomysłu Magdy Gessler jest godną konkurencją dla klasycznego żurku. Jej smak każdy będzie rozpamiętywał przez długi czas.
Magda Gessler właśnie ogłosiła otwarcie swojej warszawskiej cukierni. Nowy wygląd mieszczącej się przy placu Trzech Krzyży Embassy zachwyca. W menu na gości czekają same pyszności.
Magda Gessler przesadziła. Ceny świątecznych dań w jej delikatesach są wyższe, niż kiedykolwiek wcześniej. Hitem jest sałatka jarzynowa, która kosztuje ponad 130 złotych za kilogram. Przed poznaniem pozostałych cen lepiej usiąść…