Zakaz handlu w niedzielę potrafi być prawdziwą udręką. Na szczęście Biedronka znalazła sposób, aby dotrzeć do klientów nawet w ten dzień tygodnia. W ramach nowej funkcji BIEK sklep dostarczy sprawunki pod drzwi przez 7 dni w tygodniu. Na chwilę obecną usługa dostępna jest w 6 miastach na terenie Polski.
Tani obiad można przygotować prosto i szybko. Jedna z tiktokerek pokazała pyszne danie za 10 złotych, które wystarczyło, by nakarmić 5 głodnych osób. Było sycące i dobrze zbilansowane.
Sezon grillowy ruszył pełną parą. Pogoda dopisuje, więc chętnie spędzamy czas na świeżym powietrzu. Na ruszcie zwykle ląduje karkówka, skrzydełka i kaszanka. Jednak spore grono wielbicieli mają też szaszłyki. Robi się je szybko, a wyglądają i smakują doskonale. Jeśli jednak chcecie, by łatwo się je jadło, koniecznie odpowiednio przygotujcie drewniane patyczki do szaszłyków.
Popularna restauracja wydała pilne oświadczenie. W surowcu używanym do przygotowywania potraw wykryto bakterie salmonelli. Restauracja o zaistniałej sytuacji poinformowała za pośrednictwem mediów społecznościowych.
Pieczona pierś z kurczaka jest smacznym i prostym pomysłem na niedrogi obiad. Zalana jogurtem naturalnym staje się delikatne i soczyste. Takie danie z pewnością przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom.
Kto powiedział, że na gołąbki jest tylko jeden sposób? Tomasz Strzelczyk postanowił przewrócić przepis do góry nogami. Z tradycyjnych składników przyrządził całkiem niesztampową faszerowaną kapustę. Zamiast mięsa mielonego użył plastrów wieprzowego schabu.
Śląskie danie z kiszonej kapusty zachwyca smakiem i aromatem. Ugotowana kiszonka przesmażona z boczkiem i cebulą jest miękka, kwaskowata i pyszna. Potrawę koniecznie dopraw kminkiem, a błyskawicznie zniknie z talerzy.
Gdzie najchętniej kupujecie wędliny? Nie wszędzie są one jednakowo dobrej jakości. Wypowiedziała się na ten temat ekspertka do spraw żywienia, dr Karolina Kowalczyk. Wyjawiła, że na podobne zakupy wybiera jedynie małe lokalne masarnie.
Jeden z internautów opublikował niepokojące nagranie. Na swoim koncie na TikToku wrzucił film pokazujący zawartość jednej z Biedronek. W kadrze widać mięso z przekroczonym terminem ważności.
Przedstawiamy najprostszy pomysł na obiad. Kapusta pieczona z mięsem podbije serce każdego smakosza. Jest aromatyczna, sycąca, intensywna w smaku, po prostu pyszna. Do tego wszystkiego robi się praktycznie sama.
Pracownica Biedronki ujawniła przykrą prawdę o zachowaniu klientów. Niektórzy z nich kompletnie nie potrafią zachować się w sklepie. Bałaganienie i niszczenie towaru są jedynie niewinnymi przykładami. Lepiej nie wiedzieć jakie grzeszki umknęły uwadze personelu sklepu.
Katarzyna Bosacka nie wytrzymała. Musiała powiedzieć prawdę o kiełbasie sprzedawanej na grilla. Wiele gotowców sprzedawanych w sklepach ma kiepską jakość i fatalny skład. Lepiej sprawdźcie etykietę zanim włożycie taki wyrób do koszyka.
Piotr Ogiński w końcu powiedział to głośno. Wyjawił, jaki błąd odpowiada za przypalanie karkówki na grillu. Okazuje się, że marynata na bazie oleju jest fatalnym pomysłem. Dowiedz się, jak przyrządzić ją we właściwy sposób.
Kaszanka z grilla nie musi być nudna. Dodajcie do niej trochę przyprawy garam masala, a odkryjecie nowy wyśmienity sposób na podanie tego rarytasu. Bogata w aromaty propozycja spodoba się niejednemu smakoszowi.
Ceny produktów na grilla wzrosły w stosunku do poprzedniego sezonu. Podwyżka najbardziej widoczna jest w przypadku kaszanki. Entuzjaści tego przysmaku mogą poczuć się zaniepokojeni. W ostatnich latach jej cena zwiększyła się aż o 162 proc. Nie jest to jedyny produkt, za który zapłacimy więcej.
Czekacie z niecierpliwością na młodą kapustę? Po przeczytaniu poniższego przepisu zaczniecie na myśl o niej przebierać nogami. Tomasz Strzelczyk z tego wiosennego warzywa przygotowuje doskonały i pożywny bigos. Dzięki dodatkowi aromatycznego boczku i kiełbasy danie jest absolutnym hitem.
Grillowanie mięsa może być prostsze, a efekty jeszcze lepsze. Prosty trik z wykorzystaniem kostek lodu pomoże wam uzyskać smakowite dania, które zachwycą nawet wybrednych. Musicie spróbować.
Wiele osób grilluje rozmaite mięsa i popełnia jeden, zasadniczy błąd. Mianowicie kładzie na ruszcie karkówkę czy filet zaraz po wyjęciu z lodówki. Wskutek tego mięso twardnieje i nie jest tak smaczne, jakby mogło być. Czas więc zmienić te nawyki, a wszyscy będą się zachwycać upieczonymi przez Was mięsiwami.
Dr Karolina Kowalczyk podzieliła się z internautami szokującą historią. Opowiedziała pewne zdarzenie z czasów swojej pracy na dziale mięsnym w jednym ze sklepów. Mimo upływu lat wspomnienie nadal wywołuje w niej ogromny niesmak i obrzydzenie. Jak bowiem inaczej zareagować na sprzedawanie umytych parówek?
By przygotować sycące danie wystarczą jajka, parówki i dobry pomysł. Właśnie taki prezentujemy Wam w naszym materiale. Na przygotowanie pysznego śniadania lub kolacji nie potrzeba dużo czasu. A wygląda tak apetycznie, że cała rodzina zje je ze smakiem.
Grillowanie może być zdrowsze. Dietetyk Bartek Kulczyński w swoim zestawieniu rad dla amatorów pieczenia na ruszcie podkreśla, że spora część smakoszy zapomina o podstawowej czynności. Chodzi o oczyszczanie rusztu, co zwiększa bezpieczeństwo przyrządzania potraw. Ekspert przestrzega, że konsekwencje zaniedbania mogą być bardzo nieprzyjemne.
Lada dzień w powietrzu zacznie unosić się aromat grillowanych potraw. W czasie majówki ta forma przyrządzania jedzenia bije rekordy popularności. Sprawimy, że Twoja karkówka zdeklasuje wszystkie pozostałe w promieniu wielu kilometrów. Jej sekret tkwi w marynacie z dodatkiem wyrazistej musztardy.
Sezon grillowy już za pasem. Majówka będzie idealną okazja na inaugurację biesiad na świeżym powietrzu. Zaskocz swoich znajomych i przygotuj rewelacyjną nadziewaną kiełbasę. Gwarantujemy, że nikt nie przejdzie koło niej obojętnie.
Wiosna jest doskonałą okazją do tego, by na naszych stołach pojawiły się sezonowe przysmaki. Jednym z nich jest botwina, z dodatkiem której możemy ugotować pyszną zupę. Jest pełna smaku i zdrowych składników. Ugotujcie ją choć raz, a nie pożałujecie.
Kiełbasa jest jednym z tych specjałów, bez których nie ma mowy o grillowaniu. Majówka zaczyna się niebawem, tym samym masa Polaków rozpocznie ucztowanie przy ruszcie. Niektórzy nacinają kiełbasę na grilla w poprzek, a inny w kratkę. Specjał będzie bardziej soczysty, jeśli zdecydujemy się na pierwsze z wymienionych rozwiązań.
Kotlety z kurczaka z piekarnika są o wiele smaczniejsze od zwykłych kotletów w panierce. Mięso dopraw i zapiecz z papryką, kukurydzą, pieczarkami i cheddarem. Całe danie przygotujesz w zaledwie 30 minut. Nie ma lepszego pomysłu na szybki obiad.
Grill w majówkę stał się już pewną tradycją. Zamiast jednak wybierać karkówkę czy kiełbasę, warto korzystać z przepisu Anny Lewandowskiej, która proponuje przygotowanie lekkiej piersi z indyka. Musicie spróbować — smakuje obłędnie.
Biedronka zaproponowała wyśmienite promocje na produkty, których nie może zabraknąć podczas majówkowego grillowania. W najnowszej gazetce znajdziemy m.in. tańszą karkówkę czy bardzo korzystną zniżkę na sosy. Wybraliśmy najciekawsze propozycje dyskontu.