Każdy, kto choć raz spróbował kluski śląskie, wie, że jest to coś niezwykłego. Pulchna, a jednocześnie lekko sprężysta budowa kluski sprawia, że w połączeniu z sosem doświadczamy nieba w gębie. Tylko jak zrobić, aby twoje kluski były miękkie, a podczas gotowania nie uległy sklejeniu?
Marzy ci się szybki obiad? Kucharz Tomasz Strzelczyk robi pyszne danie z makaronu i mięsa. Raz- dwa i sycący posiłek jest gotowy. Skorzystaj z przepisu kucharza i ciesz się smakiem tego szybkiego obiadu.
Placki ziemniaczane czarują chrupkością i pysznym smakiem. Dodaj do nich to warzywo, a lubiane danie stanie się jeszcze smaczniejsze. Gdy spróbujesz takich placków, to już nigdy ich nie zrobisz w inny sposób.
Co zrobić zimą na obiad? Ja przyrządzam znakomite danie z mięsa i kiszonej kapusty. Taki obiad jest pożywny, smaczny i prosty w przygotowaniu. Polecam przepis na danie, które zasmakuje niejednemu smakoszowi.
Tradycyjna potrawa jednogarnkowa pozwoli posprzątać lodówkę i jednocześnie zapewni doskonały pożywny obiad. Kiełbasa, boczek i ziemniaki to połączenie, które nigdy się nie znudzi.
W kuchni cenię sobie praktyczne rozwiązania. Dlatego dziś ugotuję wyborny obiad na kilka dni. Składniki trafiają do jednego garnka i szybko zamieniają się w pyszny i sycący posiłek. Polecam mój sposób na obiad dla całej rodziny.
Jeśli lubisz jeść mięso na obiad, to polecam mój patent na ten smaczny posiłek. Przyrządzam zapiekankę z mięsa i ziemniaków. Do tego aromatyczny sos i raz-dwa pyszny i pożywny posiłek mam gotowy.
Zupa ogórkowa mojej babci śni mi się po nocach. Wszystko przez dodatek, który trafiał do tej wyśmienitej potrawy. Dzięki niemu ogórkowa smakowała, że palce lizać. Polecam przepis mojej babci na zupę ogórkową, która zachwyci każdego smakosza.
Szukasz przepisu na szybki obiad? Mam dla ciebie recepturę na makaron z kiełbasą. Taki obiad zrobisz raz- dwa, a smak dania zachwyci każdego smakosza. Warto wypróbować ten przepis w swojej kuchni.
Przed wakacjami schudłam dzięki smacznemu daniu, które zawiera mnóstwo białka. To znakomita propozycja na szybki obiad dla osób, które chcą zrzucić zbędne kilogramy. Polecam ten przepis, bo efekt jest znakomity, czyli pyszny smak dania i zbijanie wagi.
Czy lubicie kluski leniwe? U mnie w domu rodzina się nimi zajada. Wszystko dlatego, że robię leniwe, które są idealnie delikatne. Wszystko dzięki wyeliminowaniu powszechnego błędu.
Ten rewelacyjny przepis na makaron to jeden z moich ratunków na szybki obiad w domu albo do pracy. Jego zaletą jest, że nie trzeba poświęcać na niego zbyt dużo energii – wystarczy dodać składniki na patelnię i stopniowo dusić.
Przepis na flaczki od Tomasza Strzelczyka podbije podniebienie każdego smakosza. Znany kucharz do lubianego dania dodaje składniki, które mogą być nie lada zaskoczeniem. Jednak do flaczków pasują idealnie.
Często przyrządzałam schab na obiad. Jednak z takimi dodatkami nigdy wcześniej go nie robiłam. Polecam mięciutki i soczysty schab po góralsku. Zrobisz raz i często będziesz wracać do tego przepisu. Smak tej potrawy jest po prostu doskonały.
Co robisz dziś na obiad? Jeśli wciąż się zastanawiasz, to polecam danie z tego, co masz pod ręką. Taki obiad zrobisz raz-dwa, a zachwytów nam nim nie będzie końca.
Polska kuchnia i polskie zwyczaje kulinarne w końcu przebiły się do elitarnego klubu światowych trendów na nadchodzący rok. Dziennik „The New York Times” umieścił ulubione dania Polaków na liście najważniejszych w 2024 roku.
Ten schab w aromatycznym, karmelizowanym sosie pełnym przypraw zrobicie w prosty sposób. Efekt zachwyci każdego smakosza i sprawi, że chętnie sięgniemy po dokładkę tego soczystego mięsa. Polecamy przepis na wyśmienity obiad ze schabem w roli głównej.
Czy wiecie, jakie danie powstanie, gdy połączycie ryż i jajka? W kilka chwil zrobicie przysmak, za którym przepada większość z nas. Warto ten przepis wypróbować w swojej kuchni, bo potrafi zaskoczyć smakiem.
Drugi dzień świąt w moim domu smakuje znakomicie. Wszystko dzięki potrawie, którą przyrządzam na obiad. Delikatne mięso z mozzarellą i papryką jest kulinarnym hitem tego dnia. Polecam mój przepis na uroczysty obiad.
Jeśli marzy wam się wyśmienity obiad, to mam coś takiego dla was. Ten przepis sprawi, że przyrządzicie posiłek na kilka dni, który okazale wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Wypróbujcie tę recepturę w swojej kuchni, bo naprawdę warto.
Na Boże Narodzenie przyrządzę schab, który jadałam jeszcze u babci. Mięso jest mięciutkie i soczyste. Receptura została zapisana w notatniku seniorki. Do dziś przepis cieszy się ogromnym powodzeniem w mojej rodzinie.
Czy macie już pomysł na surówkę do świątecznego obiadu? Ja zamierzam podać surówkę z pora z kilkoma pysznymi dodatkami. Autorem przepisu jest kucharz Tomasz Strzelczyk. Surówka z jego przepisu będzie znakomitym dodatkiem do mięsa.
Czy macie już pomysł na świąteczny obiad? Jeśli wciąż zastanawiacie się, co podać rodzinie i gościom, to polecam przepis na znakomity schab. Pieczone mięso na ziemniakach zachwyci biesiadników i sprawi, że potrawa szybko zniknie z talerzy.
Długo zastanawiałam się, co podam na obiad w Boże Narodzenie. Postanowiłam, że przyrządzę pieczeń huzarską z wyśmienitym farszem. Zrobię ją z mięsa, które lubią moi domownicy. Smak tej pieczeni sprawia, że zawsze proszą o dokładki.
Czy wiecie już, co podacie na obiad na Boże Narodzenie? Ja przygotuję wyśmienity schab, który jest soczysty i rozpływa się w ustach. Do tego wyrazisty sos i pyszne świąteczne danie będzie gotowe. Wszyscy goście będą nim zachwyceni.
Pieczeń zagości na świątecznych stołach w wielu polskich domach. Warto skorzystać z przepisu Tomasza Strzelczyka na przyrządzenie tego wybornego dania. Znany kucharz pieczeń robi z mięs, które są powszechnie lubiane. Efekt po prostu zachwyca.
Czy lubicie kotlety mielone? Jeśli tak, to mój przepis przypadnie wam do gustu. Do mielonych dodaję składnik, który nadaje im wyjątkowej soczystości. Polubi go każdy smakosz i chętnie sięgnie po dokładkę takich kotletów.
Zapiekanki to świetny pomysł na codzienny obiad. Są pyszne i sycące, łatwo się je przyrządza i dużą część pracy można wykonać z wyprzedzeniem, a jeśli coś zostanie, łatwo odgrzać lub nawet zabrać do pracy. Ale w wypadku tego przepisu ta ostatnia porada na wiele się nie zda, bo porcje znikną z naczynia żaroodpornego wkrótce po tym jak pojawią się na stole.