Placki ziemniaczane mają wielu wiernych zwolenników. Uwielbiamy ich smak i chrupiącą skórkę. Polecamy pyszny patent na to danie. Dzięki niemu placki dosłownie rozpłyną się w ustach. Kilka składników, które macie w kuchni, zapewni znakomite wrażenia smakowe i urozmaici te lubiane danie.
Jeśli lubicie gołąbki, to ten przepis będzie dla was jak znalazł. Gołąbki bez ryżu, za to ze smacznym i zdrowym składnikiem. Pysznie zastępuje on ryż i sprawia, że to danie obiadowe nie zawiera węglowodanów. Przyrządźcie te gołąbki w swojej kuchni, bo są wyśmienite.
Rosół jest jedną z najbardziej lubianych zup w Polsce. Robimy go z doskonałej jakości mięsa, najlepszych warzyw i aromatycznych przypraw. Jednak ja dodaję do tej smacznej zupy coś jeszcze. Dzięki temu dodatkowi rosół smakuje jak nigdy dotąd. Polecam pyszny patent na tę zupę.
Pani Lucyna zamówiła pomidorową w barze mlecznym w Rumi. To miasto nieopodal Gdyni. Gdy przyszło do płacenia, klientka była zaskoczona kwotą za złożone zamówienie. Ile wydała na zupę w rumskim lokalu? Tego się chyba nikt nie spodziewał!
Kluski zajmują szczególne miejsce w kuchni polskiej. Najbardziej popularne są śląskie, leniwe i lane. Często nazwa tej lubianej potrawy uzależniona jest od regionu, z którego się wywodzi. Zachęcamy do przygotowania chyba najbardziej kultowych klusek w kraju. Będą znakomicie smakowały z kwaśnicą i soczystymi mięsami.
Co przyrządzić na szybki obiad, gdy nie mamy dużo czasu na gotowanie? Ja robię wyśmienite pulpety w sosie, który wszystkim smakuje. Jest tak aromatyczny i dobrze przyprawiony, że je się go z przyjemnością. Koniecznie sprawdźcie ten przepis.
Racuchy zwykle robimy z jabłkami, a do ich jedzenia nie trzeba nikogo namawiać. To bardzo lubiane danie, które znika w mgnieniu oka. Jednak ja odkryłam przepis na jeszcze smaczniejsze racuchy. Są obłędnie pyszne dzięki genialnemu dodatkowi.
Przepis na szybki obiad przyda się każdemu. Prosta zapiekanka z makaronu i kilku dodatków sprawdzi się idealnie, gdy na zrobienie posiłku mamy mało czasu. Nasyci na długie godziny i spodoba się nawet wybrednym. Do tego jej przygotowanie jest banalne.
Placki często goszczą na naszych stołach. Z reguły robimy je z ziemniaków lub z cukinii. Jednak tym razem polecamy przepis na placki od Ewy Wachowicz. Znana restauratorka dodaje do tego dania pyszny i zdrowy składnik.
Surówka z marchewki należy do moich ulubionych. Nigdy wcześniej jednak nie jadłam jej w takiej wersji, jak ostatnio zaserwowała mi znajoma. Dodała dwa produkty, które na pierwszy rzut oka zupełnie do słodkiego warzywa nie pasują. Efekt był znakomity.
Czy chcecie poznać przepis na obłędnie smaczne kluseczki? Są proste w przyrządzeniu i tak uniwersalne, że pasują do niemal wszystkich dań. Robię je błyskawicznie z zaledwie 3 składników. Warto je mieć w swoim kuchennym arsenale
Czy lubicie karkówkę? Ja za nią przepadam- odkąd dostałam doskonały przepis na przyrządzenie tego mięsa. Karkówka z przepisu cioci stała się hitem w moim domu. Mięciutkie mięso w sosie własnym jest pyszną propozycją na rodziny obiad.
Smaczne kluski ziemniaczane skuszą niejednego smakosza. Moje ulubione wymagają zaledwie trzech produktów, dobranych w odpowiednich proporcjach. Robię je niemalże ekspresowo, a rodzina z chęcią po nie sięga.
Nigdy nie wyrzucam kości wołowych. Gotuję na nich wyjątkowo skoncentrowany bulion. Jest w nich tyle smaku, że mięso jest już niepotrzebne. Jeden warunek: kości trzeba upiec.
Prosta surówka z kapusty pasuje do niejednego obiadu. W moim przepisie nie może zabraknąć jednego mało oczywistego składnika. Dzięki niemu dodatek jest bardzo sycący. Musicie spróbować.
Kotlety mielone powinny być soczyste. W tym celu wiele z nas dodaje do masy bułkę nasączaną w mleku lub nawet wodę. Niedawno odkryłam znacznie lepszy patent. Danie wyszło o niebo delikatniejsze, a rodzina zjadła je ekspresowo. Musicie spróbować.
Schab na obiad to nie tylko panierowane kotelty. Niedawno po raz pierwszy zrobiłam pyszne mięsne roladki, które zachwyciły całą moją rodzinę. Wewnątrz skrywały pełen aromatu farsz z tanich składników, więc nikt nie mógł przejść obok nich obojętnie. Wiem już, że będę wracać do tego przepisu częściej.
Grochówka jest znakomitą zupą na jesień i zimę. Syci, rozgrzewa i może być tak gęsta, że łyżka w niej stoi. Mój dziadek gotował grochówkę, której smak pamiętam do dziś. Jednak do gotowania nie używał garnka. Polecam patent dziadka na sycącą grochówkę.
Klasyczne kotlety mielone nie są tak smaczne, jak prosty obiad z piekarnika z kilkoma dodatkami. Zrobienie dania nie zajmie wam wiele czasu, a wystarczy go nawet dla 8 osób. Idealnie zatem sprawdzi się, gdy spotka się cała rodzina. Warto spróbować.
Prosty obiad z jednej patelni możecie zrobić bardzo sprawnie. Wystarczy połączyć ze sobą kiełbasę, cebulę i kilka innych frykasów. Danie, które otrzymacie, rozgrzeje was, nasyci i nie zrujnuje portfela. Warto spróbować.
Ta sałatka z buraka, którą przyrządza Tomasz Strzelczyk, to doskonały dodatek do jesiennego obiadu. Sałatka nie tylko zachwyci smakiem całą rodziną, ale też podniesie naszą odporność i doda zdrowia. Polecamy znakomity przepis na sałatkę z buraka od znanego kucharza.
Czy chcecie zrobić szybki i tani obiad? Jeśli tak, to mam coś dla was. Zawsze robię to danie, gdy brakuje mi czasu i domowy budżet się nie dopina. Kurczak z ziemniakami i znakomitym sosem zawsze się sprawdza. Polecam przepis na szybki i tani obiad.
Zupa pomidorowa jest jedną z bardziej lubianych zup w moim domu. Moja mama przyrządza ją w oryginalny sposób. Dzięki niemu ta smaczna zupa jest wyjątkowo gęsta i wspaniale syci. Wystarczy nawet za cały obiad.
Sanah zdecydowała się niedawno na zaskakującą współpracę. Wraz z siecią sklepów Żabka stworzyła linię przekąsek. Do internetu trafiły informacje, że jedzenie jest niewypałem, przez co wciąż trafia na śmietnik. Stanowisko w tej kwestii zajęło biuro prasowe Grupy Żabka.
Buraczki od siostry Anastazji to dosłownie niebo w gębie. Smakują wspaniale z kotletami mielonymi i zachwytów nad nimi nie ma końca. Wszystko dzięki 1 składnikowi, który siostra dodaje podczas przyrządzania buraczków. Polecamy legendarny przepis na ten wyśmienity dodatek do dań obiadowych.
Zachwycił mnie smak surówki z chińskiej restauracji. Postanowiłam, że taką samą przyrządzę w domu. Okazało się to niezwykle proste. Chrupiąca i aromatyczna surówka teraz często gości na moim stole. Polecam przepis na ten smaczny dodatek do dań obiadowych.
Racuchy to jeden ze smaków dzieciństwa. Mięciuteńkie i puszyste jak chmurka zachwycają smakiem moją rodzinę już od pokoleń. Sekret smaku tych racuchów tkwi w jednym ze składników, z których są przyrządzane. Być może masz go w swojej kuchni.
Ten przepis ma 107 lat. Pochodzi z książki „200 potraw z ziemniaków”– bestsellera pierwszych lat niepodległości. Oszczędna sałatka ziemniaczana jest pyszna dzięki niecodziennym dodatkom i podaniu na ciepło.