Zachwycił mnie smak surówki z chińskiej restauracji. Postanowiłam, że taką samą przyrządzę w domu. Okazało się to niezwykle proste. Chrupiąca i aromatyczna surówka teraz często gości na moim stole. Polecam przepis na ten smaczny dodatek do dań obiadowych.
Racuchy to jeden ze smaków dzieciństwa. Mięciuteńkie i puszyste jak chmurka zachwycają smakiem moją rodzinę już od pokoleń. Sekret smaku tych racuchów tkwi w jednym ze składników, z których są przyrządzane. Być może masz go w swojej kuchni.
Ten przepis ma 107 lat. Pochodzi z książki „200 potraw z ziemniaków”– bestsellera pierwszych lat niepodległości. Oszczędna sałatka ziemniaczana jest pyszna dzięki niecodziennym dodatkom i podaniu na ciepło.
Czy niedroga i szybka w przygotowaniu zupa może być też smaczna? Okazuje się, że tak. Gotuję właśnie taką zupę, gdy brakuje mi czasu na przyrządzanie wymyślnych i czasochłonnych potraw. Za każdy razem rezultat mnie zachwyca.
Czy szukacie przepisu na obiad bez mięsa? Jeśli tak, to polecam danie, które robię w zasadzie co tydzień. Bogactwo warzyw zachwyci każdego smakosza. Moja rodzina prosi mnie często o to danie. Wcale im się nie dziwię, bo jest bardzo sycące i smaczne.
Naleśniki, które wyglądają jak zebra? To możliwe! Są pyszne i cieszą oko, a do tego ich usmażenie jest bardzo łatwe. Polecam ten przepis na pasiaste naleśniki. Cała rodzina je pokocha.
Co jeść, gdy robi się coraz chłodniej? Najlepiej ugotować zupę gulaszową, która nie tylko doskonale smakuje, ale też świetnie rozgrzewa. Robię ją jesienią, bo syci na długie godziny.
Do smacznej surówki nie potrzeba wiele. Prosty rarytas z pięciu niedrogich produktów wykonanie w mniej niż kwadrans, a wasza rodzina będzie nim zachwycona. Zrobicie więcej niż raz.
Obiad na 2 dni ma jedną ogromną zaletę — gotuje się zdecydowanie rzadziej. Czasami nie mam chwili, by zaplanować posiłek. Prosta jednogarnkowa potrawa, którą mój mąż uwielbia, sprawdza się wtedy doskonale. Wyjmuję ją tylko z lodówki i zajadamy. Jest znakomita.
Surówka z kapusty kiszonej często gości z moim domu. Ostatnio dotarłam do przepisu mojej babci, w którym na liście składników znalazłam nieoczywisty produkt. Byłam tak zaintrygowana, że musiałam spróbować. Połączenie okazało się strzałem w dziesiątkę.
Najbardziej znanymi polskimi plackami są placki ziemniaczane. Ja z tych warzyw robię przekąskę zupełnie innego rodzaju. Smażone z pysznymi dodatkami chrupiące placuszki są ulubioną przekąską mojej rodziny. Robię je z ziemniaków świeżo ugotowanych lub takich, które mi zostały z obiadu.
Wizyta w restauracji powinna być przyjemnością. Gościom jednego z Gdańskich lokali niedane było jednak w spokoju zjeść posiłku. W pewnym momencie jeden z obecnych w lokalu mężczyzn zaczął grozić właścicielowi. Znamy szczegóły zdarzenia.
Bułka, mocno stopiony ser, pieczarki i kręta wstążka z ketchupu. Zapiekanka rodem z PRL działa nie tylko na zmysł smaku. To danie jest jak podróż do czasów dzieciństwa i młodości.
Co robicie na obiad, gdy nie macie czasu i pomysłów? Ja sięgam po sprawdzony i szybki przepis na zapiekankę ziemniaczaną. To danie jest smaczne i sycące. Z kilku składników wyczarowują znakomity posiłek.
Czy są tu smakosze gołąbków? Mam nadzieję, że tak, bo mam oryginalny przepis na to danie. Jednak zamiast całego garnka gołąbków, robię jednego wielkiego. Smak potrawy jest wyśmienity i mam też mniej pracy w kuchni.
Jeśli szukacie przepisu na smaczną surówkę do obiadu, to kucharz Tomasz Strzelczyk przychodzi z pomocą. Prezentuje surówkę z pora z dodatkiem innych warzyw, która pasuje do każdego dania. Zjecie ją ze smakiem, a do tego szybko przyrządzicie.
Chociaż nie znasz się na tej branży, to i tak chcesz niedługo wybrać profesjonalny catering? Na kogo się zdecydować? Na podmioty doświadczone i renomowane! Takimi właśnie przymiotnikami można określić TIM Catering! Oferujemy m.in. elastyczne usługi. Co to oznacza? Jak mogą być zamawiane diety pudełkowe? W jaki sposób można za nie zapłacić?
Na Wszystkich Świętych przygotowałam sałatkę jarzynową. Oczywiście zrobiłam jej za dużo. Co zrobić z sałatką jarzynową? Przyrządzam z niej znakomity obiad. Potrzebuję do jego zrobienie też czerstwego chleba. Polecam przepis na to smaczne danie. Dzięki niemu nie zmarnujecie żywności.
Co jadacie, gdy robi się coraz chłodniej? Ja z przyjemnością gotuję zupę meksykańską z przepisu mojej cioci. To danie znakomicie smakuje, syci i rozgrzewa. Polecam ten przepis na najlepszą zupę na chłodne dni.
Każda gospodyni domowa ma swoje danie popisowe. W moim przypadku jest to przepyszny pieczony schab. Przygotowuję go na Wszystkich Świętych, a dodatkowa porcja zostaje mi na następny dzień. Spróbujcie go raz, a będziecie wracać do tego przepisu ciągle.
Dynia to warzywo, które jest nieodłącznym symbolem jesieni. Bez trudu znajdziemy ją na straganach i w supermarketach. Ja dodaję ją do makaronu, który wychodzi zawsze pyszny i pożywny. Takie szybkie danie serwuję po powrocie z cmentarza we Wszystkich Świętych.
Jeśli nie wiecie, co zrobić do jedzenia na Wszystkich Świętych, mamy pyszny pomysł na obiad dla całej rodziny. Soczysta karkówka w sosie własnym wzbogaconym o jeden wyjątkowo smaczny produkt zachwyci najbardziej wybrednych domowników. Wykonanie jest bardzo proste.
Racuchy z jabłkami to jeden ze smaków dzieciństwa. Można z łatwością do niego wrócić i przyrządzić to danie na obiad. Ja robię racuchy z dodatkiem, który sprawia, że są lekkie jak chmurka. Delikatność tego dania zachwyca, więc polecam recepturę na lekkie i puchate racuchy.
Czy wiecie, jaki efekt da wlanie jajek do kapusty i dodanie mięsa mielonego? Sprawdziłam to i zdradzę, wam, że powstaje pyszne danie. Potrawa wygląda też niezwykle efektownie i zachwyca smakiem każdego, kto jej spróbuje. Wypróbujcie ten znakomity przepis na obiad.
Kotlety mielone są znakomitą propozycją na smaczny obiad. Robimy je w prosty sposób i nie zajmuje to dużo czasu. Ostatnio do mielonych dodaję składniki, które świetnie podkręcają smak tego dania. Rodzina zajada się mielonymi, aż im się uszy trzęsą.
Czy przyrządzacie gołąbki? Ja robię to często, bo w moim domu są bardzo lubiane. Jednak nie robię tradycyjnych gołąbków. Gotowe nadzienie zawijam w kapustę, a całość podsmażam na patelni. Rodzina zawsze dopomina się o dokładki.
Surówka z kapusty kiszonej pasuje do niejednego obiadu, a moja rodzina bardzo ją lubi. Pyszny smak dodatek zawdzięcza użyciu jednej wyrazistej przyprawy. Pierwszy raz skorzystałam z niej za namową babci i już nie wyobrażam sobie, bym mogła ją pominąć.
Surówka z kapusty czerwonej jest pyszna. Zimą będzie stanowiła pełen witamin dodatek do niedzielnych obiadów. Przepis pokazany przez jednego z kucharzy jest naprawdę prosty, a efekty nad wyraz przyjemne. Trzeba spróbować.