Wiele osób przepada za racuchami z jabłkami. Jednak ja jesienią robię to danie z zupełnie innym dodatkiem. Stawiam na popularne i kolorowe warzywo. Czy wiecie, z czym przyrządzam racuchy? Polecam przepis na te pyszne jesienne danie.
Proste dania są najlepsze. Dlatego jesienią robię obiad z kiełbasy i ziemniaków, które wrzucam na patelnię. Taki obiad wspaniale smakuje i znakomicie syci. Polecam przepis na mój ulubiony jesienny obiad.
Kluski mogą być smacznym i pożywnym dodatkiem do dań obiadowych. Warto jeść je też jako samodzielny posiłek. U mnie w domu prawdziwym hitem stały się szybkie kluski z pysznym sosem. Są tak smaczne, że domownicy się nimi zajadają aż im się uszy trzęsą. Polecam przepis na kluski, które zrobicie w 15 minut.
Zapiekanka jest daniem, które może wyglądać nieco inaczej za każdym razem. Gdy mam tylko chwilę czasu na gotowanie, wyciągam z lodówki najprostsze składniki i robię z nich znakomite danie. Rodzina zajada się nią za każdym razem. Ta z charakterystyczną przyprawą smakuje im najlepiej.
Szybki obiad z jajek i coli może wydawać się nietrafionym pomysłem. Jednak połączenie tych dwóch składników daje zaskakująco dobre efekty. Przepis wcale nie jest skomplikowany. Danie zachwyci nie tylko smakiem, ale też wyglądem.
Czy smażycie kotlety mielone na patelni? Ja już w ten sposób ich nie przygotowuję. Robię pyszne mielone z piekarnika. Dzięki farszowi są obłędnie soczyste i sycące.
Buraczki do obiadu można zrobić na wiele sposobów. Warto przygotować większą porcję, która będzie czekała na nas w spiżarce, jeśli zabraknie nam czasu na gotowanie. Składników ani czasu nie trzeba wiele.
Czy lubicie kotlety schabowe? Jeśli tak, to polubicie też mój przepis. To propozycja dla osób, które lubią przyrządzić smaczny obiad na dwa dni. Wystarczy pokroić schab, ziemniaki i zrobić sos. Resztą zajmie się nasz piekarnik.
Surówka z ogórka kiszonego jabłka i cebuli wcale nie wymaga dodawania ciężkiego sosu. Smak warzyw idealnie podkreśli jeden dość tani i o wiele zdrowszy produkt. Znajdziecie do w każdym sklepie.
Macie w domu niewiele więcej niż chleb i jajka? Wciąż możecie zrobić pyszny obiad dla całej rodziny. Wystarczy masę jajeczną połączyć z kilkoma dodatkami, wylać na pieczywo i upiec. Mało kto się oprze takiemu rarytasowi.
Gotowanie posiłków wiąże się z brudzeniem wielu naczyń, a potem ich myciem. Jednak chcielibyśmy podzielić się przepisem na danie podczas, którego nie będziecie mieli takiego problemu. Wlewacie jajka do przekrojonego chleba i zaraz przysmak będzie gotowy. Polecamy przepis na wyjątkowe i smaczne danie.
Czy lubicie kluski śląskie? Jeśli tak, to mamy dla was przepis na tę smaczną potrawę od kucharza Tomasza Strzelczyka. Znany kucharz podaje kluski śląskie z mięsem, które jest już nieco zapomniane. Jednak warto do niego wrócić, bo potrawa jest bardzo smaczna.
Buraki pasują do niejednego obiadu. Z przepisu mojej babci zawsze wychodzą fantastyczne. Podaję je najczęściej do mielonych, a z talerzy znikają ekspresowo. Warto się skusić — powstaną w kilka chwil.
Przepis na szybki obiad zawsze się przyda. Danie zaproponowane przez jednego z kucharzy od razu zwróciło moją uwagę. Wymagało jedynie wrzucenia składników na patelnię w odpowiedniej kolejności i wyglądało znakomicie. Musiałam spróbować.
Czy są tu smakosze boczku? Jeśli tak, to mam dla was przepis na pyszne danie. Jedno jest pewne, mięsa w nim nie zabraknie. Taki obiad zasmakuje mięsożercom i fanom sytych posiłków. Polecam przepis na znakomity obiad z boczkiem.
Muszę się wam do czegoś przyznać. Czasem nie mam pomysłu na obiad. Wtedy robię zapiekankę, którą uwielbia moja rodzina. Każdy prosi o dokładkę, a danie znika z talerzy w mgnieniu oka. Polecam rewelacyjny przepis na znakomitą zapiekankę. Zróbcie ją szybko na obiad.
Czy zdarza się wam kupić zbyt dużo pieczywa? Ja miałam do czynienia właśnie z takim problemem. Co zrobić z czerstwym chlebem? Przyrządzam z niego pyszny obiad, który smakuje jak pizza. Moja rodzina zajada się tym daniem, aż im się uszy trzęsą.
Tradycyjne polskie schabowe wielu osobom śnią się po nocach. Soczyste mięso, chrupiąca skóra i ten smak, którego nie da się porównać z żadnym innym daniem, to prawdziwy rarytas. Polecamy przepis na schabowe bez moczenia w mleku z cebulą. Za to z innym produktem, który pewnie znajdziesz w swojej kuchni.
Z kapusty można zrobić nie tylko gołąbki. Prosty przepis na obiad znalazłam ostatnio w internecie. Wykonanie zajęło mi trochę czasu, ale mojemu mężowi bardzo smakowało.
Zdrowa surówka nie musi zawierać dużej liczby warzyw. W jesiennych kompozycjach warto postawić na marchewkę, która nie tylko jest tania, ale też smakuje doskonale. Wystarczy dodać do niej dwa inne frykasy, by uzyskać znakomity dodatek do dań głównych. W restauracji takiego nie zjecie.
Kanie stanowią świetny materiał na kotlety. Z grzybów tych wychodzi naprawdę fantastyczne danie, które potrafi być tańsze niż obiad z mięsem w roli głównej. W tym roku jednak sytuacja wygląda nieco inaczej.
Ryba w piątek gości w niejednym domu. Do niedawna jeszcze po prostu smażyłam ją na na patelni w panierce jak do kotletów. Wszystko zmieniło się gdy poznałam prosty przepis na specjał w cieście. Teraz postny obiad jest o niebo smaczniejszy i przypomina wizytę w najlepszej smażalni ryb.
Jak myślimy o zrazach, to też o żmudnym zawijaniu plastrów mięsa. Jednak ja zrazy robię zupełnie inaczej. Korzystam z przepisu babci, która stawiała w kuchni na proste rozwiązania. Jej zrazy robi się raz-dwa, a sekretem tej znakomitej potrawy jest mięso.
Przygotowanie surówki nie musi wymagać wiele pracy. Wystarczy kupić 4 produkty i połączyć je ze sobą. Taki dodatek pasuje do każdego obiadu. Skradł moje serce już od pierwszego spróbowania.
Jeśli chcecie ugotować smaczny i sycący obiad na kilka dni, to polecam mój przepis na ten posiłek. Danie jest tak dobre, że moi bliscy wciąż proszą o dokładki. Wypróbujcie przepis na pożywny obiad jednogarnkowy.
Bigos to jedna z tradycyjnych potraw kuchni polskiej. Robi się ją z kapusty kiszonej, mięsa i grzybów. Youtuber ugotował polski bigos w Japonii i podał go swojemu dziadkowi. Jak rodowity Japończyk ocenił tę tradycyjną polską potrawę? Reakcja dziadka jest bezcenna.
Gołąbki zwykle robimy z mięsa mielonego z dodatkiem ryżu. Wszystko zawijamy w liście kapusty. Jednak warto spróbować gołąbków z zupełnie innym farszem. Takie gołąbki niesamowicie sycą i wspaniale smakują. To obiad w sam raz na jesienne chłody.
Naleśniki są daniem, które lubią jeść nie tylko dzieci, ale też dorośli. Możemy przygotować je dosłownie na każdy posiłek. Smakują na słodko i na słono. Jednak ja jesienią stawiam na zupełnie inny dodatek do naleśników. Ten jest smacznym i zdrowym symbolem jesieni.