Wiadomo, że kotlety mielone są pyszne. Jednak z tym dodatkiem to prawdziwe niebo w gębie. Kotlety wychodzą soczyste, mięciutkie i dosłownie rozpływają się w ustach. Zrobisz je według tego przepisu.
Idzie lato, a wraz z nim sezon na plażowanie. Chcesz zgubić kilka kilogramów? Skorzystaj z przepisu na pyszny i zdrowy koktajl warzywny. Piję go i chudnę w smaczny sposób, dlatego każdemu polecam tę recepturę.
Z okazji Dnia Mamy przygotuję pyszne i okazałe ciasto. Taką roladę z biszkoptów wypełnioną doskonałym kremem podam na deser. Jestem pewna, że dokładki będą konieczne, a ciasto będzie smakować domownikom.
To ciasto wygląda tak, że aż szkoda je jeść. Okazały deser, który bajecznie prezentuje się na stole, zachwyca też smakiem. Ciasto zrobisz bez pieczenia i to w prosty sposób.
Czy jadłeś cukinię nadziewaną na patyczki? Razem z mięsem smakuje wyśmienicie i będzie znakomitą propozycją dla miłośników tego pysznego warzywa. To też smaczny kąsek dla mięsożerców, którzy takie danie zjedzą z apetytem.
Ten przepis przyda się na śniadanie i kolację. Wystarczy wziąć kajzerkę i wypchać ją pysznościami. Resztę zrobi już piekarnik. Wkrótce chrupiąca kajzerka pełna znakomitych dodatków trafi na twój stół.
Oto przepis na lekki, puszysty i – jak na ciasto drożdżowe – niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu wypiek. Lekko słodkawe pieczywo z kruszonką to w wielu domach niezbędny element udanego weekendu. Z tym przepisem wychodzi z łatwością.
Doskonały przepis na jednogarnkową potrawkę, która nigdy się nie znudzi. Dzięki połączeniu kiełbasy, ziemniaków i warzyw stanowi posiłek, który nie wymaga żadnych dodatków, świetnie nadaje się do podgrzewania i zabija apetyt na długo.
Wciąż nie został rozstrzygnięty spór dotyczący zimnej lub gorącej wody w cieście na pierogi, a już składnik ten ma nowego przeciwnika. Pierogi z ciasta, do którego w ogóle nie lejemy wody, mają szansę stać się twoimi ulubionymi.
W tym prostym przepisie zmieniamy zapiekankę z młodej kapusty w… pizzę. Wystarczą do tego dosłownie trzy kroki, a całe przygotowania zajmują niewiele więcej, niż wymaga upieczenie takiego przysmaku w dobrze nagrzanym piekarniku.
Miejmy nadzieję, że tryumfalny powrót zup z chwastów to wynik naszego sięgania do kulinarnych korzeni, a nie dowód na ubożenie społeczeństwa. Jak by jednak nie było, nie tylko szczawiowa zyskuje na popularności. Rozwijają się także jej konkurentki, w tym taki zapomniany przysmak.
Oto kolejny przepis z dziesiątków wariacji na temat deseru z truskawkami. Bardzo nietypowy, bo na ciasto z podduszonymi wcześniej owocami. Kiedy pod koniec maja truskawki tanieją z dnia na dzień, możemy sięgać po takie receptury raz za razem i przygotowywać je na coraz to nowe sposoby.
Ciasto francuskie nie tylko na desery i szybkie przekąski. Spróbuj zrobić z niego to nietypowe danie, a jego wyborny smak zaskoczy każdego domownika. Przepis oraz przygotowanie jest banalnie proste, dlatego nie zwlekaj, tylko bierz się do roboty.
Picie naparu z tych zapomnianych owoców obniża cukier we krwi, wspiera pracę serca i odchudza. Jednak rzadko sięgamy po te owoce i przyrządzamy wartościowe napary. Warto sobie o nich przypomnieć. Dzięki temu przepisowi napar przygotujecie w prosty sposób.
Ciasto na Dzień Matki będzie słodką niespodzianką dla każdej Mamy. Dlatego polecam przepis Heni na ciasto z budyniem, truskawkami i galaretką. Wypiek rozpływa się w ustach i aż prosi się o dokładkę.
Te doskonałe maślane bułeczki świetnie sprawdzą się na podwieczorek albo drugie śniadanie do pracy i szkoły. Są nie tylko pyszne i łatwe w przygotowaniu, lecz także piękne dzięki prostej, ale nieco tajemnej metodzie formowania ich w kształt listków.
Oto przepis na doskonałą zapiekankę, spajaną przez cukinię. Przepis jest niezwykle prosty, choć bardzo odkrywczy, jeśli chodzi o formę. Ma też tę zaletę, że jest to danie bezglutenowe, przyjazne wielu osobom, które mają problem z trawieniem białka z tej kategorii.
Oto przepis dla tych, którym znudziły się już wszystkie tradycyjne sposoby podawania mięsa mielonego. Składnik, który w nim wykorzystujemy – wafle – zupełnie nie kojarzy się obiadowo, a tym bardziej jako baza mięsnego dania. A jednak.
Niezwykłe połączenie sernika z ciastem kakaowym, potocznie zwanym murzynkiem, ma mieć swoje korzenie w latach 80. ubiegłego wieku. W dalszym ciągu stanowi jednak atrakcyjny deser, który z tym przepisem na pewno wyjdzie doskonały.
Prosty przepis na duszone pałki z kurczaka w doskonałej marynacie zadowoli każdego. Sekretem jest pełen smaku sos, który zmienia ten prosty produkt w niezwykły obiad. Przepis przypadnie do gustu zwłaszcza amatorom… złocistego trunku. Koniecznie sprawdź, co jeszcze wchodzi w skład potrawy.
Prosta domowa czynność kiszenia ogórków jest jednocześnie igraniem z dość skomplikowanymi procesami biochemicznymi. Dlatego niebezpieczeństwa mogą czaić się wszędzie. Nawet wśród najmniej podejrzanych składników. Lepiej sprawdź, czy ciebie też dotyczy ten problem.
Czy w domu da się przyrządzić surówkę jak z restauracji? Taką właśnie robię z młodej kapusty. Surówka ma świeży i jednocześnie wyrazisty smak. Pasuje do niemal wszystkich dań obiadowych.
Gołąbki są smacznym i lubianym daniem obiadowym. Robię je z wyjątkowej kapusty, która znakomicie do nich pasuje. Sekret smaku gołąbków zależy właśnie od tego warzywa. Poznajcie mój przepis na pyszny obiad dla całej rodziny.
Brakuje ci czasu na gotowanie? Zrób zapiekankę na szybki obiad. Danie z szynki, sera i jeszcze kilku innych składników jest proste i błyskawiczne w przygotowaniu. Cała rodzina zje taki szybki obiad z przyjemnością.
Czy są tu łasuchy? Jeśli tak, to chcę się z wami podzielić przepisem na ciasto, które jest obłędnie pyszne. Puszysty biszkopt, delikatny krem i truskawki zatopione w apetycznej galaretce. Tak pyszne ciasto mogłabym jeść bez przerwy, dlatego od razu piekę go więcej.
Jak można wykorzystać chleb tostowy w kuchni? Warto rozwałkować kilka kromek i użyć jeszcze paru składników. Wyjdzie danie tak smaczne, że będziesz chciał je jeść codziennie. Ten przepis wart jest uznania i nagrody.
Jadasz jajka na śniadanie? W taki razie poznaj ten przepis z jajkami w roli głównej. Dodaj do nich trochę warzyw i zrób danie, że palce lizać. Takie śniadanie jest najlepsze na początek każdego dnia.
Ogórki małosolne czarują świeżym i lekko kwaskowym, a nawet nieco słodkim smakiem. Zawsze wychodzą mi pyszne i chrupiące. Sekretem ogórków małosolnych jest przepis babci. Poznajcie go, bo warto.