Tradycyjny świąteczny śledź ma jedną wadę- ości. Te ostre elementy potrafią skutecznie zepsuć przyjemność z jedzenia. Jak pozbyć się ości ze śledzi? Z pomocą przychodzi sok wyciśnięty z cytryny.Niezależnie, czy przygotowujemy śledzia w całości, czy też kupujemy gotowe filety, ości mogą przytrafić się zawsze. O ile usunięcie dużych nie nastręcza większych problemów, tak te małe mogą być prawdziwą zmorą. Dowiedz się, jak skutecznie usunąć ości ze śledzi i czerp pełną przyjemność ze spożywania tej ryby.
Kotlety rybne są jedną z tradycyjnych potraw wigilijnych. Przygotowane z filetów z dorsza, doprawione świeżymi ziołami i gałką muszkatołową są delikatne, soczyste i pełne smaku. Każdy będzie prosił o przepis i dokładkę. Takie kotlety możesz też oczywiście przygotować każdego dnia, gdy tylko najdzie Cię na nie ochota. O ile w Boże Narodzenie na naszych stołach królują dania z drobiu i wieprzowiny, tak kolacja wigilijna składa się z ryb i innych, postnych potraw. Ryby przygotowujemy na wiele sposobów: smażymy, pieczemy, podajemy w galarecie i gotujemy na nich aromatyczną zupę. Z ryb możemy zrobić również kotlety. Kotlety rybne są naprawdę proste w przygotowaniu. Oprócz filetów z dorsza, potrzebujesz namoczonej kajzerki, cebuli, jajka i przypraw. Z tych składników wyrabiamy masę, jak na kotlety mielone. Formujemy z nich kształtne owale, panierujemy je w tartej bułce i smażymy na oleju. Aby kotlety rybne z dorsza miały wyraźny smak, koniecznie doprawmy je gałką muszkatołową i świeżymi ziołami. Natka pietruszki, koperek i szczypiorek doskonale łączą się z białym, delikatnym mięsem i wzmacniają jego aromat.
Świąteczne śledzie w majonezie będą o niebo lepsze niż klasyk z cebulką. Magda Gessler zaprezentowała sposób na niezwykle aromatyczną wersję rybnej potrawy. Oprócz wyrazistego warzywa i oleju dodaje pyszny sos na bazie jajecznego miksu, który znakomicie podkreśla smak filetów śledziowych. Musicie spróbować. Szukacie smacznego pomysłu na nietypowe śledzie wigilijne? Kremowy sos na bazie majonezu z dodatkiem pełnych charakteru anchovies idealnie pasuje do delikatnego mięsa matiasów. Koniecznie przetestujcie — propozycja gwiazdy Kuchennych Rewolucji ma szansę skraść wasze serca.
Pierogi z makrelą wędzoną są proste w przygotowaniu, a smakują o niebo lepiej niż tradycyjna opcja z kapustą i grzybami. Farsz z aromatycznej ryby przygotowuje się bardzo prosto, a zamknięty w delikatnym cieście zachwyca od pierwszego kęsa. Spróbujecie? Pyszny farsz na pierogi można zrobić z różnych składników. Wigilijny rarytas z makrelą jest nietypową alternatywą tradycyjnego dania z kapustą i grzybami. Równie aromatyczna propozycja z pewnością niejednemu amatorowi świątecznych przysmaków przypadnie do gustu. Warto skosztować.
Ryby uważane są za zdrowszą alternatywę mięsa. Dużo w tym twierdzeniu prawdy, jednak wszystko zależy od wybranego gatunku. Panga, tilapia czy łosoś hodowlany nie są najlepszą opcją. Poniżej wyjaśniamy, dlaczego tych ryb lepiej unikać. Warto to wiedzieć w przeddzień świątecznych zakupów. Rybie mięso bogate jest w lekkostrawne białko, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy i sole mineralne. Niestety nie każdy gatunek niesie ze sobą takie dobrodziejstwo. Niektóre ryby karmione są szkodliwymi antybiotykami lub wykazują dużą zawartość metali ciężkich. Tych ryb najlepiej unikać w trosce o zdrowie swoje i najbliższych.
Jakub Kuroń podzielił się swoim przepisem na karpia w galarecie. Sekretem smaku jest esencjonalny wywar oraz dodatki. Do kultowej potrawy na Wigilię kucharz dodaje groszek konserwowy, marchewkę i jajka. Całość dekoruje natką pietruszki i cząstkami cytryny.Karp w galarecie jest jedną z tradycyjnych potraw przygotowywanych na Wigilię. Świąteczny przysmak jest prosty w przygotowaniu i zachwyca smakiem i aromatem. Kultowego dania nie może zabraknąć na Twoim stole podczas uroczystej kolacji.Na oficjalnej stronie Jakuba Kuronia, kuron.com.pl, Kuroń dzieli się swoimi przepisami na dania główne, zupy i wyśmienite desery dla całej rodziny. To właśnie z tej strony pochodzi przepis wykorzystany w artykule. Receptura Jakuba Kuronia na karpia w galarecie nie ma sobie równych.Jakub Kuroń wywar na galaretę gotuje z ryby i warzyw rosołowych. Wywar od razu doprawia solą i gotuje go 12- 15 minut. Po tym czasie kawałki karpia są gotowe do jedzenia. Do karpia w galarecie kucharz dodaje również jajka ugotowane na twardo, marchewkę z wywaru oraz groszek konserwowy. Całość dekoruje natką pietruszki i kawałkami cytryny.
Karp jest niezwykle smaczną rybą, którą tradycyjnie spożywamy podczas Wigilii. Niestety nieumiejętne smażenie go może skutecznie zepsuć tę potrawę. Jak smażyć karpia, aby miał chrupiącą skórkę? Zrezygnuj z ciężkiej panierki i obtocz rybę jedynie w mące.Panierowanie karpia w jajku i bułce tartej nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem. Przez takie potraktowanie, ta tłusta sama w sobie ryba po zdjęciu z patelni zrobi się ciężka i nieapetyczna. Sprawdź nasz patent, jak smażyć karpia, aby miał chrupiącą skórkę, i ciesz się jego niezwykłym smakiem.
Z tym problemem mierzymy się zwłaszcza w Wigilię. Wiele osób zastanawia się, jak usmażyć rybę, by nie było jej czuć w całym domu. Wszak niebawem zasiądziemy do wieczerzy, a rybna woń nie należy do najprzyjemniejszych. Mamy rozwiązanie - w czasie smażenia wykorzystaj sok z cytryny lub cząstki ziemniaka. Świetnym sposobem jest również moczenie ryb w mleku lub nacieranie ich przyprawami. Smażona ryba pojawia się na większości wigilijnych stołów. Jest też doskonałym pomysłem na rodzinny obiad. Soczyste, delikatne mięso w chrupiącej panierce smakuje każdemu. Niestety podczas smażenia ryby, z patelni unosi się intensywny, trudny do zneutralizowania zapach. Czy da się usmażyć rybę, by nie było jej czuć w całym domu?Zapach smażonej ryby może skutecznie zniechęcić do jej przyrządzania. Wystarczy jednak, że na patelnię dodamy jeden z dwóch składników, które z pewnością mamy w domu, a zapach nie będzie już tak intensywny. Świetnym sposobem jest również moczenie ryb w mleku i marynata. Intensywny zapach po smażeniu może być wyczuwalny w kuchni i całym domu przez wiele godzin. Jak go zneutralizować? Gotując sok z cytrusów lub wodę z olejkiem eterycznym. Gorąca para wodna o orzeźwiającym zapachu szybko zniweluje przykry zapach.
Nie śledzie w oleju, nie w śmietanie. Na święta przygotuj filety śledziowe w niezwykłej marynacie i aromatycznym sosie. Śledzie imbirowe, marynowane w przyprawach korzennych i podane z sosem orzechowym biją na głowę wszystkie inne przekąski z ryb.Śledzie imbirowe są przystawką, która zachwyci wszystkich gości. Śledzie marynowane w przyprawach korzennych i polane sosem orzechowym mają słodko-pikantną, bardzo aromatyczną nutę. Zapomnij o śledziach w oleju i śmietanie. Śledzie imbirowe będą totalnym hitem.Śledzie imbirowe zacznij przygotowywać 4 dni przed podaniem. Na początku filety muszą moczyć się w mleku, żeby zmiękły i nie były tak słone i intensywne w smaku. Następnie pokrojone śledzie zamarynuj z aromatycznymi przyprawami i odstaw na 3 dni.Sos orzechowy do śledzi imbirowych również musi postać przed podaniem. W ten sposób wszystkie składniki doskonale się połączą. Sos na bazie orzechów, miodu i startego na tarce, suchego piernika rewelacyjnie podkreśli smak ryby marynowanej w korzennych przyprawach.
Karol Okrasa znany jest ze swoich nowatorskich pomysłów. Kucharz chętnie sięga po klasyczne dania kuchni polskiej i przemienia je w zupełnie nowe potrawy. Znaną i lubianą zupę grzybową wzbogacił o dodatek pieczonego dorsza. Niebanalne połączenie smaków okazuje się strzałem w dziesiątkę.Rybie mięso to nie jedyna niespodzianka w zupie grzybowej Karola Okrasy. Możemy w niej znaleźć także gotowany żółty groch. Dzięki temu potrawa jest nie tylko niezwykle pyszna, ale także wyjątkowo sycąca. Karol Okrasa bez wątpienia zna się na swoich fachu.
Moczenie karpia w mleku jest skutecznym sposobem na pozbycie się intensywnego smaku i zapachu mułu. Już po 12 godzinach ryba będzie soczysta i niezwykle delikatna. Smażony karp przygotowany według tradycyjnej receptury zachwyci całą rodzinę.Karp jest rybą, którą przygotowujemy głównie na Wigilię. Karp pieczony, smażony, ryba w galarecie, czy zupa rybna to jedne z tradycyjnych potraw serwowanych w tym szczególnym dniu. Wiele osób nie przepada jednak za karpiem ze względu na duże ości i mułowaty zapach i smak. Jest na to jednak prosty sposób.Moczenie karpia w mleku jest skutecznym trikiem na pozbycie się smaku i zapachu mułu. Rybę moczymy przez 12 godzin. Dodajemy również przyprawy. Po tym czasie karp będzie delikatny i pyszny. Jeśli wybieramy smażonego karpia, koniecznie przygotujmy również odpowiednią panierkę.Panierka chroni delikatne mięso przed wysuszeniem i sprawia, że karp z zewnątrz jest chrupiący i złocisty. W środku natomiast zachwyca soczystym i wilgotnym mięsem. Odpowiednie filetowanie, moczenie karpia w mleku i panierowanie są kluczem do doskonałego karpia smażonego a Wigilię.
Śledzie z cebulką są jednym ze świątecznych klasyków. Wyraziste warzywo przed dodaniem do potrawy należy jednak odpowiednio przygotować. Po posoleniu i delikatnym ugnieceniu zmięknie i jego konsystencja będzie współgrać z przyjemnie rozpływającym się w ustach mięsem ryby. Koniecznie sprawdźcie — ten patent jest niezawodny. Proste i smaczne śledzie bez trudu zrobicie w domu. Potrzebne będą jedynie ryba, cebula przyprawy i większy słoik. Jeśli odpowiednio przygotujcie warzywo i odsolicie śledzia, rarytas będzie znakomity. Warto spróbować.
Marchewka à la łosoś jest pyszną alternatywą rybnych przysmaków. Marynowane z kilkoma dodatkami warzywo smakuje niemal identycznie jak zdrowa ryba, a kosztuje znacznie mniej. Wygląda przy tym bardzo elegancko i odnajdzie się na wigilijnym stole. Spróbujecie? Przygotowanie aromatycznej marchewki, smakującej niczym najlepszy łosoś nie wymaga wielu produktów, ani dużej ilości czasu. Kluczowe jest odpowiednio długie marynowanie warzywa z produktami, które nadadzą mu charakterystycznego rybnego posmaku, czyli nori i olejem lnianym. Efekty Was zachwycą.
Czy wiecie, która ryba najlepiej nadaje się do galarety? Wybór jest szeroki i nie trzeba się ograniczać do karpia. Warto postawić na inne gatunki. Specjał będzie równie smaczny i dostarczy nam sporo cennych składników odżywczych. Sprawdźcie nasze propozycje. Rybna galareta gości na wielu świątecznych stołach. Najczęściej jednak jest przyrządzana z karpia. Zamiast niego z powodzeniem można jednak wybrać inne gatunki polskich ryb słodkowodnych i nie tylko. Przygotowaliśmy krótki przewodnik, który podpowie Wam, na co zamienić już nie tak tanią, jak kiedyś rybę.
Szukasz pomysłu na przystawkę? A może przygotujesz tatar ze śledzia według przepisu Doroty Wellman? Dziennikarka sieka kilka składników i doprawia aromatycznym sosem na bazie miodu, musztardy francuskiej i oliwy z oliwek. Przystawka jest lekka i zachwyca niepowtarzalnym smakiem. Możesz ją podać w nadchodzące święta lub z innej okazji. Tatar to nie tylko przystawka z mielonej wołowiny z dodatkiem jajka, ogórków, marynowanych grzybów i cebuli. Do mięsa możemy dodać również inne składniki, jak kapary, oliwki, suszone pomidory. Możemy również zamienić wołowinę na inny produkt, np. śledzia lub łososia. Każda wersja potrawy smakuje obłędnie i warto jej spróbować.Dorota Wellman na stronie kuchnialidla.pl podzieliła się swoim pomysłem na klasyczną przystawkę. To właśnie z tej strony pochodzi przepis wykorzystany w artykule. Tatar śledziowy z limonką, ogórkami konserwowymi, dymką, koperkiem i chili to absolutny hit. Przystawka jest lekka i pełna smaku. Przysłowiową wisienką na torcie jest aromatyczny sos z miodu, musztardy i oliwy z oliwek. Tatar śledziowy jest prosty w przygotowaniu. Wystarczy, że posiekasz podstawowe składniki i wymieszasz je z limonką i sosem. Efekt zachwyci każdego smakosza.
W wigilijny wieczór postaw na eleganckie i nietuzinkowe danie. Pieczone śledzie faszerowane porem i cebulką wprawią Twoich najbliższych w osłupienie. Potrawa jest bardzo łatwa do przyrządzenia i poradzi sobie z nią każdy miłośnik gotowania. Koszt poszczególnych składników także miło Cię zaskoczy.Do przygotowania pieczonych śledzi faszerowanych, najlepiej nadają się śledzie zielone. Jest to holenderska odmiana, charakteryzująca się mniejszą zawartością tłuszczu, niż te lepiej nam znane. Jeśli nie masz dostępu do śledzi zielonych, z powodzeniem możesz zastąpić je bardziej popularnymi matiasami. Wybierz produkt świeży, który łatwo rozpoznasz po błyszczących i wypukłych oczach.
Czy wiecie jak pozbyć się drobnych ości z ryb? Technik, które będą pomocne, jest aż pięć, lecz jedynie skorzystanie z octu lub soku z cytryny pozwoli jednocześnie pozbyć się problemu i nadać rybiemu mięsu znakomitego smaku. Sprawdźcie koniecznie — efekty Was zachwycą.Rybę z ośćmi trudno jest zjeść w komfortowy sposób. Drobne ości mogą stanowić spore zagrożenie dla nieuważnych smakoszy. Warto zawczasu zadbać o to, by usunąć je z mięsa. Dzięki temu jedzenie rybnych potraw będzie prawdziwą przyjemnością.
Kotlety ze śledzi są świetnym daniem na piątkowy obiad. Lekki i prosty w przygotowaniu rarytas nie wymaga skomplikowanych składników, a przy dobrej organizacji jego zrobienie zajmuje mniej niż pół godziny. Musicie spróbować — z talerzy znikną ekspresowo. Jeśli szukacie pomysłu na piątkowy obiad, delikatne kotlety ze śledziowych filetów otoczone chrupiąca panierką mogą was skusić. Ich zrobienie jest bardzo proste, a efekt zachwyci nawet najbardziej wybrednych domowników. Podajcie je z surówką z kapusty kiszonej i ziemniakami, a będą zachwyceni.
Prezentujemy dziś smakowitą alternatywę dla klasycznej smażonej ryby. Karp w pikantnym sosie z pewnością znajdzie swoich zagorzałych zwolenników. Dobrze przyprawiony sos pomidorowy z dodatkiem cebuli i pieczarek sprawia, że każdy prosi o dokładkę. Zaskocz bliskich tą niezwykłą odsłoną karpia na święta.Sos do tej potrawy przygotowuje się na bazie rybnego wywaru. Dzięki temu ryba może poszczycić się intensywnym smakiem. Gotowe danie warto obficie udekorować koperkiem. Dodatek zioła nadaje karpiowi w pikantnym sosie przyjemnej świeżości.
Przed świętami zaczynamy przygotowywać tradycyjne dania i przysmaki. Jedną z tradycyjnych ryb w tym szczególnym czasie jest śledź. Sprawdź, jak wybrać dobre śledzie i na co zwrócić uwagę podczas zakupów. Nie tylko kolor mięsa ma znaczenie.Śledzie są rybami, które są dostępne przez cały rok, jednak spożywamy je najczęściej w Boże Narodzenie i Wielkanoc. Sałatki śledziowe, śledzie w śmietanie, oleju, z grzybami to tylko niektóre z propozycji podania tych wyśmienitych, bałtyckich przysmaków. Jak wybrać dobre śledzie? Jak namoczyć śledzie przez podaniem?W sklepach kupimy śledzie z beczki na wagę oraz w zamkniętych opakowaniach Świeże śledzie dostępne są przeważnie w nadmorskich miejscowościach. Gdy kupujesz świeżego matiasa, zwróć uwagę na skrzela - muszą być czerwone. Jeśli mają inny kolor, oznacza to, że ryba jest stara. Jak wybrać dobre śledzie?Podczas świątecznych zakupów, zwracaj uwagę nie tylko na zapach śledzi. Jak wybrać dobre śledzie? Kolor ryby, solanki i skład mieszanki, której moczone są śledzie w zamkniętym opakowaniu dużo mówią o jakości i świeżości produktów.
Ryba po grecku bez ryby? Z nami nie ma rzeczy niemożliwych. Zapiekane w szatkowanych warzywach tofu w niczym nie ustępuje klasycznej wersji tej świątecznej potrawy. Na uzyskanie charakterystycznego smaku mamy prosty, a zarazem genialny sposób. Będziecie zaskoczeni.Do przygotowania ryby po grecku bez ryby potrzebne są płaty nori. To nic innego jak sprasowane wodorosty, których zazwyczaj używa się do zawijania sushi. To dzięki nim tofu nabiera intensywnego rybiego posmaku. Nawet miłośnicy mięsa poproszą o dokładkę.
Karp pieczony lub smażony jest jedną z tradycyjnych potraw wigilijnych. Ryba ma jednak wiele ości, dlatego należy ją odpowiednio przyrządzić. Poznaj prosty sposób mistrzów kuchni na filetowanie karpia. Ryba nie będzie miała żadnych ości. Wiele osób zastanawia się, jak pozbyć się ości z karpia przed przyrządzaniem go na uroczystą kolację. O ile grubych i dużych ości pozbędziemy się bez problemu kilkoma sprawnymi nacięciami, tak zostają jeszcze cienkie ości bezpośrednio w filecie. Jest na to jednak skuteczny sposób.Mistrzowie kuchni zdradzili, jak pozbyć się ości z karpia. Na początku odcinają głowę, płetwy i filetują rybę. Później filety nacinają w odpowiedni sposób, żeby pod wpływem wysokiej temperatury dosłownie się rozpuściły. Smażony lub pieczony karp wigilijny będzie zachwycał soczystym mięsem bez ani jednej ości.Karpia po filetowaniu moczymy w mleku i odpowiednich przyprawach. To skuteczny sposób na aromatyczną i delikatną rybę, która nie będzie pachnieć i smakować mułem. Nie wyrzucajmy głowy, ogona i kręgosłupa po filetowaniu. Ugotujemy na nich esencjonalny wywar na wigilijną zupę rybną lub karpia w galarecie.
Przedstawiamy świąteczny przepis, który przekona do karpia niejednego sceptyka. Elegancka ryba zapieczona w sosie miodowo-musztardowym znika z półmiska w mgnieniu oka. Jego przygotowania jest przy tym szybkie i nie nastręcza żadnych trudności. Ten sposób to totalny hit.Przyrządzenie pieczonego karpia zaczyna się dzień wcześniej. Wtedy to właśnie przygotowuje się cebulową pierzynkę, w której ryba leżakuje w lodówce. Dzięki temu pozbywamy się jej charakterystycznego błotnego posmaku. Ten karp wprost rozpływa się w ustach.
Śledzie według przepisu Anny Lewandowskiej zachwycają dodatkami i złożonym smakiem. Żadne jabłko i cebulka. W tym roku na Boże Narodzenie postaw na sałatkę śledziową w aromatycznym sosie z suszonych borowików. Ten przepis nie ma sobie równych.Anna Lewandowska świąteczne filety śledziowe przygotowuje inaczej niż wszyscy. Nie dodaje do nich jabłka, czy śmietany, a zalewa aromatycznym sosem z suszonych borowików. Śledzie po 2 dniach będą gotowe do jedzenia, każdy będzie prosił o przepis i dokładkę.Lewandowska prowadzi swoją stronę internetową, hbpa.pl, na której dzieli się z fanami przepisami i kulinarnymi inspiracjami. Na stronie znajdziemy między innymi potrawy na Boże Narodzenie, w tym właśnie na wyborne śledzie z suszonymi grzybami. Przepis wykorzystany w artykule pochodzi z oficjalnej strony Lewandowskiej.Do przygotowania śledzi w sosie grzybowym wykorzystaj filety w oleju i dokładnie opłucz je pod bieżącą wodą. Jeśli filety są zbyt słone, włóż je do miski, zalej zimnym mlekiem i wstaw na kilka godzin do lodówki. To sprawdzony sposób na pozbycie się zbyt dużej ilości słonej przyprawy.
Mus z wędzonego pstrąga jest elegancką przystawką o niesamowitym smaku. Prosty przepis cioci Gosi pomoże Wam przygotować ten rarytas w zaledwie kilka chwil. Jego kremowa konsystencja zachwyci waszych gości. Spróbujecie?Jeśli lubicie ryby wędzone, delikatny mus z pstrąga z pewnością Wam posmakuje. Ryba po połączeniu ze śmietanką i plastrami łososia prezentuje się znakomicie. Podana z koperkiem i świeżym pieczywem przystawka wprost rozpłynie się w ustach i zachwyci was przyjemnym aromatem. Warto skosztować.
Już za kilka tygodni na naszych stołach zagości śledź we wszystkich możliwych postaciach. Nasza propozycja może być dla niektórych niemałym zaskoczeniem. Śledzie w pikantnym sosie z dodatkiem chrzanu podbiją Wasze kubki smakowe. Gorąco zachęcamy do ich spróbowania.Podstawą śledzi w pikantnym sosie jest marynata na bazie chrzanu i tartej cebuli. Te dwa składniki zapewniają wyjątkowy aromat oraz przyjemną ostrą nutę. Taki dodatek idealnie współgra z słonym smakiem ryby. Każdy będzie zachwycony.
Pasta śledziowa z jajkiem jest jedną ze smaczniejszych past do pieczywa. Pasta jest aksamitna i wyraźna w smaku. Jest również bardzo pożywna. Zrezygnuj z gotowych past kanapkowych. Pyszny dodatek do pieczywa zrobisz w kilka minut z prostych składników.Pasty kanapkowe z ryb, jajek i warzyw kupimy w każdym sklepie. Jeśli jednak zwrócimy uwagę na skład, okaże się, że oprócz podstawowych składników znajdziemy również sporą ilość octu, soli i konserwantów, które mają wzmocnić smak i przedłużyć termin ważności produktu.Domowe pasty kanapkowe są o wiele zdrowsze, a przygotujemy je w zaledwie kilka chwil. Jedną z lepszych past jest wyrazista pasta śledziowa. Pasta jest aksamitna, pożywna i nie zawiera żadnych sztucznych składników. Do jej przygotowania potrzebujesz wyłącznie filetów śledziowych, jajek i odrobiny musztardy i majonezu.Pastę śledziową możesz dodatkowo doprawić posiekanym szczypiorkiem. Pasta będzie rewelacyjnym pomysłem na śniadanie, podwieczorek lub kolację. Do przygotowania pasty wybierajmy śledzie w w oleju, następnie opłuczmy je z nadmiaru tłuszczu.
Smażony karp nie należy do lekkich dań. Na szczęście równie smaczną rybę w chrupiącej panierce możemy przygotować także w piekarniku. Zapomnijcie o nieprzyjemnym zapachu i posmaku mułu. Pieczona wersja tradycyjnej potrawy skradnie serca domowników. Karp często gości na wigilijnych stołach. Wielu z nas smaży rybę w panierce, starając się, by nie wchłonęła zbyt wiele tłuszczu. Tymczasem jest o wiele prostszy sposób na uzyskanie chrupiącej i delikatnej wersji dania. Wystarczy obtoczone w mące, jajku i bułce filety upiec w piekarniku. Będzie pysznie.