Ryba w panierce jest częstym obiadowym wyborem, zwłaszcza nad morzem. Jeden z YouTuberów skusił się na nią podczas wycieczki do gdańskiego ZOO. Danie, które otrzymał, kompletnie go zszokowało. Nie był nim niestety zachwycony.
Smażenie ryb może słono kosztować. Właściciele nadmorskich kwater w swoich regulaminach wprowadzili zakazy dotyczące przygotowania potraw w obiektach. W wielu miejscach sprytni turyści nie oszczędzą już na wizycie w restauracji.
Ryba z frytkami nad polskim morzem potrafi kosztować całkiem sporo. Przekonała się o tym jedna z osób, która skusiła się na zamówienie dorsza w Kołobrzegu. Kwota, jaką ujrzała na paragonie, wprawią ją w osłupienie.
Makrela zdaniem dietetyków jest jedną z najzdrowszych ryb. Świeża i pochodzącą z Bałtyku porcja dostarczy nam wielu cennych składników odżywczych, a wcale nie należy do najdroższych. Warto poszukać jej podczas zakupów.
Co zrobić, żeby panierka nie odpadała od ryby? Ten problem od dawna prześladował mnie w kuchni. Aby temu zaradzić, babcia zdradziła mi sposób na właściwe przygotowanie panierki. Chodzi o mieszanie mąki pszennej z kukurydzianą w odpowiednich proporcjach
Kotlety mielone często goszczą na stołach Polaków. Przygotowuje się je w prosty i szybki sposób. Jednak Robert Makłowicz mielonych nie robi ani z mięsa, ani z warzyw. Stawia na rybę i wędzony boczek. Ten smak zachwyci wielu fanów kotletów mielonych.
Szprotki są niewielkimi morskimi rybami, które powinny na stałe zagościć w naszych jadłospisach. Dużo mniej popularne niż dorsze czy flądry, a zawierają znacznie więcej cennych składników odżywczych i zwykle są tańsze. Będąc nad morzem, nie omijajcie ich.
Flądra bałtycka nie cieszy się powodzeniem klientów nadmorskich smażalni. Jej wygląd nie powala i jest dość specyficzny. Jednak wartości i smak flądry skłania do jej skosztowania. Gdy będziesz nad morzem- koniecznie zamów tę rybę.
„Paragony grozy” nie przestają straszyć turystów. Co i raz znad morza dociera kolejne doniesienie o drożyźnie. Jednej osobie udało się jednak uciec przed wygórowanymi cenami. Pan Andrzej, zamiast do restauracji, po rybę wybrał się zupełnie gdzie indziej.
Marzy ci się smażona ryba jak nad morzem? Polecam przepis, który bije na głowę wszystkie ryby z nadmorskich smażalni. Rada babci, która dotyczy smażenia ryby - jest bezcenna. Wykorzystaj ją w swojej kuchni i ciesz się smakiem pysznej i zdrowej ryby. Ja zawsze stosuję się do tej rady babci, które całe życie spędziła na Kaszubach.
Wakacje nad Bałtykiem oznaczają, że prędzej czy później zjemy rybę z nadmorskiej smażalni. Jak znaleźć tę odpowiednią smażalnię? Czym się kierować przy wyborze miejsca, gdzie zjemy smażoną rybę? Sprawdziłam to i dzielę się przydatną wiedzą w poszukiwaniach idealnej smażalni ryb.
W nadmorskich smażalniach zwykle zamawiamy flądry, dorsze, śledzie i łososie. Jednak jest pewna ryba, o której turyści zazwyczaj zapominają. A szkoda, bo jest wyjątkowo smaczna, nie ma ości i jest bardzo zdrowa. Dlatego warto nad morzem zamówić turbota.
Jak urlop nad Bałtykiem, to też oczywiście rybka prosto z morza. Sęk w tym, że na pewno nie z tego, nad którym właśnie wypoczywamy. Przyznają to właściciele nadmorskich smażalni. W Bałtyku jest coraz mniej ryb, jest też coraz mniej rybaków, którzy w Polsce żyją z rybołówstwa. Dziennikarze programu Uwaga TVN w reportażu pytają, skąd są ryby w polskich smażalniach?
Polacy jedzą za mało mięsa z ryb. Na tę kwestię dietetycy zwracają uwagę już od lat. Chcąc zmienić ten stan rzeczy, wiele osób sięga po ryby, które wcale są źródłem cennych wartości odżywczych. Niektóre z nich, jak chociażby łosoś hodowlany, mogą przynieść więcej szkody, niż pożytku.
Ceny jedzenia od ostatniego roku poszły w górę. Zauważają to turyści wypoczywający nad Bałtykiem. Nie trudno natknąć się w sieci na zdjęcie horrendalnie wysokiej kwoty na paragonie. Polacy powoli rezygnują z wyjść do restauracji na rzecz samodzielnego gotowania.
Właśnie rozpoczęły się wakacje. Nad polskie morze ruszył tłum turystów. Jednym z nich jest pan Mirek, czytelnik portalu o2. Jednak wypoczynek już zdążyła mu zepsuć cena smażonej flądry.
Kotlety mielone należą do jednych z najbardziej lubianych dań obiadowych. Dodajemy do nich cebulę, czasem natkę pietruszki czy startą cukinię. Jednak dodatek, który proponuje Ewa Wachowicz, może zaskoczyć wiele osób. Chętnie jadamy go na przekąskę, ale w mielonych?
Wakacje to letnie wyjazdy, a wraz z nimi paragony grozy, które udostępniają rozgoryczeni turyści. Ceny lodów, kebabów i obiadów w lokalach dosłownie zwalają z nóg. Ile może kosztować ryba z frytkami w Mielnie? Klient pokazał paragon i się wściekł na narzekanie innych turystów.
Wysokie ceny jedzenia przestają kogokolwiek zadziwiać. Cały czas jednak natrafić można na perełkę, która wprost zwala z nóg. Taka właśnie sytuacja spotkała turystę, który w Mielnie wybrał się rodziną na obiad. Za skromny posiłek usłyszał kwotę, której kompletnie się nie spodziewał. Za rybę podaną na jednorazowej zastawie zapłacił krocie.
Magda Gessler nie owija w bawełnę. Tym razem powiedziała co sądzi o polskich weselach. Dla wielu osób jej słowa mogą wydać się kontrowersyjne. Poszło oczywiście o serwowane podczas imprezy potrawy.
Ryba nad morzem do tanich nie należy. Turyści z przerażeniem w oczach obserwują ceny w nadmorskich kurortach. Część z nich rezygnuje z przyjemności zjedzenia usmażonego w panierce dania. Nic dziwnego skoro za posiłek nierzadko trzeba zapłacić więcej niż za dobrej jakości steka.
Drożyzna w Polsce trzyma się mocno. W sieci, co rusz pojawiają się szokujące informacje o cenach produktów. Ile może kosztować ryba, ale nie z restauracji, ale wprost ze sklepowej lodówki? Tyle, że starsza pani nie była w stanie uwierzyć własnym oczom.
Agata Rubik zdradziła rodzinny przepis na śledzie. Ten przysmak najczęściej przygotowuje razem ze swoją mamą. Przyznać trzeba, że celebrytka postawiła na nietypowe połączenie smaków. Swoje śledzie przyrządza bowiem z dodatkiem brzoskwiń.
Robert Makłowicz po raz kolejny pokazał klasę. Młodzi twórcy powinny się od niego uczyć zasad kultury. Przepaść pokoleniową widać doskonale na przykładzie jedzenia słynnych kiszonych śledzi. W tej kwestii obecne pokolenie nie dorasta Panu Robertowi do pięt.
Bazar Olimpia, działający w Warszawie, od lat wzbudza niemałe kontrowersje. Zastrzeżenia są zarówno do warunków handlowych, jak i samego asortymentu. W ostatnią niedzielę odwiedziliśmy targowisko by przekonać się, ile prawdy tkwi w sensacyjnych doniesieniach na temat tego miejsca. To, co zobaczyliśmy, odjęło nam mowę.
Kotlety mielone z dodatkiem śledzia nie dla wszystkich będą zaskoczeniem. Regionalne danie jest pełne smaku i warte poznania. Jego przygotowanie nie jest skomplikowane. Podajcie na obiad, a rodzina będzie zachwycona.
Ryby powinny często gościć na naszym stole. Są zdrowe, bogate w kwasy tłuszczowe omega-3 i pełne wartości odżywczych. Jednak na jakim tłuszczu smażyć ryby? Jeden stanowczo odpada. Jest najgorszy, dowiedz się dlaczego.
Ceny nad polskim morzem przechodzą rewolucję. Nie chodzi jednak wcale o naciąganie klientów. Pewna para ze Szczecina podzieliła się z portalem fakt.pl swoimi spostrzeżeniami odnośnie jadłospisu na przestrzeni lat. Wśród ryb do łask zaczyna wracać…śledź.