Macie ochotę na ciasto i najchętniej zjedlibyście je za chwilę? Skorzystajcie z naszego przepisu na jabłecznik z patelni, a błyskawicznie wyczarujecie doskonałą słodkość. Receptura jest banalna, a smak ciasta zachwyca od pierwszego kęsa. Koniecznie spróbujcie. Lekki i pełen smaku jabłecznik z patelni posmakuje każdemu łasuchowi. Przygotowanie zajmie wam mniej niż pół godziny, a brak piekarnika was nie powstrzyma. Deser jest idealny dla zabieganych i umili niejedno popołudnie. Skusicie się?
Lubicie sernik, ale nie możecie jeść nabiału? Roślinna wersja popularnego ciasta jest dla was. Przygotowany na bazie tofu naturalnego deser jest równie pyszny co oryginał, a jego zrobienie niezwykle proste. Koniecznie spróbujcie — smak do złudzenia przypomina ten znany z dzieciństwa. Sernik zrobiony bez sera, a raczej tofurnik — jak popularnie nazywany jest ten przysmak — stanowi pyszną wegańską alternatywę tradycyjnego wypieku na bazie nabiału. Robi się go zaskakująco prosto — nawet nie będzie konieczne użycie maszynki do mielenia. Warto się skusić — przyjemnie zaskakuje smakiem.
Macie ochotę na lekkie racuchy? Puszysty i pełen smaku rarytas uzyskacie, dodając do masy jeden składnik, o którym pamiętała każda babcia. Soda oczyszczona sprawi, że placuszki urosną na patelni i będą miały przyjemną konsystencję puchu. Spróbujecie? Babcine racuchy przygotowane z dodatkiem sody oczyszczonej są doskonałym pomysłem na deser, śniadanie lub kolacje. Delikatne placuszki ze śliwką zamiast jabłka warto doprawić cynamonem, by były jeszcze bardziej aromatyczne. Skusicie się?
Ciasto leniwej gospodyni swoją nazwę zawdzięcza znikomej ilości czasu, jaka jest potrzebna do jego wykonania. To ciasto ze śliwkami przygotujesz w zaledwie 10 minut. Wystarczy połączyć ze sobą składniki a następnie wymieszać je za pomocą widelca. Potem krótki pobyt w piekarniku i przepyszne ciasto jest gotowe.To ciasto ze śliwkami jest dziecinnie proste do wykonania. Smakuje jednak wybornie. Apetyczna kruszonka i wyraźnie wyczuwalny waniliowy aromat sprawiają, że temu ciastu wprost nie sposób się oprzeć.
Galaretkowiec, inaczej zwany też śmietanowym to dobrze znane ciasto bez pieczenia. W łatwy sposób możemy sprawić, aby deser ten był mniej kaloryczny. Wystarczy zamienić śmietanę na jogurt naturalny, aby móc pałaszować galaretkowca bez wyrzutów sumienia.Galaretkowiec na jogurcie jest pyszny i delikatny. Swoją konsystencją przypomina nieco ptasie mleczko. Puszysta słodka pianka zachwyci wszystkich domowników, a w szczególności dzieci.
Dziś przedstawiamy Wam przepis na sernik. Wydawać by się mogło, że to receptura jedna z wielu, jednak nic bardziej mylnego. Nasz sernik jest idealnie kremowy, wilgotny, wprost rozpływa się w ustach. Nie jest upieczony z tradycyjnego twarogu, a z odpowiednio dobranych proporcji ricotty, mascarpone oraz serka kremowego, co czyni z niego wyjątkowy deser.Sernik kremowy piecze się na spodzie z ciasteczek wymieszanych roztopionym masłem. Na tę bazę możecie wybrać słodkie herbatniki, lub lekko słonawe ciasteczka owsiane. Na cokolwiek się zdecydujecie, Wasz sernik będzie smakował wprost nieziemsko.Wszystkie składniki na kremowy sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Zadbaj więc, aby wyjąć je z lodówki na 2-3 godziny przez przystąpieniem do przygotowywania ciasta. Nie podgrzewaj jajek ani serków na kuchence, ale pozwól im naturalnie nabrać odpowiedniej temperatury.
Ciasta bez pieczenia są propozycją na prosty deser dla tych osób, które chcą przygotować słodką przekąskę w sposób szybki i bezproblemowy. Ułożone na spodzie z herbatników i wyłożone intensywnym kawowym kremem- to nasza dzisiejsza propozycja na ciasto bez pieczenia. Wystarczy kilka prostych czynności aby móc delektować się tym bajecznym deserem.Ciasto bez pieczenia o smaku kawowym nie wymaga wielkich zakupów ani godzin spędzonych w kuchni. Dodatek kawy nadaje mu eleganckiego wyrazu. Pięknie prezentuje się na talerzu oraz dosłownie rozpływa się w ustach. To deser wart grzechu.
Próbowaliście kiedyś śliwek pod kruszonką? Prosty i lekki deser z sezonowym owocem jest o niebo lżejszy niż niejedno ciasto, a przygotowanie zajmuje kilka chwil. Koniecznie spróbujcie — szybko znika z talerzy, a pracy przy tym smakołyku jest naprawdę niewiele. Śliwki pod kruszonką są niezwykle aromatycznym deserem, który posmakuje całej rodzinie. Miękkie owoce pod chrupiącą maślaną pierzynką przygotujemy na spodzie ze zdrowych płatków owsianych. Będzie pysznie.
Domowe drożdżówki z serem posmakują nie tylko dzieciom. Prosty przepis, który wam proponujemy, pozwoli wam przygotować pełen smaku, świeżutki przysmak. Będzie lepszy niż z niejednej cukierni, a koszty jego zrobienia nie zrujnują portfela. Serdecznie zapraszamy do kuchni. Domowe wypieki często są o niebo lepsze niż dostępne w cukierniach. Drożdżówki z serem nie będą wyjątkiem. Lekkie niczym chmurka ciasto wypełnione słodkim twarogiem z pewnością przypadnie do gustu każdemu łasuchowi. I co ważne, przygotowanie bułeczek wcale nie jest trudne.
Próbowaliście kiedyś dżemu z winogron? Przygotowany z ciemnego, słodkiego owocu przysmak doskonale sprawdzi się jako dodatek do naleśników czy pieczywa. Jego smak doskonale podkreśla aromatyczny kardamon. Koniecznie musicie spróbować tej słodkości.Dżem z winogron jest nietypową propozycją na wykorzystanie tych smakowitych owoców. Ugotowane, pozbawione skórek i doprawione aromatycznym kardamonem owoce smakują wybornie. Dżem możesz podać z chlebem, posmarować nim naleśniki czy gofry.
Batoniki musli są doskonałym pomysłem na zdrową przekąskę lub element sycącego śniadania. Proste połączenie wartościowych płatków owsianych, owoców i orzechów z pewnością przypadnie do gustu osobom dbającym o zdrowie. Przygotowanie domowych batoników jest bardzo proste, a koszty naprawdę niskie.Zdrowe batoniki musli przygotowuje się szybko i od razu w większej ilości. Wystarczy ich dla całej rodziny, a znikną bardzo szybko. Są bowiem przyjemnie słodkie, chrupiące i aromatyczne — zdecydowanie lepsze i tańsze niż sklepowe odpowiedniki. Musicie ich skosztować.
Lubicie racuchy? Puszyste drożdżowe placki z jabłkiem należą do klasyki polskich deserów. Z proponowanym przepisem na pewno wam wyjdą. Wystarczy, że uzbroicie się w cierpliwość i pozwolicie dobrze wyrosnąć ciastu, a będą smakowały tak, jak w dzieciństwie. Macie dziś ochotę na racuchy?Racuchy drożdżowe są pyszne. Delikatne i puszyste ciasto, które uzyskamy po odpowiednio długim oczekiwaniu, doskonale komponuje się ze słodkimi i soczystymi jabłkami. Placki są wilgotne i lekkie jednocześnie. Zachwycą was smakiem.
Trufle czekoladowe są znakomitym i bardzo eleganckim deserem. Przygotowanie ich w domu nie jest trudne. Ewa dodaje do masy serek mascarpone, dzięki czemu wychodzą jeszcze bardziej kremowe niż kupny przysmak. Koniecznie musicie ich spróbować. Jeżeli kochacie smak czekolady, trufle z pewnością przypadną wam do gustu. Delikatny, rozpływający się w ustach wyrób świetnie pasuje do popołudniowej kawy. Ładnie zapakowany może też stanowić smakowity prezent dla bliskich. Skusicie się?
Ciasto bez pieczenia jest świetną propozycją na prosty i smaczny deser. Sprawdzi się na każdą okazję, a dzięki gładkiej i delikatnej konsystencji, zasmakuje zarówno dorosłym jak i dzieciom. Koniecznie wypróbuj ten przepis na ciasto bez pieczenia, z pewnością nie pożałujesz.Ciasto bez pieczenia na bazie mascarpone i galaretek możesz konfigurować wedle własnego uznania. Połącz ulubione smaki galaretek lub wybierz jeden, który najbardziej Ci pasuje. Ciasto bez pieczenia na spodzie w herbatników daje również dowolność w wyborze tych ciasteczek. Kakaowe, maślane czy oblane czekoladą- decyzja należy do Ciebie.
Sernik na zimno to pyszne ciasto dla całej rodziny. Do masy serowej dodaj mascarpone, białą czekoladę i śmietanę kremówkę, a sernik wyjdzie aksamitny i bardzo puszysty. Sernik z owocami i galaretką to deser, który znika błyskawicznie.Sernik na zimno z galaretką i owocami jest moją ulubioną wersją popularnego deseru. Słodka, puszysta masa z mascarpone, herbatnikowy spód, owoce i galaretka to połączenie doskonałe, które można jeść bez końca. Do sernika na zimno wykorzystajmy ulubione owoce. Mogą to być wiśnie, maliny, truskawki, borówki, porzeczki. Możemy dodać również mieszankę owoców, sernik będzie wyglądał i smakował rewelacyjnie. Smak galaretek dobieramy według owoców, które chcemy dodać do sernika, galaretka ma wzmocnić ich smak.Mascarpone i kremówka do sernika na zimno muszą być bardzo mocno schłodzone, w przeciwnym wypadku masa się zepsuje. Do masy dodajemy również roztopioną czekoladę i żelatynę. Produkty również muszą być zupełnie zimne.
Malinowa chmurka jest słynnym ciastem z dodatkiem owoców skrytych pod słodką bezą. Dziś prezentujemy Wam jego prosty i szybki wariant w postaci ciasta bez pieczenia. Kruchy herbatnikowy spód, soczyste maliny i pyszna bita śmietana to przepis na wyśmienity deser.To ciasto bez pieczenia wymaga od nas mniej czasu i zachodu niż jego tradycyjny odpowiednik. Z takim przepisem da sobie radę każdy amator kuchni. Brak konieczności przygotowania kruchego spodu oraz bezy sprawia, że to ciasto bez pieczenia nie może się nie udać.
Robiliście kiedyś dżem z aronii? Cierpki owoc po dodaniu do niego cukru i odpowiednio długim gotowaniu zamieni się w nie lada przysmak. Z powodzeniem wykorzystacie go przy wielu okazjach. Koniecznie spróbujcie, bo sięganie po ten rarytas ma wiele korzyści. Dżem z aronii jest świetnym dodatkiem do deserów lub dań wytrawnych. Z lekko cierpkiego owocu przy odrobinie wysiłku można uzyskać znakomity wyrób o wielu cennych właściwościach. Warto się skusić, bo korzyści z jego spożycia będą niebagatelne. Aronia zawiera flawonoidy — m.in. rutynę — które korzystnie wpływają na układ krwionośny i regulację ciśnienia tętniczego. Obfituje też w witaminy — to bogate źródło witaminy P, C, A, E i K. Warto skusić się na ten zdrowy przysmak. Zwłaszcza że jego przygotowanie jest bardzo proste.
Budyń jest przysmakiem, który skusi niejednego smakosza. Mleczny deser warto przygotować z kaszy jaglanej, która zawiera wiele cennych składników odżywczych i świetnie zastępuje skrobię ziemniaczaną, stanowiąca główny składnik dostępnych w sklepach mieszanek. Będzie smakował wyśmienicie.Budyń jaglany jest lekką i zdrową alternatywą klasycznego mlecznego deseru. Ziarno zawiera wiele cennych składników odżywczych — przede wszystkim znaczną porcję białka. Przysmak będzie więc idealnym pomysłem zarówno na deser, jak i sycące śniadanie czy kolację. Dodajcie owoce i zajadajcie ze smakiem.
Ciasto ze śliwkami jest delikatnym i pełnym smaku jesiennym przysmakiem, którego nie odmówi sobie żaden smakosz. Prosta receptura, która wam dziś proponujemy, pozwoli wam przygotować ten znakomity deser w zaledwie kilka chwil. Jeśli szukacie prostego pomysłu na podwieczorek dla rodziny lub znajomych, ciasto ze śliwkami będzie idealne. Szybki w przygotowaniu, aromatyczny i obłędnie pyszny wypiek zachwyci was lekkością i będzie rozpływał się w ustach. Spróbujecie?
Szarlotka bez pieczenia jest pysznym, niewymagającym wielu przygotowań deserem. Herbatniki przełożone smakowitym musem jabłkowym i posmarowane delikatną śmietanową masą spodobają się waszym bliskim. Koniecznie spróbujcie.Macie ochotę na szarlotkę, ale nie lubicie wyrabiać ciasta? Możecie przyrządzić ten pyszny deser w wersji bez pieczenia. Zamiast kruchego spodu, na dnie formy ułożymy herbatniki, a mus jabłkowy zwiążemy przy pomocy orzeźwiającej galaretki cytrynowej. Będzie pysznie.
Racuchy to dla wielu z nas smak dzieciństwa. Każda kucharka ma swój patent na ten przysmak, jednak aby placuszki wyszły idealne, należy dodać do nich kwaśnego mleka. Tak przygotowane racuchy będą idealną przekąską, a ich smak na długo pozostanie w naszej pamięci. Racuchy z dodatkiem kwaśnego mleka są mięciutkie i puszyste. Nie wchłaniają nadmiaru tłuszczu podczas smażenia i są świetna propozycją na każdą porę dnia. Wypróbuj ten prosty i sprawdzony przepis na racuchy już dziś, a na pewno się nie zawiedziesz.
Jeśli macie ochotę na słodkie co nieco na już, przygotujcie napoleonkę na krakersach. Wystarczy przełożyć ciastka kremem budyniowym i szybkie ciasto bez pieczenia gotowe. Zróbcie je, a przekonacie się, że słodka, waniliowa masa budyniowa i słone krakersy doskonale się ze sobą komponują. Ciasta bez pieczenia są coraz bardziej popularne. W Internecie znajdziemy wiele przepisów na ciasta na herbatnikach, biszkoptach, krakersach. Jednym z szybszych i lepszych ciast bez pieczenia jest napoleonka na krakersach z budyniem. Ciasto dosłownie rozpływa się w ustach.Napoleonkę przygotujemy z kilku podstawowych składników: mleka, żółtek, mąki, budyniu, cukru, masła. To właśnie z nich zrobimy pyszną, gęstą, budyniową masę, którą przełożymy słone krakersy. Całe ciasto oprószmy cukrem pudrem, wszyscy będą zachwyceni.Napoleonkę przekładaj jeszcze ciepłą masą. Im chłodniejsza, tym trudniej będzie rozłożyć ją równomiernie na krakersach. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na minimum 2-3 godziny, aby masa budyniowa stężała.W naszym materiale prezentujemy zdjęcie napoleonki na krakersach, będące screenem z filmu na kanale Kuchnia Pyszności na YouTube.
Ciasto bez pieczenia siostry Anastazji to pomysł na wyśmienity deser dla całej rodziny. Kakaowe herbatniki przełożone są masą budyniową z wiórkami kokosowymi i likierem jajecznym. To proste ciasto o rewelacyjnym smaku, idealne do kawy w leniwe popołudnie.Przepisy na ciasta bez pieczenia podbijają kulinarne strony internetowe. Nic dziwnego, ciasta bez piekarnika są znacznie szybsze w przygotowaniu. Nie musimy robić ani biszkoptu, ani zagniatać ciasta. Deser od siostry Anastazji przygotowany jest na kakaowych herbatnikach.Siostra Anastazja do ciasta bez pieczenia dodaje również likier jajeczny, który dodaje charakteru. Jeśli jednak za nim nie przepadasz, możesz pominąć ten składnik. Wtedy masa budyniowa będzie delikatniejsza, ale równie pyszna.Przed ułożeniem herbatników na blachę, dokładnie wyłóż ją papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Pamiętaj również o brzegach blachy, w przeciwnym wypadku krem szybko najdzie metalem i nie będzie smaczny. Ciasto bez pieczenia z kokosem wstaw do lodówki na 2- 3 godziny, żeby masa budyniowa dobrze stężała.
Domowy budyń jest smacznym i naturalnym deserem. Przygotowanie przysmaku nie jest trudne, a potrzebować będziecie do tego celu zaledwie pięciu składników. Z pewnością macie je w swoich zapasach lub znajdziecie je w każdym sklepie spożywczym. Czy jest coś pyszniejszego niż domowy budyń waniliowy? Lekki, mleczny deser stanowi pełną aromatu, kuszącą propozycję, która z pewnością mile zaskoczy waszą rodzinę. Jest dużo smaczniejszy i wartościowszy niż ten przygotowany na bazie gotowego proszku ze sklepu. Zobaczcie, jak łatwo go zrobić.
Masz ochotę na coś słodkiego? Proponujemy ciasto bez pieczenia z owocami. Sezonowy przysmak jest idealny do kawy i nie tylko. Ciasto bez pieczenia zrobisz prosto i szybko z kilku podstawowych składników. Gwarantujemy, że cała blacha zniknie jeszcze tego samego dnia. Przepisy na ciasta bez pieczenia podbijają kulinarne strony internetowe. Nic dziwnego, ciasta są błyskawiczne w przygotowaniu i nie trzeba tracić czasu na pieczenie biszkoptów i podpieków. Ciasta bez pieczenia zrobimy na przykład na herbatnikach.Nasze ciasto bez pieczenia z owocami charakteryzuje złożony smak. Kakaowe herbatniki przełożone są kremem budyniowym i masą jagodową. Przysłowiową wisienką na torcie są owoce sezonowe, które nie dość, że pięknie wyglądają na cieście, to jeszcze uzupełniają jego smak.Do ciasta bez pieczenia wykorzystajmy np. jagody, maliny. Możemy również dodać ulubione owoce, np. borówki, brzoskwinie, winogrona. To właśnie te owoce będą świetnie łączyć się z kremem, masą i ciastkami kakaowymi.Składniki na krem budyniowy (forma o wymiarach 22x 32 cm):2 budynie śmietankowe z cukremkostka masła2,5 szklanki mlekaSkładniki na masę jagodową:garść jagód3 łyżki cukru pudru440 g serków śmietankowychDodatkowo:30 kakaowych herbatnikówświeże malinykiwi
Ciasto budyniowe bez pieczenia jest świetnym pomysłem na smaczny deser dla całej rodziny. Ze sprawdzoną recepturą Jakuba Kuronia zrobicie je bez trudu, a efekty zachwycą nawet najbardziej wybrednych. Koniecznie spróbujcie.Ciasto bez pieczenia zaproponowane przez Jakuba Kuronia łączy w sobie lekkość budyniowej masy, delikatne ciasteczka i rozpływające się w ustach wiórki czekolady. Jest kremowe i chrupiące jednocześnie. Skusicie się?
Poznajcie przepis na pyszny, domowy dżem jeżynowy. Będzie idealny do pieczywa i deserów, a także do ciast. Owoców nie musicie kupować, bo możecie je zebrać na spacerze. Wypatrujcie ich na przydrożach i leśnych polanach. Gdy podgotujecie je z dodatkiem dwóch składników powstanie wyśmienity specjał. Wiele osób rezygnuje z robienia przetworów, bo bez problemu można kupić różne specjały. Jednak przyznacie sami, że te domowe biją na głowę wszelkie kupne. Dlatego chyba jednak nadal warto przygotować z myślą o zimie kilka słoiczków ulubionych konfitur czy dżemów. W tym roku drogie są nie tylko owoce, ale też cukier. Nie będą to więc tanie produkty. Chyba że sięgniecie po dary własnego ogrodu lub lasu. Jeszcze teraz w wielu miejscach możecie zebrać jeżyny, które zachwycają swym aromatem i pełnym smakiem. Zrobicie z nich na przykład pyszny dżem jeżynowy. Spójrzcie, jakie to proste.
Deser z kartonika po mleku to absolutny hit Internetu. Deser przygotowany z masy budyniowej, truskawek i herbatników dosłownie rozpływa się w ustach i każdy prosi o dokładkę. Doskonałym pomysłem jest również przygotowanie foremki do ciasta z kartonika po mleku.Na profilu Cookrate - Polska na platformie Facebook, znajdziemy wiele prostych pomysłów na pyszne dania, ciasta i desery. Deser z kartonika po mleku dosłownie podbij wszystkie fora kulinarne i strony internetowe. Przepis i zdjęcie wykorzystane w artykule pochodzą właśnie z profilu Cookrate- Polska na Facebooku.Deser z kartonika po mleku przygotujemy błyskawicznie. Wystarczy ugotować budyń z cukrem, ostudzić i wymieszać z pokruszonymi herbatnikami i pokrojonymi truskawkami. Całą masę wlewamy do foremki przygotowanej z kartonu i wstawiamy do lodówki na godzinę.Gotowy deser z kartonika po mleku możemy udekorować oryginalnym kakao. Cookrate- Polska na Facebook pokazali ciekawy sposób dekoracji: połowę ciasta przykrywamy papierem do pieczenia, resztę oprószamy kakao, następnie zdejmujemy papier i mamy piękną i prostą dekorację.