Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Wieprzowina

Wieprzowina

Smażona wątróbka
03.10.2021 02:00 Bosko prosty przepis na wątróbkę na słodko z malinami

Wątróbka smażona z cebulką i jabłkami jest pysznym posiłkiem, który sprawdza się jako obiad w wielu domach. Jeśli poszukujesz nowych smaków, sprawdź poniższą recepturę na słodką wersję wątróbki. Jest ona bowiem smażona z dodatkiem malin oraz miodu. Wątróbka na słodko może sprawiać wrażenie czegoś mało apetycznego, jednak połączenie słodkiego i słonego smaku świetnie się ze sobą komponuje, co udowadnia, chociażby wyjątkowo popularny słony karmel. Do dania warto wykorzystać świeże owoce, jednak jeśli będziesz miał problem z ich znalezieniem, ze spokojem użyj również mrożonych. Wtedy możesz dodać odrobinę więcej miodu, aby zbalansować brakującą słodycz. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kalafior z mięsem mielonym
02.10.2021 02:00 Kalafior z mięsem mielonym - w sam raz na obiad

Wszyscy doskonale znamy kalafiora w bułce tartej, jako dodatek do głównego dania, zup, sałatek. Zapieczony kalafior z mięsem mielonym to smaczny i bardzo pożywny pomysł na obiad. Kalafiora z mięsem przygotujesz w godzinę, a efekt zaskoczy całą rodzinę.Niezależnie od tego, czy gotujesz kalafiora na parze, czy w wodzie, zawsze gotuj go al dente. Przegotowany kalafior jest niesmaczny i traci wszystkie zdrowotne właściwości. Do przygotowania kalafiora z mięsem mielonym potrzebny będzie duży, świeży kalafior. Te najładniejsze i najświeższe dostaniesz jeszcze na bazarku warzywnym od lokalnych rolników. Mięso mielone podsmaż z oliwą i cebulką, dopiero później dodaj przyprawy. Sól dodana zbyt wcześnie znacznie osłabia smak i aromat mięsa. Kalafior z mięsem mielonym doskonale łączy z ziemniakami podsmażonymi na cebulce lub ziemniakami gotowanymi w mundurkach.Jeśli szukasz pomysłu na obiad z mięsem mielonym - tu znajdziesz pyszną inspirację. Wyjaśniamy, jak przygotować zapiekankę ziemniaczaną z kapustą kiszoną i mięsem mielonym.

smażenie kotletów
01.10.2021 02:00 Prosty sposób na soczyste kotlety schabowe

Jak zwykle robisz schabowe? Rozbijasz mięso, oprószasz przyprawami, panierujesz i smażysz? Włącz jeszcze jeden etap, dzięki któremu kotlety za każdym razem wyjdą wyśmienite. Poznaj prosty sposób na soczyste kotlety schabowe. Przygotowanie kotletów schabowych jest proste. Jednak przyrządzenie soczystych schabowych to już niemała sztuka. Jeśli chcesz za każdym razem cieszyć domowników wyśmienitymi schaboszczakami, zamarynuj mięso. Nie w winie, nie w soku z cytryny, lecz w mleku. Dzięki niemu schab nabierze też delikatności i będzie rozpływał się w ustach. Koniecznie dodaj też do niego cebulę.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Boczek
30.09.2021 02:00 Jak ugotować domowy boczek na kanapki?

Nie ma nic lepszego niż świeżo zrobiona kanapka z pysznym wędzonym domowym boczkiem. Jeśli też chcesz raczyć się takim smakołykiem, niżej zdradzamy prostą recepturę. Wystarczy jeden kęs tego boczku, aby całkowicie zrezygnować z kupowania go w sklepie. Domowy boczek na kanapki może wydawać się trudny w przygotowaniu, jednak w praktyce jest przy nim wyjątkowo mało pracy. Co więcej, jego smak jest znacznie lepszy niż wersji sklepowej. Poza wykorzystaniem owego boczku jako składnik na kanapki można dodawać go do zup, jajek i wielu innych dań. Możesz również eksperymentować z przyprawami, nadając mu zupełnie nowy aromat. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kotlet de volaille na talerzu
30.09.2021 02:00 Dewolaj z zaskakującym, chrupiącym wnętrzem

Dewolaj to zawijany kotlet z chrupiącą panierką. Oryginalnie przyrządzany jest z dodatkiem aromatycznego masła ziołowego. W naszej propozycji mięso wypełnione jest równie smacznym połączeniem sera i ogórka. Choć danie to ma francuskie pochodzenie, w tej recepturze tego nie odczujemy. Wszystko dlatego, że dodajemy swojskiego ogórka konserwowego i ser żółty. Jesteśmy przekonani, że ten wariant także przypadnie wam do gustu.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Panierowanie kotletów
29.09.2021 02:00 Soczyste i miękkie schabowe marynowane w jogurcie i musztardzie

Kotlet schabowy to chyba najpopularniejsze danie obiadowe w polskich domach. Chrupiąca panierka to jego niewątpliwa zaleta. Nie zawsze jednak przy smażeniu uda się zachować soczystość mięsa. Zamarynowanie go da nam gwarancję, że schabowe wyjdą smaczne jak nigdy wcześniej. Zastosowana w tym przepisie wilgotna marynata z jogurtu i musztardy sprawi, że kotlety będą wyjątkowo delikatne i aromatyczne. To połączenie można dowolnie modyfikować, zmieniając rodzaj użytej musztardy zależnie od preferencji. Danie ma więc potencjał, by robić je często, za każdym razem odkrywając zupełnie inne kombinacje smakowe. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

kotlety mielone
29.09.2021 02:00 Niezwykle aromatyczne kotlety mielone

Kotlety mielone są klasycznym daniem polskiej kuchni. Jeśli jednak komuś znudził się już ich smak, mamy ciekawą propozycję jak można go odmienić. Wystarczy dodać do mięsnej masy trochę mięty i szałwii. Dzięki nim kotlety mielone będą niezwykle aromatyczne. Koniecznie spróbujcie. Podstawą tradycyjnych kotletów mielonych jest oczywiście mięso. Może być wieprzowe, wieprzowo-wołowe, cielęce lub drobiowe. Warto też do nich dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, która doda im pulchności i delikatności, a także jajko dla związania masy. Pozostałe dodatki to już kwestia naszej inwencji twórczej. Smak kotletów mielonych można odmienić w bardzo łatwy sposób. Wystarczy dodać do mielonego mięsa np. starte warzywa, ser czy oryginalne przyprawy. My proponujemy sięgnąć po świeże zioła. Są niezwykle aromatyczne, dzięki czemu kotlety zyskują inny smak.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Wątróbka pieczona
28.09.2021 02:00 Pieczona wątróbka z cebulą, jabłkami i żurawiną

Wątróbkę zazwyczaj przygotowuje się na patelni, jednak można z równym sukcesem wykorzystać piekarnik. Jeśli nie znasz dobrego przepisu, mamy dla ciebie doskonałe wieści. Poniżej zdradzamy, jak sporządzić ją pieczoną wraz z jabłkiem, cebulką oraz żurawiną. Aby cieszyć się smaczną wątróbką, nie wolno jej solić do samego końca gotowania. Sól wyciąga wilgoć z produktów, przez co te stają suche, żylaste i twarde, a nikt nie chce jeść takiej wątróbki. Bardzo istotne jest również nienakłuwanie wątróbki przy użyciu widelca czy noża. Przez dziurki ponownie wyciekną płyny z mięsa, przez co gotowa potrawa będzie mało smaczna. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Ewa Wachowicz i jej przepis na zimne nóżki
28.09.2021 02:00 Zimne nóżki według przepisu Ewy Wachowicz

Zimne nóżki są imprezową klasyką, bez których żadna uroczystość nie może się udać. Potrawa z przepisu Ewy Wachowicz zachwyca pewnym niekonwencjonalnym dodatkiem. Mowa o przepiórczych jajach, które zachwycają smakiem i małą wielkością. Zimne nóżki mogą niektórych odtrącać nazwą oraz formą - nie każdy bowiem lubi jeść zimną galaretę. Fani jednak nie zważają na takie szczegóły i zajadają się przy każdej możliwej okazji. Ewa Wachowicz, jako jedna z najsławniejszych polskich ekspertów kulinarnych, zdecydowała się wprowadzić do tradycyjnej receptury zmianę. Zamiast zwykłych jajek kurzych, Wachowicz korzysta z przepiórczych. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Golonka
26.09.2021 02:00 Najlepsza, rozpływająca się w ustach golonka w miodzie

Dobrze wypieczona golonka, której mięso samo odchodzi od kości, to jeden z najlepszych obiadów, jaki można zjeść. Dzięki pieczeniu jej w miodzie i piwie ma głęboki smak i wspaniały aromat. Warto podać ją z surówką colesław oraz podpieczonymi łódeczkami z ziemniaków. Długie gotowanie golonki sprawia, że staje się ona wyjątkowo delikatna i rozpływająca w ustach. Połączenie słodkiego miodu o kwiatowym smaku, a także gorzkiego i chmielowego piwa sprawia, że już pierwszy kęs wywołuje niesamowitą przyjemność. Choć golonka nie jest najlżejszym daniem, jakie można zjeść, wbrew pozorom dostarcza także prozdrowotnych substancji. Zawiera bowiem sporą ilość kolagenu, elastyny, żelaza oraz witaminy B. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

schabowy na patelni
26.09.2021 02:00 Soczyste kotlety schabowe w maślankowej panierce

Nie ma nic pyszniejszego niż chrupiące schabowe. Dzięki panierce z masy maślankowej i mąki będą również soczyste jak nigdy dotąd. Spróbujcie wyjątkowej receptury.Wydawać by się mogło, że nie ma nic lepszego niż tradycyjny schabowy. Jednak niewielka zmiana w sposobie przygotowania panierki przenosi to danie na wyższy poziom i nadaje wyjątkowego charakteru. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

kabanosy
25.09.2021 02:00 Jak wybrać dobre kabanosy?

Kabanosy to jeden z bardziej lubianych rodzajów kiełbasy. Świetnie sprawdzają się jako przekąska, a także jako suchy prowiant na wszelkie wyjazdy. Dzięki temu, że są suszone, dość dobrze przechowują się nawet bez lodówki. Czy jednak wiesz jak wybrać dobre kabanosy? Niektóre zbędne dodatki mogą wywołać zawroty głowy, migrenę, oraz reakcję alergiczną.Kabanosy to cienkie, długie kiełbaski z suchą, pomarszczoną skórką. Tradycyjnie robi się je z peklowanego mięsa wieprzowego, choć obecnie można też kupić kabanosy drobiowe, cielęce czy wołowe. Dzięki temu, że są wędzone i suszone, zawierają niewiele wody. To pozwala bezpiecznie przechowywać je nawet w temperaturze pokojowej. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kotlety mielone z kurkami
25.09.2021 02:00 Obłędnie pyszne kotlety mielone z kurkami

Kotlety mielone mają rzesze wielbicieli. Zarówno wśród jedzących, jak i gotujących. Pierwsi doceniają ich smak, drudzy szybkość i łatwość przygotowania. Jeśli chcecie odkryć ich nowe oblicze, przetestujcie obłędnie pyszne kotlety mielone z kurkami. Potrawy z mielonego mięsa nie wymagają długiej obróbki kulinarnej. To dlatego często goszczą na stołach osób zapracowanych i mających dosłownie pół godziny na zrobienie obiadu. Kotlety z mielonego mięsa stwarzają też możliwość wzbogacenia ich o rozmaite dodatki. Niektórzy dosypują więc posiekaną zieleninę, inni dodają starte warzywa. My, nawiązując do trwającego wciąż sezonu grzybowego, proponujemy przygotować kotlety mielone z kurkami.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

rozbijanie kotletów
24.09.2021 02:00 Jak błyskawicznie rozbić schab bez tłuczka?

Pierwszym krokiem do przygotowania schabowych jest rozbicie mięsa. Dzięki temu zabiegowi kotlety są kruche i delikatne. A wiesz jak błyskawicznie rozbić schab bez tłuczka? Oto kilka sprawdzonych pomysłów.Wytrawne, doświadczone gospodynie domowe mają zazwyczaj świetnie wyposażone kuchnie. No przynajmniej w taki sprzęt, jakiego na co dzień używają i potrzebują. Gorzej sytuacja przedstawia się w gospodarstwach na początku swojej drogi życiowej albo wśród zapominalskich studentów. Tu często czegoś brakuje. Na szczęście, niektóre sprzęty kuchenne mają swoje proste zamienniki.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Bitki schabowe w aksamitnym sosie chrzanowym
23.09.2021 02:00 Bitki schabowe w aksamitnym sosie chrzanowym

Bitki schabowe są świetną alternatywą dla klasycznego schabowego w panierce. Delikatne, doprawione mięso duszone w sosie chrzanowym to niezwykle proste danie, którego przygotowanie zajmie Ci zaledwie 20 minut. Sprawdź, jak przygotować bitki w aksamitnym sosie chrzanowym.Bitki schabowe to delikatnie rozbite i obsmażone kawałki schabu, które następnie duszone są w aromatycznym bulionie i sosie chrzanowym. Sos ten jest niezwykle wyrazisty w smaku i aromatyczny, a posiekana natka pietruszki dodatkowo podkręca jego smak.Chrzan wykorzystywany jest głównie jako dodatek do zimnej płyty, wędlin, schabu. Najczęściej łączy się go z konfiturą żurawinową, nadając mięsu wyrazisty, lekko ostry, ale i słodki smak. Sos chrzanowy jest delikatniejszy w smaku od tartego chrzanu, bardziej śmietanowy, jednak zachowuje swój smak i aromat. Bitki podane z tym sosem smakują rewelacyjnie.

Kotlety schabowe Magdy Gessler
23.09.2021 02:00 Tradycyjne kotlety schabowe od Magdy Gessler

Kotlety schabowe Magdy Gessler nie mają sobie równych, ponieważ restauratorka korzysta z sekretnego przepisu. Gessler marynuje najpierw mięso w mleku i cebuli. Dzięki nim schabowe stają się soczyste, delikatne i przepełnione smakiem. Kotlety schabowe w swojej klasycznej wersji zna prawdopodobnie każdy Polak, dlatego nic dziwnego, że wielu z nich szuka czegoś nowego. Receptura Magdy Gessler sprawdzi się w tym celu idealnie. Gwiazda TVN przed panierowaniem marynuje rozbite kotlety w mieszance mleka oraz pokrojonej cebuli. Mleko zmiękcza mięso, a cebula nadaje mu znacznie lepszego i intensywniejszego smaku. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Wątróbka
23.09.2021 02:00 Smażona wątróbka bez krzty goryczy

Wątróbka odrzuca ludzi głównie z dwóch powodów - należy do kategorii podrobów, a także po ugotowaniu niekiedy staje się gorzka. Na szczęście można uniknąć tego nieprzyjemnego smaku. Przed smażeniem należy wymoczyć ją w mleku z dodatkiem cebuli. Wątróbka smażona z cebulką oraz ewentualnie jabłkiem jest nie lada rarytasem dla mnóstwa smakoszy. Znajdują się jednak osoby, które nie tolerują jej smaku. Ten wyjątkowo zdrowy produkt powinien być spożywany przez praktycznie wszystkich, dlatego mamy sposób, dzięki któremu niejadki mogą zostać przekonane. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

golonka
22.09.2021 02:00 Niezawodny przepis na klasyczną golonkę

Doskonała na niedzielny obiad, sycąca i bogata w aromaty — taka jest golonka. Aby jednak wydobyć z niej to, co najlepsze warto zastosować jeden trik, który sprawi, że będzie jeszcze lepsza. Zdradzamy go w tym przepisie.Uzyskanie kruchej, lecz jednocześnie soczyste golonki będzie możliwe, jeśli przygotowanie potrawy podzielimy na dwa etapy — gotowanie w bulionie i pieczenie. Czynnikiem wpływającym na efekt końcowy będzie też odpowiednio dobrana kompozycja przypraw. Do golonki pasuje wiele ziół np. majeranek, tymianku czy rozmarynu.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

fasolka po bretońsku
21.09.2021 02:00 Nietypowy przepis na fasolkę po bretońsku

Za oknem nieprzyjemny chłód. Pora więc na sycące i proste do zrobienia danie. Przedstawiamy wam nietypowy przepis na fasolkę po bretońsku. Będzie pożywnie, pikantnie i rozgrzewająco. I co ważne, ta potrawa lubi odgrzewanie.Fasolka po bretońsku to pożywne danie z białej fasoli. Zwykle ma dodatek kiełbasy lub wędzonki oraz przecieru pomidorowego. Nie brakuje w niej też przypraw, które nadają potrawie niepowtarzalnego charakteru. Nasza fasolka po bretońsku będzie nieco inna, bo dorzucimy do niej mięso i trochę ostrego chilli.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Schab w sosie
20.09.2021 02:00 Pikantny, a zarazem soczysty schab w sosie chrzanowo-musztardowym

Pieczony schab zachwyca swoją soczystością, delikatnością i pysznym aromatem. Zdarza się czasem, że mamy ochotę na spróbowanie czegoś nowego - poniższy przepis nadaje się do tego idealnie. Połączenie chrzanu i musztardy sprawia, że mięso nabiera pikantnego i luksusowego smaku.Pieczony schab jawi nam się jako kawał solidnej pieczeni, podawanej z sosem pieczeniowym na puree ziemniaczanym, z dodatkiem ulubionej surówki. Jeszcze lepszy efekt uzyska się, piekąc plastry mięsa. W taki sposób można mieć pewność, że przyprawy i składniki aromatyzujące miały możliwość spenetrowania włókien mięsa i dostarczyły cały swój smak oraz aromat bezpośrednio do wnętrza schabu. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kotlet schabowy
15.09.2021 02:00 Zaskakujący schab po prowansalsku według Siostry Anastazji

Schab po prowansalsku według siostry Anastazji jest jedyny w swoim rodzaju. W przepisie zawarty jest dodatek sera cheddar, który pysznie topi się na mięsie. Dzięki temu kotlety prezentują się obłędnie, a ich smak jest wyjątkowy. Schab po prowansalsku siostry Anastazji nie ma sobie równych i miażdży klasyczne schabowe z łatwością. Jest to zasługa sera cheddar, który ciągnie się i nadaje lekko ostrego aromatu całemu daniu. W przeciwieństwie do wielu podobnych przepisów ser nie jest jedynie użyty jako posypka. Starty cheddar miesza się z bułką tartą, co daje chrupiącą panierkę po usmażeniu i świetną fakturę potrawy. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

kotlet schabowy
12.09.2021 02:00 Prosty sposób na soczyste kotlety schabowe

Czy na dzisiejszy obiad planujecie kotlety schabowe? Jeśli tak, pokrójcie mięso w plastry, rozbijcie kuchennym młotkiem i przeczytajcie nasze porady. Zdradzimy wam prosty sposób na to jak przygotować schabowe by były soczyste. Od dziś zawsze będziecie go stosować. Przygotowanie kotletów schabowych to nic trudnego. Jednak nie zawsze wychodzą nam tak jakbyśmy chcieli. Wiadomo, najsmaczniejsze są soczyste i chrupiące. I dziś zajmiemy się pierwszym zagadnieniem. Oczywiście na soczystość kotletów wpływa jakość mięsa, lecz w głównej mierze jednak jego obróbka. Dlatego dobrze wiedzieć, jak i czym je przyprawić. My proponujemy prostą marynatę z majonezu. A gdy już przystąpicie do smażenia kotletów, pamiętajcie — nie smażcie ich zbyt długo. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kotlet schabowy Magdy Gessler
09.09.2021 02:00 Soczyste kotlety schabowe z przepisu Magdy Gessler

Kotlety schabowe to klasyka, której nikomu nie trzeba przedstawiać - warto jednak od czasu do czasu spróbować ich w nowym wydaniu. Magda Gessler ma swój własny przepis na to pyszne danie. Gwiazda TVN-u marynuje mięso w mleku i cebuli, co nadaje mu kruchości i wyrazistego aromatu. Kotlety schabowe zachwycają Polaków prostotą wykonania, szybkością przygotowania, a także wspaniałym smakiem. Magda Gessler ma sposób, który pozwala jeszcze bardziej wzmocnić intensywny aromat schabowych. Przed panierowaniem Gessler marynuje mięso w mieszance mleka oraz cebuli. Mleko zmiękcza włókna mięsa, co nadaje mu kruchości, a cebula aromatyzuje i nadaje kotletom wyrazistszy smak. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Duszone schab w pomidorach suszonych
07.09.2021 02:00 Soczysty i miękki schab w sosie z dodatkiem suszonych pomidorów

Mięso duszone przez wiele godzin ma delikatną strukturę i wręcz rozpływa się w ustach podczas jedzenia. Jednym z takich dań jest schab duszony z suszonymi pomidorami. Intensywny smak, piękny kolor oraz duża sytość to główne cechy tego przepisu. Schab może sprawiać wrażenie mięsa suchego oraz żylastego, jednak głównie jest to wina błędnego przygotowania. Aby było delikatne, należy dusić je na niewielkim ogniu przez wiele godzin z dużą ilością mocnych przypraw. Świetnym sposobem na przekonanie się, jak duszony schab może dobrze smakować, jest wypróbowanie poniższej receptury. Suszone pomidory, liście laurowe, czosnek oraz ziele angielskie nadają mięsu wspaniałego smaku, którego nie da się zapomnieć przez długie lata. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Jakie mięso na kotlety mielone?
05.09.2021 02:00 Jakie mięso jest najlepsze na kotlety mielone?

Kotlety mielone są niewątpliwie dość szybkie do przygotowania. Zwłaszcza jeśli kupisz mięso już zmielone. Wystarczy je doprawić, uformować kotlety i przystąpić do smażenia. Czy za każdym razem, z takiego produktu wychodzą ci smaczne kotlety? O wiele lepszym rozwiązaniem jest samodzielne zmielenie mięsa. Na mielone kotlety najlepsze jest mięso wieprzowe, np. z łopatki (kotlety wyjdą soczyste), z szynki (mielone będą nieco twardsze, ale też chudsze). Niektórzy preferują mieszankę mięsa wieprzowego z wołowym, bo ma wyraźniejszy smak. A liczący kalorie wybierają zaś mielone mięso indycze lub cielęcinę, bo to jest chude i delikatne. Planując przygotowanie kotletów mielonych, warto też rozważyć czy kupić gotowe mięso mielone, czy jednak zmielić je domu. Każda opcja ma swoje wady i zalety. Poznaj je i dokonaj wyboru.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Żeberka w miodzie
04.09.2021 02:00 Prosty przepis na soczyste żeberka w miodzie

Pieczone żeberka w miodzie to danie, obok którego ciężko przejść obojętnie. Ich delikatne mięso samo odchodzi od kości, a podczas jedzenia czuć jak bardzo soczyste jest. Banalnie prosty przepis zaprezentowany poniżej, pozwoli ci zrobić je w bardzo szybkim tempie. Żeberka niemal zawsze smakują obłędnie, ale sprawdzone przepisy mogą sprawić, że zachwycą nas na nowo. Sekretem cudownego smaku jest oczywiście odpowiednia technika gotowania - nie należy trzymać ich w piekarniku zbyt długo, gdyż wyjdą suche. Można przygotować je w wersji podstawowej i łagodnej, jednak dodając chili lub swój ulubiony ostry sos, potrawa zmienia się w pikantną ucztę. Zapach rozchodzący się od piekarnika będzie kusił przez cały czas pieczenia. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kotlety mielone w boczku
02.09.2021 02:00 Inne niż wszystkie - kotlety mielone zawijane w plastry boczku

Kotlety mielone mają duże grono wielbicieli. Kochamy je za smak, a także łatwość i szybkość przygotowania. Teraz zaprezentujemy wam ich wyjątkowo smaczną wersję — kotlety mielone zawijane w plastry boczku. Są niezwykle soczyste i bardzo aromatyczne.Wędzony boczek jest tym dodatkiem, który swym wyraźnym aromatem potrafi podnieść smak niejednej potrawy. Jednocześnie zawarty w nim tłuszcz zwiększa soczystość wielu potraw. Plastrami boczku dobrze jest obłożyć potrawę przeznaczoną do pieczenia lub owinąć nimi produkty, które mają być smażone. Zawsze warto go piec lub smażyć do momentu, aż ładnie się zarumieni. Będzie wtedy przyjemnie chrupiący i wytopi się z niego nadmiar tłuszczu.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Pieczony schab
01.09.2021 02:00 Obłędnie soczysty schab pieczony w rękawie z pieczarkami i młodą kapustą

Jeśli nie macie pomysłu na dzisiejszy obiad, skorzystajcie z tego przepisu. Razem z nami przygotujecie obłędnie soczysty schab. Jest pieczony w plastrach ze wspaniałymi dodatkami — kapustą i pieczarkami. Nie wymaga dużo pracy — składniki wystarczy wrzucić do rękawa, upiec i gotowe. Schab to nie tylko kotlety czy kawał pieczonego mięsa. Ze schabu można wyczarować dużo więcej. To delikatne mięso jest smaczne i dość szybkie w przygotowaniu. Zwłasza, jeśli pokroi się go w plastry. Tak właśnie zrobiliśmy, aby skrócić czas pieczenia i by składniki doskonale się poprzenikały. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem: