Zupa na jesień powinna być sycąca. Pyszny krem, który dziś wam proponujemy, dodatkowo zawiera składniki wzmacniające organizm. Dzięki takiemu posiłkowi nie tylko nie będziecie głodni, ale też zadbacie o zdrowie.
Kluski śląskie to przysmak, który jest uwielbiany nie tylko na Śląsku. Cieszy kubki smakowe, ale też oczy. Jest pysznym dodatkiem do mięs i sosów, ale może być też serwowany na słodko. Jednak jak przyrządzić kluski śląskie, by były lśniące? Ważny jest tu jeden dodatek.
Mięso mielone i ziemniaki często przyrządzamy na obiad. Zwykle robimy kotlety mielone, a ziemniaki gotujemy. Jednak ja polecam te produkty w trochę innym wydaniu. Ugotujcie ziemniaki i owińcie je mięsem mielonym. Wyjdzie obiad, że palce lizać.
Czy chcielibyście przyrządzić ziemniaki, które są pyszne i wyjątkowo chrupiące? Jeśli tak, to mamy dla was pyszną propozycję. Potrawa zachwyca smakiem i jest tania i łatwa w przyrządzeniu. Każdy, kto jej spróbuje tak zrobionych ziemniaków, prosi o dokładkę i przepis.
To danie wygląda jak przygotowane z pieczarek. Jednak pozory mogą mylić. Potrawa przyrządzona jest z innego popularnego i lubianego warzywa. Być może masz go teraz w swojej kuchni. Jeśli tak, to warto zrobić coś naprawdę pysznego.
Placki ziemniaczane warto czasem urozmaicić. Pani Dorota pokazała ostatnio, jak przygotowuje masę ziemniaczaną udzielając rad, pozwalających na wykonanie dania, które jest jednocześnie miękkie i chrupiące. Najważniejszy był dodatkowy składnik.
Kluski ziemniaczane można zrobić na wiele sposobów. Jeden z nich niemal odszedł w zapomnienie i kiedy teściowa mi go pokazała, byłam zaskoczona. Po spróbowaniu wiedziałam, że muszę je samodzielnie przygotować.
Pomysł na tani obiad zawsze się przyda. Sycący i szybki posiłek z ziemniaków, parówek i jajek z powodzeniem zastąpi wam nawet danie główne. Z jego wykonaniem każdy sobie poradzi.
Czy wiecie, co się stanie, gdy wbijecie widelec w surowego ziemniaka? Ta sztuczka wiele wam ułatwi w kuchni. Warto ją wypróbować, bo jest skuteczna i pomocna. Polecam tę sztuczkę kuchenną z ziemniakiem.
Ziemniaki z masłem lub polane tłuszczem z kotletów są ciężkostrawne i wysokokaloryczne. Zamiast puree warto wybrać lżejszy dodatek z innego składnika. Jest równie smaczny, a w moim domu okazał się prawdziwym hitem.
Czy lubicie regionalne smaki? Warto je poznawać, bo to ciekawa i smaczna kulinarna przygoda. Polecam przepis na pierzoka, czyli śląską potrawę. Przepis dostałam od kuzynki z tamtych stron. Danie zachwyca smakiem moich domowników.
Ziemniaki często goszczą na naszych stołach. Gotujemy je do obiadu, robimy frytki i placki ziemniaczane. Odkąd odkryłam przepis na to pyszne danie z ziemniakami, często je przyrządzam. Ten dodatek pysznie podkręca ich smak. Polecam smaczny sposób na ziemniaki.
Czy wyjście do restauracji do luksus w obecnych czasach? Rosnące ceny żywności oraz energii odbiły się na cenach oferowanych przez lokale. Wczoraj poszłam na posiłek na miasto i solidnie się zdziwiłam. Nie wiedziałam, że tyle mogą kosztować placki ziemniaczane z grzybami.
Kotlety schabowe z farszem mogą nie wydawać się dobrym pomysłem na pierwszy rzut oka. Też byłam sceptyczna, ale zrobiłam dla rodziny i zjedli ze smakiem. Musicie spróbować.
Ziemniaki pieczone są świetnym dodatkiem do obiadu. Wersja z jogurtem i przyprawami moim zdaniem bije na głowę wszystkie inne. W moim domu gości bardzo często i zawsze znika z talerzy ekspresowo.
Rosół można ugotować na wiele sposobów. Dodatek, który stosuje Ewa Wachowicz, jednak mnie zaskoczył. Miss Polski wykorzystuje jeden rodzaj obierek. Efekty miały być znakomite, więc postanowiłam spróbować.
Obiad z rękawa jest prosty w przygotowaniu, a moja rodzina go uwielbia. Składniki są łatwo dostępne i niedrogie, więc danie robię bardzo często. Jest tak smaczne, że warto spróbować.
Pierogi ruskie doczekały się już wielu interpretacji. O wersji, którą zawsze podawała moja babcia, jednak nikt mi nie wspominał. Przyprawa, którą wzbogaca farsz, moim zdaniem jest obowiązkowa. Bez niej ziemniaczano-serowa kompozycja nie smakuje, aż tak dobrze.
Placki ziemniaczane nie muszą być nudne. Kilka dodatków sprawi, że danie będzie jeszcze lepsze. Przepis od koleżanki sprawił, że zakochałam się w nich na nowo i już nie wracam do klasyki. Moja rodzina też je ze smakiem.
Klopsiki są ulubionym daniem mojego męża. Soczyste kuleczki z mięsa goszczą u nas niemal co tydzień. Przepis opanowałam już niemal do perfekcji. Polecam spróbować — jeszcze nie raz się skusicie.
Kluski zwykle mają jasny odcień. Jednak dawniej robiono kluski czarne. Swą oryginalną barwę to danie zawdzięczało połączeniu dwóch składników. Warto przypomnieć sobie smak klusek czarnych. Polecamy przepis na to smaczne i trochę zapomniane danie.
Obiad z ziemniaków może być prosty i sycący. Przepis, po który sięgam, gdy mam niewiele czasu wymaga niewielu składników. Moja rodzina go wprost uwielbia i zawsze znika w ekspresowym tempie.
Czysty czajnik bez kamienia jest gwarancją smacznych i zdrowych napojów. O stan urządzenia można zadbać na wiele sposobów, ale jeden jest wyjątkowo skuteczny. Zakłada wykorzystanie obierek ziemniaka.
Kilka dni temu natknęłam się w internecie na kulinarną ciekawostkę. Dowiedziałam się z niej, że nie wszędzie rosół podaje się z makaronem. Pomysł zaintrygował mnie na tyle, że postanowiłam sprawdzić go w swojej własnej kuchni. Eksperyment wypadł zupełnie inaczej, niż się spodziewałam.
Ziemniaki można podać na wiele sposobów. Ostatnio zamiast klasycznego purée serwuję pyszne łódeczki z sycącym farszem. Danie jest tanie i proste w przygotowaniu. Mojej rodzinie bardzo smakuje.
Kopytka nie mogą się skleić podczas gotowania. Wlanie do wody oleju pozwoli wam uniknąć kulinarnej wpadki. Trik jest polecany przez samą Magdę Gessler i nigdy nie zawodzi.
Ziemniaki często goszczą na stołach Polaków. Są lubianym dodatkiem do dań obiadowych. Czasem stanowią składnik sałatek i zup. Warto skorzystać z pewnego tiku po ugotowaniu ziemniaków. Wypróbowałam ten patent i teraz już zawsze z niego korzystam.
Proste danie z ziemniaków będzie idealne na obiad. Przywieziony z wyjazdu na Mazury przepis zachwycił moją rodzinę. Do warzywa dodaję zaledwie kilka składników i nie spędzam całego dnia w kuchni. Tego trzeba spróbować.