Frytki to przeżytek. Ziemniaczane paluszki nie tylko je zastępują, ale też dużo lepiej smakują. Zrób je w swoim domu i zachwyć wszystkich.
Chrupiąca panierka, pyszna ziemniaczana skórka, a w środku ciągnący ser. Ten przepis podbije serce osoby, której go zadedykujesz. Wystarczy kilkanaście minut w kuchni, by wyczarować to złociste cudo.
Oto przepis na nietypowe danie z ziemniaków. Zamiast zapiekać je tradycyjnie, formujemy z nich foremki, które wypełniamy pysznym mięsno-warzywnym nadzieniem. Razem z zapieczonym serem dają prawdziwą ucztę.
Te roladki z masy ziemniaczanej ukrytej w warstwach ciasta francuskiego prezentują się obłędnie. Zrobią wielkie wrażenie na gościach. Na pewno na to nie wyglądają, ale to niezwykle tania przekąska, która będzie ukoronowaniem każdego spotkania towarzyskiego.
Śniadanie musi być pożywne i smaczne. Zrób je z tego przepisu, a się nie zawiedziesz. Wystarczą ziemniaki, jajka i kilka dodatków. Pierwszy posiłek w takiej odsłonie zasmakuje każdemu.
Ciemnienie masy na placki ziemniaczane przydarza się nawet najbardziej doświadczonej kucharce. Wypróbuj ten sposób. Już nigdy nie będziesz robiła inaczej.
Jeśli chcesz ułatwić sobie pracę w kuchni, to weź ziemniaka i wbij w niego widelec. Dzięki temu poradzisz sobie z czynnością, która zabiera zawsze trochę czasu. Teraz wszystko pójdzie jak z płatka.
Ziemniaki można podawać na wiele sposobów, jednak ten bije wszystkie na głowę. Ziemniaczane paluszki to coś niezwykłego! Są smaczne i łatwe w przygotowaniu a przy tym bardzo efektowne. Można podawać je jako dodatek do potraw lub jako niezależną przekąskę. Goście będą pod wrażeniem a dzieci – zachwycone.
Ziemniaki jako dodatek do potraw traktujemy przeważnie nieco po macoszemu. Ale z tym przepisem, dodatek czy nie, to najpopularniejsze polskie warzywo zyskuje nowe oblicze. A przygotowanie jest równie proste co zwykle.
Przywykliśmy do dziwnych dodatków do frytek. Występują w towarzystwie kimchi, pod pierzyną z ragu albo, o zgrozo, z majonezem. Ale produkt, którego używa Robert Makłowicz w trakcie przygotowania tego dania wciąż może zaskakiwać.
Szukasz przepisu na obiad? Sprawdź prostą w przygotowaniu zapiekankę? Ta jest inna niż te, które jadłaś do tej pory. Jej smaku i aromatu nie da się zapomnieć.
Ziemniaki z kilkoma znakomitymi dodatkami nadadzą smaku każdemu obiadowi. Przyrządzam je często, bo takie ziemniaki cieszą się dużym powodzeniem w moim domu. Mąż zajada je, aż mu się uszy trzęsą. Polecam każdemu przepis na to pyszne danie.
Ziemniaki są najlepsze na obiad. Znudziły ci się jednak te gotowane i tłuczone? Zrób je według tego przepisu, a będziesz zaskoczona. Ten obiad zasmakuje każdemu.
Znudziły cię już ziemniaki? Mnie też, ale odkąd znalazłem ten przepis, robię coś niezwykłego. Łączę je z ryżem. Co z tego wyjdzie? Odpowiedź jest prosta, coś pysznego. Zerknij na przepis i przekonaj się sama.
Jeżeli chcesz zmienić smak placków, to dokładnie przeczytaj ten przepis. Wszystko zanotuj i nie zapomnij dodać najważniejszego składnika. Będziesz zaskoczona jak bardzo, ulepszy smak twoich placków.
Ziemniaki i mielone mięso to podstawowe składniki tego szybkiego przepisu. Nie da się go nie lubić. Nie chodzi tylko o smak, lecz także o to, jak błyskawicznie gasi głód. Wystarczy połączyć kilka prostych składników i zapiec je w pyszną całość.
Znowu mięso mielone i ziemniaki na obiad? Tym razem nie będzie to przepis na kotlety. Wyjątkowe danie zaskoczy nie tylko ciebie, ale też twoją rodzinę. Ciężko o smaczniejszy obiad.
Ten przepis na kugel – zapiekankę ziemniaczaną – pochodzi z kuchni żydowskiej. Występuje on zarówno w wariancie słodkim, jak i pikantnym. W naszym przepisie jest on świetnym tanim obiadem lub lunchem do pracy. Pamiętaj o jednym szczególe, jest w tym przepisie najważniejszy.
Każdy, kto choć raz spróbował kluski śląskie, wie, że jest to coś niezwykłego. Pulchna, a jednocześnie lekko sprężysta budowa kluski sprawia, że w połączeniu z sosem doświadczamy nieba w gębie. Tylko jak zrobić, aby twoje kluski były miękkie, a podczas gotowania nie uległy sklejeniu?
Lubimy przekąski z ziemniaków. Do jednych z ulubionych należą frytki i pieczone ziemniaki. Jednak teraz zostały wyparte przez zupełnie inny ziemniaczany przysmak. Dufinki stały się kulinarnym hitem, który warto przyrządzić w swojej kuchni.
Odchudzanie placków ziemniaczanych zacznij od jednego dodatków, który utrudni im wchłanianie tłuszczu z patelni. Nie do wiary, że taki prosty sposób potrafi tak poprawić efekt.
Ziemniak to warzywo, które wykorzystujemy na wiele sposobów. Jedni używają go do sałatek, inni do zup, ale przeważnie dodajemy go jako uzupełnienie dań głównych. Nie wszyscy jednak wiedzą, jak przyrządzić ziemniaki w taki sposób, aby zachwycały i nie były tylko dodatkiem. Jeden ze sposobów na przepyszne ziemniaki przedstawił Tomasz Strzelczyk.
Tradycyjna potrawa jednogarnkowa pozwoli posprzątać lodówkę i jednocześnie zapewni doskonały pożywny obiad. Kiełbasa, boczek i ziemniaki to połączenie, które nigdy się nie znudzi.
Czasem zapominamy, że tradycyjne, smaczne kotlety nie muszą być z mięsa. Dlatego warto skorzystać z tego przepisu na ziemniaczane kotlety z miłą niespodzianką dla smakoszy w środku.
Co robisz dziś na obiad? Jeśli wciąż się zastanawiasz, to polecam danie z tego, co masz pod ręką. Taki obiad zrobisz raz-dwa, a zachwytów nam nim nie będzie końca.
Ziemniaki często goszczą w naszej kuchni. Są smacznym dodatkiem do obiadu i składnikiem różnych dań. Warto wykorzystać pewien przydatny patent na ziemniaki w swojej kuchni. Po upływie 7 minut będziecie bardzo zaskoczeni.
Zapiekanki to niedoceniana w naszej kuchni forma posiłku. Do tego są jednocześnie doskonałym sposobem na zagospodarowanie resztek po świętach. Warto wyrobić sobie nawyk przygotowywania ich po każdej większej uczcie. Wykorzystaj to, co akurat masz pod ręką.
Ten przepis na szybkie danie wigilijne zachwyci przede wszystkim niejadków, którym intensywne smaki ryb i sałatek jarzynowych nie przypada do gustu. Ziemniaczaną przekąskę przygotujesz dosłownie w kilka minut i pokochają ją nawet ci, którzy na co dzień jedzą wyłącznie frytki.