Zapomnij o makaronie, jest lepszy dodatek do pomidorowej i rosołu. Hitowy patent od Gessler
Rosół i zupę pomidorową zwykle podajemy z makaronem. Niektórzy makaron zamieniają na lane kluski, ryż lub kaszę mannę. Mało kto w Polsce kultowe zupy jadł z dodatkiem, który popularny jest w słonecznej Italii. Tak też rosół podaje Magda Gessler. Smak po prostu zachwyca.
Nie ma lepszego dodatku do pomidorowej i rosołu
Magda Gessler rosół podaje z włoskim passatelli. To rodzaj makaronu, który jest inny, niż zwykle. Jego głównym składnikiem nie jest bowiem mąka, a parmezan. Ten wyśmienity dodatek do zup jest bardzo prosty w przygotowaniu.
Włoskie kluseczki polecamy podać również z zupą pomidorową gotowaną na rosole z poprzedniego obiadu. Aromatyczna zupa z passatelli smakuje o wiele lepiej niż z makaronem, czy ryżem.
Zjadł gotowy makaron od Makłowicza. 1 rzecz od razu rzuciła mu się w oczyPrzepis na kluseczki do rosołu i pomidorowej
Składniki:
- 200 g parmezanu
- 150 g tartej bułki
- 3 jajka
- pół łyżeczki gałki muszkatołowej
- szczypta soli
Jak przygotować kluseczki od Magdy Gessler?
Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj bułkę tartą, jajka, sól i gałkę muszkatołową. Całość wyrabiaj do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Gdy składniki się połączą, wyrób z nich kulę, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na 15 minut.
Po tym czasie ciasto podziel na mniejsze części i każdą z nich przepuść przez maszynkę do mięsa z sitkiem o grubych oczkach. Ciasto odcinaj co kilka centymetrów. Małe kluseczki ułóż na papierze do pieczenia w taki sposób, by się nie posklejały.
Kluseczki wrzucaj do gotującego się rosołu lub zupy pomidorowej. Gotuj 5 minut i od razu podaj, smacznego!
Poznaj również przepis na wyśmienite ciasto na pierogi z 1920 roku oraz kotlety mielone z niecodziennym dodatkiem. Rodzina będzie zachwycona.
Źródło: beszamel.se.pl