Jesz banany na śniadanie? To może nie być najlepszy pomysł. Słodkie owoce, choć obfitują w cenne składniki odżywcze, potrafią na nas niekorzystnie wpłynąć. Sprawdziliśmy, dlaczego i wiemy, jak bezpiecznie włączać je do diety.
Jeśli marzy wam się pyszne i szybkie ciasto, to mam przepis na taki smakołyk. Bananową krówkę przyrządzam w jedną chwilę i bez użycia piekarnika. Polecam to ciasto bez pieczenia, bo jest wyśmienite i zawsze się udaje.
Jak śniadanie na słodko to tylko z bananami. Można z nich w mig przygotować pyszne, a przede wszystkim sycące danie, które zachwyci niejednego łasucha. Pokochają je nie tylko najmłodsi.
Banany dostarczają nam energii i chętnie po nie sięgamy. Jednak, co zrobić, gdy są zbyt dojrzałe? Przenigdy ich nie wyrzucajmy! Przyrządźmy z nich obłędnie pyszny chlebek bananowy. Zrobimy go szybko, a ten smak zapamiętamy na długo.
Banany kojarzą nam się z owocami, które mają dużo kalorii. Większość osób myśli, że ich jedzenie przyniesie jedynie dodatkowe kilogramy. Warto jednak zaufać tym owocom i zjadać je codziennie. Szybko zauważycie pozytywne zmiany.
Banany są zdrowe i pasują do wielu deserów. Dla fanów tych owców mamy jednak złe wieści. Istnieją obawy, że ich ilość w sklepach może znacznie zmaleć. Wiemy dlaczego.
Jakiś czas temu znajoma dała mi świetny przepis. Jej śniadaniowe placuszki zachwyciły mnie od razu. Są pyszne, delikatne, słodkie, a do tego nie tuczą. Przyznaję, że mogłabym je jeść niemal codziennie.
Banany są dostępne w niemal każdym ze sklepów spożywczych przez cały, okrągły rok, a mimo tego często je pomijamy. Zupełnie niesłusznie. Okazuje się, że te owoce mają nie tylko wszechstronne zastosowanie w kuchni, ale również wiele cennych witamin i składników mineralnych. Wystarczą już 2 dziennie, aby odczuć poprawę swojego samopoczucia!
Ciasto z patelni idealnie sprawdzi się, jeśli nie mamy piekarnika, a mamy ochotę na słodkości podobne do kupowanych w cukierni. Wystarczy kilka chwil by z bananów i prostej masy przygotować nie lada przysmak. Musicie spróbować.
Czy macie w kuchni banany? Jeśli tak, to możecie przyrządzić z nich skuteczny syrop. Przyda się on jesienią i zimą. Ten syrop z bananów, wody i miodu zwalcza pewną nieprzyjemną dolegliwość. Polecam ten przepis, bo syrop zawsze mi pomaga.
Pyszny deser z bananami umili niejedno popołudnie. Wykonanie słodyczy jest bardzo proste, a składniki nie rujnują portfela. Raz podałam, a teraz moja rodzina prosi więcej.
Smaczne śniadanie można przygotować z niewielu produktów. O poranku warto sięgnąć po sycące danie, ale niekoniecznie muszą to być kanapki. Tym razem proponujemy słodki przysmak z bananem. Wykonanie jest niesamowicie proste.
Deser z bananami skusi niejednego łasucha. Nie jest skomplikowany, a moi bliscy go uwielbiają. Odkąd pierwszy raz go zrobiłam, często wracam do tego przepisu. Na szczęście nie rujnuje portfela.
Banany są doskonałym źródłem energii oraz witamin. Sycą, a przy tym pomagają schudnąć. Jednak czy wiecie, co się stanie, gdy banany w konkretnym miejscu owiniecie folią? Ta sztuczka sprawi, że będziecie zachwyceni. Wypróbujcie ten sprawdzony patent w swojej kuchni.
Naleśniki lubi chyba każdy. Słodki deser z dodatkiem banana jest tak prosty w przygotowaniu, że nawet dzieci sobie z tym radzą. Smakuje lepiej niż jakikolwiek inna wersja. Musicie spróbować.
Banan i goździki mogą poprawić wasz sen. Prosty przepis na dobroczynną herbatę przyda się każdemu, kto choć raz doświadczył trudności z zaśnięciem. Jej wykonanie jest niesamowicie proste.
Przed pracą rzadka mam czas na przygotowanie porządnego śniadania. Przez to jadłam byle co, lub oszukiwałam głód kawą. W końcu sąsiadka podpowiedziała mi, jak robić pyszne i szybkie śniadanie. Jej sposób mnie zachwycił, korzystam z niego cały czas.
Czy masz ochotę na pyszny, ale też zdrowy deser? Masz zamiar zgubić też kilka nadprogramowych kilogramów? Jeśli tak, to mamy dla ciebie przepis na deser, jak marzenie. Przygotuj go, ciesz się smakiem i zadbaj o linię.
Koleżanka poczęstowała mnie ostatnio domowymi lodami. Smakowały jak z najlepszej cukierni, poprosiłam więc o przepis. Kiedy zobaczyłam, jak jest banalny, od razu zakasałam rękawy i nastawiłam swoją porcję. Nie mogę się doczekać, aż podam je rodzinie.
Ciasto bananowe przygotowuję w zaledwie kilka chwil. Kawałki owocu łączę z kajmakiem i lekką masą ze śmietanki i serka, uzyskując rozpływający się w ustach przysmak. Jest tak dobry, że znika w tempie ekspresowym. Musicie spróbować.
Dieta bananowa wcale nie polega na jedzeniu samego owocu. Koleżanka opowiedziała mi ostatnio o różnych jej wariantach. Choć zależało jej głównie na utracie nadprogramowych kilogramów, włączenie banana do jadłospisu nie jest złym pomysłem. Przyjrzałam się zatem zasadom tego programu. Jedna rzecz szczególnie mnie zaniepokoiła.
Jemy banany, a skórki po nich lądują zwykle w koszu na śmieci. To naprawdę duża strata, bo skórki od bananów są jadalne i bardzo wartościowe. Zobacz, co można z nich przygotować i jak wykorzystać je w kuchni i nie tylko.
Ten słynny deser z bananami pokochał dosłownie cały świat. Jest pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu. Potrzebujesz do jego zrobienia zaledwie kilku składników. Przygotuj też patelnię. Ciasto z patelni i banany będą wszystkim smakować.
Banany posłużą nam nie tylko w kuchni. Ich skórki stanowią znakomity materiał na naturalny nawóz. Zamiast je wyrzucać, warto spróbować — rośliny odżyją i zachwycą was swoim wyglądem oraz obfitymi plonami.
Nie ma to jak porcja wybornej kawy. Podczas panujących upałów warto zamienić tę tradycyjną wersję na mrożony odpowiednik. Wyborny i słodki napój jest pożywny, a do tego zawiera niewiele kalorii. Wystarczy, ze zamiast cukru dodasz do kawy mrożonej banana.
Nie cichną echa „afery bananowej" wywołanej przez Irenę Kamińską-Radomską. Tym razem małą szpileczkę postanowiła jej wbić Edyta Pazura. Żona znanego aktora umieściła lekko złośliwy podpis pod zdjęciem, które niedawno opublikowała na Instagramie. Nawiązanie do wypowiedzi ekspertki do spraw zachowania nie zostawia wątpliwości.
Internet dostarcza nam zaskakujących pomysłów kulinarnych. Niektóre z nich na pewno warto wypróbować. Tak właśnie jest z nabiciem banana goździkami. Czy wiesz, co się stanie, gdy to zrobisz? Powód odbiera mowę.
Potrzebujesz solidnej porcji energii? Czegoś, co cię postawi na nogi? Propozycja Anny Lewandowskiej to doskonały wybór. Kawa z dodatkiem bananów obudzi, orzeźwi i będzie też niezłym zastrzykiem energii przed treningiem.