Uwielbiasz domowy chleb? Poznaj ten przepis, a już nigdy nie kupisz tego ze sklepu. Rodzina zachwyci się nie tylko jego smakiem, ale też chrupkością. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak przygotować ten chleb bez mąki.
Chleb chlebowi nierówny. Doktor Magdalena Cubała przyjrzała się popularnemu pieczywu i wskazała, jakiego należy unikać. Ekspertka zwróciła uwagę nie tylko na skład, ale i opakowanie. Dzięki jej radom twoja dieta będzie o wiele zdrowsza.
Przed Bożym Narodzeniem ceny masła wystrzeliły w górę. Zamiast przepłacać, wybierz tańszą i przede wszystkim zdrowszą opcję. To smarowidło zastąpi ci popularny tłuszcz, a przygotowane kanapki będą smakować jeszcze lepiej.
Domowy chleb smakuje najlepiej. Teraz warto upiec go też na święta. Chleb z kiszoną kapustą będzie pasował w sam raz na świąteczne śniadanie.
Katarzyna Bosacka od lata zachęca Polaków do sprawdzania etykiet. Tym razem informuje o nieuczciwej praktyce producentów pieczywa, którzy niedokładnie informują konsumentów. Według niej chleb, który ma być składnikiem diety bezglutenowej, zawiera gluten. O jaki produkt dokładnie chodzi?
Uwielbiam tradycyjny smalec ze skwarkami, jednak wiem również, że nie można jeść go codziennie. Postanowiłam więc przygotować smarowidło do chleba, które smakuje jeszcze lepiej, a jest lekkie i zdrowe. Na kolację z chlebem i ogórkiem kiszonym jest jak znalazł.
Z tym prostym przepisem doskonały pszenny chleb jest zawsze na wyciągnięcie ręki. Oparty o suszone drożdże, bez garowania i żadnych uciążliwości, wyjdzie w każdych warunkach. Kiedy jeszcze ciepły pojawi się na stole, wzbudzi zachwyt w biesiadnikach.
Nie kupuj już sklepowych wędlin. Najlepszą zrobisz samodzielnie z kawałka schabu bez kości. Będzie pyszna, soczysta i przede wszystkim bez dodatku chemii. Schab przygotujesz bez pomocy piekarnika.
Zakupy w Biedronce mogą zaskoczyć nie tylko cenami. Jeden z użytkowników TikToka poszedł do tego sklepu po bułki. To, co zobaczył sprawiło, że wyjął telefon i nagrał krótki film. Internauci komentowali niezwykły widok w Biedronce.
Mięso mielone nie tylko na kotlety. Wypróbuj przepis i z mięsa przygotuj smaczną przekąskę, która zachwyci całą rodzinę. Sposób jest łatwy i zajmuje tylko chwilę. Takie danie sprawdzi się na kolację, ale i na inne okazje.
Czasem niektóre produkty spożywcze lądują w koszu na śmieci. Niepotrzebnie, bo niektóre z tych artykułów mogą przydać się na święta Bożego Narodzenia. Tak właśnie jest z drożdżami. Doskonale nadają się do mrożenia i wkrótce zrobimy z nich świąteczne wypieki.
Masz już dość kanapek na śniadanie? W takim razie ten przepis jest właśnie dla ciebie. Poznaj go i przygotuj śniadanie bez chleba. Danie na pewno ci się spodoba i będziesz robiła je prawie każdego poranka. Czytaj dalej, a poznasz wszystkie szczegóły.
Pieczywo z marketów nie cieszy się najlepszą opinią. Czy jednak słusznie? Rzeczywiście, nie wszystkie chleby i bułki służą naszemu zdrowiu. Jednak są wśród nich także perełki.
Nie ma to jak dobre smarowidło do chleba. Smalec, oczywiście, takim jest – ale nie ma takiego dania, którego nie dałoby się udoskonalić. Tak więc dziś wzbogacamy pastę do chleba na bazie smalcu, by zmienić ją w bogaty w smaku dodatek.
Cola to nie tylko napój do picia. Okazuje się, że ten znany na całym świecie trunek ma także inne zastosowanie. Wystarczy, że połączysz go z innymi składnikami na ciasto i nie uwierzysz, co z tego wyjdzie. Czytaj dalej, a dowiesz się, o co chodzi i poznasz nietypowy przepis.
Nie kupuj drogiego pieczywa w piekarni. Poznaj przepis na korzenny chleb dyniowy i upiecz go we własnym domu. Jego smak zachwyci rodzinę na tyle, że nie będą już chcieli jeść tego kupnego. Taki chleb dyniowy jest o wiele zdrowszy, a przygotowanie jest bardzo łatwe.
Zupa z chleba to przepis genialny w swojej prostocie. Jest aksamitna, kremowa, dzięki użyciu bulionu mięsna w smaku. Ale na pierwszym planie jest tu chleb – najważniejszy na świecie produkt spożywczy i symbol obfitości i dobra.
Zdarza się, że kupujemy zbyt dużo chleba lub musimy zrobić większy zapas, na przykład na przedłużony weekend. Pieczywo z czasem wysycha i nie jest już takie smaczne. Jednak jest też na to dobra rada. Warto wykorzystać ją w swojej kuchni i ustrzec się przed marnowaniem żywności.
Chleb właściwie codziennie gości w naszym jadłospisie. Teraz warto upiec go we własnej kuchni z zaledwie 3 składników. Wychodzi pyszny, zdrowy i zjesz go z apetytem. Co najlepsze, nie użyjesz do tego ani grama mąki.
Pasta kanapkowa przyda się w każdej kuchni. Teraz zrobisz ją z przepisu blogerki kulinarnej Ani Zyśk. Pasta jajeczna smakuje wyśmienicie ze świeżym pieczywem. Spróbujesz jej i pokochasz, a zrobisz w jedną chwilę.
Oto prosty przepis na jasny chleb pieczony w dużej formie. Drożdżowy wypiek smakuje idealnie. Nic dziwnego, że chleb jest jednym z najbardziej symbolicznych wypieków na świecie. Dziś właśnie, 16 października obchodzony jest Światowy Dzień Chleba.
Popularna mąka do pieczenia wycofywana z Lidla. Sklep apeluje do klientów o zwrot produktu. Przyczyną podjętych działań jest wykryte wysokie stężenie toksyny, która jest bardzo niebezpieczna dla naszego zdrowia.
Oto przepis na nietypowe słodkie pieczywo. Łatwe w przygotowaniu, dwukrotnie wyrastające drożdżowe ciasto jest dobrym dodatkiem do śniadania. Kiedy raz przygotujesz taki małpi chlebek, będziesz wracać do tego przepisu często.
Dominika Clarke z mężem i gromadką dzieci zamieszkała w Tajlandii. Stamtąd podzieliła się w sieci recepturą na chleb. Jeden składnik sprawił, że na mamę 11-rga dzieci posypały się gromy.
Oto niezwykle prosty przepis na chleb z bardzo nietypowego składnika. Choć nie zawiera ani grama mąki, wyglądem do złudzenia przypomina klasyczny bochenek kupiony w piekarni. Co innego smakiem – tutaj czujemy raczej lubianą kaszę.
Czy wiesz, co wyjdzie z połączenia czerstwego chleba z kawą? Warto się o tym przekonać. Dzięki temu przepisowi zrobisz przysmak, że palce lizać.
Prosty i szybki przepis na smarowidło do chleba z fasoli. Dzięki kilku dodatkom jest aromatyczne, łatwo się rozsmarowuje, a przy tym jest niezwykle smaczne. Porównanie do smalcu ma tu wiele sensu.
Oto przepis na chleb na zakwasie, dzięki któremu upieczenie bochenka jest znacznie prostsze, niż nam się na codzień wydaje. O takim pieczywie można bez przesady powiedzieć, że jest lepsze niż większość okazów z piekarni.