Nie wiesz co zrobić ze skórką arbuza? Zamiast ją wyrzucać, przygotuj pyszną marmoladę. Receptura jest bardzo prosta, a smak wyrobu zachwyci nawet sceptyków. Już nigdy nie zmarnujesz tej części arbuza.
Poniedziałek w Biedronce otwiera nowy tydzień promocji. Tym razem dyskont proponuje cukier w wyjątkowo niskiej cenie. Sprawdziliśmy szczegóły promocji i wiemy, jakie warunki trzeba spełnić.
Piankowy deser z zaledwie 4 składników jest przepyszny i banalnie prosty. Puszysta pianka zamknięta pomiędzy herbatnikami sprawdzi się idealnie na rozmaite okazje. Szczególnie pasować będzie podczas ciepłych dni lata. To ciasto bez pieczenia pokochają tak dzieci, jak i dorośli.
Koleżanka pokazała mi ostatnio niesamowity patent. Ten trik skutecznie oszukuje nasze kubki smakowe sprawiając, że zwykły ogórek smakuje jak arbuz. Do warzywa wystarczy dodać odrobinę produktu, który każdy ma w swojej kuchni. Mowa tu o zwyczajnym cukrze.
Zielone orzechy włoskie są idealne do przygotowania orzechówki. To nalewka, którą stosuje się na problemy żołądkowe. Bywa ostatnią deską ratunku w grypie żołądkowej. Jak ją przyrządzić, by służyła nam dłużej?
Zaczął się właśnie sezon na bób. Wiele osób wprost za nim przepada i zjada niemałe porcje tego warzywa niemal codziennie. Jest pyszne, zdrowe i wciągające. Ma jednak jedną wadę - działa wzdymająco, co nie jest komfortowe. Na szczęście są sposoby na to, by zminimalizować problemy gastryczne po spożyciu bobu.
Nie masz jeszcze ciasta na niedzielę? Nic straconego, to z naszego przepisu zrobisz w 15 minut. Do przygotowania potrzebujesz jajek, cukru, mąki, oleju i proszku do pieczenia. Jednak najważniejsza będzie maślanka, która nie tylko zapewni doskonałą wilgotność i lekkość, ale też przedłuży świeżość wypieku. Całość dopełnią owoce sezonowe - mogą to być truskawki, jagody, porzeczki czy czereśnie.
Smażona cebula jest nieodłącznym elementem wielu potraw. Jak sprawić, by była niezwykle apetyczna, i rozpływała się w ustach? Niektórzy w tym celu podczas smażenia oprószają warzywo solą. Ja jednak znamy lepszy sposób i zawsze dodaję do niej cukier.
Masz ochotę na słodkie co nieco? Jeśli masz pod ręką rabarbar, szybko zamienisz go w specjał, jakiego nie powstydziłaby się żadna cukiernia. Wystarczy go pokroić, chwilę podsmażyć i posypać kruszonką. Po zapieczeniu powstanie pyszny, orzeźwiający deser. Idealny na ciepłe dni.
Jakich napojów nigdy nie tknie dietetyk? Te wskazał właśnie Michał Wrzosek. Znany dietetyk w krótkim filmiku mówi o trzech napojach i wyjaśnia, dlaczego nigdy nie zdecyduje się po nie sięgnąć. Ekspert z pewnością nie może się mylić, więc warto go posłuchać.
Kucharz Maciej potrafi zaskakiwać smakoszy. Tym razem zaprezentował przepis na niecodzienny chleb w jajku. Mowa o tostach francuskich z kontrowersyjnym dodatkiem. Macza chleb w jajku, dodaje pewne składniki i uzyskuje pyszny kulinarny efekt. Wypróbuj ten patent kucharza Macieja.
Gofry są bezdyskusyjnym symbolem wakacji. Ty słodkim przysmakiem zajadają się duzi i mali. Czy wiesz, jak w prosty sposób uzyskać najlepsze ciasto do ich przyrządzenia? Cała tajemnica tkwi w dodatku wody gazowanej.
Borys Szyc ma zdecydowanie dobre życie. Ceniony aktor i producent filmowy mimo upływu lat nie traci na popularności. Tym jednak, co stawia kropkę nad i jego udanej egzystencji, jest wyśmienity deser, który przygotowuje dla niego żona . Ekspresowa tarta z truskawkami i rabarbarem skutecznie osłodzi każdy dzień.
Sezon na czereśnie w pełni. Jecie te pyszne i zdrowe owoce? Co robicie z pestkami? Lara Gessler ma sposób na wykorzystanie tych pozostałości z czereśni. Warto wypróbować jej patent.
Sezon na truskawki trwa w najlepsze. Jak jednak można przedłużyć świeżość owoców, jeśli nie zostaną zjedzone tuż po zakupie? Aby dłużej pozostały apetyczne i bez oznak psucia, warto przepłukać je w wodzie z octem. Dzięki temu będą się dobrze przechowywać przez znacznie dłuższy czas.
W Biedronce ruszyła wyjątkowa promocja. W korzystnych cenach sklep oferuje produkty, które przydadzą się w każdym domu. Szczególna uwagę warto zwrócić na cukier oraz masło. Jeszcze tylko dziś dostaniecie je z korzystnym rabatem.
Ogórki kiszone są chyba jedną z najczęściej przygotowywanych kiszonek w naszym kraju. Przepisy na kiszenie ogórków bywają przekazywane z pokolenia na pokolenie. My radzimy, by podczas kiszenia pamiętać o dodaniu odrobiny cukru do zalewy. Dzięki temu ogórki wyjdą niezwykle smaczne i długo pozostaną jędrne.
Popularny w sieci dietetyk udostępnił ważny materiał. Przestrzega w nim przed sztuczkami, które stosują producenci żywności. Po rozmaitymi, często niezrozumiałymi dla konsumentów terminami ukrywają w składzie kolejne porcje cukru. Sprawdź, na jakie sformułowania na etykietach uważać.
Truskawek na rynku jest całe zatrzęsienie. Jak można spożytkować takie bogactwo owoców? Jeśli szukasz pysznego orzeźwienia w na wysokie temperatury, przygotuj z domową lemoniadę z truskawek. Potrzebujesz do tego zaledwie kilku składników.
Kupujecie napoje z Biedronki? Właśnie taki produktom postanowił przyjrzeć się dr Michał Wrzosek, który jest dietetykiem klinicznym. W opublikowanym nagraniu stanowczo odradza popularne napoje z sieci sklepów Biedronka. O jakie produkty chodzi?
Nie marnuj pieniędzy na kupne zimne desery. Zamiast tego przygotuj obłędne domowe lody. Do ich przyrządzenia potrzebujesz jedynie 3 składników i plastikowej butelki. Wystarczy 30 minut, aby cieszyć się smakiem doskonałej słodkiej przekąski.
Ania Bardowska podzieliła się przepisem na ogórki. Zna go nie od byle kogo, bo od własnej teściowej. Dzięki dodatkowi aromatycznego curry przetwory wychodzą wręcz obłędnie pyszne. Jak twierdzi Ania, są to ulubione ogórki całej rodziny.
Czas nie upomina się o Edytę Górniak. Mimo upływu lat artystka nadal pozostaje w formie. Na kształtną figurę ma bardzo prostą receptę. Sekret tkwi w rezygnacji ze słodyczy oraz produktów odzwierzęcych.
Wysokie ceny nie przestają zadziwiać. Tym razem udało się im zaskoczyć znanego dziennikarza. Filip Chajer podzielił się z internautami swoim paragon grozy. Okazało się, że za gofra z bitą śmietaną i owocami zapłacił aż 27 złotych.
Zaczyna się czas kwitnienia czarnego bzu. Roślina cieszyć może nie tylko nasze oko i zmysł powonienia. Kwiaty czarnego bzu z powodzeniem mogą być użyte również w kuchni. Ich intensywny smak uświetni wiele dań.
Przyrządzenie domowych frytek wydaje się być banalną sprawą. Wystarczy pokroić ziemniaki, wrzucić je na tłuszcz lub do pieca i gotowe. Robert Makłowicz udowadnia jednak, że danie to jest dużo bardziej złożone, niż się wielu osobom wydaje. Możecie się o tym przekonać, poznając jego przepis na popularną przekąskę.
Dieta jest istotnym elementem naszego życia. Przekonał się, o tym aktor Michał Piela, który w ostatnim czasie zrezygnował z cukru i znacząco poprawił stan swojego zdrowia. Schudł przy tym 30 kilogramów.
Jogurty są smacznym i wartościowym źródłem białka, wapnia i fosforu. Niektóre zawierają żywe kultury bakterii, co ma dobry wpływ na organizm człowieka. Jednak niektóre produkty udają tylko pełnowartościowe jogurty. Dietetyk ujawnia, których lepiej nie kupować i nie spożywać.