Jeśli lubisz karkówkę, to mam znakomity przepis na obiad z nią w roli głównej. Zrób to mięso jak Ewa Wachowicz, która karkówkę zapieka z papryką i innymi wybornymi produktami. Taki obiad będzie odpowiadał każdemu smakoszowi.
Kawę kojarzymy głównie z rozbudzeniem – to zawarta w niej kofeina ma nas stawiać na nogi. Ale Ewa Wachowicz serwuje ją w bardziej skomplikowanej wersji i zachwala, że jest to nie tylko napój pobudzający, lecz także źródło energii i zupełnie nowe doznania smakowe. Trudno się dziwić patrząc, jak ją przyrządza.
Rosołu nikomu nie trzeba zachwalać. Zwykle jemy go z ziemniakami lub makaronem. Ewa Wachowicz tę znakomitą zupę podaje z zupełnie innym dodatkiem. W wielu domach stanowi on oddzielne danie obiadowe.
Kto robi rosół na niedzielny obiad? Na pewno przyrządza go Ewa Wachowicz. Jednak do tej tak lubianej przez Polaków zupy nie daje maggi. Stawia na zupełnie inny dodatek. Dzięki niemu rosół zachwyca smakiem i obłędnym aromatem.
Kompot z suszu zagości na świątecznych stołach w wielu polskich domach. Robi go też Ewa Wachowicz. Znana restauratorka do tego tradycyjnego kompotu dodaje pewien aromatyczny dodatek, który podkręca smak tego wigilijnego napoju.
Gdy przed nami Boże Narodzenie, to warto zająć się już przygotowywaniem pierniczków. Ewa Wachowicz do ich robienia wykorzystuje składnik, który może być nie lada zaskoczeniem. Nadaje on wyjątkowego aromatu tym świątecznym słodyczom.
Gołąbki są smacznym i lubianym daniem obiadowym. Zwykle robimy je w sosie pomidorowym lub zapiekamy w piekarniku. Ewa Wachowicz przyrządza je w inny sposób. Staropolska zupa, którą lubi wielu z nas, jest kluczowa w jej przepisie.
Żurawina jest trochę niedocenionym, lecz wyjątkowym owocem. Kusi swoim smakiem i właściwościami. Sprawdza się zarówno jako dodatek do mięs i serów, jak i ciast czy naleśników. Ewa Wachowicz pokazała przepis na konfiturę z tego owocu. Jesteśmy przekonani, że warto go wypróbować.
Krupnik zna wielu smakoszy. Nie każdy jednak wie, że za sprawą jednego produktu zupa może nabrać niepowtarzalnego smaku i aromatu. Ewa Wachowicz zaproponowała coś, czego tej jesieni trzeba spróbować.
Placki warzywne są świetnym pomysłem na ciepłą przekąskę, kolację, a nawet obiad. Ewa Wachowicz zaproponowała bardzo prosty przepis z udziałem produktu, który znajduje się w niemal każdej kuchni. Danie jest bardzo smaczne i tanie.
Czy robicie ciasta bez pieczenia? Naprawdę warto przygotować taki deser. Jest szybki i obłędnie pyszny. Ewa Wachowicz coś wie na ten temat. Jej ciasto bez pieczenia to prawdziwa poezja smaku. Polecamy przepis od znanej restauratorki na wyśmienity deser. Na jesień będzie jak znalazł.
Rosół można ugotować na wiele sposobów. Dodatek, który stosuje Ewa Wachowicz, jednak mnie zaskoczył. Miss Polski wykorzystuje jeden rodzaj obierek. Efekty miały być znakomite, więc postanowiłam spróbować.
Syrop na odporność za chwilę potrzebny będzie każdemu. Prosty i pełen naturalnych składników domowy miks pokazała niedawno Ewa Wachowicz. Miss Polski bazuje na miodzie, który łączy z jeszcze jednym zdrowym produktem. Nie narzeka na brak zdrowia.
Gołąbki są lubianym i popularnym daniem obiadowym w Polsce. Robimy je z mięsa mielonego, kapusty i ryżu. Jednak Ewa Wachowicz tę smaczną potrawą zalewa tradycyjną polską zupę. Polecamy przepis znanej restauratorki na pyszne gołąbki.
Kotlety mielone to sposób na smaczny i szybki obiad. Zwykle robimy je z mięsa wieprzowego. Jednak Ewa Wachowicz wybiera zupełnie inne mięso. Stawia na połączenie wieprzowiny i mięsa, o którym trochę zapominamy w naszych kuchniach. Polecamy przepis znanej restauratorki na soczyste kotlety mielone.
Ewa Wachowicz miała wyjątkowe plany na pierwszy weekend września, które do końca trzymała w tajemnicy. Gwiazda programu kulinarnego wyszła za mąż za Sławomira Kowalewskiego w Krakowie. Para Młoda powiedziała sobie sakramentalne tak podczas pięknej ceremonii.
Ocet Ewy Wachowicz jest nietuzinkowy. Miss Polski przyrządza go z herbaty, którą poddaje fermentacji z udziałem japońskiego grzybka kombucha. Efekty jakie uzyskuje są znakomite.
Kotlety często goszczą naszych stołach jako lubiane i popularne danie obiadowe. Jednak mogą się znudzić. Dlatego polecamy przepis na polonezy schabowe od Ewy Wachowicz. Nazwa wyborna, a smak jeszcze lepszy. Przygotuj to smaczne danie na obiad. Gwarantujemy, że dokładki będą niezbędne.
Rosół jest jedną z najbardziej lubianych zup przez Polaków. Cenimy go nie tylko za smak i aromat. Lubimy go jeść, bo rozgrzewa i ma właściwości lecznicze. Ewa Wachowicz gotuje rosół z pewnym modnym i aromatycznym dodatkiem. Czy spróbujesz jej przepisu na rosół?
Leczo można przygotować również w piekarniku. Nie wymagający pilnowania patelni patent Ewy Wachowicz spodoba się tym, którzy lubię sprawne gotowanie. Warzywa będą chrupiące, a pieczarki i kiełbasa aromatyczne. Czego chcieć więcej?
Gołąbki można przyrządzić na wiele sposobów. Ewa Wachowicz zamiast duszenia zawijasów z kapusty w sosie pomidorowym wybiera zapiekanie ich z dodatkiem żuru. Przygotowanie nie jest skomplikowane, a danie wprost rozpływa się w ustach. Musicie spróbować.
Ciasto na pierogi o Ewy Wachowicz może podzielić Polaków. Gwiazda postępuje według dawnej receptury, w której zaparza się mąkę i wbija jajko. Mimo to masa wychodzi nad wyraz elastyczna i wcale się nie rozpada w czasie gotowania. Warto spróbować.
Rosół w każdym domu robi się nieco inaczej. Ewa Wachowicz stawia na wykorzystywanie nietypowych składników. Jej bulion gotowany jest bez mięsa i zawiera podpiekane ziemniaczane obierki. Smakuje tak dobre, że trzeba spróbować.
Ogórki małosolne są obowiązkową pozycją w letnim menu. W niemal każdym gospodarstwie domowym nastawia się je przynajmniej raz w sezonie. Ewa Wachowicz nie stanowi w tym przypadku wyjątku i także przygotowuje te pyszne warzywa. Do swoich ogórków małosolnych dodaje jednak nietypowy składnik, jakim jest miód.
Masz ochotę na pierogi? Jednak nie ruskie ani z mięsem, tylko z bobem i boczkiem? Polecamy znakomity przepis Ewy Wachowicz. Jak się okazuje, to połączenie jest naprawdę udane, a danie smakuje wybornie. W sezonie warto pokusić się o taką małą odmianę.
Truskawkowe ciasto bez pieczenia jest idealne na ciepłe popołudnie. Deser zachwyci was przyjemnym smakiem i delikatną konsystencją. Ewa Wachowicz łączy w nim sezonowe owoce z kilkoma dodatkami, uzyskując znakomite rezultaty. Spróbujcie sami.
Wyjście do restauracji staje się luksusem, na który stać coraz mniej osób. Jednak zdajemy sobie sprawę, że ceny jedzenia na mieście są wysokie. Okazuje się, że za napoje też trzeba zapłacić krocie. Woda w lokalu Ewy Wachowicz kosztuje stanowczo zbyt dużo. Zgadniesz ile?
Polędwiczki wieprzowe Ewy Wachowicz nie mają sobie równych. Miss Polski marynuje je w musztardzie i miodzie, a potem dusi na patelni, uzyskując znakomite efekty. Dawno nie jedliście tak delikatnego mięsa. Przetestujcie ten przepis, a z pewnością się nim zachwycicie.