Ewa Wachowicz zdradziła przepis na placki z cebuli. Gotowe danie smakuje o wiele lepiej niż placki ziemniaczane. Jest wyraźne w smaku, chrupiące i niezwykle aromatyczne. Placki przygotujesz w dosłownie kilka chwil i każdy będzie prosił o dokładkę.
Ewa Wachowicz ma niecodzienny sposób na kotlety mielone. Do ich przyrządzenia używa aż dwóch rodzajów mięs. Popularną wieprzowinę uświetnia jeszcze jednym gatunkiem. Mowa oczywiście o apetycznej kaczej piersi.
Zapiekankę można podać na śniadanie. Ewa Wachowicz pokazała, jak przygotować smaczną i sycącą wersję z jajem. Wystarczy podsmażyć nabiał wraz z cebulką i szynką i całość zapiec pod pierzynką z sera. Przysmak skusi niemal każdego. Spróbujecie?
Pasta jajeczna nie musi być nudna. Zaproponowany przez Ewę Wachowicz dodatek rzeżuchy sprawi, że pyszne smarowidło nabierze charakteru. Wykonanie jest bardzo proste. Musicie spróbować.
Świąteczny catering ruszył pełną parą. Ofertę na swoje specjały przestawiły też Ewa Wachowicz i Magda Gessler. Która z popularnych właścicielek restauracji wypadła w tym starciu korzystniej? Łatwo rozstrzygnąć ten spór porównując ceny żurku i pasztetu.
Schab nie musi zawsze kończyć jako smażone kotlety. Ten smaczny kawałek mięsa można wykorzystać w zupełnie inny sposób. Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na wyśmienite nadziewane roladki, zwane polonezami. Każdy oszaleje na ich punkcie.
Zapomnij o wyświechtanym sosie pomidorowym do gołąbków. Ewa Wachowicz pokazała pomysł na niezwykłe podanie potrawy. W takiej wersji bez trudu znajdzie ona miejsce nawet na wielkanocnym stole. Wystarczy, że faszerowaną kapustę zalejesz klasycznym żurkiem.
Ewa Wachowicz robi surówkę z selera inaczej niż wszyscy. Do startego warzywa dodaje winne jabłko oraz suszoną żurawinę. Wystarczą dwie łyżki, aby od razu poczuć różnicę. Surówka smakuje obłędnie i pasuje do każdego obiadu.
Sos tatarski to doskonały dodatek do wielu potraw. Pyszna kompozycja jest jedną z kilku propozycji, jakie znalazły się w wielkanocnym cateringu oferowanym przez restaurację Zalipianki należącą do Ewy Wachowicz. Nie jest tani, na szczęście możecie go zrobić sami, chociażby według przepisu restauratorki.
Ewa Wachowicz zawsze ma patent na coś pysznego. Tym razem podzieliła się przepisem na doskonałą surówkę z buraków. Ta potrawa jest nie dość, ze pyszna, to jeszcze bardzo zdrowa. Staranny dobór poszczególnych produktów gwarantuje absolutny kulinarny hit.
Lada dzień pełną parą ruszą świąteczne przygotowania. Wśród wielu tradycyjnych potraw pojawi się także domowa szynka. Już dziś swój przepis na nią pokazała Ewa Wachowicz. Specjał zachwyca bogatym smakiem papryki i aromatycznych ziół.
Ewa Wachowicz zdradziła przepis na lekki pasztet bez grama mięsa. Przyrządza go z cukinii, marchewki, przesmażonej na maśle cebuli i czosnku. Wszystkie składniki doprawia i wstawia do piekarnika. Pasztet podany z kromką chleba smakuje obłędnie.
Rosół można podać nie tylko z makaronem czy kluskami. Ewa Wachowicz pokazała pyszny przepis na danie z dodatkiem grysiku. Wołowy bulion smakuje z nim fantastycznie. Warto spróbować — rodzina będzie zachwycona.
Szukasz pomysłu na szybki i tani obiad? Koniecznie przygotuj placki z cebuli według przepisu Ewy Wachowicz. Placki są proste w przygotowaniu, a podane gęstym jogurtem naturalnym lub śmietaną dosłownie rozpływają się w ustach.
Polska kuchnia pełna jest pysznych, tradycyjnych przepisów. Niektóre z nich, jak prezentowana przez nas dziś zupa zaproska na przestrzeni lat zostały nieco zapomniane. Na szczęście o tym regionalnym specjale przypomniała restauratorka Ewa Wachowicz. Kilka prostych, ale niezwykle aromatycznych składników gwarantuje doskonały smak potrawy.
Nie zawracaj sobie głowy nagrzewaniem piekarnika. Najlepszy deser zrobisz w inny sposób. Sprawdź, jaki specjał zaproponowała Ewa Wachowicz. Kilka prostych składników wystarczy do jego przyrządzenia. Będzie lepsze i tańsze niż z cukierni.
Pierogi lubi wielu z nas. Ewa Wachowicz nadziewa je farszem z ziemniaków i wędzonego twarogu. Smak mieszanki podkręca pesto z czosnku niedźwiedziego. W tej osłonie są niesamowicie aromatyczne i o niebo lepsze niż tradycyjne ruskie. Wykonanie jest bardzo proste. Musicie spróbować.
Kotlety mielone każdy robi nieco inaczej. Ewa Wachowicz stawia na połączenie kaczki i wieprzowiny, uzyskując danie o bogatym smaku i delikatnej teksturze. Jest proste w przygotowaniu. Musicie spróbować.
Pieczone żeberka są powszechnie lubianym daniem. Ewa Wachowicz postanowiła wynieść je na zupełnie nowy poziom. Swoją potrawę zapieka z dodatkiem intensywnej w smaku kiszonej kapusty. Trzeba przyznać, ze warzywo z chrupiąca wieprzowiną komponuje się wyjątkowo udanie.
Ciasto na pierogi nie może być twarde i trudne w formowaniu. Dzięki sztuczce zaproponowanej przez Ewę Wachowicz uzyskacie świetne rezultaty. Miss Polski zaczerpnęła ją od babć, które zaparzały masę. Zabieg sprawiał, że lepienie pierogów nie sprawiało trudu. Musicie spróbować.
Przepis na pączki Ewy Wachowicz jest znakomity. Receptura wykorzystuje znany naszym babciom patent polegający na dodaniu ugotowanych ziemniaków. Nietypowy składnik sprawia, że ciasto drożdżowe jest niesamowicie miękkie, a jednocześnie po usmażeniu zachwyca lekkością. Musicie spróbować. Poszukując idealnego pączka na Tłusty Czwartek, wiele osób z pewnością zdecyduje się na samodzielne przygotowanie rarytasu. Przepis na pączki Ewy Wachowicz zaskoczyć może składem, ale przygotowanie słodkich bułeczek wcale nie będzie trudne.
Magda Gessler zaskoczyła ostatnio media swoją szczerą opinią na temat Ewa Wachowicz. Zapytana przez dziennikarzy co sądzi, o działalności Miss Polski zdradziła, że wcale nie jest zazdrosna. Jak to możliwe?Gwiazda Kuchennych Rewolucji słynie z pełnych charakteru wystąpień przed kamerą. Kulinarne show jest wymagające, lecz wygląda na to, że za kulisami restauratorka jest nieco łagodniejsza. Dowodzą tego choćby słowa uznania kierowane do Wachowicz, której styl prowadzenia programów jest zgoła odmienny.
Skąd biorą się rekordowo wysokie ceny w restauracjach? Nie wynika to bynajmniej z kosztów tych najbardziej luksusowych produktów. W górę poszybował prąd, gaz, a także niemal wszystkie podstawowe składniki spożywcze. Ewa Wachowicz opowiedziała, jak wygląda ta kwestia z jej punktu widzenia.Rosnące ceny żywności wszystkim dają się we znaki. Coraz wyższe kwoty przy poszczególnych pozycjach można znaleźć również w lokalach gastronomicznych i restauracjach. Czy naprawdę za danie główne musimy wyłuskać prawie 50 złotych? O sprawie galopujących cen wypowiedziała się restauratorka Ewa Wachowicz.
Ewa Wachowicz zdradziła, jak podchodzi do ustalania cen dań w swojej restauracji. Gwiazda wyjaśniła z czego wynika obecna oferta Zalipianek, niespodziewanie odnosząc się też do strategii Magdy Gessler. Niektórych jej wypowiedź może mocno zadziwić. Wysokie ceny w restauracjach powoli niestety zaczynają być standardem. Część właścicieli lokali gastronomicznych stara się jednak, by oferta nie była aż tak droga, by niemal nikt nie był w stanie sobie na nią pozwolić. Podobne podejście prezentuje Ewa Wachowicz, która w wywiadzie z redaktorem portalu Pomponik opowiedziała, co składa się na koszt dań serwowanych w jej lokalu.
Zostały Ci obierki po ziemniakach? Przenigdy ich nie wyrzucaj. Ugotujesz z nich aromatyczny rosół według przepisu Ewy Wachowicz, nic w kuchni się nie zmarnuje. Wachowicz wywar podaje z kndelikami z wątróbek drobiowych. Poznaj przepis na rosół z obierków po ziemniakach.Ewa Wachowicz na oficjalnej stronie internetowej, ewawachowicz.pl dzieli się z fanami przepisami na proste i bardzo smaczne dania obiadowe, zupy, śniadania i desery. Niedawno Wachowicz zdradziła, jak wykorzystuje obierki po ziemniakach. Nic w kuchni się nie marnuje. Przepis wykorzystany w artykule pochodzi z oficjalnej strony Wachowicz.Rosół z obierków po ziemniakach jest niezwykle aromatyczny i lekki. Wachowicz zaznacza, że wywar możemy ugotować w prostej, bezmięsnej wersji lub dodać kilka skrzydełek z kurczaka. Rosół podajemy z ulubionymi dodatkami. Może to być makaron, lane kluski, grysik, pulpety. Ewa Wachowicz stawia na nieco inny dodatek do rosołu - knedliki z wątróbki drobiowej. Małe kuleczki z wątróbek, bułki i przypraw doskonale łączą się z aromatycznym wywarem z obierków. Tak podany rosół smakuje obłędnie.
Czy znane nazwisko na szyldzie restauracyjnym zawsze oznacza wysokie ceny? Przybytek Ewy Wachowicz o wdzięcznej nazwie "Zalipianki" udowadnia, że wcale nie jest to regułą. Za rosół na bazie kaczki oraz kurczaka według menu na oficjalne stronie restauracji zapłacimy raptem 21 złotych. To o wiele mniej, niż w restauracjach innych gwiazd.Rosół jest bez wątpienia flagową zupą w polskiej kuchni. nic dziwnego, że pozycję tę możemy spotkać nader często w karcie dań różnych lokali. Cena tej zupy w restauracji Ewy Wachowicz jest więcej, niż rozsądna. Dla porównania, oficjalna karta na stronie słynnego "U Fukiera" należącego do Magdy Gessler, za talerz tej samej zupy podaje cenę 37 złotych. Trzeba przyznać, że różnica jest znacząca.
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na szybki piernik z dodatkiem mocnej, czarnej kawy. Piernik przełożony powidłami śliwkowymi, udekorowany polewą czekoladową i migdałami będzie hitem na świątecznym stole. Poznaj przepis na piernik kawowy Ewy Wachowicz.Na stronie ewawachowicz.pl, Ewa Wachowicz zdradziła przepis na piernik z niezwykłym dodatkiem. Ciasto pięknie rośnie podczas pieczenia, jest wilgotne i bardzo aromatyczne. Przepis na piernik kawowy Ewy Wachowicz wykorzystany w artykule pochodzi z jej oficjalnej strony.Piernik kawowy Ewy Wachowicz jest piernikiem, który nie musi leżakować przez kilka tygodni przed pieczeniem. Pyszne ciasto przygotujesz w ciągu jednego dnia. Piernik z dodatkiem kawy jest wilgotny i bardzo aromatyczny. Wachowicz dodatkowo nasącza ciasto przed wyłożeniem powideł śliwkowych. Ostudzony piernik kawowy Ewy Wachowicz koniecznie udekoruj polewą czekoladową i płatkami migdałów. Będzie wyglądał bardzo świątecznie. Przepis na najlepszą polewę do ciast znajdziesz poniżej.
Ewa Wachowicz przygotowuje paszteciki inaczej niż wszyscy. Zamiast ciasta drożdżowego wykorzystuje ciasto francuskie. Do nadzienia natomiast dodaje suszone śliwki. Paszteciki z kapustą i śliwką są pyszną przekąską i dodatkiem do czerwonego barszczu.Na oficjalnej stronie Ewy Wachowicz, ewawachowicz.pl znajdziemy wiele ciekawych i prostych przepisów na wyśmienite dania główne, przekąski i domowe ciasta. Wachowicz przygotowała również recepturę na obłędne paszteciki z kapustą i śliwką. Przepis wykorzystany w artykule pochodzi z jej oficjalnej strony.Paszteciki zwykle przygotowujemy z ciasta drożdżowego. Musimy więc przygotować rozczyn, później ciasto i czekać, aż urośnie. Ewa Wachowicz zamiast ciasta drożdżowego wykorzystuje ciasto francuskie. Ciasto po upieczeniu jest chrupiące, delikatne i dzięki niemu przygotowanie pasztecików jest o wiele szybsze i łatwiejsze.Wachowicz nadzienie na paszteciki przygotowuje z kapusty kiszonej, suszonych grzybów i suszonych śliwek. Te ostatnie doskonale podkreślają smak farszu, przez co paszteciki są jeszcze lepsze. Paszteciki z kapustą i śliwką koniecznie posmaruj jajkiem i oprósz kminkiem lub czarnuszką przed wstawieniem do piekarnika. Efekt zachwyci każdego.