Znana dziennikarka kulinarna - Ewa Wachowicz - podzieliła się swoim przepisem na ogórki małosolne. Dodaje jeden składnik, który sprawia, że smakują obłędnie. Poznaj jej sposób, a już nigdy nie przygotujesz ich inaczej. Wiele osób będzie zaskoczonych.
Ewa Wachowicz lubi zaskakiwać nas smakami zupełnie nietypowymi dla polskiego podniebienia. W tej superprostej surówce sprawdzają się składniki, których, choć łatwo je kupić, nie używamy zbyt często. Całość nabiera niezwykłego azjatyckiego charakteru.
Minął już czas kupowania truskawek na sztuki. Pełnia wiosny i wczesne lato to czas, kiedy do domu przynosimy je na kilogramy. Jak przechować te truskawki, których rodzina nie pochłonie od razu? Podpowiada Ewa Wachowicz.
Zwykle koperek przechowujemy w pudełku po lodach. Jednak Ewa Wachowicz ma na to smaczne i aromatyczne warzywo inny patent. Skorzystaj ze sposobu znanej restauratorki i ciesz się dłużej pysznym koperkiem.
Naleśniki są zawsze dobrym pomysłem na pyszny posiłek. Te z przepisu Ewy Wachowicz wychodzą niezwykle puszyste. Wszystko dzięki składnikowi, który znana restauratorka dolewa do ciasta naleśnikowego.
Zaskocz swoich domowników i na jutrzejszy obiad podaj rosół z przepisu Ewy Wachowicz. Znana kucharka robi go zupełnie inaczej. Jego smak zachwyci wszystkich i będziesz musiała gotować go co niedzielę. Sposób jest naprawdę niesamowity.
Nadziewane rogaliki, które zaprezentowała Ewa Wachowicz, świetnie nadają się na wiosenno-letni deser. Do ich przygotowania można użyć – oprócz budyniowego nadzienia – także dowolnych sezonowych owoców. Z jednym będą jednak naprawdę niezwykłe.
Kotlety pożarskie z przepisu Ewy Wachowicz są pyszne, delikatne i mają znakomitą panierkę. Zrobisz je raz- dwa dzięki temu patentowi. Danie będzie idealne na rodzinny obiad i każdy je zje ze smakiem.
Ten sposób na stare wędliny proponuje znana ekspertka kulinarna Ewa Wachowicz. Efektem prostych zabiegów jest pyszna, sycąca potrawka lub zupa – decyzja należy do nas. Obojętne, w jakiej wersji pojawi się na stole, będzie doskonałym sposobem na rozprawienie się z poświątecznym nadmiarem jedzenia.
Koniecznie poznaj sposób Ewy Wachowicz na blok czekoladowy. Z jej przepisem zrobisz fantastyczny deser, który będzie smakował całej rodzinie podczas Wielkanocy. Jeden składnik sprawi, że będzie wyśmienity.
Gwiazda mediów kulinarnych Ewa Wachowicz pokazała swoją wersję wielkanocnej babki. To bardzo tradycyjne ciasto zadowoli każdego miłośnika świątecznych specjałów. A jeden dodatek zmienia ją nie do poznania.
Zwykle gołąbki przyrządzamy z sosem pomidorowym, ale Ewa Wachowicz zalewa to smaczne danie, uwielbianą zupą. Dzięki temu apetyczne gołąbki podasz nawet na Wielkanoc. Zgadniesz, jaka to zupa?
Ewa Wachowicz zdradziła swój przepis na rosół. Jego smak zachwyca, a to dzięki użytemu podczas gotowania mięsu. Większość z nas o nim zapomniała. To błąd, bo z nim twój rosół zawsze będzie udany. Zobacz, jak robi to znana kucharka i zaskocz swoją rodzinę podczas niedzielnego obiadu.
Szynka wielkanocna już niedługo zagości na stołach wielu smakoszy. Robi ją też Ewa Wachowicz. Skład marynaty zdumiewa. Nie zgadniecie, co znana restauratorka do niej dodaje.
Jeśli lubisz karkówkę, to mam znakomity przepis na obiad z nią w roli głównej. Zrób to mięso jak Ewa Wachowicz, która karkówkę zapieka z papryką i innymi wybornymi produktami. Taki obiad będzie odpowiadał każdemu smakoszowi.
Kawę kojarzymy głównie z rozbudzeniem – to zawarta w niej kofeina ma nas stawiać na nogi. Ale Ewa Wachowicz serwuje ją w bardziej skomplikowanej wersji i zachwala, że jest to nie tylko napój pobudzający, lecz także źródło energii i zupełnie nowe doznania smakowe. Trudno się dziwić patrząc, jak ją przyrządza.
Rosołu nikomu nie trzeba zachwalać. Zwykle jemy go z ziemniakami lub makaronem. Ewa Wachowicz tę znakomitą zupę podaje z zupełnie innym dodatkiem. W wielu domach stanowi on oddzielne danie obiadowe.
Kto robi rosół na niedzielny obiad? Na pewno przyrządza go Ewa Wachowicz. Jednak do tej tak lubianej przez Polaków zupy nie daje maggi. Stawia na zupełnie inny dodatek. Dzięki niemu rosół zachwyca smakiem i obłędnym aromatem.
Kompot z suszu zagości na świątecznych stołach w wielu polskich domach. Robi go też Ewa Wachowicz. Znana restauratorka do tego tradycyjnego kompotu dodaje pewien aromatyczny dodatek, który podkręca smak tego wigilijnego napoju.
Gdy przed nami Boże Narodzenie, to warto zająć się już przygotowywaniem pierniczków. Ewa Wachowicz do ich robienia wykorzystuje składnik, który może być nie lada zaskoczeniem. Nadaje on wyjątkowego aromatu tym świątecznym słodyczom.
Gołąbki są smacznym i lubianym daniem obiadowym. Zwykle robimy je w sosie pomidorowym lub zapiekamy w piekarniku. Ewa Wachowicz przyrządza je w inny sposób. Staropolska zupa, którą lubi wielu z nas, jest kluczowa w jej przepisie.
Żurawina jest trochę niedocenionym, lecz wyjątkowym owocem. Kusi swoim smakiem i właściwościami. Sprawdza się zarówno jako dodatek do mięs i serów, jak i ciast czy naleśników. Ewa Wachowicz pokazała przepis na konfiturę z tego owocu. Jesteśmy przekonani, że warto go wypróbować.
Krupnik zna wielu smakoszy. Nie każdy jednak wie, że za sprawą jednego produktu zupa może nabrać niepowtarzalnego smaku i aromatu. Ewa Wachowicz zaproponowała coś, czego tej jesieni trzeba spróbować.
Placki warzywne są świetnym pomysłem na ciepłą przekąskę, kolację, a nawet obiad. Ewa Wachowicz zaproponowała bardzo prosty przepis z udziałem produktu, który znajduje się w niemal każdej kuchni. Danie jest bardzo smaczne i tanie.
Czy robicie ciasta bez pieczenia? Naprawdę warto przygotować taki deser. Jest szybki i obłędnie pyszny. Ewa Wachowicz coś wie na ten temat. Jej ciasto bez pieczenia to prawdziwa poezja smaku. Polecamy przepis od znanej restauratorki na wyśmienity deser. Na jesień będzie jak znalazł.
Rosół można ugotować na wiele sposobów. Dodatek, który stosuje Ewa Wachowicz, jednak mnie zaskoczył. Miss Polski wykorzystuje jeden rodzaj obierek. Efekty miały być znakomite, więc postanowiłam spróbować.
Syrop na odporność za chwilę potrzebny będzie każdemu. Prosty i pełen naturalnych składników domowy miks pokazała niedawno Ewa Wachowicz. Miss Polski bazuje na miodzie, który łączy z jeszcze jednym zdrowym produktem. Nie narzeka na brak zdrowia.
Gołąbki są lubianym i popularnym daniem obiadowym w Polsce. Robimy je z mięsa mielonego, kapusty i ryżu. Jednak Ewa Wachowicz tę smaczną potrawą zalewa tradycyjną polską zupę. Polecamy przepis znanej restauratorki na pyszne gołąbki.