Ciasto na pierogi o Ewy Wachowicz może podzielić Polaków. Gwiazda postępuje według dawnej receptury, w której zaparza się mąkę i wbija jajko. Mimo to masa wychodzi nad wyraz elastyczna i wcale się nie rozpada w czasie gotowania. Warto spróbować.
Rosół w każdym domu robi się nieco inaczej. Ewa Wachowicz stawia na wykorzystywanie nietypowych składników. Jej bulion gotowany jest bez mięsa i zawiera podpiekane ziemniaczane obierki. Smakuje tak dobre, że trzeba spróbować.
Ogórki małosolne są obowiązkową pozycją w letnim menu. W niemal każdym gospodarstwie domowym nastawia się je przynajmniej raz w sezonie. Ewa Wachowicz nie stanowi w tym przypadku wyjątku i także przygotowuje te pyszne warzywa. Do swoich ogórków małosolnych dodaje jednak nietypowy składnik, jakim jest miód.
Masz ochotę na pierogi? Jednak nie ruskie ani z mięsem, tylko z bobem i boczkiem? Polecamy znakomity przepis Ewy Wachowicz. Jak się okazuje, to połączenie jest naprawdę udane, a danie smakuje wybornie. W sezonie warto pokusić się o taką małą odmianę.
Truskawkowe ciasto bez pieczenia jest idealne na ciepłe popołudnie. Deser zachwyci was przyjemnym smakiem i delikatną konsystencją. Ewa Wachowicz łączy w nim sezonowe owoce z kilkoma dodatkami, uzyskując znakomite rezultaty. Spróbujcie sami.
Wyjście do restauracji staje się luksusem, na który stać coraz mniej osób. Jednak zdajemy sobie sprawę, że ceny jedzenia na mieście są wysokie. Okazuje się, że za napoje też trzeba zapłacić krocie. Woda w lokalu Ewy Wachowicz kosztuje stanowczo zbyt dużo. Zgadniesz ile?
Polędwiczki wieprzowe Ewy Wachowicz nie mają sobie równych. Miss Polski marynuje je w musztardzie i miodzie, a potem dusi na patelni, uzyskując znakomite efekty. Dawno nie jedliście tak delikatnego mięsa. Przetestujcie ten przepis, a z pewnością się nim zachwycicie.
Ziemniaki pieczone są znakomitym dodatkiem do obiadu. Podane z oscypkiem mogą też stanowić samodzielną, pełną smaku przekąskę. Z recepturą Ewy Wachowicz zrobicie ją sprawnie i zachwycicie najbliższych. Musicie spróbować.
Ciasto z rabarbarem jest znakomitym pomysłem na deser dla całej rodziny. Wykonanie nie jest skomplikowane, a sezonowy rarytas wprost od Ewy Wachowicz z pewnością zachwyci waszych bliskich. Musicie spróbować.
Znamy niezastąpiony przepis na naleśniki. Jego autorką jest nie kto inny, jak sama Ewa Wachowicz. Sekret jej złocistych placuszków tkwi w płynnych dodatkach. Najlepsze ciasto nie może powstać bez mleka i wody gazowanej.
Marzy Wam się pyszny, domowy chleb z chrupiącą skórką? Bez problemu przygotujecie go według przepisu Ewy Wachowicz. Od razu możecie upiec 2-3 bochenki i przeznaczyć nadmiar do zamrożenia. Wyjdzie o wiele tańszy, niż specjał z piekarni, a jego smak Was zachwyci.
Ciasto bez pieczenia z nutą kokosa spodoba się najbardziej wybrednym łasuchom. Przepis Ewy Wachowicz jest prosty — wystarczy kilkukrotnie ułożyć warstwy gotowych ciasteczek oraz budyniu i schłodzić. Niesamowity deser nie zajmuje zatem wiele czasu. Musicie spróbować.
Kaszanka jest produktem, który często trafia na nasze grille. By jednak smakowała doskonale, trzeba wiedzieć z czym ją zestawić. Ewa Wachowicz wpadła na świetny pomysł. Garmażeryjną wędlinę zapieka pod warstwą kiszonej kapusty i cebuli. Koniecznie przetestujcie jej przepis, bo te składniki rewelacyjnie ze sobą harmonizują.
Sernik wiedeński wygląda znakomicie, a smakuje jeszcze lepiej. Ewa Wachowicz w swoim przepisie na ciasto z twarogu stawia na prostotę i wysokiej jakości składniki. Uzyskuje zachwycające efekty, które zadowolą nawet najbardziej wybrednych.
Żadna wieprzowina, żaden kurczak. Ewa Wachowicz kultowe kotlety pożarnicze przygotowuje z piersi z indyka. Kotlety są o wiele delikatniejsze, lżejsze i bardzo soczyste. Mięso jest doskonale doprawione, a chrupiąca, złocista skórka rewelacyjnie podkreśla jego smak.
Ewa Wachowicz zdradziła przepis na placki z cebuli. Gotowe danie smakuje o wiele lepiej niż placki ziemniaczane. Jest wyraźne w smaku, chrupiące i niezwykle aromatyczne. Placki przygotujesz w dosłownie kilka chwil i każdy będzie prosił o dokładkę.
Ewa Wachowicz ma niecodzienny sposób na kotlety mielone. Do ich przyrządzenia używa aż dwóch rodzajów mięs. Popularną wieprzowinę uświetnia jeszcze jednym gatunkiem. Mowa oczywiście o apetycznej kaczej piersi.
Zapiekankę można podać na śniadanie. Ewa Wachowicz pokazała, jak przygotować smaczną i sycącą wersję z jajem. Wystarczy podsmażyć nabiał wraz z cebulką i szynką i całość zapiec pod pierzynką z sera. Przysmak skusi niemal każdego. Spróbujecie?
Pasta jajeczna nie musi być nudna. Zaproponowany przez Ewę Wachowicz dodatek rzeżuchy sprawi, że pyszne smarowidło nabierze charakteru. Wykonanie jest bardzo proste. Musicie spróbować.
Świąteczny catering ruszył pełną parą. Ofertę na swoje specjały przestawiły też Ewa Wachowicz i Magda Gessler. Która z popularnych właścicielek restauracji wypadła w tym starciu korzystniej? Łatwo rozstrzygnąć ten spór porównując ceny żurku i pasztetu.
Schab nie musi zawsze kończyć jako smażone kotlety. Ten smaczny kawałek mięsa można wykorzystać w zupełnie inny sposób. Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na wyśmienite nadziewane roladki, zwane polonezami. Każdy oszaleje na ich punkcie.
Zapomnij o wyświechtanym sosie pomidorowym do gołąbków. Ewa Wachowicz pokazała pomysł na niezwykłe podanie potrawy. W takiej wersji bez trudu znajdzie ona miejsce nawet na wielkanocnym stole. Wystarczy, że faszerowaną kapustę zalejesz klasycznym żurkiem.
Ewa Wachowicz robi surówkę z selera inaczej niż wszyscy. Do startego warzywa dodaje winne jabłko oraz suszoną żurawinę. Wystarczą dwie łyżki, aby od razu poczuć różnicę. Surówka smakuje obłędnie i pasuje do każdego obiadu.
Sos tatarski to doskonały dodatek do wielu potraw. Pyszna kompozycja jest jedną z kilku propozycji, jakie znalazły się w wielkanocnym cateringu oferowanym przez restaurację Zalipianki należącą do Ewy Wachowicz. Nie jest tani, na szczęście możecie go zrobić sami, chociażby według przepisu restauratorki.
Ewa Wachowicz zawsze ma patent na coś pysznego. Tym razem podzieliła się przepisem na doskonałą surówkę z buraków. Ta potrawa jest nie dość, ze pyszna, to jeszcze bardzo zdrowa. Staranny dobór poszczególnych produktów gwarantuje absolutny kulinarny hit.
Lada dzień pełną parą ruszą świąteczne przygotowania. Wśród wielu tradycyjnych potraw pojawi się także domowa szynka. Już dziś swój przepis na nią pokazała Ewa Wachowicz. Specjał zachwyca bogatym smakiem papryki i aromatycznych ziół.
Ewa Wachowicz zdradziła przepis na lekki pasztet bez grama mięsa. Przyrządza go z cukinii, marchewki, przesmażonej na maśle cebuli i czosnku. Wszystkie składniki doprawia i wstawia do piekarnika. Pasztet podany z kromką chleba smakuje obłędnie.
Rosół można podać nie tylko z makaronem czy kluskami. Ewa Wachowicz pokazała pyszny przepis na danie z dodatkiem grysiku. Wołowy bulion smakuje z nim fantastycznie. Warto spróbować — rodzina będzie zachwycona.