Chleb w jajku może się nam kojarzyć ze smakami z dzieciństwa. To też smaczna propozycja na sycące śniadanie. Jednak odkąd dostałam ten przepis, to tylko tak robię chleb w jajku. Smakuje obłędnie i znika w mgnieniu oka. Polecam przepis na to pyszne i pożywne śniadanie.
Jajecznica to jedno z najpopularniejszych śniadań. Co rano gości na stołach w wielu polskich domach. Ogromna ilość osób wybiera do jej smażenia masło lub ewentualnie olej. Ja znalazłam coś, co jest znacznie lepsze.
Jajka są lubianym i ważnym elementem naszej diety. Gotujemy ja na miękko, na twardo i robimy z nich jajecznicę. Jednak czy zastanawiamy się nad kolorem żółtka? Okazuje się, że to kwestia, na którą warto zwrócić uwagę. Wyjaśniamy, dlaczego to tak istotne.
Mamy pyszną propozycję dla smakoszy jajek i cebuli. Z tych dwóch produktów warto przyrządzić szybki obiad lub smaczną kolację. Weźcie nóż, wydrążcie cebulę i wbijcie jajko. Kulinarny efekt was zaskoczy.
Pomysł na szybki obiad przyda się każdemu. Proste danie z makaronem i jajkami zrobiłam po raz pierwszy, gdy tylko te produkty oraz boczek miałam w lodówce. Teraz już regularnie pojawia się na talerzach mojej rodziny.
Jajecznica jest lubianym daniem, które przyrządzamy na śniadanie. Syci, smakuje i jest zdrowa. Gdy powiedziano mi o pewnym dodatku do jajecznicy, nie mogłam powstrzymać się od śmiechu. Jednak teraz tylko w ten sposób robię jajecznicę. Ten dodatek jest idealny do tego dania, choć na początku może trochę dziwić.
Pomidory wypełnione jajkami wyglądają bardzo efektownie. Przepis znalazłam w Internecie i musiałam go przetestować. Goście, którym podałam tę przekąskę, byli zachwyceni. Teraz już nie wyobrażam sobie, by jej nie przygotować na nasze spotkanie.
Pomysł na zrobienie ciasta w pojemniku po jajkach może wydawać się absurdalny. Jednak takie rozwiązanie pozwala zaoszczędzić czas i pieniądze. Słodycz natomiast jest więcej niż pyszna.
Zdarza ci się gotować jajka na twardo? Z pewnością przyda ci się ta sztuczka. niewiele osób wie, że do garnka z wodą warto dorzucić niewielki kawałek cytryny. Rezultaty zachwycają za każdym razem.
Jajka dodają nam energii i są ważnym elementem naszej diety. Chętnie jemy je też na śniadanie. Zwykle robimy jajecznicę lub gotujemy jajka na miękko lub twardo. Jednak polecamy patent na jajko w zupełnie innym wydaniu. Wypróbuj go w swojej kuchni.
Nie masz czasu rano na robienie śniadania? W pomocą przyjdzie poniższy przepis. Z zaledwie 3 składników wyczarujesz smaczne i pożywne danie. To idealny pomysł zarówno w tygodniu, jak i na weekend.
Jajka są ważnym elementem naszej diety. Jemy je na miękko, podajemy na twardo i robimy jajecznicę. Jednak jak szybko obrać jajko? Jest na to sprawdzony i błyskawiczny sposób. Dzięki niemu obierzesz jajko nawet w 3 sekundy.
Czy nie masz pomysłu na smaczną i szybką kolację? Polecam błyskawiczny sposób na ciepły i pożywny posiłek. Do jego przygotowania potrzebujesz jajko, pomidora i ser żółty. Ten przepis na szybką kolację nie ma sobie równych.
Pasta jajeczna może być jeszcze lepsza. Kiedy znalazłam przepis na przyjemnie kremowy, a jednocześnie lekko kwaśny dodatek do pieczywa moja rodzina nie chce jeść nic innego. Sekretny składnik i tak masz w domu.
Sałatka jarzynowa smakuje wielu osobom. Jednak w moim domu zamiast niej podajemy nieco inną kompozycję. Dodajemy jajka, kukurydzę i grzybki, ale warzywa korzeniowe zastępujemy bardziej sycącym składnikiem. Smakuje fantastycznie.
Jajka często trafiają do potraw podawanych na śniadanie. Ugotowanie ich na twardo nie jest trudne, a w takiej formie są idealne do przygotowania pasty do chleba. Lista składników jest krótka, ale jeden z nich jest bardzo istotny.
Czerwona plamka w jajku dla wielu osób jest sygnałem, by kurzy nabiał wyrzucić. To spory błąd, który może nas wiele kosztować. O czym świadczy niepokojące przebarwienie? Wyjaśniamy.
Obiad bez mięsa nie musi być nudny i pozbawiony smaku. Najlepszym tego przykładem są moje wyśmienite kotlety. Proste tanie składniki i chwila czasu wystarczy, by je przygotować. Całą rodzina będzie się nimi zajadać ze smakiem.
Jajka można przechowywać na rozmaite sposoby. Dziś mamy dla was patent na nietypowe przygotowanie żółtek. Ich przyrządzenie jest banalnie proste, a korzyści nie do opisania. Koniecznie wypróbujcie to w swojej kuchni.
Gdy przynosimy jajka ze sklepu do domu, to trafiają one do lodówki. Jednak ze sklepu bierzemy opakowanie jajek nie z chłodziarki, a ze sklepowej półki. Dlaczego jajka w sklepach nie są przechowywane w lodówkach? Znajoma, która pracuje w sklepie, wyjaśniła mi, dlaczego tak się dzieje.
Każda grupa zawodowa ma swoje zadania do wykonania i czynności, które postronnym obserwatorom mogą wydawać się, co najmniej dziwne. Tak też jest z kasjerami. Otwierają oni opakowanie jajek przed skasowaniem. Jednak nie z tego powodu, o którym myślisz.
Dlaczego warto wlać jajka do foremki na lód? Odpowiedź zaskoczy każdego. Jeszcze do niedawna sama bym w to nie uwierzyła. Dziś robię tak praktycznie po każdych większych zakupach.
Pieczone pierogi nie są dla mnie niczym nowym. Jednak przepis sprzed ponad wieku zaskakuje nietypowym farszem i sposobem przygotowania ciasta. Masę zanurza się w tłuszczu na długi czas, co nadaje jej niesamowitej delikatności. Warto podjąć wysiłek — danie smakuje obłędnie.
Od pewnego czasu zajadam się jednym śniadaniem. Słodki posiłek na początek dnia jest dokładnie tym, co lubię. Dobrze znany omlet przygotowuję w wersji słodkiej z kilkoma pomysłowymi dodatkami. Dzięki temu jest sycący, a równocześnie smakuje jak popularny deser.
Szybkie śniadanie z udziałem jajek jest proste i smaczne. Przepis znalazłam już jakiś czas temu i tak mi się spodobał, że już nawet nie myślę o smażeniu jajecznicy. Z pomidorem i odrobiną sera mam znakomity posiłek.
Żółtka jaj mają różne kolory. Trafiamy na żółtka o intensywnym pomarańczowym kolorze, ale też te bladożółte. Pojawia się pytania, które jajka są zdrowsze? Warto wiedzieć, że kolor ma znaczenie.
Gdzie gwiazdy jedzą śniadania w Warszawie? Osoby z pierwszych stron gazet zwykle pierwszy posiłek w ciągu dnia jedzą w restauracji Flaming & Co. Ulubione śniadania gwiazd postanowił przetestować Dymitr Błaszczyk z kanału Sprawdzam jak. W jajecznicy zabrakło ważnego dodatku, a inne dania szokowały cenami.
Chleb w jajku jest idealnym pomysłem na śniadanie. Można przyrządzić go w właściwie każdego rodzaju pieczywa. Do tego sposobu sprzed lat warto wracać i w dzisiejszych czasach. W moim domu chleb z jajkiem najbardziej smakuje z tymi 2 dodatkami.