Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Kotlety mielone

Kotlety Mielone

kotlety mielone
19.11.2021 01:00 Niezwykła lwowska wersja kotletów mielonych

Kochamy kotlety, a najbardziej schabowe i mielone. Te drugie robi się chyba na więcej sposobów, bo też mięso mielone stwarza więcej możliwości. Dziś przedstawiamy wam niezwykłą, lwowską wersję kotletów mielonych. Zobacz jaki dodatek sprawia, że mielone są tam bardzo smaczne.Podstawą kotletów mielonych jest oczywiście dobrej jakości mięso. Najlepiej nadaje się wieprzowe z łopatki lub karkówki. Dzięki zawartemu w nim tłuszczykowi kotlety są bardzo soczyste. Jednak we Lwowie mają jeszcze jeden patent na zwiększenie soczystości mielonych. Dodają do nich trochę startego, żółtego sera. Wtedy można użyć nawet chudszego mięsa, np. drobiowego. Sami sprawdźcie, jak smakują takie kotlety.

Rybne kotlety Ewy Wachowicz
19.11.2021 01:00 Ewa Wachowicz zdradziła swój przepis na kotlety rybne. W sam raz na piątkowy obiad

Mielone z filetów rybnych są idealnym pomysłem na postny obiad. Przygotujecie je prosto i szybko, a dzięki zaproponowanemu przez Ewę Wachowicz dodatkowi — białemu pieprzowi — ich smak będzie wyjątkowy. Spróbujcie nowej receptury, a pokochacie tą delikatnie pieprzną nutę. Przepisy Ewy Wachowicz zachwycają prostotą i smakiem. Wystarczy wspomnieć chrupiące placki ziemniaczane czy gulasz z dodatkiem curry. Tym razem zdradzamy wam, jak gwiazda przygotowuje idealne na piątkowy obiad kotlety rybne. Ten przepis zachwyci was smakiem. Do podkreślenia aromatu mięsa wykorzystamy tylko jedną przyprawę — biały pieprz.

Kotlety mielone z indyka
18.11.2021 01:00 Delikatne, drobiowe mielone z pikantnym dodatkiem

Kotlety mielone, z uwagi na przygotowywanie ich z wieprzowiny, nie są zbyt delikatnym i lekkostrawnym posiłkiem. Z tego powodu od czasu do czasu warto zamienić niezdrowe mięso na drób, który jest znacznie lżejszy. W tekście pokazujemy, jak zrobić pyszne mielone z indyka, które dzięki dodatkowi chrzanu i kolendry, są prawdziwymi eksplozjami smaku. Kotlety mielone z indyka nie różnią się praktycznie niczym podczas procesu gotowania od zwykłych mielonych, więc dosłownie każdy może wprowadzić je do swojego jadłospisu. Taka decyzja z pewnością pozytywnie odbije się zarówno na zdrowiu, jak i przyjemności z jedzenia. Indyk, podobnie jak praktycznie każdy inny drób, wiele zyskuje po doprawieniu go kolendrą. Zioło to charakteryzuje się specyficznym, lekko cytrusowym aromatem, doskonale podkreślającym delikatność drobiowego mięsa. Chrzan z kolei nadaje pikantności, która pobudza kubki smakowe oraz układ pokarmowy do lepszej pracy.

Kotlety jajeczne
16.11.2021 01:00 Tanie i proste kotlety z jajek - ekspresowy pomysł na smaczny obiad

Nie wiecie co podać na piątkowy obiad? Skuście się na kotlety z jaj. To proste i szybkie danie, które świetnie komponuję się z wieloma warzywami. Dostarczy wam niesamowitych doznań smakowych i nasyci, a przy tym będzie łaskawe dla waszego portfela. Spróbujcie koniecznie.Każdy smakosz zgodzi się, że kotlety są pyszne. Niezależnie od tego, czy sięgamy po mielone, schabowe czy warzywne alternatywy — danie obiadowe z kotletami zawsze jest smaczne, pełne kolorów i aromatów. Nie inaczej jest w przypadku tego przepisu. Smak i kolor jaj podkreślą szczypiorek i pieprz — klasyczne i niezawodne w budowaniu smaku.

smażenie kotletów mielonych
16.11.2021 01:00 Kultowy, babciny patent na obłędnie soczyste i miękkie mielone

Kotlety mielone są tym daniem, na które skusi się każdy. Lubimy je zwłaszcza wtedy, gdy rozpływają się w ustach. Zdradzimy wam kultowy, babciny patent, dzięki któremu wasze mielone zawsze wyjdą obłędnie soczyste i miękkie. Koniecznie przetestujcie ten przepis.Kotlety mielone często są daniem, które robimy na szybko. Kupujemy dostępne, mielone mięso, dodajemy do niego kilka składników, smażymy i już po 30 minutach możemy cieszyć się ich smakiem. Jednak, żeby mielone wyszły rzeczywiście smaczne, wcale nie jest obojętne, po jakie mięso sięgniemy. Najlepsze wychodzą z wieprzowiny. Decydując się zaś na drób czy wołowinę, możemy mieć problemy z soczystością kotletów. Na szczęście, zawsze możemy zastosować babciny patent. Na czym on polega? Na dodatku zmielonego boczku. Zawarty w nim tłuszcz sprawi, że kotlety zawsze wyjdą soczyste, miękkie i po prostu smaczne. Nawet jeśli ich podstawą jest chude mięso.

Mielone z majonezem
14.11.2021 01:00 Soczyste kotlety mielone bez kajzerki i mleka - zastąpisz je majonezem

Kotlety mielone są jedną z ulubionych potraw wielu smakoszy. Tradycyjne danie rodzimej kuchni często wymaga dodatku namoczonej w mleku kajzerki. To świetny sposób na wykorzystanie twardego pieczywa, lecz kotlety z bułką tartą będą równie smaczne. W naszym przepisie wykorzystamy jeszcze majonez. Dzięki niemu mięso będzie wyjątkowo delikatne w smaku. Pyszny mielony w panierce, chrupiąca surówka i gotowane ziemniaczki — ta kompozycja często gości na naszych stołach. Nic dziwnego skoro jest zarówno smaczna, jak i sycąca. Aby urozmaicić klasykę, warto do masy mięsnej dodać majonezu. Podkreśli on smak i nada kotletom aksamitną konsystencję. Spróbujcie koniecznie.

Farsz na gołąbki z mięsem i serem
14.11.2021 01:00 Zachwycająco pyszne gołąbki z farszem mięsnym i żółtym serem

Gołąbki to danie, które wielu z nas kojarzy się z dzieciństwem. W końcu to nasze mamy i babcię opanowały sztukę ich tworzenia do perfekcji. Tradycyjny farsz składa się najczęściej z mięsa, cebuli i ryżu, ale tym razem nieco go podkręcimy. Za sprawą dodatku startego sera, stanie się jeszcze pyszniejszy. Gołąbki z mięsem i tartym serem uwielbiamy za ich zaskakujący smak i fakt, że już jedna sztuka potrafi nas nasycić w porze obiadowej. Gołąbki w tej odsłonie możesz podać z dowolnym sosem: grzybowym, klasycznym pomidorowym, a nawet mniej u nas popularnym - paprykowym. Ogranicza cię tylko twoja wyobraźnia. Ze świecą możemy szukać osób, które nie uwielbiają gołąbków. Niestety, jest to danie dość pracochłonne i nie zawsze mamy czas, aby je przygotować. Całe szczęście, znamy sposób na zamrożenie nadmiaru gołąbków, o czym dowiecie się z tego artykułu.

Babcine mielone wieprzowe
12.11.2021 01:00 Najlepsze babcine kotlety mielone - cudowna i prosta receptura

Mielone są jednymi z najczęściej przyrządzanych kotletów w naszych kuchniach. Odpowiednio przygotowane wychodzą soczyste i wyjątkowo aromatyczne. Babcina receptura polegająca na dodaniu wymoczonej w mleku bułki i świeżych ziół pomoże wam uzyskać efekt, o jakim zawsze marzyliście. Spróbujcie koniecznie i zaskoczcie swoich gości tymi delikatnymi kotlecikami z wieprzowiny.Z wieprzowiny można przyrządzić wiele pysznych dań. Wystarczy wspomnieć o schabowym czy o wspaniałej recepturze na bitki wieprzowe, którą już wam polecaliśmy. Jednym z klasyków kuchni polskiej są też kotlety mielone, czyli mięso usmażone z dodatkiem cebulki i przypraw, obtoczone w delikatnej panierce z bułki tartej. Dzięki babcinej recepturze odkryjecie je na nowo.

Kotlety z kalafiora
11.11.2021 01:00 Złociste kotlety z kalafiora - konkurencja dla kultowych mielonych

Na polskich stołach często goszczą kotlety różnej maści. Prym wiodą mielone i schabowe, jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować obiadowy specjał na bazie kalafiora. Wyborne kotlety zachwycają chrypiącą i złocistą skórką. Za ich niepowtarzalny smak w znacznej mierze będą odpowiadały wyjątkowe przyprawy. Mowa o papryce wędzonej i curry.Pyszny kalafior można przyrządzić na wiele sposobów. Tym razem wypróbujemy przepis, w którym przekształcimy go w wyśmienite kotlety. Mogą one z powodzeniem zastąpić klasyczne mielone. Domownicy z pewnością pokuszą się o dokładkę.

Pyszne gołąbki bez zawijania
11.11.2021 01:00 Gołąbki bez zawijania - przepis dla zabieganych

Gołąbki są jednym z najbardziej charakterystycznych dań naszej rodzimej kuchni. W każdym domostwie przygotowuje się je odrobinę inaczej. Tym razem wypróbujemy przepis na fantastyczne gołąbki bez zawijania. Recepturę docenią zabiegane osoby.Smakowite gołąbki potrafią przyprawić o autentyczny zachwyt nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Niestety, ich przygotowanie przeważnie jest dosyć czasochłonne. Na szczęście cały proces można znacząco przyśpieszyć. Wystarczy zrezygnować z zawijania.

kotlety mielone
10.11.2021 01:00 Banalnie prosty przepis Kuronia na rozpływające się w ustach kotlety mielone z pieczarkami

Jeśli lubicie kotlety mielone, te z pewnością pokochacie. Oto prosty przepis Kuronia na rozpływające się w ustach kotlety mielone z pieczarkami. Są pełne smaku i aromatu, a ich przygotowanie zajmie wam niewiele więcej czasu niż zwykle. Zresztą przekonajcie się o tym sami.Kotlety mielone stwarzają przygotowującym duże pole do popisu. Ich smak można bowiem modyfikować na wiele sposobów. Po pierwsze wybierając rodzaj mięsa, po drugie przyprawy, po trzecie dodatki. Wybór tych ostatnich jest naprawdę duży. Masę mięsną można bowiem wzbogacić serem, warzywami, zieleniną czy grzybami. Jakub Kuroń proponuje właśnie dodać do mięsa podsmażone pieczarki.

formowanie kotletów mielonych
09.11.2021 01:00 Bosko pyszne, lekko pikantne mielone z porem zamiast cebuli

Kotlety mielone często goszczą na naszych stołach. Obiad z ich udziałem jest smaczny i sycący. Dziś polecamy wam pyszne, lekko pikantne mielone z porem zamiast cebuli. Ten nietypowy dodatek bardzo dobrze spisuje się w kotletach, bo dodaje im głębokiego, wyraźnego smaku.Por nie jest zbyt popularny w naszej kuchni. Zwykle dodajemy go do rosołu i innych zup. A to lekko pikantne warzywo potrafi podnieść smak niejednej potrawy. Decydując się na jego dodatek, możesz użyć części białej, która jest łagodniejsza w smaku lub zielonej, sporo ostrzejszej.

Projekt bez tytułu - 2021-11-08T131603.328
08.11.2021 01:00 Patent Strzelczyka na zapomniany hit PRL-u

Jeśli jesteście wielbicielami dawnych smaków albo po prostu czasami macie ochotę je sobie przypomnieć, mamy dla was niespodziankę. Zdradzimy wam dzisiaj patent Strzelczyka na zapomniany hit PRL-u. Tak przygotowane danie będzie doskonałe na obiad. Tym zapomnianym daniem jest bryzol. Klasycznie robi się go z polędwicy wołowej. Mięso kroi się w plastry i rozbija. Potem oprósza mąką i smaży. Jednak w ciężkich czasach PRL-u ten wykwintny i drogi kawałek mięsa zastępowano zwykle inną częścią wołowiny. W sumie i dziś polędwica wołowa jest bardzo droga, warto więc skorzystać z patentu Tomasza Strzelczyka, autora vloga Oddasz Fartucha. W PRL-u bryzol zwykle robiono z gorszej jakości wołowego mięsa. Siekano je lub mielono, doprawiano, a potem uformowane kotlety oprószano mąką i smażono. Bryzol serwowano z pieczarkami podduszonymi z cebulą. Obowiązkowym dodatkiem były ziemniaki. Przypomnijmy sobie dzisiaj to danie.

kotlety siekane
08.11.2021 01:00 Kotlety siekane z kurczakiem i serem - lepsze niż tradycyjne mielone

Jeśli zastanawiasz się, co przygotować z filetów kurczaka na dzisiejszy obiad, mamy świetny pomysł. Zrób kotlety siekane z kurczakiem i serem. Będą lepsze niż tradycyjne mielone, bo są delikatne i soczyste. Zobaczysz, że rodzina będzie pozytywnie zaskoczona nową potrawą. Filety z kurczaka są wdzięcznym produktem obiadowym. Delikatne mięso nie wymaga długiej obróbki kulinarnej, a smakuje dorosłym i dzieciom. Można je przygotować na wiele sposobów, np. upiec, ugotować na parze czy usmażyć. Dziś przedstawimy wam pomysł na danie z patelni.

kotlety mielone
07.11.2021 01:00 Zniewalająco chrupiące mielone bez bułki tartej

Kotlety mielone mają sporą rzeszę fanów. Są wśród nich osoby je przygotowujące i spożywające, dorośli i dzieci. Nic dziwnego, mielone łatwo zrobić, a smakują doskonale. Dziś podamy wam przepis na chrupiące kotlety mielone bez tartej bułki. Koniecznie go przetestujcie.Kotlety mielone są tradycyjnym daniem polskiej kuchni. Jednak o tym, że często je przyrządzamy, decyduje przede wszystkim prostota ich przygotowania. Oczywiście nie bez znaczenia jest ich smak, na który składa się soczyste wnętrze i chrupiąca panierka. Do panierowania kotletów mielonych zwykle używamy tartej bułki. Jednak ma ona tę wadę, że chłonie sporo tłuszczu. Doskonałe rozwiązanie w tej sytuacji ma dla was Karol Okrasa. Znawca polskiej kuchni radzi, żeby tartą bułkę zastąpić płatkami owsianymi. Po usmażeniu chrupią jeszcze lepiej niż bułka, nie chłoną tyle tłuszczu i są o wiele zdrowsze.

Kotlety mielone z fetą
05.11.2021 01:00 Niezawodny przepis na kotlety mielone nadziewane fetą

Kotlety mielone często goszczą na polskich stołach. W każdym domostwie przygotowuje się je odrobinę inaczej. Dziś zaprezentujemy przepis na kultowe kotlety mielone z niezwykle smakowitym nadzieniem. W środku mięsnych frykasów ukryjemy ser feta. Domownicy nie będą w stanie się oprzeć.Kotlety mielone z serem feta charakteryzują się wyjątkowymi walorami smakowymi, obok których nie sposób przejść obojętnie. Słony grecki ser doskonale podkreśla walory mięsa. Prośby o dokładkę są pewne.

masa na kotlety mielone
03.11.2021 01:00 Babcine kotlety mielone bez kajzerki - z dodatkiem chałki

Kotlety mielone średnio raz w tygodniu goszczą na naszych stołach. W sumie jesteśmy już mistrzami w ich przyrządzaniu. Jednak zawsze warto przetestować nowe pomysły i nowe dodatki. Być może kotlety wyjdą jeszcze smaczniejsze? Dlatego dziś proponujemy babcine kotlety mielone bez kajzerki, a z dodatkiem chałki. Choć w sklepach bez problemu można kupić gotowe mięso mielone, to jednak wiele osób uważa, że nie ma jak zmielić je własnoręcznie. Wtedy bowiem będzie pewność, że mięsna masa zawiera tylko mięso i że na przykład nie ma w niej chrząstek. Kotlety mielone można zrobić z różnego rodzaju mięsa. Jednak najsmaczniejsze wyjdą z wieprzowiny. Najlepsze na kotlety będą te tłuściejsze kawałki, np. z karkówki czy łopatki. Kotlety z szynki mogą wyjść za mało soczyste.

Projekt bez tytułu (14)
01.11.2021 01:00 Czy można mrozić usmażone kotlety schabowe i mielone?

Mrożenie jest jednym z najszybszych i najskuteczniejszych sposobów utrwalania potraw. Najczęściej bowiem wystarczy po prostu zapakować produkty lub danie w plastikowy pojemnik i schować go do zamrażalnika. Nie wszystkie potrawy jednak do mrożenia się nadają. W ten sposób nie powinny być przechowywanie m.in. schabowe. Jeżeli kiedykolwiek przeszło wam przez myśl, by usmażyć dużo schabowych i po wystudzeniu włożyć je do zamrażalnika, odradzamy wam ten pomysł. Tak potraktowane kotlety nie tylko stracą na smaku, ale też mogą stanowić zagrożenie dla zdrowia.

smażenie kotletów mielonych
31.10.2021 02:00 Jak przyrządzić idealne kotlety mielone?

Kotlety mielone są jednym z naszych ulubionych dań obiadowych. Lubimy je zwłaszcza w towarzystwie kaszy czy gotowanych ziemniaków oraz buraczków lub surówki. A wiesz, jak przyrządzić idealne kotlety mielone? Oto kilka rad, dzięki którym kotlety będą soczyste, miękkie i po prostu pyszne. Na smak i soczystość mielonych kotletów wpływa kilka czynników. Przede wszystkim jest to rodzaj mięsa. Kotlety mielone można zrobić z mięsa drobiowego, cielęcego, wieprzowego czy wieprzowo-wołowego. Każde z nich ma swoje zalety, jednak najłatwiej smaczne kotlety zrobić z mielonej łopatki wieprzowej. Zawarty w niej tłuszcz nadaje kotletom pożądanej soczystości.

kotlety mielone z piekarnika
28.10.2021 02:00 Soczyste kotlety mielone z piekarnika - pokocha je cała rodzina

Jeśli na dzisiejszy obiad planujesz zrobić coś z mielonego mięsa, mamy dla ciebie świetną propozycję. Przygotuj soczyste kotlety mielone z piekarnika. Będą smaczne i zdrowsze niż ich klasyczna wersja. Z pewnością pokocha je cała rodzina. Kotlety mielone mają tę zaletę, że szybko się je robi. Niestety, przez smażenie są dość ciężkostrawne. Przygotowując mielone z piekanika, nie masz tego problemu. Na dodatek nie musisz stać przy kuchni i pilnować smażących się kotletów. Wkładasz je do piekarnika i po 30 minutach serwujesz obiad.

mięso mielone
27.10.2021 02:00 Zaskakujące w każdym kęsie kotlety mielone z kapustą pekińską

Jeśli znudziły ci się już klasyczne kotlety mielone, czas je nieco urozmaicić. Dziś zapraszamy was na zaskakujące w każdym kęsie kotlety mielone z kapustą pekińską. Są lekkie, delikatne i zdrowsze od tradycyjnych. Kotlety mielone są prostym pomysłem na szybki i pożywny obiad. Mięso mielone wystarczy bowiem wyrobić z jajkiem, bułką i przyprawami, usmażyć i gotowe. Dzięki temu, że mięso jest rozdrobnione, nie wymaga zbyt długiej obróbki kulinarnej. Łatwo też można je łączyć z przeróżnymi dodatkami.

Tłuste mięso
26.10.2021 02:00 Jakie jedzenie może nam zaszkodzić?

Dla tych, którzy dbają o dobrą kondycję i zdrowy organizm, odradzamy zbyt częste jedzenie tłustych produktów odzwierzęcych. Te zalegają bardzo długo w jelitach, co może doprowadzić do konsekwencji zdrowotnych. Najgorsze są z kolei zupki instant, które nawet po dwóch godzinach w żołądku nie zmieniają swojej formy i konsystencji.Praktycznie każdy z nas uwielbia wgryźć się w kanapkę ze smalcem i ogórkiem kiszonym czy tłustą pieczeń pełną soczystości. Niestety, chwila przyjemności może kosztować bardzo wiele. Ekspertka żywieniowa Aleksandra Tatarata wypowiedziała się na ten temat dla portalu WP abcZdrowie. Dietetyk zaleca, aby unikać częstego jedzenia tłustych produktów odzwierzęcych i wielu innych.

Klopsy z ziemniakami i buraczkami
24.10.2021 02:00 Soczyste kotlety mielone z dodatkiem boczku

Klopsy z mięsa mielonego są jedną z pyszniejszych obiadowych opcji, na które często się decydujemy. Podane z buraczkami zasmażanymi i ziemniakami, skradną serce niejednego smakosza. Podpowiadamy co do nich dodać, by wyszły jeszcze bardziej soczyste. Istnieje kilka sposobów, aby mięso wyszło soczyste. Możemy zrezygnować ze smażenia i przygotować je w piecu pod przykryciem, udusić w aromatycznym bulionie lub dodać do niego boczku. Receptura, którą wam proponujemy, wykorzystuje ostatni patent.

mięso mielone
22.10.2021 02:00 Jak wybrać dobre mięso mielone?

Po mielone mięso chętnie sięgamy, bo jest wygodne i szybkie w użyciu. Jeśli jednak chcemy, by przygotowane z niego potrawy były smaczne, kupmy wartościowe mięso. Zobacz jak wybrać dobre mięso mielone.Mięso mielone, dzięki rozdrobnieniu jest łatwe i szybkie do przyrządzenia. Można je przesmażyć na patelni i zrobić z niego mięsny sos czy przerobić je na kotlety lub pulpety. Szybko są gotowe do spożycia i smakują całej rodzinie.

Kotlety mielone
20.10.2021 02:00 Obłędne kotlety mielone z piekarnika od Jakuba Kuronia

Jesteśmy przyzwyczajeni, że kotlety mielone smaży się na patelni - jak się okazuje, można zrbić je inaczej. Dobrym pomysłem jest upieczenie ich w piekarniku. Z poniższym przepisem od Jakuba Kuronia kotlety wyjdą idealnie soczyste. Kotlety mielone nie są wymagającym daniem, dlatego każdy może się za nie zabrać bez żadnych kłopotów. Wystarczy kupić dobre jakościowo składniki, a kotlety będą obłędne. Zamiast korzystania z patelni i oleju, co generuje dodatkowe kalorie, warto upiec mięsne kotlety w piekarniku. Jeśli chcesz się odchudzić bądź preferujesz potrawy bardziej odżywcze, piekarnik jest najlepszym wyborem.

Kotlety mielone z orzechami
17.10.2021 02:00 Kotlety mielone z orzechami włoskimi

Jeśli znudziły wam się już klasyczne kotlety mielone, mamy dla was pomysł na pyszną odmianę. Dodajcie do nich trochę orzechów. Kotlety mielone z orzechami włoskimi mają niepowtarzalny smak, a kawałki orzechów przyjemnie chrupie się wraz z mięsem. Kotlety mielone są potrawą łatwą i szybką do przygotowania. Możesz je zrobić niemal z każdego rodzaju mięsa, będą jednak różniły się smakiem, kalorycznością i soczystością. Kotlety z mięsa drobiowego i cielęcego będą chude, ale niezbyt soczyste, z wieprzowego zachwycą soczystością, choć są dość kaloryczne, a jeśli zrobisz je z mięsa wieprzowo-wołowego będą miały wyrazisty smak i zadowalającą soczystość.

Soczyste kotlety mielone od Magdy Gessler
14.10.2021 02:00 Niezawodny patent Magdy Gessler na soczyste kotlety mielone

Mielone tak pyszne, że oczarują każdego? Patent od Magdy Gessler pozwoli wam przygotować wyjątkowo soczyste mięsne kotlety. Spróbujcie koniecznie. Gwiazda dodaje do mięsnej masy odrobinę wody. Dzięki niej kotlety mielone będą bardziej soczyste.Kluczem do sukcesu są zakupy. Jak przekonuje restauratorka, nie ma nic gorszego niż mielone przyrządzone z mięsa niskiej jakości. Aby więc zachwycić rodzinę lub gości warto odwiedzić dobrego rzeźnika, a potem sięgnąć po przepis gwiazdy Kuchennych Rewolucji.Kotlety z tego przepisu są proste w przygotowaniu i wprost rozpływają się w ustach. Żaden smakosz nie przejdzie obok nich obojętnie. Obłędnie pysznie smakują z ziemniaczkami i szeregiem innych dodatków. Spróbujcie podać do nich surówkę z pora lub z kalarepy. Zachwyt gwarantowany.

kotlety mielone
13.10.2021 02:00 Kotlety mielone z dodatkiem ogórków kiszonych

Mamy ciekawą propozycję dla wielbicieli mielonych. Przygotujcie kotlety mielone z dodatkiem ogórków kiszonych. Będą niezwykle soczyste i zyskają wyrazisty, kwaskowy smak. Od razu je pokochacie.Kotlety mielone mają niezliczoną ilość wersji smakowych. W zasadzie każdy przygotowuje je nieco inaczej. A to z innego mięsa, a to z innymi dodatkami i przyprawami, jedni je smażą, inni zaś pieką. Wersja z dodatkiem kiszonych ogórków jest nieco zaskakująca, ale jakże naturalna. Wszak często do mielonych kotletów podajemy kiszone ogórki.