Domowa kiszona kapusta ma wyjątkowy smak i jest bardzo zdrowa. Jednak jak ją zrobić, by nie była gorzka? Pewna czynność i czas mają tu kluczowe znaczenie. Zdradzamy tajniki na przygotowanie pysznej kiszonej kapusty.
Ogórków kiszonych nigdy dość. Jednak jeden dodatek prawi, że niestety będziemy musieli obejść się smakiem. Ogórki kiszone wyjdą zbyt miękkie i będą bezwartościowe. Podpowiadamy, jakiego produktu nigdy nie używać podczas kiszenia.
Kurki należą do jednych z najbardziej lubianych grzybów. Chcemy zachować je na dłużej i cieszyć się ich smakiem. Dlatego mrozimy te grzyby. Jednak, jak mrozić kurki, by nie były gorzkie? Mamy na to sprawdzony sposób.
Każde wyjście po zakupy spożywcze uszczupla nasze portfele. Niestety taniej nie będzie, a wręcz drożej. Wszystko przez system kaucyjny, który niedługo będzie obowiązywał w Polsce. Ile wyniesie kaucja za poszczególne opakowania?
Pracownica jednego z nadmorskich sklepów sieci Biedronka wyjawiła całą prawdę. Nie chodzi o złe warunki pracy, a o klientów. Roszczeniowość i pretensje to codzienność, z którą muszą mierzyć się kasjerki i kasjerzy.
Nigdy dość podkreślania, jak ważne w upały jest właściwe nawodnienie. Najlepiej ten problem rozwiązuje woda. Jednak nie wszystkie wody są sobie równe.
Liście pora traktujesz jako odpad? Kiedy dowiesz się, co możesz z nich przygotować, już nigdy nie pozbędziesz się tego cennego składnika. Dowiedz się, jak wykorzystać liście w swojej kuchni, a ten przepis będziesz wykorzystywać bardzo często.
Autor kanału Sprawdzam Jak pozazdrościł chyba Książulowi niedawnego posiłku w przychodni lekarskiej. Sam wybrał się przetestować obiad w jednym z wrocławskich szpitali. Usłyszał o jego stołówce, że jest tania i dobra. Nie zawiódł się.
Olej to olej, prawda? Nic bardziej mylnego. Nie wszystkie spożywcze oleje są takie same. Niektóre nadają się świetnie do smażenia, inne należy jadać tylko w surowych potrawach. Niestety, Polacy często mylą obie te kategorie.
Jajka można przyrządzić na setki sposobów. Ten przepis jest tego żywym dowodem. Pasta jajeczna została tu wzbogacona nieoczekiwanym składnikiem, który całkowicie zmienia jej oblicze.
Koperek w krótkim czasie traci świeżość? Poznaj radę Ewy Wachowicz na przechowywanie, a to cenne zioło zachowa swój smak na długo. Sposób jest łatwy, a przede wszystkim skuteczny. Od teraz będziesz cieszyć się doskonałym smakiem koperku za każdym razem.
Właśnie rozpoczęły się igrzyska olimpijskie. Kibiców ciekawią nie tylko wyniki sportowców, ale też… jedzenie na olimpiadzie. Dowiedzieliśmy się, na jakie posiłki mogą liczyć zawodnicy. O wszystkich dowiesz się z artykułu.
Sezon na jeżyny rozpoczęty. Smak tych słodkich owoców możesz zatrzymać na dłużej. Najlepszą metodą jest mrożenie, ale w przypadku jeżyn należy zastosować odpowiednią metodę. Wtedy zachowają nie tylko smak, ale i kolor. Wypróbuj ją, a już nigdy nie będziesz przechowywać ich inaczej.
W lasach aż pachnie grzybami i miłośnicy zbierania owoców leśnej grzybni już przebierają nogami. Jednak zanim zjemy swoje łupy, należy porządnie je dobrze oczyścić. Dotyczy to także kurek, które częściej kupujemy niż sami znajdujemy.
Ulubione ciasto Polaków zajęło pierwsze miejsce według międzynarodowego rankingu Taste Atlas. Jego smak docenili krytycy na całym świecie. Dowiedz się, o jaki słodki wypiek chodzi, a będziesz zaskoczona.
Że przed snem nie należy się najadać, wie już chyba każdy. Ale co pić przed snem, a czego nie należy? Na to pytanie odpowiedź jest prosta: pić kefir. Oto dlaczego.
Powiedzieć, że żywienie w wiosce olimpijskiej podczas paryskich igrzysk nie spełnia oczekiwań sportowców byłoby niedomówieniem. Działacz brytyjskiego komitetu poskarżył się w imieniu swojej kadry na problemy. Sprawiają one, że niektórzy wolą gotować sobie sami.
Płacisz wysokie rachunki za energię elektryczną? Dowiedz się, co pobiera najwięcej prądu w kuchni i zaoszczędź masę pieniędzy. Z tymi prostymi sposobami jest to możliwe jak nigdy wcześniej.
Słusznie grzybów jest najlepszym sposobem na zachowanie ich świeżości. Poznaj patent, dzięki któremu zatrzymasz również smak oraz aromat. Sposób jest nie tylko łatwy, ale i szybki, a to przecież ważne, bo dzięki temu wysuszysz całą masę grzybów.
Kupujesz świeży chleb, a on w krótkim czasie pleśnieje i staje się niesmaczny? Wszystko przez nieodpowiedni sposób przechowywania pieczywa. Dowiedz się, jakiego błędu nie popełniać, a już nigdy nie wyrzucisz pieczywa.
Co będziemy jeść w ostatnich dniach lipca? Biedronka ma dla nas kilka pomysłów. Warto przyjrzeć się sobotnim promocjom i wybrać jakieś obiady dla siebie i rodziny.
Mięso mięsu nierówne. Choć mielone to jeden z produktów, po które sięgamy najczęściej, niektórych jego rodzajów warto unikać. Dokładniej wczytujmy się więc w napisy na opakowaniu.
Oto jeden z najskuteczniejszych sposobów na przypalone od zewnątrz garnki i patelnie. Wystarczy zanurzyć je w wodzie z kilkoma łatwo dostępnymi składnikami. Mogą okazać się skuteczniejsze niż większość kupnych preparatów.
Tęsknicie za papierówkami? Te blade, kruche i raczej cierpkie jabłuszka były przysmakiem bachorów zrywających je z drzew i pierwszym jabłkowym smakiem lata. Dziś prawie nie da się ich kupić w sklepach. Są ku temu ważne powody.
W sieci sklepów Żabka zajdzie spora zmiana. Spodoba się wszystkim klientom i zdecydowanie ułatwi zakupy. Ten patent może zrewolucjonizować pracę wszystkich sklepów.
Kamień z wody może być w naszych kuchniach prawdziwym utrapieniem. Jednak na radzenie sobie z nim są proste i szybkie metody, które nie wymagają użycia toksycznej chemii. Jeśli jeszcze ich nie znacie, koniecznie wypróbujcie.
To początek końca osławionych tasiemcowych paragonów. Pierwsi klienci Biedronki mogą już dostawać dowody zakupu w postaci elektronicznej. Warunek jest ten co zwykle.
Ta prosta domowa metoda wydłuży żywotność świeżych ziół nawet do kilku tygodni. Możemy więc dzięki niej dłużej cieszyć się sezonowymi ziołami. Sposób zaś jest banalnie prosty.