Magda Gessler ujawniła, jakie jest jej ulubione danie wigilijne. Restauratorka pokazała też, jak je przygotowuje. Potrawa jest czasochłonna, ale to klasyk i smakuje fantastycznie. Warto ją przygotować.
"Bez śledzia Wigilii nie ma i każdy czeka na tego idealnego" – przekonuje Magda Gessler w jednym z nagrań, które opublikowała w internecie. "Ale ostatnio w śledziach są same porażki" – dodaje szybko i wskazuje na jedną z nich.
Słynna restauracja „U Fukiera" po raz kolejny ruszyła ze świątecznym cateringiem. Za wigilijne przysmaki przyjdzie nam jednak słono zapłacić. Gessler żąda fortuny za pierogi, a jeszcze więcej za sałatkę jarzynową. Jakie kwoty znajdziemy w cenniku lokalu? Zdradzamy w dalszej części artykułu.
Kuchenne Rewolucje potrafią być inspirujące nie tylko pod względem kulinarnym. Jeden z YouTuberów wpadł na pomysł, by sprawdzić, czy degustacje przed kamerami nie są czasem planowane tak, aby wypadały dobrze. Wiemy, co zrobił i jakie były efekty.
Kotlety schabowe są lubiane przez Polaków. Jadamy je w domu, ale też chętnie zamawiamy to danie w restauracjach. Popularny youtuber kupił schabowego w lokalu Magdy Gessler. Danie okazało się kompletną klapą.
Popularny youtuber, który podróżuje po Polsce i ocenia różne dania, tym razem odwiedził restaurację Magdy Gessler. Zamówił tam między innymi pierogi. Czy mu smakowały? Ocena youtubera była jednoznaczna.
Krokiety bywają naprawdę smaczne. Zdaniem Magdy Gessler jeden błąd podczas ich przygotowania może sprawić, że będą nadawały się do wyrzucenia. Wiemy, o co należy koniecznie zadbać.
Najnowszy odcinek Kuchennych Rewolucji dostarczył widzom niemałych emocji. Magda Gessler doprowadzona została do skraju wytrzymałości. Wszystkiemu winna była postawa właściciela oraz pracowników odwiedzonego przez nią lokalu. Finału tej metamorfozy nikt się nie spodziewał.
Młody mężczyzna z Ukrainy przeszedł wiele w swoim kraju, by odkryć sens życia w gotowaniu, w Polsce. Magda Gessler w Kuchennych Rewolucjach przybliżyła historię 22-letniego Ukraińca i pomogła mu zrewolucjonizować lokal gastronomiczny i życie. Widzowie są pewni, takich Kuchennych Rewolucji jeszcze nie było.
Knedle ze śliwkami mogą być jeszcze lepsze. Wystarczy, że — podobnie jak Magda Gessler — nie pominiecie oprószenia ich aromatyczną przyprawą. Dodatek znakomicie podkreśla smak owoców.
Naleśniki to danie, za którym przepadają nie tylko dzieci, ale lubią je też dorośli. Możemy przyrządzić je na słonko lub słodko. Jak przygotować idealne ciasto naleśnikowe? Polecamy przepis od Magdy Gessler. Jeden ze składników może nas zaskoczyć.
Gołąbki są smacznym daniem obiadowym, które robimy z mięsa mielonego i kapusty. Jednak Magda Gessler przeprowadziła prawdziwą kuchenną rewolucję w robieniu gołąbków. Mięso mielone zastąpiła innym zdrowym składnikiem. Jak smakują gołąbki słynnej restauratorki?
Polacy kochają jeść rosół. Jednak, żeby wyszedł pyszny i aromatyczny warto wybrać odpowiednie mięsa do tej lubianej zupy. Magda Gessler zwraca uwagę na jeden rodzaj mięsa, na którym zwykle gotujemy tę zupę. Znana restauratorka alarmuje, że Polacy popełniają błąd podczas gotowania. Wybierają mięso, które nie nadaje się do gotowania tej zupy.
Ketchup Magdy Gessler bije na głowę dostępne w sklepach wyroby. Bez trudu zrobicie go w domowym zaciszu, a smakiem będzie was cieszył przez całą zimę. Musicie spróbować.
Restauracja odmieniona w Kuchennych Rewolucjach niestety się zamyka. Decyzja została przekazana niedawno i z pewnością zaskoczyła krakowskich entuzjastów kuchni francuskiej. Właścicielka podała powody.
Kopytka nie mogą się skleić podczas gotowania. Wlanie do wody oleju pozwoli wam uniknąć kulinarnej wpadki. Trik jest polecany przez samą Magdę Gessler i nigdy nie zawodzi.
Pod Poznaniem doszło do straszliwych wydarzeń. Restauracja, które swego czasu zabłysnęła w Kuchennych Rewolucjach spłonęła. W wyniku działania ognia ucierpiał nie tylko lokal. Na profilu restauracji zamieszczony został wzruszający post, opisujący sytuację.
MasterChef pojawi się w jesiennej ramówce TVN. 12. edycja programu zaskoczy nie tylko ciekawymi daniami, ale tez nowym składem jury. Będą w nim już nie trzy, a aż 4 osoby. Dotarliśmy do informacji, kto będzie testował umiejętności uczestników.
Trwa sezon na jagodzianki. To prawdziwy kulinarny raj dla smakoszy. Te zdrowe leśne owoce pysznie smakują w słodkich bułeczkach. Jednak, które jagodzianki w Warszawie są najlepsze? Te od Magdy Gessler, czy Piotra Adamczyka? Odpowiedź jest zupełnie inna. Kupisz je w innej cukierni.
Czy jedliście kiedyś lody od Magdy Gessler? Jeśli nie, to poniższa lektura może Was zaskoczyć. Pod względem jakości i smaku deserowi niczego nie brakuje. Problem wyrobu oferowanego przez Gessler tkwi zupełnie gdzie indziej.
Jedna z tiktokerek postanowiła przetestować catering od Magdy Gessler. W pakiecie znalazły się posiłki na cały dzień. Wśród nich również felerny bulion, zdaniem testującej sfermentowany. Zastanawiała się nawet czy nie wysłać go do sanepidu. A jak wypadła ogólna ocena jedzenia od słynnej restauratorki?
Ruszył sezon na jagody, a wraz z nim na pyszne jagodzianki. To pokusa dla wszystkich smakoszy. Niestety cena jagodzianek bywa wygórowana. Ile te smakowite wypieki kosztują w cukierni Magdy Gessler? Tyle, że aż trudno w to uwierzyć!
Magda Gessler odpowiedziała na trudne pytanie. Po 13 latach prowadzenia Kuchennych Rewolucji nadszedł czas na podjęcie trudnej decyzji. Restauratorka stawia sprawę jasno, jeśli chodzi o jej przyszłość na planie. Mimo zbliżających się 70 urodzin nie zamierza rezygnować z pomagania lokalom gastronomicznym.
Tadeusz Muller szuka osoby do pracy. Kandydat musy spełnić szereg wymagań. Na śmiałka, który sprosta wyzwaniu czeka sowite honorarium. Syn Gessler oferuje nawet 5 tys. złotych za ⅓ etatu.
Zupa grzybowa kojarzy się z czasem jesieni. To jednak właśnie lato jest idealną porą na aromatyczna zupę kurkową. Magda Gessler podpowiada jak sprawić, by potrawa była absolutnie przepyszna. Kluczem do sukcesu jest wybór właściwych grzybów.
Kuchenne Rewolucje od lat cieszą się popularnością i sympatią widzów. Magda Gessler spieszy z pomocą restauratorom, którzy borykają się z trudnościami, brakiem gości i niesmacznym menu. Łomżyński lokal Malowane pierogi przeszedł gruntowną przemianę. Jednak nie wszystkim gościom ona odpowiada.
Magda Gessler nie owija w bawełnę. Tym razem powiedziała co sądzi o polskich weselach. Dla wielu osób jej słowa mogą wydać się kontrowersyjne. Poszło oczywiście o serwowane podczas imprezy potrawy.
Drewniana chata w centrum Częstochowy świeci pustkami. Gości nie zachęca nawet tekturowa Gessler, która stoi przy wejściu. Mimo udanych Kuchennych Rewolucji i pozytywnych opinii samej restauratorki, Gospoda Kwaśnica nie może się pochwalić dużym ruchem. Tym razem nie zawiniła słaba jakość jedzenia.