Krokiety można podać nie tylko do święta. Danie z naleśnik wypełnionych farszem zachwyci zawsze, jeśli, podobnie jak Magda Gessler, odpowiednio sporządzimy ciasto. Należy zacząć od przesiania mąki i do niej wlać odpowiednią ilość płynnych składników. Odwrócenie tej kolejności to zadaniem restauratorki poważny błąd. Wyjaśniamy dlaczego.
UWAGA, POWTÓRZONY MATERIAŁRestauracja włoska, która przez Magdę Gessler została uznana za najlepszą w Polsce, rozczarowała jednego z YouTuberów. Twórca spróbował kilku dań, lecz carbonara bardzo go zawiodła. Wiemy, co jego zdaniem jest niedopuszczalne.
Rosół jest jedną z najbardziej ulubionych zup Polaków. Rozgrzewa i doskonale smakuje. Każda pani domu ma swój własny sposób na gotowanie tej zdrowej zupy. Dobór mięs jest kluczowy. Jednak rzadko do rosołu trafia mięso z gęsi. Warto dodawać je do tej zupy.
Magda Gessler po 13 latach prowadzenia Kuchennych Rewolucji ujawniła, kto finansuje metamorfozy i decyduje o wyborze restauracji, które pokazywane są w programie. Niejeden entuzjasta będzie zaskoczony odpowiedzią. Udział w programie jest bowiem bezpłatny.
Ostatni odcinek Kuchennych Rewolucji przyniósł niemało emocji. Magda Gessler odwiedziła funkcjonujący w Łodzi lokal serwujący pizzę oraz kebab. Mimo wzmożonych wysiłków prowadzącej knajpie nie udało się pomóc. Na drodze do sukcesu stanął krnąbrny właściciel.
Magda Gessler znana jest ze swoich wysokich wymagań. Goszczące ją restauracje czeka nie lada sprawdzian. Czy słynna restauratorka podobne wytyczne stosuje w swoim lokalu? Przyjrzyjmy się bliżej słynnej restauracji „U Fukiera”.
Nowa cukiernia Magdy Gessler zamknęła swe wrota. Działający zaledwie kilka miesięcy lokal dziś zamknięty jest na 4 spusty. Co spowodowało, że obiecujący biznes zwinął manatki? Jak tłumaczy właścicielka, powodem są trwające w pobliżu roboty drogowe.
Rosół powinien być przygotowany na dobrej jakości mięsie. Magda Gessler zdradziła, że jej zdaniem nie powinien być to kurczak. Wyjaśniła też inne istotne kwestie dotyczące przygotowania tradycyjnej zupy.
Magda Gessler chudnie w oczach! Znana restauratorka zgubiła już 13 kilogramów i jak sama przyznaje, zrobiła to bez większego wysiłku. Sposób na utratę zbędnych kilogramów, który stosuje Magda Gessler, chwali dietetyk kliniczny- dr Michał Wrzosek
Kuchenne Rewolucje zostały skrytykowane. Na temat programu z Magdą Gessler wypowiedziała Superniania, czyli Dorota Zawadzka. Ekspertka z zakresu psychologii skrytykowała występujące w programie przekleństwa.
W ostatnim odcinku Kuchennych Rewolucji zawrzało. Magda Gessler znalazła w odwiedzanym lokalu tyle nieprawidłowości, że puściły jej nerwy. Jej uwagę zwrócił przede wszystkim stan sanitarny obiektu. Nie był to jednak jedyny problem tej restauracji.
Magda Gessler, gwiazda Kuchennych Rewolucji, bywa przysłowiową- ostatnią deską ratunku dla restauratorów, którzy borykają się z problemami. Właściciele restauracji nie mają gości w swoich lokalach, a co za tym idzie, nie zarabiają. Wizyta gwiazdy TVN nie na długo niestety pomogła restauracji Margaret z Wrocławia. Lokal dobiły rachunki.
„Kuchenne Rewolucje” Magdy Gessler już od lat wprowadzają spore zamieszanie w świat polskiej gastronomii. Taką kulinarną metamorfozę przeszła w 2013 roku restauracja „Beka” w Pucku. Czy wyszło to lokalowi na dobre? Co możemy zjeść w restauracji, której postanowiła pomóc Magda Gessler?
O restauracjach Magdy Gessler każdy w Polsce coś już słyszał. Czy wiecie jednak, ze podobny lokal prowadzi jej syn? Tadeusz Muller, bo o nim właśnie mowa, poszedł w ślady matki i otworzył własną knajpę we Wrocławiu. Ceny oraz jakość dań tam serwowanych postanowił zweryfikować youtuber z kanału Sprawdzam Jak.
Ogórki kiszone są lubiane przez wiele osób. Są one doskonałym dodatkiem do dań obiadowych czy kanapek. Stanowią dobre źródło witamin i wartości odżywczych. Jednak mimo, że ich przygotowanie jest całkiem proste- często dochodzi do wpadek. Ogórki kiszone nie wychodzą. Magda Gessler ma pewien sprawdzony patent na ich przygotowanie. Koniecznie sprawdźcie jaki.
Myślisz, ze o kotletach mielonych wiesz już wszystko? Poniższy sposób może Cię zaskoczyć. Dodaj do mięsa mielonego 3 łyżeczki majeranki. Potrawa zyska dzięki temu wyjątkowy, ziołowy smak.
Kto z Was choć raz w życiu zrobił domowy majonez? Większość osób idzie na łatwiznę i kupuje gotowy sos w słoiku. Popularny youtuber postanowił jednak wypróbować przepis od Magdy Gessler na ten specjał. Eksperyment zakończył się pełnym sukcesem.
Magda Gessler przeżyła chwile grozy. W poznańskiej edycji Kuchennych Rewolucji spotkał ją prawdziwy kulinarny koszmar. Nieciekawe wnętrze i kiepskiej jakości potrawy były zaledwie wstępem do tego, o miało się wydarzyć. Czy gwiazda udźwignęła postawione przed nią zadanie?
Nie ma potrawy, której nie potrafiłaby przyrządzić Magda Gessler. Gwiazda kulinariów ma w tej kwestii ogromne doświadczenie. Nie stroni od ulepszania nawet najprostszych dań, takich jak chociażby jajecznica. Dodatek tak prostego składnika, jak śmietana, zmienia tę uwielbianą potrawę nie do poznania.
Magda Gessler zaproponowała doskonałą sałatkę. Łączący w sobie rarytasy z południa Polski przysmak o wdzięcznej nazwie Krakowiacy i górale będzie idealnym uzupełnieniem do grillowych dań. Musicie spróbować.
Nerwy Magdy Gessler znów zostały wystawione na ciężką próbę. Wszystko przez jedną z wrocławskich restauracji, która wzięła udział w odcinku Kuchennych Rewolucji. Nazwa „Nie ma jak u mamy" okazała się tak daleka od prawdy, jak to tylko możliwe. Jak królowa gotowania zniosła tę konfrontację?
Ile może kosztować uroczysty posiłek z okazji komunii? Ceny powoli dobijają do tych znanych z organizacji wesel. W lokalu Magdy Gessler koszt talerzyka sięga kilkuset złotych. Niewiele taniej jest w restauracjach prowadzonych przez innych celebrytów.
Wyroby od Magdy Gessler nie należą do tanich. Przysmaki na grilla niestety nie są wyjątkiem. Zerknęliśmy na ofertę przed majówką i już wiemy, ile kosztują kiełbasy i sosy u szefowej Kuchennych Rewolucji.
Mizeria jest idealnym letnim dodatkiem obiadowym. Chrupiące i orzeźwiające ogórki łączą się z daniami mięsnymi jak nic innego. Niewłaściwy dobór śmietany do mizerii może jednak sprawić, ze ta straci cały swój smakowity urok. Magda Gessler akceptuje w tej kwestii tylko 2 wersje zawartości tłuszczu w nabiale.
Mówi się, że na dobrych garnkach nie można oszczędzać. My mówimy, że można, a nawet trzeba, kiedy jest ku temu okazja. W sklepie wysyłkowym Biedronki możecie obecnie nabyć komplet garnków zaprojektowanych we współpracy z samą Magdą Gessler. Dzięki trwającej promocji po zakupie zostanie jeszcze sporo gotówki w kieszeni.
O kotletach schabowych powiedziano już niemal wszystko. Chcecie jednak wiedzieć w czym tkwi tajemnica tych najpyszniejszych? Nie zawodny sposób na klasyczne polskie danie zdradziła niezawodna Magda Gessler. Dzięki moczeniu w marynacie na bazie mleka jej kotlety schabowe nabierają wyjątkowej soczystości.
Wiele gospodyń domowych ma swój sprawdzony sposób na placki ziemniaczane. Nigdy nie jest jednak za późno, by spróbować czegoś nowego. Sprawdźcie koniecznie przepis na placki autorstwa Magdy Gessler. Dzięki dodatkowi śmietany potrawa zachowuje apetyczną barwę, a także zyskuje idealną chrupiącą konsystencję.
Magda Gessler wyłożyła kawę na ławę. W najnowszym odcinku Kuchennych Rewolucji w ostrych słowach zwróciła się do jednej z uczestniczek programu. Komentarz dotyczył konkretnie wagi ciała młodej dziewczyny. Nie było to jednak jedyny zarzut, jaki musiała wytoczyć prowadząca.