Magda Gessler wyłożyła kawę na ławę. W najnowszym odcinku Kuchennych Rewolucji w ostrych słowach zwróciła się do jednej z uczestniczek programu. Komentarz dotyczył konkretnie wagi ciała młodej dziewczyny. Nie było to jednak jedyny zarzut, jaki musiała wytoczyć prowadząca.
Babka wielkanocna jest obowiązkową pozycją, jeśli chodzi o świąteczne przysmaki. Wyjątkowy sposób ma na nią Magda Gessler. Restauratorka wzbogaca swój wypiek 3 specjalnymi składnikami. Pierwszy z nich to alkohol, pozostałe 2 spełniają ważną funkcję nie tylko smakową, ale też dekoracyjną.
Pasta jajeczna może być lekka i chrupiąca zarazem. Z przepisu Magdy Gessler, w którym nie znajdziemy majonezu, ale dodamy świeżej papryki, przygotujemy niesamowicie smaczne smarowidło. Musicie spróbować — zachwyci nawet sceptyków.
Magda Gessler zrzuciła imponującą ilość kilogramów. Fakt ten nie uszedł uwadze popularnego dietetyka Michała Wrzoska. Ekspert pochwalił dietę celebrytki i podsumował jej założenia w krótkim filmiku. Kluczową rolę odegrało mądre planowanie posiłków, a także odpowiednie nawodnienie.
Świąteczny catering ruszył pełną parą. Ofertę na swoje specjały przestawiły też Ewa Wachowicz i Magda Gessler. Która z popularnych właścicielek restauracji wypadła w tym starciu korzystniej? Łatwo rozstrzygnąć ten spór porównując ceny żurku i pasztetu.
Mazurek zagości na niejednym świątecznym stole. Przygotowany na nietypowym spodzie z dodatkiem ugotowanych żółtek deser zachwyci nawet wybrednych. Z przepisem Magdy Gessler uzyskacie najlepsze rezultaty. Spróbujecie?
Macie chrapkę na gotową, wielkanocną babę drożdżową? Cena takiego wypieku może skutecznie ostudzić zapał. Celebryci wprowadzili sezonowy specjał do oferty swoich lokali. Wiemy, ile liczą sobie za nią członkowie klanu Gesslerów oraz znany aktor.
Kuchenne Rewolucje są programem pełnym emocji. Ostatni odcinek show zaskoczył samą Magdę Gessler, która w restauracyjnej kuchni znalazła swoją podobiznę. Figurka była wykonana z pora i nie przypadła do gustu restauratorce.
Sałatka jarzynowa z pewnością zagości na niejednym wielkanocnym stole. Magda Gessler przyrządza ją tak, jak to robiła jej babcia. Dlatego też nie wyobraża sobie tego specjału bez dodatku marynowanych grzybów. Aromatyczny składnik sprawia, że danie ma jeszcze ciekawszą teksturę. Musicie spróbować.
Restauracja Lewandowskiego poszerzyła ostatnio asortyment. Być może zainspirowany nadchodzącymi świętami piłkarz, tym razem wprowadził do menu aż 4 rodzaje sernika. Okazuje się jednak, że taki deser do najtańszych nie należy. Cena proponowana w Nines zdeklasowała nawet słynną Gessler.
Żurek zagości na niejednym świątecznym stole. Przygotowanie smacznego dania może być jednak wyzwaniem. Magda Gessler wyjawiła, że jej zdaniem największym błędem jest zabielanie zupy śmietaną. Wiemy, na co jeszcze warto uważać.
Zimne nóżki zagoszczą na niejednym świątecznym stole. Aromatyczną i niesamowicie smaczną potrawę przygotujecie, korzystając z receptury Magdy Gessler. Restauratorka do bulionu na pyszną galaretkę dodaje grzyby i uzyskuje znakomite rezultaty. Musicie spróbować.
Zaskocz swoich bliskich podczas nadchodzących świąt. Uracz ich pyszną, zupą, jakiej nigdy wcześniej nie jedli. Jajowa ze szczawiem pomysłu Magdy Gessler jest godną konkurencją dla klasycznego żurku. Jej smak każdy będzie rozpamiętywał przez długi czas.
Magda Gessler właśnie ogłosiła otwarcie swojej warszawskiej cukierni. Nowy wygląd mieszczącej się przy placu Trzech Krzyży Embassy zachwyca. W menu na gości czekają same pyszności.
Magda Gessler przesadziła. Ceny świątecznych dań w jej delikatesach są wyższe, niż kiedykolwiek wcześniej. Hitem jest sałatka jarzynowa, która kosztuje ponad 130 złotych za kilogram. Przed poznaniem pozostałych cen lepiej usiąść…
Magda Gessler ceni wysoką jakość produktów. Szynka, którą na pizzy zaserwował jej jeden z lokali, miała taki skład, że jej zdaniem zasłużyła tylko na jedno — wyrzucenie. Gwiazda ponownie rzuciła talerzami.
Czy wiesz, ile kosztuje słoiczek tartego chrzanu? Magda Gessler za taki o pojemności 235 ml liczy sobie 20 złotych. Udowodnimy, że taki sam, a nawet lepszy dodatek bez trudu zrobisz w swojej kuchni. Poza satysfakcją zyskasz też parę złotych w portfelu.
TVN już dziś wyemituje kolejny odcinek programu MastefChef Junior. Gościem specjalnym będzie Magda Gessler, która sprawdzi, jak młodzi kucharze poradzą sobie z przyrządzaniem pierogów z różnych stron świata. Jakie jeszcze wyzwania czekają na uczestników?
Pyszny rosół można przygotować na wiele sposobów. Magda Gessler stawia na klasykę i przyrządza zupę na mięsie drobiowym i wołowinie. Danie doprawia lubczykiem i natką pietruszki. Jest tak pyszne, że musicie spróbować.
Chcesz gotować jak królowa polskiej kuchni? Teraz masz ku temu niebywałą okazję. Jedna z firm udostępniła właśnie ofertę na kurs gotowania pod okiem Magdy Gessler. Przyjemność ta kosztować ma niebagatela niemal tysiąc złotych.
Buraczki zasmażone są doskonałym dodatkiem do wielu potraw. Magda Gessler zaskoczyła swoim sposobem na ich przygotowanie. Gwiazda sztuki kulinarnej poleca, aby warzywa te przesmażyć na smalcu wieprzowym ze skwarkami. Dzięki temu będą wyjątkowo smaczne.
W najnowszym odcinku Kuchenny Rewolucji temperatura sięgnęła zenitu. Właścicielka restauracji biorącej udział w programie nie była w stanie utrzymać nerwów na wodzy. Magda Gessler z takim zachowaniem zetknęła się po raz pierwszy. Nie obyło się bez wulgaryzmów.
Żurek może być postny i pełen smaku. Magda Gessler zdradza, że podaje go z ziemniakami kaszą i warzywa korzeniowymi. Z domowym zakwasem wykonanie tradycyjnej zupy będzie niesamowicie proste. Musicie spróbować.
Naleśniki można przygotować na wiele sposobów. Magda Gessler stawia na klasykę i do ciasta dodaje mleko. Jak twierdzi, żaden inny nabiał czy woda gazowana, nie nada mu takiej delikatności. Musicie spróbować — rodzina będzie zachwycona.
Kuchenne Rewolucje wracają na antenę TVN. Nowy sezon uwielbianego kulinarnego show z Magdą Gessler będzie emitowany od 2 marca. Sprawdziliśmy, jakie miasta restauratorka odwiedzi w 26 edycji programu.
Kotlety mielone powinny być soczyste i aromatyczne. Zaproponowany przez Magdę Gessler dodatek majeranku idealnie podkreśli smak wołowo-wieprzowej mięsnej masy. Musicie spróbować — przygotowanie dania jest niesamowicie proste.
Sylwia Peretti zdradza całą prawdę o swoim udziale w Kuchennych Rewolucjach. Metamorfoza jej restauracji przez Magdę Gessler okazała się niegdyś wielką klapą. Po 12 latach celebrytka wraca pamięcią do przygody w popularnym programie. Najwięcej żalu ma do samej prowadzącej.Sylwia Peretti to persona znana przede wszystkim z udziału w programie "Królowe Życia". Bystre oko internautów wychwyciło jednak fakt, że z telewizją miała styczność dużo wcześniej. Rozpoznano ją jako jedną z uczestniczek prowadzonych przez Magdę Gessler "Kuchennych Rewolucji". Jak gwiazda wspomina ten czas?
Już 16 lutego wypada Tłusty Czwartek, a więc wielkie święto pączków. Ile przyjdzie zapłacić nam za karnawałowe słodkości? Oto krótkie zestawienie cen pączków z lokalnych cukierni i sklepów wielopowierzchniowych. Zobaczcie, gdzie najlepiej je kupić, by nie zapłacić za dużo, a móc się delektować wspaniałym smakiem. Ostatnie miesiące stały pod znakiem nieustannych podwyżek. Drożyznę łatwo można było zauważyć nie tylko w sklepach spożywczych, ale też w restauracjach. Czy cukiernie także zmuszone będą podnieść ceny pączków 16 lutego? Koszt zakupu pączków waha się od 0,99 złotych do nawet 18 złotych za sztukę!