Sprawdźcie, co od poniedziałku czeka na nas w Lidlu. Nowa oferta tego dyskontu z pewnością zadowoli każdego. Zresztą już widać w sklepach zainteresowanie promocyjnymi produktami, bo klientów jest więcej niż zwykle. Zapraszamy do wspólnego prześledzenia aktualnej gazetki. Oszczędzać warto zawsze, nie tylko w czasach kryzysu. Po co przepłacać, jak można kupić podobny, a często nawet ten sam produkt po niższej cenie? Sieci sklepów doskonale zdają sobie z tego sprawę, bo regularnie organizują promocje. Oczywiście są one doskonałym wabikiem dla klientów, ale to od nas zależy, czy zrobimy mądrze zakupy.
Wielkanocna sałatka z brokułami w sosie majonezowo- musztardowym to pomysł na świeżą, wiosenną sałatkę, idealną na śniadanie, kolację lub zimną płytę w święta i większe uroczystości. Poznaj przepis na wyśmienitą sałatkę z brokułami. Sałatka z brokułami, porem, serem i szynką to sałatka prosta i bardzo efektowna. Jest lekka, świeża i za każdym razem błyskawicznie znika z talerzy. Sałatkę zrobisz w dosłownie kilka minut, a danie posmakuje nawet największym niejadkom.Sałatkę możesz przygotować w większej misce lub szklanym, płytkim, prostokątnym lub owalnym pojemniku, który możesz udekorować, żeby sałatka wyglądała naprawdę wiosennie. Szczypiorkiem wyłóż boki pojemnika, tak, żeby przypominała trawę, a do środka włóż sałatkę. Danie możesz również udekorować świeżymi warzywami, np. powycinanymi z rzodkiewek kwiatkami, goście będą zachwyceni. Do dekoracji możesz wykorzystać również świeżą rzeżuchę lub jadalne kwiaty, będzie pysznie i wiosennie.Jeśli szukasz pomysłu na wyśmienitą potrawę na Wielkanoc- tu poznasz przepis na pasztet z suszoną śliwką. Podaj go z chrzanem i żurawiną do mięs.
Klasyczna mizeria z ogórków i śmietany jest pysznym dodatkiem do obiadu, jednak jej kaloryczność jest ogromną wadą. Znacznie zdrowszą i lżejszą wersję można przygotować przy pomocy rzodkiewek oraz jogurtu naturalnego. Dodanie do nich świeżo siekanego szczypiorku podbija smak i intensyfikuje go. Raz próbując nasz mizerii, na zawsze zrezygnujesz z ogórków.Mizeria z rzodkiewek i jogurtu charakteryzuje się wyjątkowo silnym smakiem i aromatem, co przy niskiej zawartości kalorii jest rzadko spotykane. Taki efekt osiąga się poprzez wsypanie świeżego szczypiorku. Ważnym aspektem poniższej mizerii, jest niesolenie rzodkiewki przed zalaniem sosem. Sól wyciąga z niej wodę, przez co plasterki stają się miękkie i przestają chrupać. Warto też podać ją od razu po połączeniu wszystkich produktów, żeby nie wyszła rozwodniona.
Co dziś na obiad? Nasza propozycja to zupa ogórkowa z dodatkiem kaszy pęczak. Jest sycąca, konkretna i ma nowy, pyszny smak. Spróbujcie jej raz, a będziecie gotować ją częściej. Zupa ta jest wyrazista i bardzo sycąca. Z pewnością posmakuje całej rodzinie.Jest zimno, więc sycąca, konkretna zupa jest miło widziana na wszystkich stołach. A taka z pewnością jest nasza zupa ogórkowa z dodatkiem kaszy pęczak. Ma nowy, niepowtarzalny smak, ale też wysoką wartość odżywczą. Stanowią o niej kiszone ogórki i inne warzywa, a także kasza.
Lubicie kiszone ogórki? Macie w spiżarni zapas ogórków domowej roboty? Nim je schrupiecie czy dodacie do potrawy, sprawdźcie, czy są zdatne do spożycia. A wiecie, jak rozpoznać, kiedy ogórki kiszone są zepsute? Co o tym świadczy? Oto kilka cennych wskazówek.O tym, że ogórki kiszone są bardzo smaczne, nikogo nie trzeba przekonywać. Podobnie jak do tego, że są bardzo zdrowe. Zdrowe i smaczne, pod warunkiem, że nie są zepsute. Na ich kondycję wpływają bowiem warunki przechowywania, ale też jakość ogórków i słoików.
Ogórki ze śmietaną są jednym z prostszych dodatków do obiadu. Wystarczy odpowiednio przygotować ogórki i połączyć je z delikatny sosem. Dodajcie do śmietany trochę cukru pudru, a wasza mizeria tylko na tym zyska. Tak kremowej sałatki jeszcze nie jedliście. Podpowiadamy jak ją wykonać. Pisaliśmy już o najgorszym błędzie, jaki można popełnić podczas przyrządzania mizerii. Zdradzaliśmy też jak zrobić ten specjał z dodatkiem cebuli. Tym razem prezentujemy wam sposób, dzięki któremu przygotujecie niezwykle kremową wersję klasycznej ogórkowej sałatki. Spróbujecie?
Zupa ogórkowa jest idealnym daniem, aby przygotować tani, a zarazem wyjątkowo pożywny obiad. Co więcej, można ugotować ją dosłownie za grosze - wystarczy wykorzystać poniższy przepis. Zupa ogórkowa z wody po kiszeniakach smakuje równie dobrze co klasyczna, a przy okazji pozwala zaoszczędzić całkiem dużo gotówki. Zupa ogórkowa gości na stołach Polaków regularnie, zwykle w bogatej i bardzo treściwej wersji. Tym razem prezentujemy nowatorski przepis, który sprawdza się w każdych okolicznościach. W wodzie po ogórkach jest bardzo dużo wartości odżywczych, takich jak witaminy, minerały czy kwas mlekowy. Zrobienie na jej podstawie zupy ogórkowej daje smaczny efekt, którym zajadać się będzie cała rodzina.
Surówki to świetny dodatek obiadowy, który urozmaica i wzbogaca dania mięsne, rybne, wegańskie, wegetariańskie. Surówki są kolorowe, smaczne, lekkie i pełne niezbędnych witamin. Poznaj 5 pomysłów na surówki do obiadu bez majonezu.Surówki to niezbędny dodatek do obiadu w moim domu. Każda surówka sprawia, że całe danie obiadowe jest pełnowartościowe, świeże i smakuje rewelacyjnie. Uwielbiam surówki doprawiane oliwą, są zdrowe i lekkie. Sprawdź moje propozycje surówek o obiadu, są proste i wszystkim smakują.Surówki z kapusty białej, czerwonej, pekińskiej, szpinaku i roszponki pasują do każdego dania. Każda surówka jest idealnie wywarzona, kolorowa, smaczna i pełna witamin. Surówki przygotujesz w kilka minut, są wyśmienite.Szukasz pomysłu na obiad? Tu poznasz przepis na rybę w panierce. Podaj ją z ziemniakami lub frytkami i jedną z lekkich surówek- pyszny obiad gwarantowany.
Sałatka z pieczarkami i serem to świetna sałatka na Wielkanoc lub spotkanie z przyjaciółmi. Sałatka jest lekka, świeża i pyszna. Warzywa, ser, szynka drobiowa, szczypiorek i koperek otulone majonezem to połączenie, które posmakuje wszystkim. Poznaj przepis na sałatkę z pieczarkami i serem.Szukasz pomysłu na wiosenną sałatkę? Koniecznie przygotuj lekką sałatkę z pieczarkami i serem z dodatkiem świeżych warzyw, szynki drobiowej, koperku i szczypiorku. Sałatka jest banalnie prosta, niezwykle szybka i wychodzi za każdym razem. Sałatką ratuję się zawsze, kiedy goście wpadną z niezapowiedzianą wizytą. Składniki do sałatki zawsze mam pod ręką, to podstawowe produkty, które zawsze są w mojej lodówce. Sałatkę możesz wzbogacić jeszcze o tortellini z grzybami lub szynką, będzie jej więcej i będzie równie pyszna. Jeśli szukasz pomysłu na szybką i smaczną sałatkę imprezową- tu poznasz przepis na sałatkę z paluszków surimi, jest równie lekka i pyszna.
Pasty kanapkowe idealnie wpisują się w ramy błyskawicznego śniadania - wystarczy posmarować pastą pieczywo i posiłek gotowy. Pasta z tuńczyka i ogórka kiszonego zachwyca kontrastującymi smakami oraz aksamitną konsystencją. Niżej dokładnie krok po kroku wyjaśniamy, jak ją przygotować. Pasta kanapkowa z tuńczyka i ogórka wyróżnia się na tle innych podobnych do niej produktów smakiem. Dzięki wykorzystaniu tuńczyka w oleju całość ma głębie, której brakuje pastom ze sklepu. Jeśli martwisz się o ilość kalorii, zamień tuńczyka w oleju na tuńczyka w sosie własnym, a także zrezygnuj z majonezu. Do takiej pasty należy oczywiście dodać więcej jogurtu, aby ciągle miała gładką fakturę.
Klasyczna sałatka jarzynowa gości na stołach Polaków przy każdej większej okazji - dlatego niektórzy mogą czuć nią znudzenie. Doskonałą alternatywą dla jarzynowej jest sałatka koperkowa siostry Anastazji. Łączy w sobie intensywny smak sałatki warzywnej oraz lekkość i świeżość koperku, co daje pyszny efekt. Sałatka koperkowa siostry Anastazji jest banalnie prosta w wykonaniu, więc bez większego kłopotu zrobisz ją przed jakimkolwiek ważnym wydarzeniem. Większość składników, jak nie wszystkie, prawdopodobnie masz w kuchni, więc wycieczka do sklepu może okazać się wręcz niepotrzebna. Sałatka może równie dobrze zastąpić obiad lub inny posiłek, ponieważ zawiera w sobie smażoną pierś z kurczaka. Jeśli nie chcesz jeść mięsa, zastąp kurczaka jajkiem na twardo, czy smażonym tofu w przyprawach.
Zupa ogórkowa należy do klasyki polskiej kuchni. Dość często gości na naszych stołach, jednak gotując ją, popełniamy zwykle błąd, który nie pozwala docenić jej pełnego smaku. Sprawdźcie, kiedy dodawać ogórki do zupy ogórkowej, tak by za każdym razem otrzymać pyszną potrawę. Kiszone ogórki są bardzo zdrowe. Zresztą podobnie jak i inne kiszonki. Najlepiej jeść je surowe, bo wtedy zachowują najwięcej cennych składników. Tym najcenniejszym są bakterie kwasu mlekowego, które mają pozytywny wpływ na nasz organizm. Najpopularniejszą potrawą, którą przyrządzamy z dodatkiem kiszonych ogórków, jest niewątpliwie zupa ogórkowa. Kiszone ogórki dodają jej smaku i charakteru. Trzeba jednak wiedzieć, w którym momencie gotowania dodać je do zupy, tak by nie straciły swojej wyrazistości.
Czym różnią się od siebie ogórki kiszone i kwaszone? Czy różnią się tylko nazwą, czy również składem i sposobem kiszenia? Dlaczego kiszonki są zdrowe? Z czym podawać ogórki kiszone? To pytania, które często pojawiają się na forach kulinarnych, sprawdź, czym różnią się od siebie ogórki kiszone od kwaszonych i dlaczego powinniśmy je jeść.Ogórki kiszone to jedne z lepszych, tradycyjnych kiszonek. Przygotowywane są niemal w każdym domu późnym latem, żeby już zimą cieszyć się ich niepowtarzalnym smakiem- w tym artykule poznasz tradycyjny przepis na chrupiące ogórki kiszone z dodatkiem liści dębu, wiśni i innych składników. Tak przygotowane ogórki nie mają sobie równych.Kiszonki to nie tylko walory smakowe, to również prawdziwa bomba witaminowa, ogórki zawierają między innymi ogromne ilości witaminy C, która wzmacnia naszą odporność, opóźnia procesy starzenia i uszczelnia naczynka i żyły. Ogórki kiszone to naturalne źródło bakterii kwasu mlekowego, bakterie te odgrywają szczególną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu całego układu trawiennego. Ogórki kiszone są więc zalecane osobom w trakcie i po antybiotykoterapii, a także po inwazyjnym leczeniu, np. chemioterapii, aby odbudować naturalną florę bakteryjną i usprawnić procesy trawienne.
Sałatka z ryżem i kurczakiem i pieczarkami to uniwersalna i smaczna sałatka, którą przygotujesz na imprezę, lunch, kolację, spotkanie z rodziną i przyjaciółmi. Sałatka jest pyszna, pożywna i prezentuje się bardzo apetycznie. Sprawdź, jak zrobić sałatkę z ryżem i kurczakiem i pieczarkami. Sałatka z ryżem, kurczakiem, pieczarkami, papryką i kukurydzą to prosta sałatka, która wychodzi za każdym razem i zawsze błyskawicznie znika z talerzy. Jest lekka, świeża, pożywna i pełna smaku. Wszystkie składniki są dobrze wyczuwalne, a majonez z jogurtem nadaje im ładnego, kremowego wykończenia.Do sałatki ugotuj biały ryż na sypko, w tym celu suchy ryż opłucz zimną wodą, następnie o ugotowaniu odstaw bez przykrycia do szerszego pojemnika i mieszaj co jakiś czas, aby ziarna się nie skleiły. Ryż na sypko jest smaczniejszy i wygląda bardzo estetycznie, jest idealny do sałatek- w tym artykule dowiesz się, jak ugotować idealny ryż i z czym go podać.Jeśli masz ochotę na sałatkę z ryżem i kurczakiem w innej odsłonie- tu poznasz przepis na kultową sałatkę na słodko z orzechami, suszonymi owocami i śliwkami, jest wyśmienita.
Świeże pieczywo idealnie smakuje z pastami kanapkowymi. Twarożek z dodatkiem ogórka kiszonego będzie pełnym smaku i charakteru rarytasem, który doskonale zastąpi gotowe smarowidła ze sklepu. Spróbujcie koniecznie. Sprawdzonych przepisów na pasty kanapkowe jest wiele. Z pewnością próbowaliście już tej pysznej kompozycji z jajek i suszonych pomidorów czy smarowidła z dodatkiem pieczonego kurczaka. Tym razem zdradzamy jak zrobić pełen charakteru twarożek kanapkowy. Dodatek ogórka kiszonego urozmaici subtelny smak nabiału.
Kiszone czy kwaszone? Jeśli kiedykolwiek zastanawialiście się, które z ogórków wybrać, spieszymy z pomocą. Wyjaśniamy podstawowe różnice w procesie ich przygotowania i zdradzamy, jak różni się produkt końcowy. Ogórki kiszone są bazą do popularnej kwaśnej zupy. Często też trafiają do uwielbianego przez wielu rarytasu — sałatki jarzynowej. Wyjaśniamy, co odróżnia je od ogórków kwaszonych i po które z nich powinniśmy sięgać.
Zdarzyło wam się, że jecie lub kroicie kiszony ogórek, a on w środku jest pusty? Na dodatek z wnętrza wylewa się płyn, a ogórek nie jest twardy i chrupiący? Takich ogórków z pewnością nie można zaliczyć do udanych i smacznych. A wiecie, dlaczego ogórki kiszone wychodzą puste w środku? Już wyjaśniamy.Wiele osób latem nastawia ogórki, żeby jesienią i zimą cieszyć się ich smakiem i walorami zdrowotnymi. Jeśli jednak parę razy zdarzy się, że po otwarciu słoika ogórki nie są jędrne, a w środku mają dziurę, ochota na robienie domowych przetworów trochę przechodzi. Dowiedz się, dlaczego w kiszonych ogórkach pojawia się dziura i jak jej uniknąć w przyszłości.
Dieta nigdy nie jest przyjemnym ani łatwym doświadczeniem, dlatego specjaliści opracowują swoje sposoby na chudnięcie. Poniżej pokazujemy przepis na sałatkę jarzynową, opracowaną zgodnie z zasadami diety dr. Dąbrowskiej. Dzięki tej potrawie można odżywiać się zdrowo, a zarazem smacznie i sycąco. Dieta dr. Dąbrowskiej jest, jak można przeczytać na medonet.pl, wariacją warzywno-owocowego postu, podczas którego spożywa się dziennie maksymalnie 600 kcal. Dieta trwa około 6 tygodni, a jej głównym zadaniem jest oczyszczenie z toksyn. Polacy uwielbiają sałatkę jarzynową, lecz podczas odchudzania jedzenie jej jest niewskazane - wszystko przez dużą ilość kalorycznego i tłustego majonezu. Sałatka przez nas prezentowana pozbawiona jest tego niezdrowego składnika.
Mizeria jest jednym z najpopularniejszych dodatków do obiadu. Najsmaczniejsza jest z ogórków gruntowych, ale dobrze też smakuje ze szklarniowych, dostępnych przez cały rok. Jej przygotowanie nie jest trudne, warto jednak wiedzieć, dlaczego do mizerii warto dodać ocet. W sumie wystarczy go dodać odrobinę, a sałatka zyska na wyrazistości.Mizeria, czyli ogórki w śmietanie albo coraz częściej w jogurcie naturalnym jest pomysłem na prosty dodatek do obiadu. Ogórki wystarczy pokroić w cienkie plasterki, doprawić i wymieszać ze śmietaną lub w wersji mniej kalorycznej — z jogurtem naturalnym.
Często wykorzystujesz w kuchni ogórki? Przyrządzasz z nich mizerię, dodajesz do różnych sałatek? A wiesz, od której strony należy obierać ogórki? Masa Polaków wciąż popełnia duży błąd, w wyniku którego stają się one niesmaczne. Dlatego koniecznie się go wystrzegaj.Ogórków tak naprawdę nie trzeba obierać, wystarczy je tylko dokładnie umyć. Oczywiście, jeśli skórka jest twarda, warto ją usunąć, dzięki czemu warzywo stanie się delikatniejsze, ale też bardziej lekkostrawne.
Sprzątanie w domu często wykonywane jest przy użyciu octu, który świetnie radzi sobie z zanieczyszczeniami i zapieczonym brudem, lecz jego zapach długo unosi się w powietrzu. Zamiast niego warto przygotować domowy ocet do sprzątania z obierek ogórka, który ma delikatniejszy zapach. Dlatego po obieraniu tego warzywa nigdy ich nie wyrzucaj. Obieranie ogórków samo w sobie jest już dość dużą stratą, ponieważ bezpośrednio pod skórką znajduje się najwięcej wartości odżywczych - których w ogórkach nie ma zbyt wielu. Nawet najmniejsza ich ilość jest więc wyjątkowo cenna. Sprzątanie blatów, lodówki, okien i innych powierzchni octem jest skuteczne, lecz ciężko przykryć jego drażniący zapach. Sporządzenie octu z ogórków domowymi sposobami pozwala otrzymać ocet o delikatniejszym aromacie, to także sposób na wprowadzenie do życia zasad zero waste - wszak nawet najmniejszy fragment warzywa nie idzie na marne.
Warstwowa sałatka? Tylko z pieczarkami marynowanymi, jajkiem, szynką drobiową i wieloma innymi składnikami. Sałatka wygląda bardzo apetycznie, a smakuje jeszcze lepiej. Delikatna, lekko słodka i jednocześnie wyraźna, jest pyszna podana z majonezem. Poznaj przepis na sałatkę warstwową z pieczarkami. Sałatka warstwowa to świetny pomysł zarówno na zimną płytę, kiedy goście wpadną z wizytą, jak i kolację dla całej rodziny. Połączenie wyraźnych pieczarek i ogórków konserwowych z lekko słodką kukurydzą i delikatną szynką, jajkami i majonezem tworzą genialną w smaku sałatkę, która posmakuje każdemu.Sałatka jest prosta w przygotowaniu, wygląda bardzo apetycznie i jest idealnie doprawiona. Danie podaj kromką świeżego chleba lub bagietką i świeżym pomidorem. Sałatka z pieczarkami marynowanymi z pewnością będzie częstą potrawą na Twoim stole. Jeśli szukasz pomysł na sałatkę warstwową- tu poznasz przepis na wyśmienitą sałatkę śledziową z ziemniakami, jajkami i majonezem.
Znudziła wam się klasyczna mizeria? Zastąpcie ogórka szklarniowego cukinią. To pyszne warzywo w towarzystwie delikatnej śmietany i jogurtu smakuje wybornie. Surówkę przygotujecie szybko, a podać będziecie ją mogli do dowolnego mięsa. Skusicie się? Surówki są bardzo ważnym elementem obiadu. Tradycyjne receptury na colesława czy specjał z kiszonej kapusty mogą się jednak znudzić. Warto zadbać o urozmaicenie diety i sięgnąć po inne niż zwykle receptury. Wypróbujcie nasz nowy sposób na odświeżenie dobrze znanej smakoszom ogórkowej klasyki.
Tak klasyczna zupa, jak ogórkowa, bardzo silnie działa na wspomnienia, przypominając nostalgiczny smak szkolnych stołówek. W trakcie gotowania tego dania należy zachować szczególną uwagę przy kolejności dodawanych składników. Kiszone ogórki wraz z zalewą dodaje się na sam koniec. Zbyt wczesne wrzucenie ich do wywaru sprawi, że ziemniaki się nie ugotują. Zupa ogórkowa to idealny pomysł na obiad, gdy nie ma się za dużo wolnego czasu na gotowanie. Wystarczy bowiem wrzucić większość składników na początku i wygotować je, aż będą miękkie. W efekcie zupa będzie treściwa, sycąca i wyjątkowo aromatyczna. Niestety z równie dużą łatwością można zniszczyć całą swoją pracę - potrzeba do tego jedynie jednej błędnej decyzji. Poniżej wyjaśniamy czego unikać w czasie robienia ogórkowej w taki sposób, aby cieszyć się najlepszą zupą za każdym razem.
Pasta na kanapki z makreli i ogórka kiszonego jest dodatkiem, któremu mało kto będzie w stanie się oprzeć. Bardzo intensywny rybny smak z nutami dymu jest w paście kontrowany przez orzeźwiającego kwaśnego kiszonego ogórka. Wystarczy nałożyć grubą warstwę pasty na swoje ulubione pieczywo i pyszna, a zarazem sycąca przekąska jest gotowa. Pasta kanapkowa nieraz ratuje przed wizją głodowania przez cały dzień. Rano mało kto ma bowiem czas na gotowanie, dlatego zawsze warto mieć pod ręką porcję pasty - w mniej niż kilka minut można mieć gotowe śniadanie czy kolację dzięki niej. Aby pasta uzyskała gładką i kremową konsystencję, w przepisie używamy majonezu. Ten składnik jest jednak bardzo kaloryczny, więc jeśli dbasz o linię bądź nie chcesz spożywać tak tłustych potraw, zamień majonez na zwykły jogurt naturalny lub jogurt grecki. Zawierają znacznie mniej tłuszczu i są znacznie lżejsze dla żołądka.
Sałatka z kurczakiem i pieczarkami to pomysł na pyszną, pożywną i kolorową sałatkę, którą przygotujesz błyskawicznie. Sałatka świetnie sprawdzi się na lunch, kolację i jako zimna płyta podczas spotkań w większym gronie. Poznaj przepis na wyśmienitą sałatkę z kurczakiem i pieczarkami.Sałatka z kurczakiem i pieczarkami to prostota w najlepszych wydaniu. Jajka, kukurydza i ogórek zielony rewelacyjnie łączą się z podstawowymi składnikami, a majonez dodatkowo wzmacnia smak całego dania. Sałatka zawsze błyskawicznie znika z talerzy.Majonez możesz przygotować samodzielnie w domu, dzięki czemu zmniejszysz jego kaloryczność, a majonez nie będzie zawierał konserwantów - w tym artykule dowiesz się jak zrobić dietetyczny majonez bez oleju. Sałatka z kurczakiem i pieczarkami jest bardzo delikatna w smaku, przez co smakuje nawet największym niejadkom. Delikatne mięso, pieczarki i słodka kukurydza to rewelacyjne połączenie, którego musisz spróbować.Jeśli szukasz pomysłu na sałatkę z kurczakiem do pracy- tu poznasz przepis na wyśmienitą sałatkę grecką z kurczakiem, idealną na lunch, obiad i kolację.
Sałatka grecka z grzankami to pomysł na pyszną i lekką sałatkę w nowej odsłonie. Sałatka sprawdzi się zarówno jako pożywny lunch, zdrowa kolacja, jak i dodatek do dań mięsnych i ryb, również z grilla. Poznaj przepis na obłędną sałatkę grecką z grzankami.Sałatka grecka to wyjątkowe danie kuchni greckiej, cenione na całym świecie za swój smak, wygląd, świeżość i lekkość. Sałatka z greckim serem feta, oliwą i natką pietruszki w towarzystwie warzyw jest podstawową wersją potrawy. Urozmaicę ją dzisiaj i dodam również mix sałat z aromatyczną rukolą i pyszne grzanki ziołowe.Sałatka grecka z grzankami to genialny pomysł na pożywny lunch, niecodzienną kolację, jak również dodatek do głównych dań. Grill z rodziną lub przyjaciółmi nie może się odbyć bez połączenia grillowanej karkówki z lekką i świeżą sałaką. Sałatka doskonale łączy się z innymi rodzajami mięsa i rybami z grilla, tworząc wyjątkowo smaczne połączenie.Grzanki przygotowuję z bagietki pszennej, którą wcześniej smaruję masłem i oprószam delikatnie ziołami prowansalskimi, aby dodać im ziołowego smaku. Do grzanek świetnie sprawdzi się również patelnia grillowa, dzięki której grzanki są gotowe w 2 minuty.Jeśli szukasz pomysłu na wyśmienite danie z grilla-tu dowiesz się, jak przyrządzić rybę z grilla i które ryby nadają się do grillowania.
Ogórki konserwowe są smacznym i wyjątkowo zdrowym warzywem. Sięgnijcie po nie, by przyrządzić bogatą w smaki i tekstury sałatkę z dodatkiem jajek, pora i kukurydzy. Zajmie wam to chwilę, a efekt zachwyci każdego, kto dania spróbuje. Proponowaliśmy wam już pyszną kompozycję pora i kapusty oraz surówkę z ogórków na słodko. Tym razem zdradzamy wam pyszny przepis na szybką i smaczną sałatkę z delikatnym sosem na bazie jogurtu i majonezu. Połączenie wyrazistego smaku ogórków konserwowych i pora ze słodyczą kukurydzy i delikatnością ugotowanych jajek skradnie wasze serca.