Kulinarny program Karola Okrasy nosi tytuł „Okrasa łamie przepisy”. I rzeczywiście – w tym wypadku odszedł od tradycyjnej receptury ciasta na pierogi. Czy w dobrym kierunku? Każdy może się przekonać.
Pierogi to nasza chluba narodowa. Robimy je na słodko i na słono, ale jeszcze nikt nie słyszał o takich z rybą. Koniecznie poznaj ten sposób i zaskocz domowników. Nie będą mogli się nadziwić, a w dodatku zachwycą się tym niesamowitym smakiem. O wszystkim dowiesz się w dalszej części artykułu.
Lubisz pierogi? Jeśli nie potrafisz odmówić sobie kolejnej porcji, to zerknij na ten przepis. Pierogi z serem od Ewy Wachowicz są obłędnie smaczne. Już dawno stały się hitem, który warto poznać.
Na ryneczkach zatrzęsienie śliwek jest takie, że szkoda ograniczać się tylko do ciast i knedli. Poznaj przepis i przygotuj z nich pierogi na słodko. Danie jest obłędnie dobre i co najważniejsze niezwykle smaczne. Wypróbuj sposób, a będziesz przyrządzać te pierogi nieraz.
Pierogi często goszczą na naszych stołach. Jedni wolą jeść je na słodko, inni na słono. Nie każdy jednak wie, dlaczego warto dodać liść laurowy do gotujących się pierogów. Powód naprawdę może zaskoczyć. Jesteście ciekawi?
Pierogi możemy jeść na wiele sposobów. Ruskie, z kapustą i grzybami lub z owocami mają wielu wiernych zwolenników. Jednak pierogi w takim wydaniu jadłam po raz pierwszy. Zachwycił mnie smak farszu. Nigdy bym się nie spodziewała, że można pierogi zrobić z takim dodatkiem.
Książulo wybrał się na Festiwal Pierogów do Krakowa. Czy było warto? Było na pewno drogo, a smak lubianego dania pozostawiał wiele do życzenia. Youtuber nie owijał w bawełnę. Powiedział, co myśli o pierogach z Krakowa.
Błaszczaka nie trzeba nikomu przedstawiać. Youtuber prowadzący kanał Sprawdzam Jak jest już bardzo popularną i lubianą osobą. Niedawno postanowił przetestować bar na kultowym już targowisku na Dolnym Śląsku. Przekroił jednego pieroga i od razu to poczuł….
Początek sierpnia to idealny moment, by zrobić pierogi z jagodami. Te apetyczne leśne przysmaki w delikatnym cieście sprawią, że sięgniesz po kolejną porcję tych znakomitych pierogów. Jednak najpierw zrobisz je z przepisu babci. Jest on gwarancją niepowtarzalnego smaku.
Pierogi z jagodami to jeden z najpyszniejszych obiadów na słodko w asortymencie polskiej kuchni. Nie ma jednak idealnych pierogów bez jednego ważnego dodatku. Nie chodzi o smak, ale o strukturę nadzienia.
Przygotuj pierogi na słodko i podaj je na letni obiad. To apetyczne danie z owocami zrobisz dzięki prostemu przepisowi. Na jednej dokładce tak smacznych pierogów na pewno się nie skończy.
Ciasto na pierogi według przepisu z 1920 roku? Dlaczego nie! Idealne proporcje zapewniają, że nasze pierogi nie rozgotują się podczas gotowania, będą miękkie w środku i delikatne. Mimo upływu lat wciąż nie wymyślono nic lepszego.
Mąka stanowi podstawę ciasta na pierogi. Ciasto takie to w końcu niemal wyłącznie ten produkt i woda. A zatem, jaka mąka jest najlepsza?
Polskie pierogi sławne są być może na całym świecie, ale z pewnością nie są jedyne. Te meksykańskie pierogi składają się z mięsa kurczaka i warzyw. Są łatwe w przygotowaniu i gwarantują odmianę na talerzu. Wypróbuj je choćby dziś
Delikatne pierogowe ciasto doskonałe jest wtedy, kiedy rozpływa się w ustach. Zwłaszcza latem, kiedy z chęcią sięgamy po pierogi z owocami. Ciasto z tym dodatkiem pasuje do nich wyśmienicie.
Pierogi z mięsem stały się jednym z moich ulubionych dań. To zasługa farszu, z którym robię to danie. Jednak mięso, które do niego trafia, może zdziwić niejednego smakosza. Efekt jest wart polecenia, a pierogi smakują lepiej niż zwykle.
Dla wielu smakoszy pierogi ruskie są tymi najbardziej ulubionymi. Jak zrobić idealny farsz do pierogów ruskich? Sekretem podzieliła się znana z serwisu YouTube Kobieta z zachodu. Z jej wiedzy warto skorzystać.
Jakie pierogi lubisz najbardziej? U mnie w domu hitem jest nadzienie, dzięki któremu pierogi smakiem biją na głowę te ruskie lub z mięsem. Apetyczny farsz przyrządzam z kilku składników, a danie błyskawicznie znika z talerzy.
Dobry przepis na ciasto na pierogi, taki, z którego masa zawsze wychodzi lekka i sprężysta, to święty Graal polskiej kuchni. Tym, którzy sądzą, że próbowali już wszystkiego, polecamy jeszcze jedną zmianę.
Uwielbiasz gotować z sezonowych produktów? W takim razie poznaj przepis Ewy Wachowicz na pierogi, w których farsz będzie przygotowany z warzywa, na który sezon właśnie się rozpoczął. Poznaj przepis i zaskocz swoich domowników podczas obiadu. Na pewno poproszą o dokładkę.
Znany kucharz - Karol Okrasa - pokazał swój przepis na pierogi. Wszystkich zaskoczył farsz, w którego składzie znalazł się bób. Właśnie na to warzywo już za niedługo zacznie się sezon, dlatego dowiedz się, jak przygotować te pierogi. Ich smak zostanie z tobą na długo.
Letnia pora zachęca do eksperymentowania. Dziś poszerzamy asortyment pierogów o takie z nadzieniem owocowym. Jasne, pierogi z jagodami to nic nowego – ale bawmy się, póki mamy większy wybór owoców.
Pierogi od Ewy Wachowicz smakują i jednocześnie zaskakują. Wszystko przez farsz, jaki do pierogów przyrządza znana restauratorka. Przygotuj go w swojej kuchni i przekonaj się sama. Po prostu rozpływa się w ustach.
Znany youtuber Książulo znalazł nowy ciekawy obiekt gastronomiczny do recenzji. Jednak sprawa nie skończyła się dla niego dobrze. Zanim jeszcze przeszedł do konsumpcji, musiał najeść się wstydu i przełknąć karę od policji.
Pierogi są dobre zarówno na obiad, jak i na kolację. Jak zrobić wyborny farsz do pierogów z mięsem? Warto dodać do niego apetyczne warzywo, które podkręci smak pierogów. Lepszych w życiu nie jadłeś, dlatego wypróbuj ten przepis.
Oto przepis na nietypowe, ale doskonałe ciasto na pierogi z jednym tradycyjnym dodatkiem Czy da się uprościć prostsze i udoskonalić doskonałe? Z tym przepisem chyba tak.
Wciąż nie został rozstrzygnięty spór dotyczący zimnej lub gorącej wody w cieście na pierogi, a już składnik ten ma nowego przeciwnika. Pierogi z ciasta, do którego w ogóle nie lejemy wody, mają szansę stać się twoimi ulubionymi.
Jedna drobna zmiana w przepisie na leniwe kluski pokazuje nowe oblicze tej potrawy. Nabierają one świeżości i ciekawego posmaku, nie tracąc nic z dotychczasowych walorów. Taka ich wersja idealnie pasuje do ciepłych wiosennych i letnich dni. Domyślasz się już, o jaki dodatek chodzi?