W obiegu jest niesamowicie duża liczba przepisów na ciasto na pierogi. W poszukiwaniu idealnego sięgamy do receptur sprzed stu lat starając się podsumować najważniejsze porady. Jakiej mąki użyć? Jakiej wody? Z jajkiem czy bez?
Co jest lepsze od pierogów na obiad? Trzy rodzaje pierogów na obiad! W dodatku w różnych kolorach! Dlatego, kiedy już przygotowujemy to danie, będące kwintesencją polskiej kuchni, warto pokusić się o dodatki do ciasta i trzy mniejsze porcje farszu zamiast jednej dużej. Mała zmiana robi tu wielką różnicę.
Pierogi są zawsze dobrym wyborem na obiad. Jednak jak je mrozić, by się nie posklejały? Warto pamiętać o pewnych zasadach dzięki, którym to danie będzie znakomite po rozmrożeniu.
Kiedy spróbujesz pierogów z tego przepisu, ruskie odejdą w niepamięć. Ich farsz jest smaczniejszy, a w dodatku lżejszy. Przez co idealnie sprawdzą się na ciepły maj. Zrób je według przepisu umieszczonego poniżej. Wszyscy będą nimi zachwyceni i z całą pewnością poproszą o dokładkę.
W stereotypowej polskiej kuchni pierogi dzielą się na te z mięsem, z kapustą i ruskie. A szkoda, bo ten niezwykły i doceniany na świecie polski produkt może mieć mnóstwo innych obliczy. Oto jedno z nich.
Remigiusz Rączka gotuje, że palce lizać. Jednak tym razem przepis kucharza ze Śląska zaskoczy smakoszy. Wszystko przez farsz, z jakim kucharz robi pierogi. Polecamy przepis Remigiusza Rączki na znakomite pierogi z farszem, o jakim nikt, by nie pomyślał.
Ten bardzo nieoczywisty dodatek do klusek leniwych radykalnie zmienia oblicze tego dania. Kluski robią się bardziej jedwabiste i delikatniejsze, a także lepiej komponują się ze słodkimi dodatkami.
Jeden dodatek zmienia zwykłe pierogi ruskie w ruskie idealne. Choć nie zawsze kojarzymy to wszechobecne zioło z tym daniem, dodawanie go do farszu ma dłuższą tradycję niż się wydaje.
Te pierogi były w moim domu od zawsze. Zaskakują składnikami, ale smak jest nie z tej ziemi. Sprawdź przepis na pierogi naszych pradziadków.
Idealne ciasto na pierogi to dla niektórych święty graal gotowania. Jednak sposób na nie jest o wiele prostszy, niż się wydaje. Wystarczy przestrzegać przepisu krok po kroku i dobierać odpowiednie składniki.
Jeśli jesteś smakoszem pierogów, koniecznie sięgnij po ten przepis. Zrobisz je w delikatnym cieście z pysznym farszem. Cały jego sekret tkwi w tym dodatku. Tak smacznych pierogów jeszcze nie jadłeś.
Anna Lewandowska ma wyjątkowy sposób na przygotowanie pierogów. Znana trenerka miesza kilka rodzajów mąk, a efekt jest znakomity. Powstaje bezglutenowe ciasto na pierogi, która na każdym zrobi wrażenie.
Robisz pierogi z mięsem? Dowiedz się, jakiego mięsa nie używać do farszu na pierogi. Jest dobre, ale na kotlety, a nie do farszu. To mięso odradzają nawet kucharze.
Zwane leniwymi pierogami, te kluski rzeczywiście są szybką alternatywą dla bardziej pracochłonnych podobnych dań. A po lekkim zmodyfikowaniu listy składników otrzymujemy znacznie lżejszą, mniej zwartą wersję dania. Pokochasz ją od pierwszego kęsa.
Botwinka to jedna z pierwszych nowalijek, a jej sezon właśnie się zaczyna. Młode buraki to niezwykły delikates, na który często mamy zbyt mało pomysłów. Pierogi z botwinkowym farszem pomogą to zmienić.
Zwyczajowo świąteczne pierogi jemy na wigilię Bożego Narodzenia. Jak uczynić z nich bardziej wielkanocne danie? Nafaszerować składnikiem bardziej charakterystycznym dla tych świąt. Czytaj dalej, a wszystko stanie się jasne.
Czy twoje ciasto na pierogi jest zbyt twarde i nieelastyczne? To pewnie, dlatego że używasz nieodpowiedniej mąki. Poznaj kilka sprawdzonych metod i dowiedz się, jaka mąką na pierogi będzie odpowiednia. Z tymi radami zrobisz idealne ciasto.
Koniecznie wypróbuj ten przepis na pierogi. Są zupełnie inne niż te, które jadłaś do tej pory. Dzięki nadzieniu, w którym znalazły się aż dwa nietypowe składniki. Dowiedz się, jak zrobić te pierogi i zaskocz swoich domowników.
Nie od dziś wiadomo, że polska kuchnia jest najlepsza na świecie. Miło nam jednak bardzo, gdy ta oczywista wiedza dosięga inne nacje, niż tylko nasza. Ostatnio uroki klasycznych kulinariów odkrył i docenił podróżnik z dalekiego Wietnamu. Co szczególnie przypadło mu do gustu? Czytajcie dalej, aby się dowiedzieć.
Wielkanocne pierogi z przepisu Roberta Makłowicza zyskają uznanie smakoszy. Wszystko przez farsz, który jest jadany w jednym z najpiękniejszych regionów Polski. Takie danie warto przyrządzić na Wielkanoc i zaskoczyć tym smakiem gości.
Pierogi ruskie to prawdziwy klasyk. Nietrudno znaleźć wielbicieli tego kultowego dania. Tym razem podzielę się przepisem na pierogi w nieco innej odsłonie. Ten pyszny dodatek do farszu jest rewelacyjny. Musisz tego spróbować!
Wszyscy smakosze uwielbiają pierogi. Zapomnij jednak o tych tradycyjnych i zrób je z tego przepisu. To ciasto na pierogi jest znacznie lepsze i zaskoczy każdego. Musisz tego spróbować.
Uwielbiane przez wszystkich danie podzieliło smakoszy. Chodzi o jeden składnik, który jedni uwielbiają, a drudzy omijają szerokim łukiem. Smak jest jednak nie do pobicia i warto go spróbować. Zrób pierogi z tego przepisu, a nie zwiedziesz się.
Jeżeli pościsz w piątek, nie musisz rezygnować z pysznego obiadu. Po prostu zrób jeszcze smaczniejszy obiad bez mięsa. Cała rodzina będzie zachwycona. Tym obiadem zmiękczysz serca nawet najbardziej zagorzałych mięsożerców.
Specyficzne nadzienia do pierogów nikogo już nie dziwią. Ale pierogi z chleba tostowego szokują. Nie przecieraj oczu. To naprawdę przepis na pierogi z tego składnika. Smakują zaskakująco i zaskakująco.
Pierogi są pyszne, ale proces ich lepienie jest niezwykle żmudny i dla niektórych zbyt trudny. Sprawdź ten przepis i zapomnij o lepieniu. Teraz się zawija, a smakuje wybornie.
Danie mięsne, które wygląda jak pierogi? To jest możliwe! Potrawa prezentuje się znakomicie i jeszcze lepiej smakuje. Zrób ją na obiad dla całej rodziny i zaskocz bliskich pysznym smakiem.
Wydawało ci się, że robiłaś już pierogi ze wszystkimi? Sprawdź ten przepis i przekonaj się, że tego owocu w twoich pierogach jeszcze nie było. Warto, bo na zimę to idealny dodatek.