Koleżanka podpowiedziała mi świetny patent na jajecznicę. Dzięki niemu posiłek jest pożywny i pyszny, a przy tym błyskawiczny do przygotowania. Potrzebne są zaledwie 2 składniki oraz przyprawy. Cały sekret tego doskonałego śniadania tkwi w dodatku serka wiejskiego.
Każdy z nas ma je w lodówce. Można przygotować je na rozmaite sposoby. Zapewniają długotrwałe uczucie sytości, są smaczne oraz pożywne. Mowa oczywiście o jajkach.
W Biedronce doszło do kolejnej skandalicznej sytuacji. Tym razem miała ona miejsce na dziale z pieczywem. Okazało się, ze nie wszyscy mają zamiar płacić za zjedzone pieczywo. Apetyt na słodkie bułki był silniejszy, niż poczucie przyzwoitości.
Dziadek ma na jajecznicę własny sposób. Bynajmniej nie robi jej na maśle. Zamiast tego tłuszczu stawia na mleko. Potrawa po zdjęciu z patelni jest idealnie kremowa i delikatna.
Jajka sadzone to znana i lubiana propozycja śniadaniowa. Ścięte białko i delikatnie płynne żółtko sprawiają, że tak wiele osób przepada za tym daniem. Usmażenie jajek tak, aby były idealnie ścięte, nie jest prostą sprawą. Aby tego dokonać, niezbędne jest dobranie optymalnej temperatury.
Masz dość nudnych kanapek z serem żółtym lub szynką? Mamy dla Ciebie idealną radę. Przygotuj pastę jajeczną i wzbogać jej smak wyrazistym ogórkiem kiszonym. Ten specjał zniknie z lodówki zanim się obejrzysz.
Sieć sklepów Żabka pracuje nad rewolucyjnym pomysłem. Chce wprowadzić dla swoich klientów abonamenty na posiłki. Oferta ma być rozszerzeniem działającego od pewnego czasu „Kawonamentu", czyli abonamentu na kawę. Usługa z powodzeniem ruszyła jesienią zeszłego roku.
Na ile czasu przed snem należy wypić ostatnią kawę? Po gorący napój sięgamy nie tylko z samego rana, ale także w ciągu dnia. Zbyt późne dostarczenie dawki kofeiny do organizmu może jednak zakłócić dobry i regenerujący sen. Zagadnienie to zostało rozwiązane za pomocą badań naukowych.
Szukasz pomysłu na śniadanie, a jajecznica i jajka na twardo dawno się przejadły? Przygotuj sobie tę pyszną i pożywną potrawę. Jajko sadzone włożone do bułki i podane z dodatkami nie tylko doskonale smakuje, ale również pięknie się prezentuje. Kolorowe danie zapewni energię i dobry humor na cały poranek.
Otrzymaliśmy szokujące wieści od jednej z naszych Czytelniczek. Kobieta podzieliła się wrażeniami na temat serwowanego w hotelu śniadania. Posiłek nie dość, że był bardzo podstawowy, to jeszcze podano go na plastikowej zastawie. Warto wiedzieć, że nocleg chwali się standardem czterogwiazdkowym.
Nie podawaj kolejny dzień z rzędu zwykłej jajecznicy, bo to nudne. Zobacz, jak łatwo tę potrawę możesz urozmaicić. Wystarczy, że zawiniesz ją w tortillę i całość podsmażysz na patelni. Wnętrze tak przygotowanego placka będzie się po prostu rozpływać w ustach.
Trudno sobie wyobrazić zdrowsze śniadanie, niż pożywna owsianka. Przygotowana chociażby z owocami lub miodem zapewnia sytość i energię na długi czas. Nie każdy jednak zdaje sobie sprawę, że w użytych do jej przyrządzenia płatkach owsianych zawarty jest nie do końca korzystny dla nas składnik. Mowa o kwasie fitynowym.
Polacy uwielbiają rozpoczynam dzień od posiłku z jajek. Ile razy jednak można jeść jajecznicę? Jeśli pragniesz odmiany, przygotuj niezwykle pyszne i efektowne jajka po turecku. Gwarantujemy, że odkryjesz smaki, o jakich Ci się nie śniło.
Omlet z tortillą jest znakomitym pomysłem na sycące śniadanie. Ciepłe danie jest proste w przygotowaniu i smakuje o niebo lepiej niż klasyczna jajecznica. Musicie spróbować — jeszcze nie raz je zrobicie.
Wiele osób nie wyobraża sobie codziennego śniadania i kolacji bez chrupiącej bułki z wędliną. Smakosze wędlin nie potrafią żyć bez szynki z indyka czy mielonki. Jednak dietetyk ostrzega przed wędlinami z Biedronki. Tych produktów nie kupuj pod żadnym pozorem. Nie ma w nich nic wartościowego.
Jeść czy nie jeść jajka? Jeśli jeść- to ile dziennie? Te pytania zadaje sobie wiele osób. Odpowiedzi udziela dr Bartek Kulczyński, który na YouTubie prowadzi swój kanał. Wyjaśnia tam zagadnienia związane z dietą i zdrowiem. Tym razem na tapetę wziął jajka.
Na targach i straganach zaroiło się od botwinki. Jak wykorzystać smaczne i zdrowe, sezonowe warzywo? Z jego użyciem prosto i łatwo przygotujesz pyszną szakszukę. Takie śniadanie zapewni Ci energię na długie godziny.
Znudziły Ci się już kanapki z szynką i serem? Doskonałą odmianą dla wszystkich smakoszy będzie pasta. Jednak wcale nie jajeczna, czy z wędzonej ryby, a warzywna. Dziś proponujemy Wam apetyczną i prostą do zrobienia pastę z marchewki. Gdy wzbogacicie ją o kilka składników, nikt nie zdoła się jej oprzeć.
Znamy pyszny sposób na początek dnia. Wyborne śniadanie przygotujecie z chleba i jajek. Gwarantujemy, że takiego specjału nie mieliście jeszcze okazji kosztować. Gdy spróbujecie raz, będziecie do tego przepisu wracać regularnie.
Marzy Wam się pyszny, domowy chleb z chrupiącą skórką? Bez problemu przygotujecie go według przepisu Ewy Wachowicz. Od razu możecie upiec 2-3 bochenki i przeznaczyć nadmiar do zamrożenia. Wyjdzie o wiele tańszy, niż specjał z piekarni, a jego smak Was zachwyci.
Niewiele rzeczy jest w stanie przebić aromat świeżo upieczonego pieczywa. Wyśmienitym sposobem na jego roztoczenie po całym domu jest przygotowanie domowych bajgli. Niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że ten specjał przed włożeniem do piekarnika należy…podgotować. Uzbrójcie się w garnek, piekarnik i wypróbujcie ten pyszny i prosty przepis na domowe bajgle.
Masz ochotę na lekkie, ale pożywne śniadanie? Spróbuj koniecznie naszej jajecznicy. Zamiast smażenia na patelni wybierz gotowanie na parze. Zdziwisz się, jak obłędnie mogą smakować jajka przyrządzone w ten sposób.
Kawa wielu z nas towarzyszy o poranku. Czy jednak jest to najlepsza pora na małą czarną? Sprawdziliśmy, kiedy działanie napoju będzie najskuteczniejsze. Będziecie zaskoczeni, gdy się dowiecie.
Pasta z makreli jest świetnym dodatkiem do chleba. Większość osób przynajmniej raz przygotowywała ten przysmak w swojej kuchni. Nie każdy jednak zna tajny składnik, który warto uwzględnić w popularnym przepisie. Mowa tutaj o odrobinie kremowej kwaśnej śmietany.
Owsianka jest doskonałym pomysłem na sycące śniadanie. Przyrządzając ją na kawie, sprawimy, że dodatkowo pobudzi nas do działania o poranku. Musicie spróbować — wykonanie jest banalne, a tak aromatycznego posiłku dawno nie jedliście. Zapomnicie, że kiedykolwiek robiliście ją na wodzie czy mleku.
Zapiekankę można podać na śniadanie. Ewa Wachowicz pokazała, jak przygotować smaczną i sycącą wersję z jajem. Wystarczy podsmażyć nabiał wraz z cebulką i szynką i całość zapiec pod pierzynką z sera. Przysmak skusi niemal każdego. Spróbujecie?
Kawa dla wielu osób stanowi idealny początek dnia. Bez filiżanki tego napoju nie wyobrażamy sobie właściwego funkcjonowania. Warto jednak wiedzieć, że nie należy zbytnio przesadzać z jej ilością. Średnio 3-4 filiżanki na dobę są w zupełności wystarczające.
Czy wiecie, że móżdżek wieprzowy był kiedyś niezwykle popularnym daniem w polskiej kuchni? Ceniono go za delikatność i wyjątkowe walory smakowe. Dziś warto pamiętać, że jest on dobrym źródłem białka oraz niektórych witamin. Warto skusić się na taki specjał, kiedy tylko nadarzy się ku temu okazja.