Nie wyrzucaj czerstwego pieczywa. Zrób z niego śniadanie, które smakiem zachwyci każdego smakosza. Przepis jest genialny i co najważniejsze nic się nie zmarnuje. Wypróbuj ten sposób, a już nigdy nie wyrzucisz chleba.
Brokuł na śniadanie? Czemu nie! Jadam go często na pierwszy posiłek w ciągu dnia. W połączeniu z tymi składnikami trudno go sobie odmówić. Polecam każdemu ten prosty przepis na śniadanie z brokułem w roli głównej.
Przygotuj ten omlet na śniadanie i zaskocz domowników. Nie tylko inaczej smakuje, ale też zupełnie inaczej wygląda. Aby był udany, należy dokładnie przestrzegać proporcji. Przyrządź go raz z tego przepisu, a już nigdy nie przygotujesz go w inny sposób. To takie proste.
Ten przepis przyda się na śniadanie i kolację. Wystarczy wziąć kajzerkę i wypchać ją pysznościami. Resztę zrobi już piekarnik. Wkrótce chrupiąca kajzerka pełna znakomitych dodatków trafi na twój stół.
Jadasz jajka na śniadanie? W taki razie poznaj ten przepis z jajkami w roli głównej. Dodaj do nich trochę warzyw i zrób danie, że palce lizać. Takie śniadanie jest najlepsze na początek każdego dnia.
Ulepsz swoją jajecznicę, dodając jedną łyżeczkę prostego składnika. Z nim jajecznica będzie wyjątkowo puszysta. Dowiedz się, co dodać oraz jak przyrządzić to popularne, ale wybitnie smaczne danie, a już nigdy nie wrócisz do tradycyjnego przepisu. Ta wersja zachwyci wszystkich smakoszy.
Czy da się upiec chleb z zaledwie dwóch składników? Jak najbardziej! Mieszam siemię z białkami i niebawem pyszny, domowy chleb jest już gotowy. Nie zawiera ani grama glutenu, dlatego diabetycy i bezglutenowcy śmiało mogą po niego sięgnąć.
Omlet nie tylko na śniadanie, wiadomo! To także znakomity, lekki obiad lub kolacja. Wypróbuj przepis na omlet z kapusty. Sposób jest banalnie prosty, a przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Wypróbuj przepis i zaskocz tym daniem swoich najbliższych.
Naleśniki na śniadanie to żadna nowość. Założę się jednak, że w tak puszystej wersji jeszcze ich nie znasz. Delikatne ciasto i ulubione dodatki są kluczem do sukcesu. Raz ich spróbujesz, a będziesz wracać do nich co i raz.
Jak na jednoskładnikowe danie, jajecznica budzi niezwykle silne emocje, a przepisów na to śniadanie jest chyba więcej niż przygotowujących ją kucharzy. Każdy ma swoje przekonania co do składników, czasu przygotowania czy techniki mieszania. Mnóstwo jest też rozwiązań, jeśli chodzi o samą technikę smażenia.
Racuchy z jabłkami to obowiązkowa pozycja w repertuarze wszystkich miłośników śniadań na słodko. Ale w sezonie, kiedy co kilka tygodni do sklepów trafia na trochę wyczekiwany przez nas produkt, coś tak ogranego jak jabłko nie powinno nas ograniczać.
Sezon letni zbliża się wielkimi krokami. To idealna pora, aby pozbyć się tego, co ewentualnie nam przeszkadza. Od kiedy zastąpiłem pieczywo na śniadanie tym wynalazkiem, udało mi się zrzucić co nieco. Danie jest smaczne, a jego jedzenie przynosi spodziewane efekty, czego chcieć więcej?
Jajka i bułka zawsze smakują na śniadanie. Jednak teraz te dwa produkty wykorzystaj w wyjątkowy sposób w kuchni. Bułkę wydrąż i zapiecz w niej jajka. Wyjdzie śniadanie, które już stało się hitem.
Dziś zdradzę ci przepis na moje ulubione śniadanie na słodko. Początek może zaskakiwać, jednak uwierz mi, że warto. Kilka prostych składników i będziesz mieć idealne danie na początek dnia. Przekonaj się sama, to tylko kilka prostych kroków.
Koniecznie dodaj do jajecznicy jeden tajemniczy składnik. Dzięki niemu śniadanie będzie prawdziwą ucztą. Pomimo że składnik jest banalny i tani, realnie poprawia smak śniadaniowego przysmaku.
Co jadasz na śniadanie? Jeśli zastanawiasz się, co przyrządzić, to zrób jajka po benedyktyńsku. Przygotujesz je w prosty sposób z dodatkiem, który być może masz w swojej kuchni.
Zapomnij o tradycyjnym omlecie na śniadanie. Ten z poniższego przepisu jest znacznie smaczniejszy, a w dodatku bardzo oryginalny. Zrobiony z ciasta bananowego gwarantuje doskonałą, śniadaniową ucztę. Wypróbuj przepis i przekonaj się sama. Smakosze będą zachwyceni.
Jeśli robisz jajecznicę na śniadanie, to koniecznie spróbuj jej śląskiej wersji. Bije smakiem na głowę tradycyjną potrawę z jajek. Śląską wersją jajecznicy, czyli wajecznicę, zwaną też smażylnicą, zrobisz raz- dwa i zjesz z przyjemnością.
Jeśli jeszcze nie jadłeś śniadania, to zerknij na ten przepis. Posiekaj szczypiorek i dodaj jajka. Wkrótce wyjdzie danie, która zachwyci smakiem całą rodzinę. Takie śniadanie wszyscy zjedzą z przyjemnością.
Cenimy znanych z mediów kucharzy za to, że pokazują nam potrawy, o których nie mieliśmy pojęcia. Jeden z nich, Karol Okrasa, zaproponował mało znany w Polsce przepis na śniadanie z jajek, które wygląda zupełnie inaczej niż te, do których przywykliśmy. Oto szakszuka.
Chleb w jajku to przeżytek. Zapomnij o tym daniu i zrób specjał z tego patentu. Smakuje doskonale, a przy tym jest sycący i pełnowartościowy. Raz spróbujesz i będziesz chciała jeść je niemal codziennie.
Zrób serek z przepisu poniżej, a otrzymasz doskonałe smarowidło do kanapek. Jedna czynność sprawi, że będzie miał idealną konsystencję. Zrób i przekonaj się sama, jaki jest pyszny. Jego smak na pewno zachwyci twoich domowników.
Faszerowane pysznym mięsno-warzywnym farszem i zapieczone pod przykryciem sera, ten proste krokiety zaskakują nietypową formą. Ale największym sekretem tych obiadowych roladek jest ciasto, w które zostały one zawinięte.
Połączyć kilka składników, wylać na patelnię i smażyć przez chwilę. Czy da się prościej? Da, i to na kilka innych sposobów. Naleśniki da się przyrządzić w piekarniku, a co ciekawsze – nawet w mikrofalówce.
Ten doskonały, niezwykle prosty przepis na omlet to świetny pomysł na wprowadzenie odrobiny świeżości do naszych jajecznych śniadań i kolacji. Choć omlety wydają się wielu z nas czaso i pracochłonne, ten jest prosty w przygotowaniu jak jajecznica.
Mówi się, że „śniadanie to najważniejszy posiłek dnia”, a z badań prowadzonych przez różne instytuty badawcze wynika, że faktycznie w to wierzymy, bo około 90 proc. Polaków regularnie jada śniadania. Najczęściej jemy kanapki, ale około 40 proc., osób deklaruje spożywanie porannego posiłku na ciepło – najczęściej są to jajka pod różną postacią: jajecznicy, na miękko, sadzone, w formie omleta, a także jajka poche, czyli „w koszulce”. Na drugim biegunie są Włosi, którzy rano na szybko piją cappuccino lub mocne espresso do tego zjadają jedynie słodkie cornetto, czyli włoską wersję francuskiego croissanta i pędzą dalej. Jedna z warszawskich restauracji postanowiła przełamać ten stereotyp i przygotować śniadania… po włosku. Jak one wyglądają przekonacie się odwiedzając restaurację Quattro Formaggi, znajdującą się w samym centrum stolicy w Varso Tower.
Jeżeli uwielbiasz naleśniki na śniadanie, to ten przepis na farsz będzie dla ciebie idealny. Nie tylko syci, ale też doskonale smakuje. Robi się go bardzo szybko i co najważniejsze bardzo łatwo. Wybór nadzienia może być przyjemnym zaskoczeniem..
Jajecznica to dla wielu doskonałe danie na śniadanie. Nie każdy jednak wie, że dzięki jednemu dodatkowi może być jeszcze smaczniejsza. Dodaj tylko kilka kropel i zachwyć się nieznanym wcześniej smakiem jajecznicy. Smakosze będą zachwyceni.