Marzy ci się smaczny i szybki obiad? Zrób klopsiki w sosie koperkowym! Świeży koperek to doskonały pretekst, by przygotować to letnie danie. Soczyste mięso w pysznym sosie zachwyci niejednego smakosza. Przepis wypróbuj w swojej kuchni. Będziesz często do niego wracała, bo efekt jest rewelacyjny.
Czy może istnieć sałatka, która smakiem przebije jarzynową i gyros? Wypróbuj przepis na tę z sosem ogórkowym, a już nigdy nie sięgniesz po inną. To będzie prawdziwy hit. Twoim bliskim zasmakuje tak bardzo, że będziesz robiła ją bardzo często. Przygotowanie jest proste i zajmuje chwilę.
Pierś z kurczaka nigdy nie smakowała lepiej. Poznaj prosty przepis na sos z tego mięsa i zaskocz domowników tym obiadem. Smak zachwyci każdego, na pewno poproszą o dokładkę. Zrób to danie, a o wszystkich jego zaletach przekonasz się sama. Smak jest wart tej próby.
Zapomnij na chwilę o gotowanych ziemniakach i podaj na obiad smażone z przepisu umieszczonego w artykule. Ich smak zachwyci każdego smakosza, a wielu znajomych poprosi cię o przepis. Sposób jest prosty i bardzo smaczny. Zrób i przekonaj się sama.
Nie masz pomysłu na niedzielny obiad? Koniecznie przygotuj pierś z kurczaka z tego przepisu. Zarówno konstrukcja, jak i smak tego dania z całą pewnością zaskoczą całą rodzinę. Wszyscy nie tylko poproszą o dokładkę, ale też o to, abyś przygotowywała je znacznie częściej. Sposób jest banalnie prosty.
Niedrogi i łatwy w przygotowaniu sos pieczarkowy potrafi zmienić najbardziej codzienne danie w wykwintny obiad. Z tym przepisem taki sos wychodzi za każdym razem, a przygotowuje się go błyskawicznie.
Szukasz pomysłu na wiosenny obiad? Podaj jajka w sosie tak smacznym, że chętnie sięgniesz po dokładkę. Jeden składnik podkręca smak dania i dodaje mu wyrazistości. Wiosenny obiad zrobisz dzięki tej recepturze.
Sos chiński od Roberta Makłowicza wywołał prawdziwą burzę w sieci. Skład produktu został skrytykowany przez samą Katarzynę Bosacką. Jednak Robert Makłowicz broni sosu, który jest firmowany jego nazwiskiem. Jednym słowem, zrobiła się afera.
Sos koperkowy to nie tylko ciepły dodatek do mięs. Poznaj przepis na sos, który dodasz do sałatek i surówkę, a zupełnie odmienisz ich smak.
Spośród wszystkich produktów, które nie są świeżymi warzywami i owocami, chyba tylko sos czosnkowy jest kwintesencją lata. Ten prosty dodatek można przygotować na dziesiątki sposobów. Oto jeden z najlepszych.
Szukasz pomysłu na pyszną i szybką przekąskę? Przygotuj pieczoną cukinię w aromatycznym sosie. W takim wydaniu jeszcze nie jadłeś tego warzywa. Przepis jest wart wypróbowania przez każdego smakosza.
Takiego wypieku jeszcze nie próbowałaś. Ciasto z delikatnym farszem sprawdzi się na każdą porę dnia. Próżno szukać z nim słodkości, to pyszna wytrawna przekąską, którą możesz podać na śniadanie, kolację lub przekąskę. Sama przekonaj się, jakie to proste.
Dzięki temu przepisowi zrobisz soczystą i chrupiącą pieczoną roladę. Wystarczy, że weźmiesz karkówkę i zawiniesz w nią warzywa. Wkrótce będziesz się cieszyć wybornym smakiem tego dania. Jest idealne na niedzielny obiad w rodzinnym gronie.
Ten przepis udowadnia, że przygotowanie obiadu dla całej rodziny nie musi być czasochłonne. Wystarczy, że masz makaron i zrobisz ten wyśmienity sos, a domownicy będą zachwyceni smakiem dania. Kiedy poznasz ten banalnie prosty sposób, będziesz żałować, że nie wpadłaś na to wcześniej.
Sos pomidorowy to chyba najpopularniejsze towarzystwo pulpetów. Jednak te wspaniałe, miękkie kuleczki mięsa mielonego sprawdzają się świetnie również w innych zestawieniach. Na przykład z sosem pieczeniowym – gęstym, aromatycznym i niezwykle mięsnym w smaku.
Oto zupełnie inny od znanych nam – i prawdę mówiąc, rewelacyjny – przepis na warzywną sałatkę. Podane z tym niezwykle prostym sosem warzywa smakują wyśmienicie, a cały posiłek nabiera dzięki nim niezwykłego charakteru. W sezonie wiosennym warto przyrządzać taką przekąskę do obiadu zamiast zwykłych surówek.
Wśród potraw jednogarnkowych danie, które nazywamy leczo, zajmuje miejsce szczególne. W tym przepisie jego smak podkręcony jest dodatkiem, który wiele zmienia. Dopiero tak przygotowany sos nabiera pełni smaku.
Pamiętacie konserwę turystyczną? Właśnie przeżywa renesans. Sposób mojej sąsiadki na sos boloński z tej konserwy przechodzi najśmielsze oczekiwanie. Zaskakuje smakiem, a w dodatku jest zdecydowanie tańszą alternatywą. No i przypomina oryginał. Pewnie dzięki dodatkom. Dałem się podejść.
Szybki deser z ricotty jest stworzony dla zabieganych i niecierpliwych łasuchów. Kilka składników daje pyszny efekt. Nadaje się na śniadanie, lekką przekąskę lub słodką kolację. Sprawdź, a będzie wracać do niego bez przerwy.
Majonez Kielecki od lat wzbudza niemałe kontrowersje. Jedni go kochają, inni nienawidzą Nie każdy jednak wie, że smak tego sosu można spotkać w innym miejscu, niż tylko półka w sklepie spożywczym. Jeśli jesteście ciekawi szczegółów koniecznie czytajcie dalej.
Czosnek to doskonały, wyrazisty dodatek do mnóstwa dań. Jeśli chodzi o obróbkę, jest to jednak produkt dość specyficzny. Oto kilka porad, jak należy go traktować. Niektóre mogą być niemałym zaskoczeniem.
Jak wiadomo, mizerię można jadać w dwóch wariantach: na słono albo na słodko. Miłośnicy słodkiej mizerii zarzucają, że wytrawna wersja jest nazbyt mdła. Kiedy spróbują wariantu przyprawionego jak w tym przepisie, szybko zmienią zdanie.
Sosu chrzanowego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Jest pysznym dodatkiem do mięs, wędlin i jajek. Dzięki temu przepisowi zrobisz go w mgnieniu oka i zdążysz przed Wielkanocą.
Święta wielkanocne przed nami, a wraz z nimi masa pysznego jedzenia. Te, które zostanie po Wielkanocy nie zawsze nadaje się do mrożenia. Szczególnie 3 świąteczne potrawy nie powinny trafić do zamrażarki. Dowiedz, się o jakie wielkanocne dania chodzi.
Masz już pomysł na obiad wielkanocny? Ja podam białą kiełbasę zapiekaną w wyśmienitym sosie. Jest on kwintesencją świątecznych smaków. Danie rozpływa się w ustach, dlatego polecam ten prosty, ale efektowny przepis.
Panel ekspertów Smakoszy tuż przed Wielkanocą postanowił przetestować najsłynniejsze polskie majonezy. Kosztowaliśmy w ciemno nie wiedząc który jest który, a potem ocenialiśmy pozostałe cechy. Wyścig wcale nie był wyrównany a wyniki potrafią zaskoczyć.
Lubisz gołąbki? Pewnie przyrządzasz je w sosie pomidorowym. Jednak ja polecam przepis dzięki, któremu to danie będzie jeszcze lepsze. Sos, w którym je zrobisz jest wyrazisty w smaku i kremowy.
Potrawy wielkanocne, takie jak choćby biała kiełbasa czy pasztety, aż proszą o sos chrzanowy. Zazwyczaj sięgamy po prostu po chrzan ze słoiczka, ale lekki i puszysty sos z tego przepisu jest znacznie lepszym wyborem. Chętnie zdradzę, jak go przygotować.