Z jakim dodatkiem zupa pomidorowa smakuje najlepiej? Każdy smakosz odpowie inaczej na tak postawione pytanie. Jedni jedzą to danie z ryżem, a inni sięgają po makaron. My dziś proponujemy, by zaserwować je z dodatkiem kaszy kuskus. Sycący przysmak ze smakiem pomidorów komponuje się doskonale. Spróbujecie?Zupa pomidorowa często gości w polskich domach. Zazwyczaj podawana jest z ryżem lub makaronem. Czasem można też natknąć się na wersję z kluseczkami czy ziemniakami. Danie z dodatkiem pysznej kaszy kuskus jest delikatne, smaczne i sycące. Warto urozmaicić dobrze znaną potrawę.
Magda Gessler robi pomidorówkę inaczej niż wszyscy, jednak to właśnie zupa jej przepisu jest najbardziej aromatyczna i pełna smaku. Gessler nie zabiela pomidorowej i dodaje do niej sok z kiszonej kapusty. Poznaj przepis na zupę pomidorową przepisu znanej restauratorki.Magda Gessler w kuchennych rewolucjach zdradziła swój patent na pełną smaku zupę pomidorową. Zwykle pomidorówkę zabielamy śmietaną, Gessler odchodzi od tego sposobu. Do zupy dodaje jednak niecodzienny składnik i gotuje ją na wywarze z żeberek wieprzowych. Co restauratorka powiedziała o pomidorówce swojego autorstwa?- Oszalałam na punkcie pomidorowej, ale robię ją specyficznie, bo na żeberkach cielęcych i z dużą ilością warzyw. Na kilogram żeberek daję dużego selera, cztery pory, osiem marchewek i sześć pietruszek, ćwierć kapusty włoskiej, pęczek pietruszki i koperku. Gotuję bardzo powoli, rosół jest intensywny i jednocześnie delikatny - powiedziała Magda Gessler w rozmowie z czasopismem Przyjaciółka, przytaczanej na stronie Kuchennych Rewolucji.- Potem go odcedzam i zbieram tłuszcz. Następnie zakwaszam kwasem z kiszonej kapusty i dorzucam uduszone z odrobiną masła świeże pomidory. Nie zagęszczam, broń Boże, śmietaną. Ubijam ją - jest jej wtedy mniej, i łyżkę śmietany kładę na wierzch, do tego sporo kopru - dodała restauratorka. Takie słowa mogą przyprawić o konsternację. Wszakże niemal każdy smakosz stawia na dodatek w postaci śmietany.Zupa pomidorowa przepisu Magdy Gessler ma rewelacyjny smak. Gotujący się ponda godzinę wywar na żeberkach z dużą ilością warzyw rosołowych ma rewelacyjny aromat i jest doskonałą bazą do zupy. Bardzo ważne jest również odpowiednie przygotowanie pomidorów.Nigdy nie dodawajmy koncentratu pomidorowego i pomidorów z puszki. Świeże, soczyste pomidory podsmażone na maśle z czosnkiem to gwarancja najlepszego smaku. Gessler do zupy dodaje również odrobinę soku z kiszonej kapusty, który podkręca aromat całego dania.
Gessler wymyśliła własny patent na pomidorówkę. Wlewa do niej zaskakujący składnik, którym jest sok pomidorowy. Dzięki temu gotuje zupę o wiele szybciej niż tradycyjną. A jej smak rzeczywiście jest rewelacyjny. Po co więc tracić w kuchni więcej czasu, jak można zrobić zupę pomidorową w kilka chwil?Magda Gessler słynie ze swoich sprytnych rozwiązań kulinarnych i dobrych pomysłów. I właśnie na taki wpadła, przyrządzając pomidorówkę. Zamiast dodawać do niej przecier pomidorowy, używa pomidorowego soku. To właśnie on stanowi podstawę zupy, bulion tylko ją dosmacza. Mamy nadzieję, że was ten przepis też zachwyci.
Mamy ciekawostkę dla wszystkich wielbicieli pomidorówki. Sprawdźcie, dlaczego warto do zupy pomidorowej dodać majonez. Zastąpcie nim klasyczną śmietanę, a otrzymacie wyjątkowy efekt. Zupa będzie nadzwyczaj aksamitna i pełna smaku. Przekonajcie się o tym sami.Zupa pomidorowa jest królową polskich zup. No może obok rosołu, ale zupy te mają ze sobą dużo wspólnego. Ta pierwsza często powstaje z drugiej, gdy już znudzi nam się rosół. Pomidorówka zachwyca zdecydowanym, kwaskowym smakiem i aksamitną konsystencją. Za jej smakiem stoją przede wszystkim pomidory. W sezonie sięgamy zwykle po świeże, a poza nim wykorzystujemy pomidory z puszki, przecier i koncentrat. Ważnym dodatkiem do pomidorówki jest też śmietana. Zabiela zupę, zagęszcza ją i nadaje jej przyjemnej konsystencji.
Ugotowaliście rosół i wyszedł bardzo tłusty? Zdradzimy wam kilka sprytnych trików na uratowanie zbyt tłustej zupy. Mniej tłuszczu oznacza mniej kalorii i cholesterolu, a także przyjemniejszy smak. Poznajcie proste sposoby na usunięcie nadmiaru tłuszczu z wywaru.Zupy gotowane na mięsie są bardzo smaczne i sycące. Czasem jednak użyjemy zbyt tłustego mięsa, w wyniku czego na powierzchni wywaru będą pływać wielkie, tłuste oka. Wielu osobom nadmiar tłuszczu w zupie odbiera apetyt, bo zamiast smaku potrawy czuć tylko tłuszcz. Jak więc pozbyć się niechcianego tłuszczu z zupy?
Zupa pomidorowa należy do ulubionych dań wielu smakoszy. W każdym domu przyrządza się ją nieco inaczej. Karol Okrasa stawia na przepis wykorzystujący zapiekane warzywa, w tym także świeże pomidory malinowe. Spróbujecie koniecznie — ten smak was zachwyci. Zupa pomidorowa bardzo często gości na naszych stołach w dzień po podaniu rosołu. Nierzadko przyrządzamy ją, korzystając z koncentratu czy soku. Karol Okrasa namawia, by wykorzystać świeże warzywo i zapiec je z pozostałymi roślinnymi składnikami przed dodaniem do bulionu. Dzięki temu zabiegowi danie będzie niezwykle aromatyczne. Skusicie się?
Myślisz o posadzeniu własnych pomidorów? Musisz pamiętać o odpowiednim przygotowaniu gleby oraz o regularnym odżywianiu sadzonek przy pomocy specjalnych nawozów lub samodzielnie przygotowanego roztworu. Poznaj niezwykły sposób na udane zbiory pomidorów, będą rosły jak szalone.Pomidory to warzywa, które rosną w błyskawicznym tempie, pod warunkiem, że odpowiednio się o nie dba. Nie wystarczy raz użyźnić glebę, pomidory wymagają stałego uzupełniania związków mineralnych, głównie jodu i azotu, aby rosły szybko, nie chorowały i były smaczne i soczyste.Domowe, wygrzane w pełnym słońcu pomidory są aż słodkie. Z takich warzyw przygotujesz najsmaczniejszy krem z pomidorów, zrobisz domowy przecier, sosy do słoików, dżem i dodasz do niemal każdego dania. Warzywa smakują wybornie również jako dodatek do kanapek i sałatek. Sprawdź, jak i czym je nawozić, aby były doskonałe.Oprócz pomidorów, posadź również aromatyczne zioła, którymi doprawisz każdą zupę, każdy sos, każde danie- tu dowiesz się, jak hodować zioła na balkonie. Wystarczy przestrzegać kilku zasad, a będą szybko rosły.
Zupa pomidorowa to klasyka polskiej kuchni. Zupa doczekała się wielu przepisów i wielu opcji podania, jednak aby uzyskać idealny smak, należy pamiętać o bardzo ważnej czynności, bez której pomidorowa nie będzie dobra. Czego unikać przy gotowaniu zupy pomidorowej?Pomidorowa na żeberkach, kurczaku, na rosole, wegetariańska. Z ryżem, makaronem nitkami, lanymi kluskami, świderkami. Z pietruszką, koperkiem... zupę możemy ugotować w wielu wersjach. Wszystkie przepisy łączy jednak jeden bardzo ważny szczegół, bez którego zupa zrobiona nawet z najlepszych pomidorów, warzyw i mięsa smaczna nie będzie.Pamiętajmy, że pomidory bardzo lubią się z czosnkiem i ziołami, zupę możemy więc ugotować z 2 ząbkami czosnku i szczyptą świeżej bazylii lub oregano- będzie wtedy jeszcze smaczniejsza. Nie zapominajmy również o bulionie, który jest bazą całego dania.
Zupę pomidorową lubi wielu smakoszy. Danie będzie wyjątkowo sycące, jeśli podacie je z kaszą jęczmienną. Dzięki zawartym w dodatku błonniku porcja zupy zaspokoi głód na dużo dłużej niż wtedy, gdy zjemy ją z ryżem czy makaronem. Koniecznie sprawdźcie nasz przepis. Zupa pomidorowa występuje w wielu wersjach. Podpowiadaliśmy wam już jak zrobić ją ze świeżych pomidorów i zdradzaliśmy patenty na pogłębienie smaku tego specjału. Tym razem proponujemy, by popularne dodatki, takie jak ryż czy makaron, zastąpić sycącym ziarnem — kaszą jęczmienną. W tej odsłonie tez wam posmakuje.
Planujecie dziś ugotować zupę pomidorową? Sprawdźcie, kiedy należy dodać do pomidorówki koncentrat pomidorowy. Większość Polaków nie ma pojęcia i popełnia jeden błąd, przez który zupa znacznie traci na smaku i wyrazie. Wy też się go wystrzegajcie.Zupę pomidorową gotujemy często, bo lubi ją niemal każdy. Zazwyczaj zamienia się w nią rosół z poprzedniego dnia, dla urozmaicenia smaku. Pomidorowy smak wywar uzyskuje dzięki dodatkowi świeżych pomidorów lub z puszki, ewentualnie za sprawą przecieru lub koncentratu pomidorowego.
Aromatyczna zupa pomidorowa skusi niejednego smakosza. Zanim pojawią się sezonowe pomidory, warto przyrządzić ja z przecieru. Dodajcie do niego 2 łyżki ketchupu, a smak będzie głęboki i wyrazisty. Prosty patent znacznie odmieni klasyczne danie. Sprawdźcie koniecznie.Zupa pomidorowa doczekała się już wielu interpretacji w naszych przepisach. Zdradzaliśmy jak przyrządzić ją z ziołami oraz z czerwoną soczewicą. Tym razem mamy dla was dużo prostszą, ale równie smaczną wersję przyrządzoną na bazie przecieru. Do zupy dodamy ketchupu, by jeszcze bardziej podkręcić smak warzywa. Spróbujecie?
Zupa pomidorowa jest prawdziwą klasyką, wobec której mało kto jest w stanie odmówić kolejnej porcji. Tomasz Strzelczyk opracował własną wersję tej pysznej zupy, którą podaje z pulpetami wieprzowymi. Taki dodatek deklasuje ryż i makaron, ponieważ wybornie smakuje i pięknie wygląda zalany gęstym wywarem. Zupa pomidorowa wcale nie musi być jedzona jedynie z ryżem czy makaronem, co udowodnił Tomasz Strzelczyk w swoim przepisie. Opisał go w swojej książce kucharskiej "Oddasz fartucha, czyli facet w kuchni". Przygotowanie całości zajmuje odrobinę czasu, jednak efekt jest tego wart. Podając zupę pomidorową do stołu, zachwycisz wszystkich obecnych, a ich talerze staną się puste już po kilku chwilach.
Zupa pomidorowa, to idealne danie na każdy poniedziałek i nie tylko! Treściwa, aromatyczna i rozgrzewająca. Łatwa i szybka w przygotowaniu - zawsze przepyszna. Często gości w naszych domach jako danie poniedziałkowe, gdyż w cudowny sposób, zamieniamy niedzielny rosół właśnie w zupę pomidorową. Jeśli jednak w naszych domach nie ma tradycji niedzielnego rosołu, nic nie stoi na przeszkodzie, aby zwyczajową "pomidorówkę" ugotować od podstaw!
Pomidorowa jest jedną z częściej goszczących naszych stołach zup. Jej przyrządzenie jest niezwykle proste, a smak zachwyca. Jednak dopiero dodatek majonezu sprawi, że zupa nabierze wspaniale kremowej konsystencji. Spróbujecie? Pomidorową można przyrządzić na wiele sposobów. Klasyczny specjał kuchni polskiej będzie jeszcze lepszy, gdy dodamy do niego nietypowego składnika. Z powodzeniem zastąpi on śmietanę, sprawiając, że zupa wyjdzie niezwykle kremowa i smaczna.
Klasyczna pomidorowa pojawia się dość często na naszych stołach. Dzięki patentowi Jakuba Kuronia przygotujecie jej smaczną kremową wersję. Wszystko za sprawą dodanego do niej żółtka. Koniecznie spróbujcie tego sposobu. Istnieje wiele przepisów na smaczną pomidorową. Podawaliśmy wam m.in. recepturę z wykorzystaniem soczewicy czy mleka kokosowego. Tym razem przedstawiamy bardziej tradycyjną wersję specjału. Dodane w przepisie żółtko i śmietana sprawią, że zupa wyjdzie delikatna i niezwykle kremowa. Takiej jeszcze nie jedliście.
Zupa pomidorowa często gości na naszych stołach. Tradycyjnie przygotowuje się ją na bazie rosołu drobiowego. Tym razem jednak proponujemy wam przyrządzenie jej na wywarze warzywnym z dodatkiem słodkiej papryki. Będzie pysznie, lekko i zdrowo. Spróbujecie? Niejednokrotnie prezentowaliśmy wam już wyjątkowe receptury na nieszablonowe zupy pomidorowe. Wystarczy wspomnieć ten rewelacyjny przepis na rozgrzewającą pomidorówkę z soczewicą czy delikatnie kwaśną wersję z dodatkiem soku z ogórków kiszonych. Jeżeli tamte przepisy przypadły wam do gustu, nowa wersja tej klasycznej zupy też ma szansę na dłużej zagościć w waszym kulinarnym repertuarze. Nikt się bowiem nie oprze pomidorowej doprawionej słodką suszoną czerwoną papryka.
Zupa pomidorowa — klasyka polskiej kuchni. Kochamy jej wyrazisty smak, cenimy też fakt, że możemy szybko przygotować ją z rosołu z poprzedniego dnia. Dziś proponujemy wam zupę pomidorową z dodatkiem soku z ogórków kiszonych. Zadowoli z pewnością wielbicieli kwaśnych, zdecydowanych smaków. Jest naprawdę niepowtarzalna.Czy jedliście już zupę pomidorowo-ogórkową? Tak, to nie pomyłka. Połączenie pomidorów i kiszonych ogórków jest naprawdę udane i smaczne. Spróbujcie koniecznie doprawić klasyczną pomidorówkę sokiem z kiszonych ogórków, a poczujecie różnicę. Zupa zyska głęboki, wyrazisty smak. Zupę pomidorową można przygotować w wersji kremowej, ze świeżych pomidorów. Najlepiej podać ją z grzankami lub ptysiowym groszkiem. Można też ugotować dość rzadką zupę z dodatkiem przecieru czy koncentratu pomidorowego. Taka najlepiej smakuje podana z makaronem lub ryżem.
Zupa solferino to włoska propozycja na wyśmienity obiad lub kolację na ciepło dla całej rodziny. Zupa powstaje na bulionie warzywnym z passatą pomidorową, warzywami, a jej sekretnym składnikiem są żółtka jaj. Poznaj przepis na wyśmienitą zupę solferino, jak z włoskiej restauracji.Zupa solerino to włoska zupa pomidorowa z porem, groszkiem, passatą i żółtkami jaj. Zupa jest bardzo pożywna i niezwykle aromatyczna. Jest gęsta, słodka i jednocześnie lekko pikantna. Zupa jest prostą zupą, której przygotowanie zajmie Ci niecałą godzinę.Zupę solferino możesz przygotować na rosole z poprzedniego dnia lub ugotować wcześniej wywar warzywny. Nie gotuj dania na kostkach rosołowych, ponieważ zmienią smak tej oryginalnej zupy. Przed dodaniem żółtego do solferino dokładnie wymieszaj je z zupą i śmietaną.Jeśli szukasz pomysłu na zupę jak z włoskiej restauracji- tu poznasz przepis na krem z pieczonej papryki i pomidorów.
Zupa pomidorowa należy do jednych z najpopularniejszych u nas zup. Głównie dlatego, że jest smaczna i pożywna. Poza tym można ją przygotować na wiele sposobów, co również jest jej wielką zaletą. Dziś zaserwujemy wam zupę pomidorową z mlekiem kokosowym. Tym razem zasmakujecie klasyki w orientalnym wydaniu. Popularność zupy pomidorowej jest prawie taka sama jak rosołu. Trudno się temu dziwić, wszak często następnego dnia rosół przerabiamy właśnie na pomidorówkę. Zupę pomidorową można ugotować na wywarze mięsnym — wołowym lub drobiowym. Jednak smaczna jest też, gdy przyrządzi się ją na samych warzywach. Zupę pomidorową zwykle zabiela się śmietaną lub zagęszcza mieszaniną śmietany i mąki. Śmietana czy też jogurt naturalny dodają jej aksamitności i doskonale przełamują kwaskowy smak pomidorów. Spróbujcie jednak wlać do niej mleczko kokosowe — zupa nabierze ciekawego wyrazu.
Jedni lubią zupy czyste, drudzy zabielane. Te drugie odznaczają się aksamitnym smakiem, większą gęstością i pożywnością. A wiesz, czym zabielić zupę zamiast śmietany? Jest kilka smacznych możliwości. Wybierz swoją ulubioną. Zabielane zupy z pewnością są bardziej kaloryczne niż zupy bez dodatku śmietany. Jednak dzięki zabieleniu zupa też dużo zyskuje. Jeśli jest dosyć chuda, dawka tłuszczu pochodzącego ze śmietany doda jej smaku. Sprawi też, że nasz organizm lepiej przyswoi witaminy zawarte w warzywach. Przy okazji zupa stanie się też bardziej sycąca i nabierze aksamitnej konsystencji.
Zupa pomidorowa jest klasykiem polskiej kuchni. Zwykle podajemy ją z ryżem lub z makaronem, ale dziś zaserwujemy ją wam z niezwykłym dodatkiem. Koniecznie spróbujcie tej smacznej alternatywy. Wprowadzi do waszej kuchni powiew nowości, przyda się też, gdy w waszych zapasach zabraknie tradycyjnych dodatków.Pomidorówka ma duże grono wielbicieli. Kochamy ją za jej wyraźny, kwaskowy smak i za to, że można ją szybko zrobić z wczorajszego rosołu. Jest też zupą, która stwarza dużo możliwości przygotowania. Można ją bowiem ugotować na mięsie wołowym lub drobiowym, dodać do niej pomidory świeże lub w postaci przecieru, zabielić lub nie. Jest też do wyboru kilka dodatków, z którymi się ją podaje. Zazwyczaj jest to ryż lub makaron, ale można ją też zaserwować z ziemniakami, groszkiem ptysiowym czy grzankami. My polecamy wam dziś pomidorową z makaronem z naleśników.
Pomidorowa to jedna z najpopularniejszych zup goszczących na polskich stołach. Jest niezwykle smaczna, a przygotowuje się ją bardzo prosto. Wystarczą dojrzałe pomidory i dobry bulion. Warto urozmaicić tę kompozycję, dodając jabłko. Zbalansuje ono kwasowość pomidora i nada zupie przyjemnej słodyczy. Proponowaliśmy wam już wiele przepisów na pyszną pomidorową. Wśród nich była niezwykła receptura Jakuba Kuronia wykorzystująca śmietankę czy wersja przyrządzana na bazie pomidorów zasmażanych na patelni. Tym razem proponujemy wrzucić do pomidorowej jabłko, które podkręci smak tej klasycznej zupy. Spróbujcie koniecznie.
Prosta zupa pomidorowa to doskonały przepis dla wszystkich, którzy są zabiegani i nie mają czasu na gotowanie. Zupę przygotujesz w zaledwie chwilę, a będzie aromatyczna, smaczna i mocno pomidorowa. Sprawdź, jak przygotować niezwykle prostą i pyszną zupę pomidorową gotową w kilkanaście minut.Prostą zupę pomidorową przygotowuję na passacie pomidorowej z dodatkiem czerwonej cebulki, makaronu i aromatycznej natki pietruszki, która jest kluczowym składnikiem doskonałych zup i potraw. Pietruszka z pomidorami komponuje się wprost idealnie.Makaron wrzucam do zupy, aby ugotował się na wywarze i zyskał pomidorowy smak. Do zupy pomidorowej zawsze dodaję pół łyżeczki cukru, ponieważ świetnie podkreśla jej aromat. Zupę gotuję bez dodatków warzyw, aby przygotować ją w dosłownie chwilę.Równie szybką i smaczną zupę przygotujesz w formie kremu. Tu znajdziesz przepis na zupę pomidorową dla początkujących z dodatkiem aromatycznej bazylii i oregano.
Jeśli lubisz orientalne, azjatyckie smaki, koniecznie przygotuj indyjską zupę pomidorową, którą pokochają wszyscy miłośnicy doskonale doprawionej, pikantnej i aromatycznej kuchni. Zupa pomidorowa przygotowywana jest z mlekiem kokosowym, garam masalą, imbirem i kminem rzymskim. Jest rozgrzewająca i ma wyraźny, rewelacyjny smak. Poznaj przepis na doskonałą zupę pomidorową w indyjskim stylu.Czosnek, imbir, mleko kokosowe, garam masala i chili to podstawowe składniki kuchni indyjskiej. Zupa pomidorowa przygotowywana z aromatycznymi przyprawami zyskuje nowy, wyraźny smak, który zachwyci wszystkich miłośników orientalnych dań. Indyjska zupa pomidorowa smakuje wyśmienicie podana z posiekanym szczypiorkiem lub świeżą kolendrą.Garam masala to tradycyjna, indyjska przyprawa, którą kupisz w większym markecie lub sklepie z orientalnymi przyprawami. To mieszanka cynamonu, imbiru, kminu, chili i wielu innych doskonale wyselekcjonowanych, suszonych ziół, aby danie było doskonale doprawione, pikantne i niezwykle aromatyczne. Z przyprawą garam masala przygotujesz również wiele świetnych dań. Jednym z nich jest tradycyjny kurczak tikka masala w aromatycznym sosie, podany z ryżem lub chlebkami naan.
Znudziła Ci się tradycyjna pomidorowa z ryżem lub makaronem? Przygotuj kremową wersję zupy pomidorowej z ziemniakami podsmażonymi na oliwie z czosnkiem i przyprawami. Zupa jest niezwykle aromatyczna i smaczna. Poznaj przepis na kremową zupę pomidorową, doskonałą dla całej rodziny.Zupa pomidorowa jest bardzo uniwersalną zupą, którą możesz doprawić wieloma przyprawami i ugotować ją na mięsie, kostce, warzywach. Wszystko zależy od tego, na jaką zupę masz akurat ochotę. Kremowa zupa pomidorowa ma gęstą konsystencję i świetny smak, który zawdzięcza dobrze doprawionym ziemniakom i pomidorom.Ziemniaki do zupy pomidorowej zawsze podsmażam na czosnku z dodatkiem bazylii i wędzonej papryki, które dają im wyjątkowy aromat. Podsmażone ziemniaki gotuję następnie w pomidorach, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły i nadały wyjątkowy smak tradycyjnej pomidorowej. Zupę dekoruję kleksem śmietany 18% i świeżymi liśćmi bazylii.Zupę pomidorową możesz przygotować również w orientalnm stylu. Tu znajdziesz przepis na doskonałą, indyjską zupę pomidorową z mlekiem kokosowym i imbirem.
Zupa pomidorowa z papryką to prosty pomysł na pyszny i sycący obiad lub kolację. Pieczona papryka, pomidory i cebula z suszonymi ziołami to świetna baza na doskonały krem jak z restauracji. Poznaj przepis na rewelacyjną zupę-krem z pomidorów.Zupa pomidorowa z papryką przygotowana z pieczonych warzyw ma zupełnie inny, wyjątkowy smak i aromat. Jest wprost idealna na pożywny obiad lub kolację dla całej rodziny. Warzywa skropione oliwą i oprószone ziołami przeniosą Cię w kulinarną podróż po słonecznej Italii. Zupę pomidorową przygotowuję w formie gęstego kremu. Zupę podaję ze świeżą bazylią, chlebkiem czosnkowym lub grzankami. Każdy dodatek doskonale komponuje się z kremem, tworząc wyjątkowe danie. Zupa pomidorowa znika z talerzy błyskawicznie.
Domowa zupa pomidorowa jest świetnym pomysłem na szybki i niezwykle pożywny obiad. Gotowana na skrzydełkach z marchewką, selerem i oprószona świeżą pietruszką ma rewelacyjny smak i aromat. Poznaj przepis na pyszną, domową zupę pomidorową.Zupa pomidorowa jest zupą, którą przygotowuję niezwykle często. Jest prosta w przygotowaniu, pożywna i bardzo smaczna. Pomidorową gotuję na skrzydełkach z kurczaka, aby miała intensywny, mięsny aromat. Do zupy zwykle dodaję ryż, ponieważ to moja ulubiona wersja pomidorowej. Zupę możesz jednak przygotować również z ulubionym makaronem, lanymi kluskami lub w formie aksamitnego kremu.Domowa zupa pomidorowa jest sycąca, o rozgrzewających właściwościach. Doskonale nadaje się więc na obiad w jesienne, chłodne dni, a także jako naturalne lekarstwo w walce z przeziębieniem i grypą.