Tomasza Strzelczyka Smakoszom przedstawiać nie trzeba. Niezwykle sympatyczny i uzdolniony kucharz przygotowuje wyśmienite dania. Jego przepisy i sposób przyrządzania potraw możemy obserwować na kanale Tomasz Strzelczyk ODDASZ FARTUCHA na YouTube, na Instagramie, a także na Facebooku. Niestety kucharz padł ofiarą paskudnego oszustwa.
Grzybiarze już zacierają ręce. Deszcze, a po nich piękna, słoneczna pogoda to zapowiedź obfitych zbiorów. W lasach już niedługo zaroi się od dużych, pysznych borowików, podgrzybków i innych okazów. Grzybiarze od lat spierają się o prawidłową technikę zbierania grzybów. Głos w sprawie zabrali leśnicy.
Masz ochotę na lekką przekąskę w ciągu dnia? Wypróbuj tę z przepisu, który znajdziesz w dalszej części tekstu. Wystarczy, że masz jajka, ryż i kilka tanich dodatków. Przygotowanie jest banalne i zajmuje dosłownie chwilę. Raz spróbujesz, a będziesz przygotowywać ją na co dzień.
Obok krokietów gyros trudno przejść obojętnie. Pełne farszu z kurczaka, mozzarelli i warzyw smakują, że palce lizać. Nawet niejadki zjedzą tak smaczny obiad i poproszą o dokładkę.
Ten niepozorny proszek to nie tylko przyprawa. Okazuje się, że wspomaga także odchudzanie i może zdziałać prawdziwe cuda. Czytaj dalej, a poznasz nie tylko wszystkie zalety pieprzu, ale też jak wykorzystać go w rozmaitych celach. To jeszcze nigdy nie było tak łatwe.
Racuchy mogą smakować jeszcze lepiej. Wystarczy, że przygotujesz je z jednym, owocowym dodatkiem. To słodkie danie w tej wersji pokocha cała rodzina. Poznaj przepis i przygotuj je nawet dzisiaj.
Czy naleśniki mogą być jeszcze smaczniejsze? Okazuje się, że tak! Wystarczy do ciasta naleśnikowego dolać lubiany produkt. Z nim naleśniki to prawdziwe niebo w gębie.
Kluski śląskie smakują z mięsami i sosami. Teraz można nieco urozmaicić to danie. Dzięki prostemu zabiegowi kluski śląskie nabiorą pięknej barwy. Zjesz je z prawdziwym apetytem i poprosisz o dokładkę.
Rosół to król polskich zup. Jak ta lubiana zupa smakuje w restauracji Piotra Adamczyka? To postanowił sprawdzić youtuber Książulo. Krótko podsumował smak rosołu, który zamówił w restauracji Stary Dom.
Południowa Polska i jej mieszkańcy walczą z powodzią i jej katastrofalnymi skutkami. Brakuje dosłownie wszystkiego, dlatego w akcje pomocy dla powodzian, włączył się też Lidl. Teraz każdy klient może przekazać produkty spożywcze.
Naleśniki na słodko polubią nie tylko łasuchy. Takie danie zrobisz w prosty sposób i zjesz z prawdziwym apetytem. Z pysznym dodatkiem smakują, że palce lizać i aż proszą się o dokładkę. Nawet babcia nie robiła tak pysznego farszu.
Proste rozwiązania są najlepsze. Dotyczy to też gotowania i zawsze się sprawdza. Dlatego wlej jogurt do wrzątku. Wkrótce skosztujesz dania, do którego często będziesz wracać.
Masz w zamrażarce kurczaka? W taki razie zrób z niego użytek! Dzięki temu przepisowi i jeszcze kilku składnikom przygotujesz danie, że palce lizać. Pyszny placek już wkrótce trafi na twój stół.
Ziemniaki to niezastąpiony dodatek prawie każdego obiadu. Zapomnij o tych gotowanych i przygotuj gniecione ziemniaki z piekarnika. Rodzina będzie tak zachwycona smakiem, że przez długi czas nie poproszą o nic innego. O tym, jak je przygotować, dowiesz się z dalszej części artykułu.
Sałatka jarzynowa od zawsze była hitem na polskich stołach. Jednak zdeklasowała ją sałatka, która rewelacyjnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Każdy, kto jej spróbuje, poprosi o przepis. Receptura jest warta polecenia.
Czerstwy chleb zawsze się znajdzie w kuchni. Szkoda go wyrzucać, ale co zatem zrobić ze starym chlebem? Teraz jest na to prosty sposób, który zapewnia smaczny efekt na talerzu. Takiego smakołyku nawet się nie spodziewasz.
Uwielbiamy smak i zapach koperku. Jak zmrozić koperek? Pudełko po lodach to już przeżytek. Teraz sięgnij po ten sprawdzony sposób. Koperek zachowa świeżość na długo.
Czy istnieje sałatka na każdą okazję? Tak! Teraz przygotujesz ją dzięki temu przepisowi. Raz-dwa i smaczne danie zagości na Twoim stole.
Kotlety schabowe nie mają sobie równych. Delikatne i w chrupiącej panierce potrafią nieźle uzależnić. Zastąp bułkę tartą tym produktem, a wyjdą pyszne jak nigdy wcześniej.
Obiad na piątek może zachwycić smakiem. Dzięki temu przepisowi zrobisz apetyczną roladę z najzwyklejszych ziemniaków. Wewnątrz kryją się apetyczne dodatki. Spróbujesz tego dania i sięgniesz po kolejną porcję.
Kopytka mogą smakować jeszcze lepiej. Poznaj przepis i przygotuj z niego włoskie kluseczki gnocchi z dynią. W tym wydaniu sezonowe warzywo smakuje naprawdę świetnie, a kopytka zachwycą całą rodzinę. Wypróbuj ten patent, a będziesz wracać do niego bardzo często.
Cukinia jest dobra na wszystko. Pod koniec sezonu na to warzywo warto przyjrzeć się bliżej poniższemu przepisowi. Faszerowana cukinia z pewnością bowiem zachwyci domowników.
Już nigdy nie wrócisz do swojego starego przepisu na placki z cukinii. Poznaj nowy sposób, a wyjdą idealne. Wszystko za sprawą tego, że zrobisz je bez dodatku mąki. W dalszej części artykułu znajdziesz przepis i dowiesz się co, zamiast mąki do placków należy dodać.
We wrześniu zaczyna się sezon na dynie, który potrwa do końca listopada. W tym czasie wielu z nas użyje apetycznych warzyw do przyrządzenia różnych potraw. Wyjaśniamy, po jaką dynię nigdy nie powinniśmy sięgać. Jej działanie jest wyjątkowo szkodliwe dla naszego zdrowia.
Co podasz na obiad? Jeśli wciąż się zastanawiasz, to wypróbuj przepis na doskonałe naleśniki z dynią. Wilgotne ciasto o pięknym kolorze będzie smakować na słodko i w wytrawny sposób.
Dobry pieczony boczek wcale nie jest tak prosty w przygotowaniu, jak mogłoby się wydawać. Dziadek zdradził mi jedną istotną zasadę, dzięki której przysmak zawsze wychodził mu fantastycznie. Takiej rady się nie spodziewałam.
Sałatka królewska bije inne sałatki na głowę. Jest smaczniejsza, lepiej wygląda, a jej przygotowanie jest banalne. Nie zastanawiaj się, tylko poznaj przepis i zrób ją bez żadnej okazji nawet dzisiaj. Twoi bliscy nie będą mogli wyjść z podziwu, co przygotowałaś tym razem.
Co się stanie, gdy pokroimy arbuza, a potem upieczemy i zamarynujemy? Zyskamy obłędnie pyszne danie, które będzie rarytasem nie tylko dla miłośników kuchni roślinnej. Polecamy doskonały patent na arbuza.