Wszyscy, którzy na pytanie „sernik czy makowiec” odpowiadają „tak”, powinni wypróbować ten przepis. Masa makowa oraz serowa łączą się w nim nie tylko ze sobą, lecz także z kilkoma innymi atrakcyjnymi dodatkami. Całość jest pyszna w stylu „na bogato”.
Zamierzasz przygotować sernik z gotowego twarogu z wiaderka? Koniecznie dowiedz się, jakiego produktu unikać. Niewłaściwy ser może zepsuć smak twojego ciasta. Jak wybrać właściwy twaróg na sernik?
Oto doskonały przepis na błyskawiczny makowiec z dwóch rodzajów maku. Jest tak szybki dzięki wykorzystaniu gotowej masy makowej. Choć niektórzy z rezerwą podchodzą do gotowców, to ciasto wcale na tym nie traci.
Taka przekąska z ciasta francuskiego i jabłek zachwyci z pewnością wszystkich domowników i gości. Będą się gubić w domysłach, ile maestrii i czasu było potrzebne na przygotowanie jej. Tymczasem odpowiedź brzmi: niemal zero.
Szarlotka i jabłecznik są ciastami, za którymi przepada wielu z nas. Jednak deser z ciasta francuskiego z jabłkami jest jeszcze lepszy. Zrób go w prosty sposób, a szybko zniknie ze stołu.
Tradycyjny makowiec to doskonałe ciasto na Boże Narodzenie. Niestety, jego długi czas przygotowania zniechęca wiele gospodyń, więc stawiają na to gotowe ze sklepu lub wybierają inne słodkie przysmaki. Istnieje jednak przepis, z którym w łatwy i szybki sposób przygotujesz ciasto makowe. Zrób je, a nikt mu się nie oprze.
Marzy Ci się szybkie i pyszne ciasto? Pora poznać przepis blogerki kulinarnej Ani Zyśk na apetyczne ciasto Kinder Country. Połączenie herbatników, płatków i dwóch rodzajów czekolady daje wspaniały efekt.
Tę potrawę wielu z nas pamięta ze swojego dzieciństwa. Mowa o zupie nic, która jest lekka, jak chmurka i słodka, jak cukier puder. Teraz z przepisem blogerki kulinarnej Ani Zyśk, zrobienie tej zupy mlecznej pójdzie nam jak z płatka.
Nie masz pomysłu na deser? Poznaj sposób na nieskomplikowany sposób na przysmak z jabłek i ciasta francuskiego. Jego smak zachwyci każdego, a ty przygotujesz go łatwo i szybko. Deser prezentuje się tak, że nada się nawet na świąteczny stół.
Zainspiruj się przepisem znanej domowej kucharki i przygotuj według niego obłędny sernik. Jeszcze bardziej zachwyca smakiem i okazałym wyglądem niż ten w wersji tradycyjnej. Przygotowanie ciasta jest banalne i zajmuje tylko kilka chwil. Ciastem nie pogardziłaby nawet sama Magda Gessler.
Pierniczki są jednym z ulubionych świątecznych przysmaków. Jeszcze masz szansę je zrobić i w święta Bożego Narodzenia cieszyć się ich smakiem. Przepis Ani Bardowskiej na te świąteczne ciasteczka nie ma sobie równych. Skorzystało z niego już wiele osób i każdy był zadowolony.
Przepis Ani Zyśk to jeden z najszybszych sposobów na karpatkę. W ogóle nie odpalamy piekarnika, a w kuchni spędzimy nie więcej niż 20 minut. Za to ciasto wychodzi pyszne i okazałe.
Jeżeli nie masz pomysłu na dzisiejszy deser, to warto przygotować nieco zapomniany smakołyk z czasów PRL-u. Swoim przepisem przypomniała go Anna Zyśk, która poradami kulinarnymi dzieli się w mediach społecznościowych. Deser przygotowany jej sposobem nie tylko dobrze smakuje, ale też przenosi do epoki. Zrób i doświadcz tego na własnym podniebieniu.
Ten prosty makowiec bez spodu zawiera nieoczekiwany dodatek – jabłka. Dzięki temu uzyskujemy niezwykłe ciasto, coś w rodzaju makowej szarlotki, czy raczej – szarlotkopodobnego makowca.
Ten przepis należy do kategorii najprostszych na świecie. Nie znaczy to jednak, że często po niego sięgamy. A więc, dla przypomnienia: tak przygotowujemy ciasteczka z ciasta francuskiego.
Jak zrobić ciasto, które pysznie smakuje i efektownie wygląda? Wystarczy skorzystać z tego przepisu. Wkrótce każdy będzie się cieszył ciastem jak z cukierni. Jego przygotowanie jest proste dzięki temu przepisowi.
Tradycyjny makowiec jest pysznym, lecz bardzo czasochłonnym ciastem. Jako, że pracy przed świętami nie brakuje, rok temu postanowiłam ułatwić sobie zadanie i przygotować makowiec, który nie wymaga wyrabiania ciasta i zawijania. W te święta również nie zabraknie go na moim stole.
Oto prosty przepis na ciasto z nietypowego składnika. Kaszka manna świetnie nadaje się jako podstawa wypieków. Deser jest pełny w smaku, tani i pożywny, a przy tym bardzo smaczny. DO tego zachwyca wyglądem, czego chcieć więcej?
Szukasz przepisu na ciasto, które zachwyci całą rodzinę? Przepis od blogerki kulinarnej Ani Zyśk jest w sam raz dla ciebie. Doskonały orzechowiec z miodem, orzechami i apetycznym budyniem wychodzi, że palce lizać. Koniecznie upiecz orzechowiec, który błyskawicznie zniknie ze stołu.
Skończyły ci się przepisy na szybkie desery? Poznaj banalny sposób na sernik puszysty jak chmurka. Przygotujesz go w mniej niż pół godziny. Błyskawiczne ciasto włóż do piekarnika i gotowe. Aż trudno uwierzyć, jakie to proste.
Ciasto na herbatnikach zachwyci całą rodzinę w święta Boże Narodzenia. Wszystko dlatego, że forma chatki Puchatka cieszy oczy, a smakuje po prostu obłędnie. Dzięki przepisowi blogerki kulinarnej Ani Zyśk to efektowne ciasto bez pieczenia na święta uda się każdemu.
Czy wiesz, że naleśniki mogą smakować jeszcze lepiej? Ich doskonałość wynika nie tylko z dodatków, z którymi podajesz ten przysmak, ale przede wszystkim z delikatnego ciasta. Warto dodać do niego składnik, o którym wiele osób zupełnie zapomina. Warto spróbować, bo najpewniej masz go już w lodówce.
Oto prosty przepis na domowe ciastka owocowe. Przygotowujemy je z łatwo dostępnych składników. Co jeszcze lepsze – z produktów, które dobrze znoszą długie przechowywanie, dzięki czemu taki deser jest zawsze pod ręką.
Nie wiadomo dokładnie, dlaczego sernik na krakersach z masą kajmakową i prażonym słonecznikiem nazywa się papieskim. Może chodzi o jego niebiański smak? A może przyczyny są bardziej przyziemne? Jak by jednak nie było, przepis na to ciasto wart jest uwagi, a nazwa sprawia, że warto rozważyć je w nadchodzące święta.
Masa budyniowa, kruszonka i patelnia – tyle trzeba, by przyrządzić to świetne ciasto. Kremowy przekładaniec jest świetnym deserem na co dzień i od święta. A jego przygotowanie wymaga tylko kilku ruchów, po których tężeje kilka godzin w lodówce.
Makówki czy też makiełki to pyszny, prosty deser z makiem i bakaliami. Na Śląsku jest tradycyjną potrawą wigilijną, ale jeśli ktoś gotów jest zerwać z tą tradycją, można cieszyć się nim przez cały rok.
Jeśli masz w domu dwa dojrzałe banany i wiórki kokosowe, to w kilka minut stworzysz wyśmienity deser dla całej rodziny. Kokosanki, bo o nich mowa, są proste w przygotowaniu i smakują wyśmienicie. Zawierają jedynie łyżeczkę cukru z wanilią, więc można jeść bez wyrzutów sumienia.
Na święta Bożego Narodzenia koniecznie upiecz pierniczki według receptury blogerki kulinarnej – Anny Zyśk. Jej szybki przepis na ciasteczka jest nieskomplikowany i warto go wypróbować. Słodkości każdego zachwycą smakiem. Od teraz będziesz robiła je co roku.