Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Gołąbki

Gołąbki

tort gołąbkowy
24.10.2023 22:26 W tym roku na obiad na Wszystkich Świętych podam tort gołąbkowy. Przepis zobaczyłam u znanego kucharza

Tradycyjne gołąbki są pyszne, ale czasochłonne. Dlatego w tym roku na obiad z okazji święta Wszystkich Świętych polecamy wariację na ich temat autorstwa Tomasza Strzelczyka. Przepis jest prosty do zrobienia, a danie prezentuje się naprawdę efektownie.

gołąbki
11.10.2023 09:41 Zapomnij o mięsie mielonym i ryżu. Przy tym farszu zwykłe gołąbki mogą się schować

Gołąbki zwykle robimy z mięsa mielonego z dodatkiem ryżu. Wszystko zawijamy w liście kapusty. Jednak warto spróbować gołąbków z zupełnie innym farszem. Takie gołąbki niesamowicie sycą i wspaniale smakują. To obiad w sam raz na jesienne chłody.

Kapusta z pulpetami z mięsa mielonego
07.10.2023 15:42 Ułóż w kapuście kulki z mięsa, zalej sosem i zapiecz. Przy tym nawet gołąbki mogą się schować

Znudziły wam się gołąbki? Mięso mielone, ryż i kapustę można przygotować w inny sposób. Jest szybszy i wymaga znacznie mniej pracy, a smakuje znakomicie. Z talerzy zniknie ekspresowo. 

To lepsze niż gołąbki
26.09.2023 18:36 Natnij kapustę w ten sposób i wypchaj mięsem mielonym. Taki obiad bije na głowę nawet gołąbki

Gołąbki są lubianym daniem obiadowym w naszym kraju. Robimy je z mięsa mielonego, kapusty i ryżu. Jednak my pokazujemy nieco inne sposób na kapustę i mięso mielone. Wypróbuj ten przepis w swojej kuchni, bo to danie wychodzi dużo lepiej niż tradycyjne gołąbki.

Jak sparzyć kapustę na gołąbki
12.09.2023 13:28 Bez garnka i bałaganu, tak sparzam kapustę na gołąbki. Jest gotowa w 20 minut, nie ma lepszego sposobu

Czy wiecie jak sparzyć kapustę na gołąbki? Prosta kulinarna sztuczka znacznie przyspieszy przygotowanie potrawy. Do skorzystania z niej nie potrzeba wiele. Obejdzie się nawet bez garnka. 

wyjątkowe gołąbki Gessler
07.09.2023 17:59 Gessler wzięła przepis na gołąbki i wywróciła go do góry nogami. Sekret tkwi w głównym składniku farszu

Gołąbki są smacznym daniem obiadowym, które robimy z mięsa mielonego i kapusty. Jednak Magda Gessler przeprowadziła prawdziwą kuchenną rewolucję w robieniu gołąbków. Mięso mielone zastąpiła innym zdrowym składnikiem. Jak smakują gołąbki słynnej restauratorki?

Kapusta faszerowana
25.08.2023 18:56 Wydrąż kapustę, wypełnij mięsem i wepchnij jeszcze 1 składnik. Przy tym nawet gołąbki mogą się schować 

Z kapusty przygotujecie nie tylko gołąbki. Warzywo wypełnione farszem mięsnym i wzbogacone o aromatyczny składnik spodoba się nawet najbardziej wybrednym. Wystarczy wymieszać składniki i zapiec. Spróbujecie? 

Zapiekanka à la gołąbki
17.08.2023 16:15 Kiedy nie mam pomysłu, gotuję taki obiad. Smakuje jak gołąbki, mąż mógłby to jeść codziennie

Pomysł na szybki obiad zawsze jest w cenie. Kiedy nie wiem, co ugotować, robię prostą zapiekankę z kapustą. Przypominające gołąbki danie nie wymaga wiele wysiłku, a mąż zajada je ze smakiem. Musicie spróbować.

Gołąbki w żurku
11.08.2023 19:12 Żaden sos pomidorowy. Wachowicz zalewa gołąbki staropolską zupą

Gołąbki można przyrządzić na wiele sposobów. Ewa Wachowicz zamiast duszenia zawijasów z kapusty w sosie pomidorowym wybiera zapiekanie ich z dodatkiem żuru. Przygotowanie nie jest skomplikowane, a danie wprost rozpływa się w ustach. Musicie spróbować. 

Gołąbki kresowe
06.08.2023 08:18 Na wakacjach spróbowałam gołąbków kresowych. Smak doskonały, a przepis bardzo prosty

Gołąbki kojarzą mi się z mięsnym farszem, czasami wzbogacanym o ryż. Kiedy podczas urlopu spróbowałam wersji kresowej, w której w kapuście zamyka się surowe ziemniaki z dodatkami, byłam zachwycona. Smakowały nieziemsko, a jeszcze okazało się, że z łatwością zrobię je w domu. 

gołąbki
05.08.2023 09:19 Ułóż mięso na liściu kapusty, zawiń jak pieroga i wrzuć na patelnię. To 100 razy lepsze od gołąbków

Gołąbki są smacznym i pożywnym daniem, które chętnie przygotowujemy. Można je dusić, piec, ale można też przygotować jak pieroga i smażyć. Polecamy doskonały przepis, dzięki któremu przygotujesz danie 100 razy lepsze od gołąbków. 

gołąbki w liściach winogron
31.07.2023 13:11 Latem nie zawijam gołąbków w kapustę. Wybieram wyjątkowe liście, uwielbiam ten smak

Gołąbki często goszczą na stołach Polaków. Mięso mielone z dodatkiem ryżu zwykle zawijamy w liście kapusty. Latem wybieramy młodą kapustę. Jednak ja stawiam zupełnie na coś innego. Gołąbki zawijam w liście winogron. To sposób z południa Europy. Dzięki niemu to danie jest wyjątkowo smaczne i bardzo zdrowe. 

faszerowany kalafior
29.07.2023 09:39 Ugotuj kalafiora i wypchaj go mięsem mielonym. Ten przepis na obiad jest lepszy niż gołąbki

Kalafior jest częstym dodatkiem do dań obiadowych. Jednak polecamy przepis, w którym kalafior wystąpi w roli głównej podczas obiadu. Wystarczy wypchać go mięsem mielonym, a zyskamy smaczny i sycący posiłek. Wypróbujcie koniecznie ten przepis.

Zupa gołąbkowa
28.07.2023 17:20 Leczo i kapuśniak zdetronizowane. Teraz wśród znajomych hitem jest zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa jest prosta w przygotowaniu. Proste połączenie włoskiej kapusty, pomidorów, mięsa mielonego i ryżu na głowę bije leczo czy słodki kapuśniak. Nie kosztuje przy tym zbyt wiele. Musicie spróbować.

Gołąbki Roberta Makłowicza
26.07.2023 12:19 Jaka jest najlepsza kapusta do gołąbków? Wybór Makłowicza jest praktycznie niespotykany

Gołąbki z kapusty kiszonej zaskoczą was prostotą wykonania. Zaproponowane przez Roberta Makłowicza danie jest pełne wyrazu, a kiszone warzywo pasuje doskonale. Sprawdzi się latem, orzeźwiając i sycąc jednocześnie. Musicie spróbować. 

kapusta nadziewana mięsem
22.07.2023 09:58 Od lat nie robię gołąbków. Znalazłam 100 razy lepszy sposób, wszyscy zajadają aż się uszy trzęsą

Lubimy jeść gołąbki, bo są smacznym i pożywnym daniem obiadowym. Jednak przygotowywanie gołąbków może być kłopotliwe. Od dawna już ich nie robię, bo znalazłam coś o wiele lepszego. To danie tak wszystkim smakuje, że aż trzęsą się im uszy. 

gołąbki
14.07.2023 15:38 Absolutny hit. Ten sposób na gołąbki powala klasykę na kolana. Nigdy nie wrócisz do zwykłego przepisu

Gołąbki dość często goszczą na stołach Polaków. To lubiane danie obiadowe, które przygotujemy w krótkim czasie. Niektórzy gołąbki, duszą, inni pieką. Jednak my polecamy przepis na pyszne gołąbki z dodatkiem, który być może znajdziesz w swojej lodówce i kuchni. Ten przepis jest absolutnym hitem. 

gołąbki mojej babci
11.07.2023 17:35 Moja babcia robi wybitne gołąbki. Ich smak kocha cała rodzina. Wszystko przez 1 dodatek

Moja babcia ma nietypowy patent na gołąbki. Zawsze dodaje do nich 1 ekstra składnik. Choć niektórych może to dziwić, babcine gołąbki oplata dodatkowo pasek aromatycznego boczku. Smak i soczystość tego dania uwielbiają wszyscy.

gołąbki
09.07.2023 12:14 Babcia Lusia ma sprytny sposób na gołąbki. Nie traci czasu na zawijanie

Gołąbki z młodej kapusty to danie, które kojarzy się z latem. Jest idealne na obiad podczas wakacji. Wiele osób rezygnuje jednak z ich przyrządzenia, bo parzenie kapusty, a potem zawijanie farszu w liście zajmuje zbyt dużo czasu. Jednak babcia Lusia ma znacznie łatwiejszy sposób na gołąbki. Koniecznie go przetestujcie. 

soczyste gołąbki
08.07.2023 13:42 Moje gołąbki wychodzą idealnie soczyste. Zawsze stawiam na 1 rodzaj mięsa

Gołąbki są klasyczną potrawą polskiej kuchni. Niestety czasem mimo usilnych starań gołąbki wychodzą zbite i niezbyt smaczne. Co zrobić, żeby gołąbki nie były suche? Powszechny problem udało mi się zniwelować dzięki doborowi odpowiedniego mięsa.

kapusta na gołąbki
02.07.2023 13:22 Bez garnka i wody. Ten sposób parzenia kapusty na gołąbki jest już hitem. Musisz go znać

Sparzenie kapusty powoduje, że z jej liści można formować gołąbki. Dzięki temu zabiegowi liście stają się bowiem miękkie i elastyczne. Tradycyjne sparzanie kapusty w wodzie z gorącą wodą nie jest zbyt proste i łatwo o oparzenie. Czy można więc w inny sposób sparzyć kapustę na gołąbki? Tak i właśnie dziś poznacie tę doskonałą metodę. 

Gołąbki z młodej kapusty
31.05.2023 13:20 Mariola robi wyśmienite gołąbki z młodej kapusty. Do farszu dodaje uwielbiany składnik

Gołąbki z młodej kapusty są niesamowicie smaczne. Pani Mariola, która często publikuje swoje przepisy na YouTube, zdradziła, że sekretem smaku potrawy jest dodanie do farszu świeżego czosnku. Dzięki niemu danie nabiera charakteru. Musicie spróbować — wykonanie jest bardzo proste. 

Kapusta na gołąbki musi być sparzona
19.05.2023 21:39 Jak sparzyć młodą kapustę na gołąbki? Ten sposób jest niezawodny

Przygotowanie kapusty na gołąbki może być całkiem proste. Zamiast wkładać warzywo do wrzątku, wystarczy umieścić je w rękawie do pieczenia i przenieść do rozgrzanego urządzenia. Po niedługim czasie oddzielimy liście z łatwością. Będą idealne do zawijania farszu i nie będą się rozpadać.  

przepis na gołąbki Anny Lewandowskiej
09.05.2023 19:01 Lewandowska nie wkłada gołąbków do piekarnika. Ma lepszy patent

Anna Lewandowska podzieliła się sposobem na gołąbki. Uwielbiana potrawa w jej wykonaniu jest sycąca, ale też wyjątkowo lekka. Taki efekt celebrytka uzyskuje gotując danie na parze. Taki pyszny obiad doskonale sprawdzi się podczas nadchodzących cieplejszych dni.

Tomasz Strzelczyk gotuje gołąbki
06.05.2023 10:19 Strzelczyk pokazał swój patent na gołąbki. Jego nadzienie to prawdziwa sensacja

Kto powiedział, że na gołąbki jest tylko jeden sposób? Tomasz Strzelczyk postanowił przewrócić przepis do góry nogami. Z tradycyjnych składników przyrządził całkiem niesztampową faszerowaną kapustę. Zamiast mięsa mielonego użył plastrów wieprzowego schabu.

Gołąbki smażone na patelni
19.04.2023 13:05 Żadne gotowanie, żadne pieczenie. Strzelczyk ma 100 razy lepszy sposób na gołąbki

Gołąbki można zrobić szybciej, niż myślicie. Wybierając młodą kapustę, z łatwością przyrządzicie je na patelni — tak, jak pokazał Tomasz Strzelczyk. Obyło się bez zapiekania czy długiego gotowania.

gołąbki Anny Lewandowskiej
17.04.2023 21:05 Lewandowska robi gołąbki bez grama ryżu i kaszy. Nie używa piekarnika, wybiera inny sposób

Zapomnij o pieczeniu gołąbków w piekarniku. Lewandowska zna na nie znacznie lżejszy i zdrowszy sposób. Swoją faszerowaną kapustę przygotowuje na parze. Dzięki temu potrawa zachowuje wszelkie swoje wartości odżywcze. Ponadto nie absorbuje płynu, który przy tradycyjnych metodach mógłby zmienić jej barwę lub smak.

gołąbki według Ewy Wachowicz
31.03.2023 21:15 Nie uwierzysz, jaką zupą Wachowicz zalewa gołąbki. Możesz spokojnie podać je na Wielkanoc

Zapomnij o wyświechtanym sosie pomidorowym do gołąbków. Ewa Wachowicz pokazała pomysł na niezwykłe podanie potrawy. W takiej wersji bez trudu znajdzie ona miejsce nawet na wielkanocnym stole. Wystarczy, że faszerowaną kapustę zalejesz klasycznym żurkiem.