Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Gołąbki

Gołąbki

pulpety
18.01.2024 11:20 Zamiast gołąbków i mielonych robię takie pulpety. Mąż tak je uwielbia, że prosi o dwie dokładki

Jeśli jesteś smakoszem gołąbków, to koniecznie musisz spróbować tego dania. Pulpety duszone w kapuście są obłędnie smaczne i proste w przygotowaniu. Taki obiad szybko zniknie z talerzy, bo każdy domownik będzie chciał dokładkę tego wybornego dania.

gołąbki panierowane
13.01.2024 08:02 Znalazłem nowy patent na gołąbki, wyszły 100 razy lepiej od zwykłych. Już nigdy nie zrobię ich inaczej

Domowe gołąbki to jeden ze szlagierów wśród niedzielnych obiadów. Ten przepis traktuje je nieco inaczej niż inne. Stają się dzięki niemu jakby zupełnie innym daniem, choć wciąż bliskim tradycyjnej kuchni polskiej.

zapiekanka
04.01.2024 14:35 Ułóż mięso z warzywami w brytfance, przykryj kapustą i zapiecz. Ostatnio robię to zamiast gołąbków

Lubisz jeść gołąbki? Jeśli tak, to ten przepis też podbije twoje podniebienie. Wystarczy, że ułożysz mięso z warzywami, przykryjesz kapustą i zapieczesz. Efekt jest wyjątkowo smaczny. Pyszna zapiekanka szybka trafi na twój stół.

gołąbki
20.12.2023 18:39 Robiąc wigilijne gołąbki nie trzeba parzyć kapusty. Jest lepszy sposób, 1 trik i same odchodzą od główki

Parzenie kapusty na gołąbki to najprostszy sposób, by łatwo było ją później zawinąć. Jednak jest z nim pewien problem, a mianowicie jest to metoda dość czasochłonna. Na szczęście z pomocą przychodzi nam prosty trik i nowoczesność.

Gołąbki postne
11.12.2023 16:29 Co roku na Wigilię podaję takie gołąbki. Ten przepis jest w mojej rodzinie od pokoleń

Gołąbki można podać podczas wigilijnej kolacji. Wypełnione bezmięsnym farszem kapuściane paczuszki przygotujecie sprawnie, a zachwycą was równie mocno, co moich bliskich. Co roku pytają, czy i tym razem je przygotuję. Warto spróbować. 

zupa gołąbkowa
01.12.2023 14:17 Zrobiłam tradycyjną zupę gołąbkową z przypadkiem odkrytego przepisu. Petarda smakowa

Gołąbki na obiad są lubianym i popularnym daniem. Jednak już zupa gołąbkowa nie jest tak oczywista. Warto ją przyrządzić, bo syci najlepiej pod słońcem, rozgrzewa i wystarczy nam za cały obiad. W grudniu będzie jak znalazł.

gołąbki wigilijne
28.11.2023 16:25 W tym roku na Wigilię przygotuję takie gołąbki. Z jednym dodatkiem smakują lepiej niż mięsna wersja

Gołąbki na Wigilię? Wielu smakoszy aż złapie się za głowę! Spokojnie, przyrządzę wersję bezmięsną tego dania. Wyjątkowy dodatek znakomicie podkręci smak tej postnej potrawy. Polecam przepis na gołąbki wigilijne, które czarują smakiem przy świątecznym stole.

gołąbki bez ryżu
21.11.2023 19:55 Genialny przepis na gołąbki z cenną wskazówką. Zastąp ryż zaskakującym składnikiem

Jeśli lubicie gołąbki, to ten przepis będzie dla was jak znalazł. Gołąbki bez ryżu, za to ze smacznym i zdrowym składnikiem. Pysznie zastępuje on ryż i sprawia, że to danie obiadowe nie zawiera węglowodanów. Przyrządźcie te gołąbki w swojej kuchni, bo są wyśmienite.

gołąbki
11.11.2023 16:19 Wachowicz zapieka gołąbki w staropolskiej zupie. Wypróbujesz i już nie wrócisz do sosu pomidorowego

Gołąbki są smacznym i lubianym daniem obiadowym. Zwykle robimy je w sosie pomidorowym lub zapiekamy w piekarniku. Ewa Wachowicz przyrządza je w inny sposób. Staropolska zupa, którą lubi wielu z nas, jest kluczowa w jej przepisie. 

Przepis na inne gołąbki
07.11.2023 14:11 Pokrój kapustę na plastry i połóż mięso mielone. Ostatnio robię to zamiast gołąbków, rodzina za tym szaleje

Gołąbki potrafią się znudzić. U mnie w domu od niedawna króluje przepis, który z tradycyjną potrawą jest tylko luźno związany. Wciąż korzystam z kapusty, pomidorowego sosu i mięsnego farszu, ale danie o wiele bardziej nam smakuje. Polecam spróbować.

gołąbek
04.11.2023 11:35 Zamiast masy gołąbków piekę jednego wielkiego. Smakuje identycznie, a mam mniej roboty

Czy są tu smakosze gołąbków? Mam nadzieję, że tak, bo mam oryginalny przepis na to danie. Jednak zamiast całego garnka gołąbków, robię jednego wielkiego. Smak potrawy jest wyśmienity i mam też mniej pracy w kuchni.

Nietypowe gołąbki
31.10.2023 13:18 Układam mięso mielone na liściach i zawijam jak pierogi. Odkąd poznałam ten przepis nie robię już gołąbków

Gołąbki nie muszą być nudne. Ich wykonanie może też być szybkie. Odkąd znalazłam przepis, który nie wymaga zawijania i długiego duszenia roladek, częściej goszczą w moim domu. Rodzina je uwielbia.

tort gołąbkowy
24.10.2023 22:26 W tym roku na obiad na Wszystkich Świętych podam tort gołąbkowy. Przepis zobaczyłam u znanego kucharza

Tradycyjne gołąbki są pyszne, ale czasochłonne. Dlatego w tym roku na obiad z okazji święta Wszystkich Świętych polecamy wariację na ich temat autorstwa Tomasza Strzelczyka. Przepis jest prosty do zrobienia, a danie prezentuje się naprawdę efektownie.

gołąbki
11.10.2023 09:41 Zapomnij o mięsie mielonym i ryżu. Przy tym farszu zwykłe gołąbki mogą się schować

Gołąbki zwykle robimy z mięsa mielonego z dodatkiem ryżu. Wszystko zawijamy w liście kapusty. Jednak warto spróbować gołąbków z zupełnie innym farszem. Takie gołąbki niesamowicie sycą i wspaniale smakują. To obiad w sam raz na jesienne chłody.

Kapusta z pulpetami z mięsa mielonego
07.10.2023 15:42 Ułóż w kapuście kulki z mięsa, zalej sosem i zapiecz. Przy tym nawet gołąbki mogą się schować

Znudziły wam się gołąbki? Mięso mielone, ryż i kapustę można przygotować w inny sposób. Jest szybszy i wymaga znacznie mniej pracy, a smakuje znakomicie. Z talerzy zniknie ekspresowo. 

To lepsze niż gołąbki
26.09.2023 18:36 Natnij kapustę w ten sposób i wypchaj mięsem mielonym. Taki obiad bije na głowę nawet gołąbki

Gołąbki są lubianym daniem obiadowym w naszym kraju. Robimy je z mięsa mielonego, kapusty i ryżu. Jednak my pokazujemy nieco inne sposób na kapustę i mięso mielone. Wypróbuj ten przepis w swojej kuchni, bo to danie wychodzi dużo lepiej niż tradycyjne gołąbki.

Jak sparzyć kapustę na gołąbki
12.09.2023 13:28 Bez garnka i bałaganu, tak sparzam kapustę na gołąbki. Jest gotowa w 20 minut, nie ma lepszego sposobu

Czy wiecie jak sparzyć kapustę na gołąbki? Prosta kulinarna sztuczka znacznie przyspieszy przygotowanie potrawy. Do skorzystania z niej nie potrzeba wiele. Obejdzie się nawet bez garnka. 

wyjątkowe gołąbki Gessler
07.09.2023 17:59 Gessler wzięła przepis na gołąbki i wywróciła go do góry nogami. Sekret tkwi w głównym składniku farszu

Gołąbki są smacznym daniem obiadowym, które robimy z mięsa mielonego i kapusty. Jednak Magda Gessler przeprowadziła prawdziwą kuchenną rewolucję w robieniu gołąbków. Mięso mielone zastąpiła innym zdrowym składnikiem. Jak smakują gołąbki słynnej restauratorki?

Kapusta faszerowana
25.08.2023 18:56 Wydrąż kapustę, wypełnij mięsem i wepchnij jeszcze 1 składnik. Przy tym nawet gołąbki mogą się schować 

Z kapusty przygotujecie nie tylko gołąbki. Warzywo wypełnione farszem mięsnym i wzbogacone o aromatyczny składnik spodoba się nawet najbardziej wybrednym. Wystarczy wymieszać składniki i zapiec. Spróbujecie? 

Zapiekanka à la gołąbki
17.08.2023 16:15 Kiedy nie mam pomysłu, gotuję taki obiad. Smakuje jak gołąbki, mąż mógłby to jeść codziennie

Pomysł na szybki obiad zawsze jest w cenie. Kiedy nie wiem, co ugotować, robię prostą zapiekankę z kapustą. Przypominające gołąbki danie nie wymaga wiele wysiłku, a mąż zajada je ze smakiem. Musicie spróbować.

Gołąbki w żurku
11.08.2023 19:12 Żaden sos pomidorowy. Wachowicz zalewa gołąbki staropolską zupą

Gołąbki można przyrządzić na wiele sposobów. Ewa Wachowicz zamiast duszenia zawijasów z kapusty w sosie pomidorowym wybiera zapiekanie ich z dodatkiem żuru. Przygotowanie nie jest skomplikowane, a danie wprost rozpływa się w ustach. Musicie spróbować. 

Gołąbki kresowe
06.08.2023 08:18 Na wakacjach spróbowałam gołąbków kresowych. Smak doskonały, a przepis bardzo prosty

Gołąbki kojarzą mi się z mięsnym farszem, czasami wzbogacanym o ryż. Kiedy podczas urlopu spróbowałam wersji kresowej, w której w kapuście zamyka się surowe ziemniaki z dodatkami, byłam zachwycona. Smakowały nieziemsko, a jeszcze okazało się, że z łatwością zrobię je w domu. 

gołąbki
05.08.2023 09:19 Ułóż mięso na liściu kapusty, zawiń jak pieroga i wrzuć na patelnię. To 100 razy lepsze od gołąbków

Gołąbki są smacznym i pożywnym daniem, które chętnie przygotowujemy. Można je dusić, piec, ale można też przygotować jak pieroga i smażyć. Polecamy doskonały przepis, dzięki któremu przygotujesz danie 100 razy lepsze od gołąbków. 

gołąbki w liściach winogron
31.07.2023 13:11 Latem nie zawijam gołąbków w kapustę. Wybieram wyjątkowe liście, uwielbiam ten smak

Gołąbki często goszczą na stołach Polaków. Mięso mielone z dodatkiem ryżu zwykle zawijamy w liście kapusty. Latem wybieramy młodą kapustę. Jednak ja stawiam zupełnie na coś innego. Gołąbki zawijam w liście winogron. To sposób z południa Europy. Dzięki niemu to danie jest wyjątkowo smaczne i bardzo zdrowe. 

faszerowany kalafior
29.07.2023 09:39 Ugotuj kalafiora i wypchaj go mięsem mielonym. Ten przepis na obiad jest lepszy niż gołąbki

Kalafior jest częstym dodatkiem do dań obiadowych. Jednak polecamy przepis, w którym kalafior wystąpi w roli głównej podczas obiadu. Wystarczy wypchać go mięsem mielonym, a zyskamy smaczny i sycący posiłek. Wypróbujcie koniecznie ten przepis.

Zupa gołąbkowa
28.07.2023 17:20 Leczo i kapuśniak zdetronizowane. Teraz wśród znajomych hitem jest zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa jest prosta w przygotowaniu. Proste połączenie włoskiej kapusty, pomidorów, mięsa mielonego i ryżu na głowę bije leczo czy słodki kapuśniak. Nie kosztuje przy tym zbyt wiele. Musicie spróbować.

Gołąbki Roberta Makłowicza
26.07.2023 12:19 Jaka jest najlepsza kapusta do gołąbków? Wybór Makłowicza jest praktycznie niespotykany

Gołąbki z kapusty kiszonej zaskoczą was prostotą wykonania. Zaproponowane przez Roberta Makłowicza danie jest pełne wyrazu, a kiszone warzywo pasuje doskonale. Sprawdzi się latem, orzeźwiając i sycąc jednocześnie. Musicie spróbować. 

kapusta nadziewana mięsem
22.07.2023 09:58 Od lat nie robię gołąbków. Znalazłam 100 razy lepszy sposób, wszyscy zajadają aż się uszy trzęsą

Lubimy jeść gołąbki, bo są smacznym i pożywnym daniem obiadowym. Jednak przygotowywanie gołąbków może być kłopotliwe. Od dawna już ich nie robię, bo znalazłam coś o wiele lepszego. To danie tak wszystkim smakuje, że aż trzęsą się im uszy.