Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Magda Gessler

Magda Gessler

Magda Gessler  - ile można u niej zarobić?
07.04.2021 02:00 Ile zarabiają kucharze pracujący dla Magdy Gessler?

Restauracje Magdy Gessler znane są w całej Polsce. Zdecydowanie najbardziej rozpoznawalnym i popularnym lokalem jest "U Fukiera", który przez wielu uznawany jest za flagową restaurację Gessler. Mnóstwo osób z pewnością zastanawia się, ile można zarabiać u znanej restauratorki. Każdy, kto chce rozpocząć swoją karierę kucharza, musi liczyć się z ogromną ilością pracy, za którą często nie dostaje się zbyt dużego wynagrodzenia. Doskonale pokazują to słowa Marcina Kowalskiego, który pracował w jednej z restauracji Magdy Gessler.

Bigos Magdy Gessler
06.04.2021 02:00 Kosztowne, gotowe dania od Gessler ocenione przez Youtubera

Magda Gessler należy do wyjątkowo przedsiębiorczych ludzi. Jej warszawska restauracja " U Fukiera" jest bardzo popularna, a goście tego lokalu zawsze wychodzą z niego z uśmiechem na ustach. Czy dania, które można kupić przez Internet, również go wywołają?Maciej z kanału YouTube Maciej je postanowił zamówić kilka produktów dostępnych w ofercie sklepu internetowego Magdy Gessler. Za całe zamówienie zapłacić 402 zł, co nie jest małą sumą, lecz jak sam mówi, duża liczba porcji jest mocną zaletą.

Pasta jajeczna od Magdy Gessler
04.04.2021 02:00 Aromatyczna pasta jajeczna wg. Magdy Gessler

Bez wątpienia pasta jajeczna zalicza się do grona frykasów, które idealnie sprawdzają się w roli kanapkowego dodatku. Magda Gessler podzieliła się swoją recepturą. Obok takiego smakołyku nie da się przejść obojętnie.

Rusza nowy MasterChef
04.04.2021 02:00 Ruszają castingi do kolejnej edycji MasterChef

Jesienią tego roku ma ruszyć emisja nowego sezonu MasterChef. Jest to nie lada okazja dla osób, które lubią kuchenne wyzwania. Z pewnością w castingach weźmie wielu miłośników gotowania. W tym roku ponownie odbędą się one w innej konwencji.

Sałatka jarzynowa Magdy Gessler
03.04.2021 02:00 Magda Gessler wskazuje błąd w przyrządzaniu sałatki jarzynowej

Sałatka jarzynowa należy do grupy dań, które pozwalają wykorzystać produkty nienadające się do zrobienia innych pełnoprawnych posiłków. Dlatego można porównywać ją do zapiekanki czy gulaszu - często wkładamy do nich składniki pozostałe po gotowaniu wczorajszego obiadu lub kolacji. Magda Gessler jest ogromną znawczynią klasycznej polskiej sztuki gastronomicznej, co widać, chociażby w jej programie Kuchenne Rewolucje, w którym uczy restauratorów lepszego prowadzenia knajp oraz dobierania menu do klimatu lokalu. Tym razem Gessler wyjawiła jaki błąd popełniają Polacy podczas robienia sałatki jarzynowej.

wielkanoc
01.04.2021 02:00 Wielkanocna oferta Mateusza Gesslera

Klan Gesslerów rządzi w polskiej gastronomii. Poza Magdą Gessler, głośno jest o Mateuszu, który jest nie tylko świetnym kucharzem, ale również jurorem programu Master Chef Junior. Co przygotował z okazji świąt wielkanocnych?

Kuchenne rewolucje ponownie zaskakują
30.03.2021 02:00 Zaskakujące sceny w Kuchennych Rewolucjach

Kuchenne Rewolucje przyciągają przed szklane ekrany wielu widzów, którzy z miłą chęcią przyglądają się temu, jak Magda Gessler wprowadza nowa porządki w restauracjach. W ostatnim odcinku nie wszystko poszło tak, jak należy.

Ceny w sklepie Magdy Gessler
27.03.2021 01:00 Ceny wielkanocnych przysmaków w Delikatesach U Fukiera

Magda Gessler jest osobą, która świetnie odnajduje się w showbiznesie - widać to po jej licznych programach i ogromnej bazie fanów, jaką zdołała zbudować na przestrzeni lat. Sporym osiągnięciem jest także lokal "U Fukiera", który uznawany jest za jedną z najlepszych restauracji w Warszawie. Restauratorka doskonale zdaje sobie sprawę, że nie każdy Polak ma czas, aby przed każdym ważnym wydarzeniem móc spędzać długie popołudnia na gotowaniu. Aby ułatwić nam czerpanie przyjemności ze świąt, Gessler przygotowała liczny asortyment w swoim internetowym sklepie, w którym można kupić wiele pysznych wielkanocnych potraw.

majonez
25.03.2021 01:00 Genialny sposób na kremowy majonez

Majonez jest znany od zawsze! Używany w polskiej kuchni od zarania dziejów. Nie potrafimy sobie nawet wyobrazić sałatek jarzynowych bez dodatku majonezu. A co z jajkami w majonezie? Jest on przecież jednym z dwóch głównych składników tej przekąski. Dodatkowo stosujemy go do kanapek, burgerów, zapiekanek i wielu innych potraw. Zarówno na zimno jak i na ciepło. Sos ten ma tak wiele zastosowań, że aż ciężko wymienić wszystkie dania, które możemy przyrządzić z jego dodatkiem.Wyobraźmy sobie, że nagle wszystkie fabryki majonezu na świecie upadają, a na sklepowych półkach zostało kilka ostatnich słoików. Można by przypuszczać, że to koniec pewnej kulinarnej epoki. Jednak to ogromna pomyłka! Majonez można bez problemu przygotować w domu. Jest on zdecydowanie smaczniejszy od jego sklepowej wersji i zdecydowanie zdrowszy, gdyż nie ma w nim żadnej chemii. Sama Magda Gessler w „Kuchennych Rewolucjach” zaprezentowała swój tajny przepis na majonez z prawdziwego zdarzenia. Mimo, że jest to zadanie wymagające pewnych umiejętności i praktyki, to jednak wszyscy wiemy, że ćwiczenie czyni mistrza, więc im więcej domowego majonezu tym lepiej!

25.03.2021 01:00 Niezrównana receptura na śledzie po kaszubsku według Magdy Gessler

Śledzie po kaszubsku, to potrawa świąteczna, serwowana często na wigilię. Mimo, że ostatnimi czasy trochę zapomniana, to jednak posiada grono wiernych fanów, którzy z zapałem szukają coraz to nowych miejsc serwujących przepyszne śledzie, lub sami zakasują rękawy i przygotowują tę potrawę w zaciszu swojej kuchni. Dzisiaj chcielibyśmy podać rękę tej drugiej grupie, ponieważ również my postanowiliśmy wypróbować cudowny przepis Magdy Gessler na śledzia po kaszubsku.Śledź jest znany na polskich stołach od wielu wieków. Już na dworze króla Jagiełły zajadano się tym morskim przysmakiem. Polska jako wierzący kraj katolicki, ma w ciągu roku zalecone kilka dni ścisłego postu. Tak też było i dawniej, co więcej, kiedyś posty były bardzo rygorystyczne i częste. Szczególne królewski dwór musiał przestrzegać zaleceń biskupów. Śledź był więc doskonałym daniem postnym, a z czasem, stał się również codziennym rarytasem.

Naleśniki od Magdy Gessler
19.03.2021 01:00 Nietypowy przepis Magdy Gessler na naleśniki

Naleśniki uchodzą za jedno z najbardziej klasycznych dań. Niektórzy preferują ich słodkie wydania, a inni gustują w wytrawnych odsłonach. Niezależnie od upodobań, najbardziej istotne jest ciasto. Magda Gessler przyrządza je w nieco inny sposób, niż można by się tego spodziewać.

Jajecznica w najlepszym wydaniu
18.03.2021 01:00 Przepis na wyjątkową jajecznicę z dodatkiem kukurydzy

Jajecznica stanowi świetne źródło białka, dzięki któremu nasze organizmy mają energię do pracy przez cały dzień. Poza jajkami i ewentualną wędliną, danie to może składać się ze znacznie większej ilości produktów. Jeśli znudziła ci się klasyczna wersja, przygotuj jedną z poniższych. Warzywne dodatki nie tylko nadają jej większej ilości mikro elementów. Chrupiąca kukurydza czy papryka sprawiają, że jajecznica nabiera zupełnie nowej konsystencji, która przyjemnie daje o sobie znać podczas przeżuwania. Co więcej, zróżnicowanie kolorystyczne pozwala cieszyć się nawet z prezencji posiłku.

Magda Gessler zdradziła co sądzi o Polakach kupujących włoszczyznę
18.03.2021 01:00 Gessler wytknęła Polakom błąd w gotowaniu zup

Magda Gessler jest jedną z największych specjalistek z wiedzy o polskiej sztuce kulinarnej. Nie bez powodu uważa ona, że Polacy potrafią ugotować najlepsze zupy na świecie - z pewnością można znaleźć dużo ludzi, którzy podzielają jej wiarę. Niestety, będąc tak dobrymi w gotowaniu, często lubimy korzystać ze skrótów, które niekoniecznie są poprawne. Jednym z nich jest włoszczyzna, czyli zestaw warzyw potrzebnych do ugotowania rosołu. Kupowanie całej kiści jest błędem, ponieważ jest to drogie i niesmaczne wyjście.

Jajecznica Magdy Gessler jest nie lada specjałem
15.03.2021 01:00 Najlepsza jajecznica według receptury Magdy Gessler

Bez wątpienia jajecznica jest jedną z kulinarnych podstaw. Każdy potrafi ją przygotować, jednak nie oznacza to, że nie można tego zrobić jeszcze lepiej. Receptura od Magdy Gessler sprawi, że jajecznica zachwyci najbliższych.

Mazurek od Magdy Gessler
14.03.2021 01:00 Przepis Magdy Gessler na idealny mazurek wielkanocny

Pyszny mazurek jest ozdobą każdego świątecznego stołu. Niektórzy nie wyobrażają sobie udanej Wielkanocy bez tego specjału. W tym roku warto sięgnąć po recepturę słynnej restauratorki. Magda Gessler jak zawsze jest niezawodna.

Magda Gessler i jej wielkanocna oferta
11.03.2021 01:00 Wielkanocna oferta delikatesów Magdy Gessler

Magda Gessler zdaje sobie sprawę, że nie każdy Polak ma czas, by spędzić wiele godzin w kuchni przed świętami. Jeśli należysz do takiej grupy ludzi, możesz skorzystać z internetowego sklepu Gessler, w którym da radę kupić wszystkie klasyczne wielkanocne posiłki. Zgodnie z tradycją, w świątecznym menu królują jaja, z których kucharze Magdy Gessler robią pasty, nadziewają je szynkami, pieczarkami czy koperkiem. Liczny wybór mięs, sałatek czy ciast sprawia, że można nabawić się zawrotów głowy - największy szok wywołują jednak ceny.

Żurek Magdy Gessler
09.03.2021 01:00 Przepis Magdy Gessler na żurek

Żurek jest wyjątkowo ważnym dla wielu Polaków daniem. Zupa ta przygotowywana na zakwasie ma bogatą i długą tradycje - każdy z nas przynajmniej raz w życiu mógł raczyć się tym arcydziełem polskiej gastronomii. Jeśli chcesz sprawdzić jak przygotowuje ją Gessler, mamy dla ciebie świetne wieści. Poniżej prezentujemy bowiem przepis od znanej gwiazdy TVN-u, która dała się poznać jako wybitna restauratorka i prowadząca program Kuchenne Rewolucje. Jej receptura jest banalnie prosta, a finalny efekt jest tak dobry, że przechodzi najśmielsze pojęcie.

Zupa grzybowa od Magdy Gessler
07.03.2021 01:00 Przepis Magdy Gessler na zupę grzybową

Nie da się ukryć, że zupa grzybowa jest jednym z najlepszych specjałów naszej kuchni. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy z miłą chęcią spałaszowaliby ten rarytas. Przepis Magdy Gessler powala na łopatki.

zupa pomidorowa
05.03.2021 01:00 Zupa pomidorowa wg. Gessler

Magda Gessler zna się na gotowaniu jak mało kto. Słynna restauratorka chętnie dzieli się przepisami ze swoimi sympatykami. Kuchnia polska nie ma przed nią absolutnie żadnych tajemnic. Gwiazda podzieliła się jakiś czas temu recepturą zupy pomidorowej. Ma na nią sprytny patent!Zupa pomidorowa wg. GesslerZupa pomidorowa Magdy Gessler jest łatwa i szybka w przygotowaniu i co ważne tak samo smaczna, co tradycyjna. Ten przepis szczególnie przypadnie do gustu wszystkim zabieganym osobom, które nie mają czasu, aby spędzać długich godzin w kuchni.Ważnym składnikiem dania jest sok pomidorowy. Okazuje się, że szczególnie warto sięgać po niego w godzinach porannych. Więcej na temat jego niezwykłych właściwości pisaliśmy w tym artykule. Przepis Magdy Gessler na zupę pomidorowąSkładniki:1 litr soku pomidorowego1 l wodywłoszczyznacebula3 ząbki czosnkusól i pieprz do smakubazyliatymianeklubczykśmietanaSposób wykonania:1. Do gotującej się wody dodaj świeże lub suszone zioła: bazylię, lubczyk i tymianek, przyprawy oraz pokrojoną włoszczyznę.2. Pokrój cebulę i podpal ją nad gazem. Więcej na temat tego kroku przeczytasz w tym artykule.3. Do wywaru wrzuć cebulę, posiekany czosnek oraz wlej sok pomidorowy. Gotuj zupę na małym ogniu, do momentu aż warzywa zmiękną, a następnie zabiel ją śmietaną. Przed podaniem posyp potrawę świeżą natką pietruszki lub listkami bazylii.Danie można również podać z ulubionym makaronem lub ryżem. Nietypowym pomysłem jest również wzbogacenie zupy kaszą kuskus.Co sądzicie o przepisie restauratorki? Skusicie się na "nowoczesną" wersję zupy pomidorowej?Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:GIS wycofuje partie mięsa mielonego ze sprzedażyPyszna surówka z kiszonej kapustyPrzeciwwskazania do picia soku z kiszonej kapustyźródło: ofemininZapraszamy na nasz Instagram

Rosół od Magdy Gessler
02.03.2021 01:00 Magda Gessler radzi kiedy dodawać włoszczyznę do rosołu

Smakowity rosół wielokrotnie wywoływał u nas zachwyt. Magda Gessler podzieliła się swoją recepturą na stronie swojego Schroniska Smaków. Niektórzy smakosze mogą być zaskoczeni kolejnością dodawania składników.

Dieta pudełkowa Magdy Gessler
01.03.2021 01:00 Kosztowny catering dietetyczny od Magdy Gessler

Dieta pudełkowa staje się coraz bardziej popularnym sposobem żywienia dla wielu Polaków. Klienci cenią sobie wygodę, jaka idzie w parze z takim rozwiązaniem - jedzenie dostarczane jest pod drzwi i wystarczy odgrzać je o odpowiedniej porze. Mnóstwo ludzi wskazuje jednak, że nie jest to idealna sytuacja, ponieważ koszt takowych cateringów jest często zbyt wysoki dla przeciętnego Polaka, przez co mało kto może sobie na nie pozwolić. Przekonał się o tym prowadzący kanał Maciej je, który zamówił 5 dni w cateringu Magdy Gessler.

Sałatka lwowska od Magdy Gessler
25.02.2021 01:00 Gessler podała przepis na sałatkę lwowską

Sałatka lwowska smakuje obłędnie i momentalnie znika z talerzy. Domownicy z pewnością będą łasi na dokładkę. Wystarczy wykorzystać przepis od słynnej restauratorki. Magda Gessler ponownie okazała się niezawodna.

Rachunek za dania od Magdy Gessler
24.02.2021 01:00 Wysokie ceny pyszności od Magdy Gessler

Jedzenie w restauracjach przeważnie wywołuje u nas zachwyt do czasu, w którym na stole pojawia się rachunek. Niekiedy może być on bardzo wysoki. Nie inaczej jest w przypadku lokalu Magdy Gessler. Restauracja U Fukiera aktualnie realizuje zamówienia do domu. Skusiło to niektórych do wykonania testów.

Magda Gessler poprosiła o przyprawy
23.02.2021 01:00 Wyrazista w smaku mizeria według Magdy Gessler

Magda Gessler najnowszy sezon Kuchennych rewolucji, rozpoczęła od wizytacji Wielkopolanki w Barlinku, niegdyś zwanym Małym Berlinem. Historia restauracji jest bardzo długa, ponieważ sięga aż czasów przedwojennych. Niestety, do niedawna nie prosperowała zbyt dobrze.Obecna właścicielka zna lokal od podszewki. Przez wiele lat pracowała w nim jako kelnerka, a gdy dowiedziała się od ówczesnego właściciela, że ten chcę ją sprzedać, nie myślała długo. Wzięła ogromny kredyt i postanowiła odkupić od niego Wielkopolankę.

zupa
18.02.2021 01:00 Gessler zdradziła, jak ugotować idealną zupę

Magda Gessler zna się na gotowaniu jak nikt. Gwiazda docenia Polską kuchnię, jednak zauważa też błędy, które często popełniamy przy gotowaniu tradycyjnych potraw. Niektóre z nich nie tylko wpływają na smak potrawy, ale również naszego portfela.Gessler wytknęła Polakom błąd w przygotowaniu zupZupa jest w wielu domach ważną częściową niemal każdego obiadu. Doceniają to między innymi obcokrajowcy, którzy zajadają się polskimi specjałami między innymi klasycznym żurkiem czy rosołem.Jaki błąd popełniają Polacy przy gotowaniu zup? Magda Gessler ma jasne zdanie w tej sprawie. W rozmowie, z serwisem fakt.pl, gwiazda wyjawiła, co wielu z nas robi źle. "Kupowanie kompletu warzyw w siatce to dla mnie bzdura. Kosztuje on więcej niż kilogram selera! Taki zestaw to wyjątkowe uproszczenie zupy, a przecież gotujemy je w Polsce najsmaczniejsze. Nikt nie robi takich zup jak Polacy." - powiedziała GesslerOkazuje się, że Magda Gessler ma rację, ponieważ gotowa włoszczyzna jest o wiele droższa od pojedynczych warzyw. Dlatego, korzystając z rady restauratorki, pozytywnie wpływamy na nasz domowy budżet!Gwiazda wyjawiła również swój sekret na idealny bulion warzywny, który jak wiadomo może być doskonałą bazą dla bardzo wielu zup."Polecam, zamiast zestawu kupić: 10 marchewek, 10 pietruszek, cztery selery, jedną kapustę włoską i cztery pory. I mamy już najlepszą bazę do zupy, oczywiście bezmięsne" - powiedziała restauratorka w rozmowie serwisem fakt24.pl.Magda Gessler wyjawiła również, że aby bulion był aromatyczny, warzywa powinny być odpowiednio ugotowane. Należy zalać je wodą, która powinna jednak przykrywać tylko pokrojone jarzyny. Jesteście ciekawi innych przepisów Magdy Gessler? Na naszej stronie znajdziecie między innymi jej sposób na faworki oraz sałatkę jarzynową.Jakie są zalety pieczarek?Przepis Makłowicza na gołąbki w kiszonej kapuściePrzepis Anny Lewandowskiej na kotlety mieloneźródło: fakt24.pl/ beszamelZapraszamy na nasz Instagramundefinedundefined

Sałatka jarzynowa Magdy Gessler, która nie ma sobie równych
17.02.2021 01:00 Przepis Magdy Gessler na sałatkę jarzynową z wyjątkowym składnikiem

Sałatka jarzynowa ma ogromną ilość fanów w Polsce. Każdy Polak zna jej smak i nawet ci, którzy deklarują niechęć do tej potrawy, wiedzą dokładnie jak ja przygotować. Okazuje się jednak, że Magda Gessler wykorzystuje niecodzienny produkt do przygotowania swojej wersji sałatki. Gessler znana jest z wielkiego zamiłowania do tradycyjnej polskiej kuchni, dlatego nikogo nie powinna dziwić obecność grzybków marynowanych w occie w jej sałatce jarzynowej. Warto wypróbować tego smaku, ponieważ taka sałatka z pewnością znacznie inaczej smakuje.

Pierogi będą jeszcze lepsze
15.02.2021 01:00 Przepis Magdy Gessler na ciasto na pierogi

Pierogi można przygotować na rozmaite sposoby. Przeważnie największe różnice tkwią w farszu. Dziś skupimy się na cieście. Magda Gessler doskonale wie jak zrobić je tak, by zachwyciło wszystkich domowników. Jej przepis jest godny uwagi.

Golonka pieczona
13.02.2021 01:00 Tradycyjna pieczona golonka według przepisu Magdy Gessler

Golonka to danie równie kochane w Polsce, co kontrowersyjne. Mimo niezaprzeczalnych walorów smakowych, domowi smakosze narzekają często na trudny i żmudny proces przygotowania. Dietetycy natomiast wszelkimi siłami odradzają jedzenie tego tłustego kawałka mięsa. Jednak jak można oprzeć się cudownie wypieczonej golonce, której aromat zachęca już z daleka? My nie potrafimy, dlatego podajemy najlepszy przepis od samej Magdy Gessler.