Znowu mięso mielone i ziemniaki na obiad? Tym razem nie będzie to przepis na kotlety. Wyjątkowe danie zaskoczy nie tylko ciebie, ale też twoją rodzinę. Ciężko o smaczniejszy obiad.
Co zrobić, gdy mięso na gulasz wychodzi twarde i suche? Należy sięgnąć po pewien produkt dzięki, któremu skrócimy czas duszenia mięsa. Gulasz zachwyci soczystością, miękkością i wybornym smakiem.
Rolada jest daniem, które szczególnie chętnie jada się na Śląsku. Soczyste mięso i smak nie do podrobienia są znakami rozpoznawczymi tej potrawy. Kucharz Remigiusz Raczka dzieli się swoim patentem na przyrządzenie wybornej rolady.
Coraz częściej konsumenci decydują na wyrabianie wędlin we własnym domu. Domowym sposobem można osiągnąć dużo smaczniejszy i zdrowszy efekt, a przy okazji zaoszczędzić sporo pieniędzy. Z tym przepisem smak i dodatkowe pieniądze w portfelu gwarantowane.
Czy lubisz jeść wątróbkę? Ja za nią przepadam, jednak zwykle nie wychodziła mi taka, jakiej oczekiwałam. Po prostu była zbyt twarda i sucha. Teraz dzięki tym radom robię wątróbkę mięciutką i rozpływającą się w ustach.
Co zrobić zimą na obiad? Ja przyrządzam znakomite danie z mięsa i kiszonej kapusty. Taki obiad jest pożywny, smaczny i prosty w przygotowaniu. Polecam przepis na danie, które zasmakuje niejednemu smakoszowi.
Karkówka z piekarnika, a smak jak z grilla? Prawda, że brzmi jako coś niemożliwego. A jednak ten przepis zagwarantuje ci niezwykłą ucztę dla całej rodziny.
Kotlety mielone uchodzą za tradycyjne polskie danie. Przez co niektórym przejadły się na tyle, że szukają sposobów jak je urozmaicić i ulepszyć. Tym składnikiem sprawiam, że podbijam nie tylko podniebienia moich domowników, ale także gości.
Gulasz jest doskonałą propozycją na rodzinny obiad. Jednak, co zrobić, żeby nie wyszło twarde jak podeszwa? Ważną rolę spełnia tu woda, którą zalewasz obsmażone mięso. Podpowiadamy sposób na mięciutkie mięso w gulaszu.
Już przyrządzone kotlety okazały się za słone? Ten rewelacyjny sposób uratuje nas w sytuacji, która wydaje się nie do uratowania. Dania nie da się już odsolić, ale możemy przerobić je na inną potrawę.
Katarzyna Bosacka, dziennikarka stojąca na straży naszego zdrowia, wzięła na tapet jedną z popularnych w Polsce przekąsek. To, co zobaczyła, sprawiło, że ma dla nas ważną przestrogę.
Czy są tu smakosze kiełbasy? Liczę, że tak, bo mam dla was prosty i smakowity patent na zrobienie kiełbasy ze słoika. Efekt po prostu zachwyca i nie ma porównania z kupnymi kiełbasami. Zróbcie kiełbasę ze słoika w swojej kuchni i cieszcie się jej wyśmienitym smakiem.
Biały nalot na kiełbasie nie wygląda dobrze. Co z nią zrobić? Zostawić, a może jednak wyrzucić? Te kwestie wyjaśniamy w artykule i podpowiadamy, w jaki sposób odpowiednio przechowywać ten produkt.
Popularny youtuber Książulo odwiedził polecaną restaurację w Warszawie. Zamówił w niej flaki, z których słynie lokal. Jednak smak potrawy go zaskoczył i jednocześnie rozczarował. W tekście wyjaśniamy dlaczego.
Wśród wielu fantastycznych przepisów na zagospodarowanie resztek ten jest jednym z najciekawszych. Przygotowanie tego dania zajmie dosłownie chwilę i pozwoli na wykorzystanie wędlin, które już niechętnie widzimy na kanapkach.
Mięso mielone w sklepowych chłodniach występuje w dwóch rodzajach. Jeden z tych rodzajów należy omijać szerokim łukiem. Często popełniany błąd polega na myleniu ich.
Zimne nóżki od lat cieszą się dużym powodzeniem wśród smakoszy. Jednak jeden błąd podczas ich przyrządzania sprawia, że galareta wychodzi mętna. Podpowiadamy, w jaki sposób ją uratować.
Często przyrządzałam schab na obiad. Jednak z takimi dodatkami nigdy wcześniej go nie robiłam. Polecam mięciutki i soczysty schab po góralsku. Zrobisz raz i często będziesz wracać do tego przepisu. Smak tej potrawy jest po prostu doskonały.
Ten schab w aromatycznym, karmelizowanym sosie pełnym przypraw zrobicie w prosty sposób. Efekt zachwyci każdego smakosza i sprawi, że chętnie sięgniemy po dokładkę tego soczystego mięsa. Polecamy przepis na wyśmienity obiad ze schabem w roli głównej.
Kupuję wyśmienite wędliny na święta Bożego Narodzenia. Jednak zdarza się, że jest ich stanowczo zbyt dużo. Co zrobić z takimi wędlinami? Dodaję je do bigosu dzięki, któremu nie marnuję ani grama świątecznego jedzenia.
Zenek Martyniuk ma głowę do interesów. Król disco-polo nawiązał współpracę z polonijną siecią sklepów. Martyniuk reklamował wędliny i pieczywo. Kwota, jaką zarobił, dosłownie zwala z nóg.
Wielu smakoszy przyrządzi pasztet na Święta Bożego Narodzenia. Ja robię go ze smacznymi dodatkami, a dzięki nim pasztet szybko znika ze świątecznego stołu. Polecam przepis na ten wyjątkowy przysmak, który umili nam wspólne świętowanie.
Smażenie to bodaj najczęstszy w Polsce sposób obróbki cieplnej ryby. Jak świat światem smażyliśmy dzwonka, filety i kosztki od dorsza po śledzia. Warto przy tym jednak pamiętać, by używać przy tym smażeniu odpowiedniego rodzaju tłuszczu.
Na Boże Narodzenie przyrządzę schab, który jadałam jeszcze u babci. Mięso jest mięciutkie i soczyste. Receptura została zapisana w notatniku seniorki. Do dziś przepis cieszy się ogromnym powodzeniem w mojej rodzinie.
Ten przepis na pieczony schab sprawdzi się świetnie na świątecznym stole. Zwłaszcza że jeśli zrobimy takiego schabu za dużo (co często zdarza się w święta), możemy swobodnie jeść go jako wędlinę przez kolejne dni. A sam przepis jest bajecznie prosty.
Kotletów schabowych nikomu nie trzeba zachwalać. Polacy uwielbiają ich smak i zwykle mięso moczą w mleku przed przyrządzeniem schabowych. Jednak śląski kucharz Remigiusz Rączka przekonuje, że nie musimy używać mleka do moczenia schabu. Zaznacza, że mięso musi spełnić jeden ważny warunek.
Jak zrobić kotlety mielone, by były mięciutkie i soczyste? Ważny jest tu wybór właściwego mięsa. Dzięki niemu to danie wyjdzie, że palce lizać. Polecamy przepis na wyśmienite mielone, które są miękkie i niezwykle delikatne.
Czy macie już pomysł na świąteczny obiad? Jeśli wciąż zastanawiacie się, co podać rodzinie i gościom, to polecam przepis na znakomity schab. Pieczone mięso na ziemniakach zachwyci biesiadników i sprawi, że potrawa szybko zniknie z talerzy.