Długo zastanawiałam się, co podam na obiad w Boże Narodzenie. Postanowiłam, że przyrządzę pieczeń huzarską z wyśmienitym farszem. Zrobię ją z mięsa, które lubią moi domownicy. Smak tej pieczeni sprawia, że zawsze proszą o dokładki.
Już niedługo zasiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Jednak czy w ten wyjątkowy wieczór katolicy muszą odmawiać sobie jedzenia potraw mięsnych? Kościół w tej sprawie nie pozostawia złudzeń.
Zimne nóżki są uwielbiane przez Polaków. Smakują na co dzień i od święta. Kucharz Tomasz Strzelczyk tę zimną przekąskę robi z dodatkiem, który może zdziwić niektórych smakoszy. Jednak to danie w jego wykonaniu przyprawia o kulinarny zawrót głowy.
Jarmarki bożonarodzeniowe opanowały Polskę. Można tam skosztować rozmaitych potraw, ale też zostawić zostawić sporo pieniędzy. Przekonał się o tym popularny youtuber Książulo. Tym razem odwiedził świąteczny jarmark we Wrocławiu. O wrażeniach opowiedział w nagranym filmiku.
Czy wiecie już, co podacie na obiad na Boże Narodzenie? Ja przygotuję wyśmienity schab, który jest soczysty i rozpływa się w ustach. Do tego wyrazisty sos i pyszne świąteczne danie będzie gotowe. Wszyscy goście będą nim zachwyceni.
Czy macie ulubioną zupę na chłodne dni? Ja w chłody gotuję znakomitą zupę gulaszową. Niesamowicie rozgrzewa, syci i smakuje całej rodzinie. Polecam przepis na tę pyszną zupę.
Aromatyczna szynka jak co roku zagości na moim świątecznym stole. Jednak tego rarytasu nie piekę ani nie wędzę. Przyrządzam szynkę w doskonałej zalewie. Robię ją z uwielbianego napoju, który każdy ma w swojej kuchni.
Rosół jest niekwestionowanym rarytasem kuchni polskiej. Mój ulubiony przepis na tę zupę różni się jednak od innych, które widziałam w internecie. Przez lata znalazłam kilka patentów, które sprawiają, że zupa smakuje wyśmienicie. Musicie spróbować.
Bigos można przygotować na wiele sposobów. Jednak składnik jednak całkowicie się nie sprawdzi. Wiemy, czego unikać i jakie produkty nadadzą tej potrawie maksimum smaku.
Jeśli szukacie przepisu na znakomity obiad, to mam coś dla was. Schab po cygańsku z pieczarkami i papryką smakują każdemu. Duszone mięso pełne jest aromatu, który sprawi, że sięgamy po kolejną porcję tego wyśmienitego dania.
Jeśli lubicie kotlety mielone, to przepis Tomasza Strzelczyka na to danie, przypadnie wam do gustu. Mięso wychodzi soczyste, mięciutkie, a sos sprawia, że potrawa po prostu rozpływa się w ustach. Wypróbujcie ten przepis i zróbcie pyszny obiad.
Dania jednogarnkowe doskonale sprawdzają się jako obiad na kilka dni. Prostą i smaczną potrawę gotuję ze składników, które zawsze staram się mieć pod ręką. Wychodzi tak dobra, że z talerzy znika ekspresowo. Musicie spróbować.
Międzynarodowi eksperci wskazali właśnie najbardziej niedoceniane polskie jedzenie. To właśnie oni na początku roku umieścili kuchnię polską w czołówce najlepszych na świecie. Tym razem wystąpili w obronie jednego z polskich przysmaków.
Zaopatrzcie się w 3 rodzaje mięsa i zmielcie je. Gdy trafią do słoików, to już niebawem będziecie się cieszyć smakiem wyjątkowego przysmaku. Polecamy patent, który każdy powinien znać. Przyda się w kuchni każdego smakosza.
Zrobiłam pyszną karkówkę po zbójnicku. To wyśmienite danie cieszyło się takim powodzeniem, że zniknęło z talerzy w mgnieniu oka. Polecam przepis na soczyste mięso z piekarnika z warzywami i wyśmienitym sosem.
Ze schabu możemy wyczarować pyszny obiad. Zwykle robimy kotlety schabowe, ale warto z tego mięsa przyrządzić inne znakomite danie. Polecamy przepis na wyjątkowo kruchy schab. Pewien patent sprawi, że tak przyrządzone mięso zachwyci każdego smakosza.
Wielu smakoszu uwielbia różnej maści kotlety. Świetnie sprawdzają się w roli obiadu i można zrobić je praktycznie z wszystkiego. Dziś przedstawimy niecodzienną wersję kotletów mielonych. Kilka niecodziennych dodatków cudownie podkręca smak. Musisz tego spróbować!
Co zrobić ze schabu? To najlepiej wie kucharz Tomasz Strzelczyk, który z tego mięsa przyrządza soczyste i znakomite danie. Efekt zachwyca nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Zróbcie ze schabem to, co proponuje Tomasz Strzelczyk. Będzie pysznie.
Aromatyczna, delikatna, smakowita. Pieczona golonka, którą poczęstował mnie kolega, była najbardziej zaskakującym daniem, jakie jadłem od miesięcy. Chciałem zapisać przepis, ale okazał się tak prosty, że z łatwością go zapamiętałem.
26 listopada Michał Szpak świętował 33. urodziny. Artysta z tej okazji przywdział szaty apostolskie i przygotował “ostatnią wieczerzę”. Szpak wybrał produkty, których próżno szukać w diecie niektórych celebrytów.
W rodzinie od pokoleń mamy zeszyt z przepisami prababci. Wśród licznych przepisów zanotowanych 100 lat temu, jest również receptura na zaskakujący bigos.
Wśród najnowszych przepisów Tomasza Strzelczyka znalazłem zupełnie nieznaną mi zupę. Z opisu wynikało, że jest zawiesista, sycąca i idealna na zimę. Natychmiast ją ugotowałem. Będę to robił przez całą zimę.
Jeśli szukacie przepisu na pyszny i pożywny obiad z kapustą w roli głównej, to mam dla was smaczną propozycję. Weźcie kapustę, pokrójcie ją w plastry i ułóżcie na niej mięso. Danie wyjdzie wyśmienite. Warto przyrządzić je w swojej kuchni.
Podzielę się za wami moim ostatnim kulinarnym odkryciem. To schab ze śliwkami, który nauczyłam się przyrządzać na wsi. Podam go na uroczysty obiad w Święta Bożego Narodzenia. Polecam ten przepis, bo soczyste mięso i aromat wędzonych śliwek podbiją podniebienia zaproszonych gości.
Nawet najtwardsza wołowina musi ulec. Długotrwałe duszenie w warzywach to świetny sposób na tańsze części mięsa. Jest soczyste, smakowite i bardzo delikatne. Wszystko zrobi za nas brytfanna.
Czy jadacie wędlinę na co dzień? Jeśli kupujecie ją w Biedronce, to warto mieć oczy szeroko otwarte. Dietetyk kliniczny dr Michał Wrzosek zajrzał do lodówki z wędlinami w popularnym dyskoncie i oniemiał. Zobaczył wędliny, które mają niewiele mięsa, za to dużo tłuszczu i niepotrzebnych dodatków.
Choć parówki nie są uznawane za zdrowe, wielu z nas i tak po nie sięga. Jeden z internetowych twórców postanowił pokazać, co się w nich znajduje. Mężczyzna zbadał wyrób pod mikroskopem, a wyniki były przerażające.
Bigos w pewnym momencie już mi się znudził. Na szczęście internet wciąż dostarcza mi kulinarnych inspiracji. Niedawno znalazłam prosty przepis na kapuściane danie z nietypowym dodatkiem. Pomysł był tak nietuzinkowy, że musiałam spróbować.