Jesienią mamy coraz częściej do czynienia z chłodem i deszczem. Przemarznięci i wychłodzeni jesteśmy narażeni na rozmaite przeziębienia i infekcje. Dlatego szczególnie w tym okresie powinniśmy zadbać o naszą dietę. Ja stawiam jesienią na zupy pełne przypraw, które wzmacniają odporność. Gotuję też wywar na dobrej jakości mięsie z zakładu mięsnego Wierzejki. Smak tradycji gwarantowany.
Natłok obowiązków sprawia, że czasem nie mamy ani siły, ani ochoty na gotowanie. Obiad z dwóch dań? To odpada. Czy wybrać gotowe danie? Lepiej zróbcie szybką i pyszną zapiekankę makaronową. Polecam przepis na obiad, gdy brakuje czasu i pomysłów na gotowanie.
Wieprzowina często gości na naszych stołach. Robimy z niej smaczne dania obiadowe. Jednak ja postanowiłam przyrządzić przekąskę z najtańszej części wieprzowiny. Mąż zjada się nią bez opamiętania. Polecam ten przepis na to danie.
Schab daje nam wiele kulinarnych możliwości. Możemy zrobić z niego kotlety schabowe, pieczeń, czy schab duszony. Jednak ja przyrządzam to mięso według receptury od znajomego kucharza. Polecam ten sposób, bo schab w sosie jest niezwykle miękki i rozpływa się w ustach.
Mięso mielone ma wiele zastosowań. Robimy z nich pyszne kotlety i dodajemy do zapiekanek. Jednak ja odkryłam mielone na waflu. To danie jest pyszne i zrobicie je raz- dwa. Polecam znakomity przepis na obiad lub smaczną kolację.
Kotlety schabowe zajmują szczególne miejsce w polskiej kuchni. Lubimy je i często przyrządzamy. Jednak ja polecam inny sposób na zrobienie schabu. Wystarczy nacięcie mięsa, ziemniaki i piekarnik. Zróbcie taki schab na obiad i cieszcie się znakomitym smakiem tego dania.
Rosół jest jedną z najpopularniejszych potraw w Polsce. Czy zastanawialiście się, jak gotowano go w XVII wieku? Dawny przepis na ten specjał może wprawić w osłupienie niemal każdego smakosza. Powodem jest przede wszystkim dobór mięs.
Jeśli jesteście smakoszami boczku, to mam dla was nie lada gratkę. Polecam przepis na doskonały boczek. Wystarczy przygotować słoiki, wypchać je boczkiem i wkrótce cieszyć się znakomitym smakiem tego dania. Przygotujcie ten smakołyk w swoim domu, bo jest naprawdę pyszny.
Często na obiad przyrządzałam udka z kurczaka. Jednak teraz wybieram inne mięso, które jest dużo smaczniejsze i zdrowsze od kurczaka. Mężowi tak smakuje ten obiad, że nie potrafi sobie odmówić dokładek. Polecam przepis na obiad z gęsiną.
Czy są tu smakosze wątróbki? Specjalnie dla was mam doskonały przepis na przyrządzenie wątróbki. W takim wydaniu mogłabym ją jeść codziennie. Zróbcie ją tak jak ja i cieszcie się tym znakomitym przysmakiem.
Przepis na tak przyrządzoną golonkę był popularny wiele lat temu. Kucharz Tomasz Strzelczyk teraz wraca do lubianej kiedyś potrawy. Jakie mięso dodaje do golonki? Wybór Strzelczyka może dziwić, ale jest bardzo smaczny. Polecamy przepis znanego kucharza na przyrządzenie golonki.
Zupa jest idealnym daniem na chłody. Odpowiednio przygotowana może nawet stanowić samodzielny, sycący posiłek. Danie, które odkryłam już jakiś czas temu, doskonale sprawdza się w tej roli, a zrobicie je w pół godziny.
Z kapusty i mięsa mielonego można ugotować wiele pysznych dań. Tym razem sięgnęłam po przepis prostszy niż gołąbki. Danie, które przygotowałam, zachwyciło całą moją rodzinę i nie zajęło mi wiele czasu.
Prosta wątróbka z jabłkami w wydaniu Karola Okrasy zachwyca smakiem. Produktu nie moczymy w mleku, a mimo to jest więcej niż znakomity. Jaki jest sekret dania od znanego kucharza? Wyjaśniamy.
Rosół to zupa, której smak pamięta się naprawdę długo. Moja babcia gotowała wyborny rosół. Zupa ten smak zawdzięczała nie tylko kurczakowi, ale też innemu mięsu, na którym babcia gotowała rosół. Teraz korzystam z jej przepisu i każdemu go polecam. Dzięki niemu rosół wychodzi przepyszny.
Czy są tu smakosze boczku? Jeśli tak, to mam dla was przepis na pyszne danie. Jedno jest pewne, mięsa w nim nie zabraknie. Taki obiad zasmakuje mięsożercom i fanom sytych posiłków. Polecam przepis na znakomity obiad z boczkiem.
Z kapusty można zrobić nie tylko gołąbki. Prosty przepis na obiad znalazłam ostatnio w internecie. Wykonanie zajęło mi trochę czasu, ale mojemu mężowi bardzo smakowało.
Jak myślimy o zrazach, to też o żmudnym zawijaniu plastrów mięsa. Jednak ja zrazy robię zupełnie inaczej. Korzystam z przepisu babci, która stawiała w kuchni na proste rozwiązania. Jej zrazy robi się raz-dwa, a sekretem tej znakomitej potrawy jest mięso.
Pyszny boczek skusi niejednego smakosza. Przygotowanie rarytasu nie musi wcale wymagać kupowania trudnodostępnych dodatków. Jeden z dobrze znanych składników doskonale podkreśli jego smak. Przepis jest banalny. Warto spróbować.
Tani obiad można przygotować na wiele sposobów. Proste danie z boczkiem, które nie wymaga wielkich zakupów, będzie idealnym pomysłem na posiłek dla całej rodziny. Moi bliscy polubili je od pierwszego spróbowania. Robię je szybko, wychodzi pyszne za każdym razem.
Znudziły wam się gołąbki? Mięso mielone, ryż i kapustę można przygotować w inny sposób. Jest szybszy i wymaga znacznie mniej pracy, a smakuje znakomicie. Z talerzy zniknie ekspresowo.
Czy przyrządzacie golonkę? Polecam wszystkim przepis dzięki, któremu to mięso będzie soczyste, a skórka chrupiąca. Odkąd tak robię golonkę, to mąż prosi, bym w ten sposób przyrządzała golonkę co tydzień. Je aż mu się uszy trzęsą.
Zapiekanka ziemniaczana jest daniem, które moi bliscy uwielbiają. Nie wymaga wielu przygotowań, a syci na długo, więc często ją przygotowuję. Znika ekspresowo.
Boczek wolno duszony jest pyszną propozycją obiadową. Moja rodzina najchętniej jadłaby to danie codziennie. Taki obiad na długo zostaje w pamięci. Nie wydasz na niego fortuny i przygotujesz go z łatwością.
Mięso mielone i ziemniaki często przyrządzamy na obiad. Zwykle robimy kotlety mielone, a ziemniaki gotujemy. Jednak ja polecam te produkty w trochę innym wydaniu. Ugotujcie ziemniaki i owińcie je mięsem mielonym. Wyjdzie obiad, że palce lizać.
Golonkę można przygotować na wiele sposobów. Mój mąż znalazł niedawno ciekawy przepis, w którym mięso podaje się na zimno. Przygotowanie zajęło mu chwilę, ale jedzący mięso goście byli zachwyceni.
Przekąska z chleba i mięsa mielonego syci na długo i nie wymaga wielu przygotowań. Dodatki są prosta, a smak urzeka od spróbowania. Moja rodzina zjada z prawdziwą przyjemnością.
Ostatnio sięgam po przepis na prosty obiad. Do jego przygotowania potrzebuję mięso mielone i jeszcze kilku dodatków. Wszystko zawijam w rulon, a efekt robi wrażenie. Obiad smakuje domownikom i zawsze proszą o dokładkę.