Kotlety mielone z piekarnika są o wiele smaczniejsze od smażonych na oleju. Są soczyste, delikatne i nie ociekają tłuszczem. Kotlety z piekarnika mają złocistą, chrupiącą skórkę i dosłownie rozpływają się w ustach.
Koniecznie wypróbujcie rewelacyjny sposób na marchewkę do obiadu. Jak przygotować to warzywo w niebanalny sposób pokazał znany i lubiany Piotr Ogiński. Przyrządzenie marchewki jest równie szybkie, jak i proste. Wystarczą pospolite składniki, które najpewniej masz w swojej kuchni.
Już za chwilę rozpocznie się sezon na szparagi. Białe i zielone warzywa są pysznym dodatkiem do dań głównych, sałatek i wielu innych potraw. Szparagi są nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe. Warto wprowadzić je do diety.
Czy wiesz, gdzie w Warszawie zjeść tanio i smacznie? Na pożywny posiłek nie musisz wydawać kroci. W wielu dzielnicach kryją się prawdziwe gastronomiczne perełki z rozsądnymi cenami. Poniżej znajdziecie przydatne wskazówki i adresy.
Zapomnij o klasycznej kaszy i ziemniakach. Karol Okrasa zdradził przepis na wytrawne racuchy do gulaszu mięsnego. Główne danie podane z racuchami z kaszy gryczanej nie ma sobie równych. Obiad jak z najlepszej restauracji zrobisz w kilka chwil.
Marchewka z groszkiem jest jednym z częściej goszczących na naszych talerzach dodatków. Przyrządzana przez nasze babcie, zawsze smakowała fantastycznie. Wszystko za sprawą odrobiny cukru, którym podkreślane było znakomite połączenie warzyw.
Kotlety można przygotować na wiele sposobów. Oczywiście prym wiodą mielone i schabowe. Jednak o wiele lepiej smakują te przygotowane z wątróbki drobiowej. Kotlety w tej odsłonie zrobisz z łatwością. Wystarczy, że posiekasz mięso i połączysz je z cebulą, majerankiem i innymi składnikami. Gotowe danie błyskawicznie zniknie z talerzy.
Szukasz pomysłu na szybki obiad bez grama mięsa? Postne kotlety z 4 składników posmakują wszystkim domownikom. Posiekaj ugotowane na twardo jajka i dodaj pozostałe produkty. Kotlety będą gotowe w 30 minut.
Wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka i pomidorów jest świetnym dodatkiem do obiadu. Jest bardzo uniwersalna - pasuje do mięs, ryb i dań z warzyw. Doprawiona świeżym koperkiem i oliwą z oliwek jest lekka, zdrowa i pełna smaku.
Dietetyk wytknął błędy, które Polacy popełniają nagminnie podczas grillowania. Najpoważniejszym jest nieprawidłowe użycie rozpałki. Może ono skutkować przedostaniem się do znajdującego się na ruszcie jedzenia niebezpiecznych substancji. Jednak grzeszków popełnianych w czasie grillowania jest o wiele więcej.
Właśnie rozpoczął się sezon na smardze jadalne. Grzyby te są niezwykle delikatne i smaczne. Łatwo jednak pomylić je z piestrzenicą kasztanowatą. Jeśli więc wybierasz się na grzyby, koniecznie sprawdź, jak odróżnić prawdziwy przysmak od bardzo niebezpiecznej trucizny.
„Kuchenne Rewolucje” zawitały do pizzerii w Trzcielu. W ostatnim odcinku kultowego programu Magdy Gessler nie obyło się bez nieprzyjemnych sytuacji. Jedzenie było średnie, jednak to nie ono było największym problemem.
Tomasz Strzelczyk rozbił bank. Uwielbiany kucharz przedstawił swój pomysł na pierogi. Zamiast je lepić, zawija danie jak roladę. Po obsmażeniu i podduszeniu potrawa p prostu rozpływa się w ustach.
Żadna wieprzowina, żaden kurczak. Ewa Wachowicz kultowe kotlety pożarnicze przygotowuje z piersi z indyka. Kotlety są o wiele delikatniejsze, lżejsze i bardzo soczyste. Mięso jest doskonale doprawione, a chrupiąca, złocista skórka rewelacyjnie podkreśla jego smak.
Ile pieniędzy trzeba wydać, żeby dobrze zjeść na mieście? Zależy to od tego, gdzie konkretnie chcemy się stołować. Popularny w sieci youtuber wraz ze swoim kompanem wybrali się na obiad do jednego z kieleckich barów mlecznych. Za niecałe 40 złotych dostali bardzo syty i zadziwiająco smaczny posiłek.
Ewa Wachowicz zdradziła przepis na placki z cebuli. Gotowe danie smakuje o wiele lepiej niż placki ziemniaczane. Jest wyraźne w smaku, chrupiące i niezwykle aromatyczne. Placki przygotujesz w dosłownie kilka chwil i każdy będzie prosił o dokładkę.
Szukasz pomysłu na szybki, tani obiad dla całej rodziny? Ugotuj ziemniaki, wymieszaj je z innymi składnikami i ugotuj. Kopytka polej nie bułką tartą, czy skwarkami, a masłem z dodatkiem świeżych ziół. Będą lżejsze i smaczniejsze.
Ceny jedzenia na przyjęciach rosną. Komunia święta w tym roku nie będzie wyjątkiem. Sprawdzając koszt organizacji takiego spotkania, można się niemiło zaskoczyć. W wybranych miejscach bowiem koszt talerzyka będzie niemal tak wysoki, jak gdybyśmy organizowali wesele.
Zapomnij o pieczeniu gołąbków w piekarniku. Lewandowska zna na nie znacznie lżejszy i zdrowszy sposób. Swoją faszerowaną kapustę przygotowuje na parze. Dzięki temu potrawa zachowuje wszelkie swoje wartości odżywcze. Ponadto nie absorbuje płynu, który przy tradycyjnych metodach mógłby zmienić jej barwę lub smak.
Duńska dieta odchudzająca Scandi Sense jest totalnym hitem. Dieta ma na celu zmianę nawyków żywieniowych, a jej skutkiem jest utrata nadprogramowych kilogramów. Nie ważymy w niej produktów, nie liczymy kalorii, nie głodujemy. Wystarczy przestrzegać kilka prostych zasad.
Dorzuć młode pędy sosny do gulaszu wieprzowego, a rewelacyjnie podkreślisz jego smak. Danie jest również niezwykle aromatyczne. Wystarczy, że wiosną wybierzesz się na spacer. Nie ma lepszego dodatku wieprzowiny i wołowiny.
Żołądki drobiowe są jednym z podrobów, które Polacy omijają szerokim łukiem. Mało kto wie, że są naprawdę smaczne, soczyste i delikatne. Stanowią również bardzo dobre źródło białka, kolagenu i wielu innych składników odżywczych. Z żołądków przyrządzimy wiele pysznych dań.
Robisz na obiad kotlety schabowe? Zamiast w bułce tartej, obtocz je w otrębach pszennych i usmaż na maśle klarowanym lub oleju rzepakowym. Schabowe będą o wiele smaczniejsze i zdrowsze. Otręby dodają im lekko orzechowej nuty i są przyjemnie chrupiące. Każdy będzie prosił o dokładkę.
Wyrazista surówka z czarnej rzepy będzie pasowała do wielu dań obiadowych. Prosty w przygotowaniu rarytas nie wymaga wielu składników. Z pewnością spodoba się waszej rodzinie. Musicie spróbować.
Zapomnij o rosole gotowanym wyłącznie na porcji z kury. Dodaj do niego również kurze łapki. Wywar będzie pełniejszy w smaku i bardziej aromatyczny. Będzie także o wiele zdrowszy. Rosół na kurzych łapkach jest przepisem z danych lat.
Nie w pomidorowej, nie w rosole. Tomasz Strzelczyk kultowe zacierki gotuje razem z domowym sosem pieczarkowym. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu. Jest sycące i zachwyca smakiem i aromatem. Kucharz całą potrawę doprawia świeżymi ziołami. Efekt powala.
Surówka z marchewki nie musi być nudna. Wystarczy zamienić jabłko na ananasa, by uzyskać ciekawy w smaku i pasujący do niejednego obiadu zdrowy dodatek. Musicie spróbować.
Robisz na obiad pulpety? Koniecznie dodaj do nich startą marchewkę. Produkt podkreśli smak i doskonale nawilży danie. Wieprzowe pulpety podane z domowym sosem zachwycą każdego miłośnika mięsnych dań.