Trzy Podkowy to hotel i restauracja prowadzone przez Agnieszkę z programu „Rolnik szuka żony”. Hotel położony w Biskupcu oferuje wiele atrakcji dla gości. Ile kosztują dania w restauracji? Ceny nie mieszczą się w głowie.
Ewa Wachowicz ma niecodzienny sposób na kotlety mielone. Do ich przyrządzenia używa aż dwóch rodzajów mięs. Popularną wieprzowinę uświetnia jeszcze jednym gatunkiem. Mowa oczywiście o apetycznej kaczej piersi.
Zupa ogórkowa według przepisu Moniki Mrozowskiej jest pomysłem na szybki, zdrowy i lekki obiad dla całej rodziny. Aktorka nie gotuje zupy na mięsie, a na ziemniakach i ciecierzycy. Gotowe danie zachwyci każdego smakosza.
Biedronka i Lidl zachęcają kolejnymi promocjami. Zainteresowanie obniżkami cen mięsa jest tak duże, że dyskonty musiały nałożyć na nie dzienne limity. Promocje obejmują między innymi mięso z kurczaka oraz wędliny.
Tomasz Strzelczyk przeszedł sam siebie. Przygotował duńskie frikadele, czyli odpowiednik naszych kotletów mielonych. W przepisie zupełnie pominął jajka, za to podkręcił smak mięsa pikantnymi dodatkami. Gotowe obłędnie soczyste kotlety zaskoczyły pozytywnie nawet samego kucharza.
Czy w sklepach można znaleźć wartościowe gotowe posiłki? Sprawę postanowił zbadać popularny na YouTube dietetyk. W czasie krótkiego rekonesansu w Żabce znalazł kilka propozycji, które absolutnie nie powinny trafić na nasz talerz. Powodem takiego stanu rzeczy jest ich skandaliczny skład.
Nie bez powodu kartofle są jednym z najbardziej popularnych warzyw w naszym w kraju. Można z nich wyczarować rozmaite smakołyki. Dziś pokażemy Wam, jak z pomocą jajek i kilku ogólnodostępnych składników przyrządzić doskonały obiad z ziemniaków. Popularny sposób od niedawna podbija internet.
Czy można zrobić pożywny posiłek z zaledwie 3 składników? Oczywiście, wystarczy odpowiednio je do siebie dobrać. Ugotuj ziemniaki i rozgnieć je z uwielbianym zielonym warzywem. Ten tani obiad bez mięsa przygotujesz w mgnieniu oka.
W restauracji Irish Pub & Steakhouse w Rzeszowie można zjeść naprawdę dobrze. Przekonał się o tym popularny youtuber, który zamówił w lokalu kilka dań. Na przystawkę podano mu tatara z polędwicy strusia z bardzo ciekawymi dodatkami.
Zamierzasz zrobić spaghetti na obiad? Zamiast gotować makaron, upiecz go w piekarniku z pozostałymi składnikami. Makaron najdzie smakiem pomidorów, bazylii i czosnku. Nie ma lepszego sposobu na włoskie danie. Makaron przyrządzony w piekarniku jest totalnym hitem.
Zdrowy i pożywny obiad nie musi kosztować fortuny. Przedstawiamy sposób na pyszny mięsny posiłek. Kotlety mielone zrobione z serduszek drobiowych to prawdziwy hit. W przygotowaniu będą kilkukrotnie tańsze, niż ich klasyczny odpowiednik.
Masz ochotę na lekki, ale pożywny posiłek? Koniecznie przygotuj zapiekankę z batatów z imbirem i suszoną żurawiną. Słodkie ziemniaki zapieczone z marchewką, pietruszką i słodkimi dodatkami posmakują całej rodzinie.
Została Ci biała kiełbasa po świętach? Znamy na nią doskonały sposób. Pozostałości możesz wykorzystać do zrobienia aromatycznego leczo. Nie dość, ze zapobiegniesz marnowaniu żywności, to dodatkowo zyskasz pyszny ciepły posiłek.
Kotlety mielone niejedno mają imię. Najlepiej widać to na przykładzie przepisu od Anny Lewandowskiej. Sportsmenka i celebrytka swoje kotlety robi bowiem z użyciem buraka. Dzięki temu mięso nie wymaga dodatku jajka ani podnoszącej kaloryczność panierki.
Kotlety schabowe w majonezie zachwycają delikatnością i smakiem. Wystarczy, że obtoczysz schab w mieszance z jajka, musztardy i majonezu, a następnie wstawisz je do lodówki na 4 godziny. Nie ma lepszego patentu na soczyste mięso na obiad.
Do ugotowanych, przeciśniętych przez praskę ziemniaków dodaj przesmażony z czosnkiem szpinak, mąkę i wymieszaj. Kluski śląskie z dodatkiem zielonego warzywa będą totalnym hitem w Twojej kuchni.
Zapomnij o zwykłych kotletach mielonych. Przygotuj je według przepisu Tomasza Strzelczyka. Kucharz do mięsa nie dodaje ani jajek, ani kajzerki, ani bułki tartej. Produkty zastępuje innymi składnikami, które podbijają smak wieprzowiny. Gotową masę odstawia na 30 minut, nie ma lepszego sposobu na mielone.
Takiego patentu na kapustę jeszcze nie widzieliście. Ten przepis bije na głowę tak tradycyjne danie, jak gołąbki. Zalej główkę kapusty gorącym mlekiem i odstaw na 20 minut. Pod wypływem temperatury liście zmiękną, a w dodatku nabiorą wyjątkowej delikatności.
Kotlety mielone teoretycznie są prostym daniem. W praktyce jednak często wychodzą twarde, zbite i niesmaczne. Niekiedy są mało doprawione lub nie mają chrupiącej skórki. Zastosuj poniższe wskazówki, żeby zrobić idealne mielone. Sekret tkwi w 15 minutowym wyrabianiu masy i odpowiednich składnikach.
Ćwikła z chrzanem przepisu babci Basi jest wyraźna w smaku i wygląda bardzo apetycznie. Babcia doprawia ją octem, dzięki któremu chrzan nie ciemnieje, a buraki nabierają charakteru. Ćwikła pasuje do każdego dania głównego.
Szukasz pomysłu na bezmięsny obiad dla całej rodziny za grosze? Przygotuj postne kotlety z ugotowanych ziemniaków i białego ryżu. Kotlety doprawione ziołami i cebulką błyskawicznie znikną z talerzy.
Kotlety mielone są smacznym pomysłem na obiad. Ich usmażenie nie każdemu jednak wychodzi. Wiemy, co zrobić, by danie było z zewnątrz chrupiące i soczyste, lecz nie surowe w środku. Z naszymi wskazówkami mięso będzie znakomite.
Pożywny obiad nie mus być drogi ani czasochłonny. Pyszny posiłek zrobisz bez trudu z ziemniaków i kiełbasy. Danie jednogarnkowe wystarczy urozmaicić dodatkiem warzyw i aromatycznych przypraw. Lepiej zrób większą porcję, bo potrawa zniknie błyskawicznie.
Schab nie musi zawsze kończyć jako smażone kotlety. Ten smaczny kawałek mięsa można wykorzystać w zupełnie inny sposób. Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na wyśmienite nadziewane roladki, zwane polonezami. Każdy oszaleje na ich punkcie.
Nie zgadniecie, co można dodać do ciasta na kopytka. Prosty składnik sprawy, że kluseczki wyjdą delikatne i nabiorą apetycznej, złocistej barwy. Mowa o mące kukurydzianej, którą miesza się ze standardową mąką pszenną. Wyrobienie ciasta jest bardzo proste i zajmuje dosłownie kilka chwil.
Nie ma lepszego kotleta schabowego, niż schabowy z kostką. Jego przygotowanie jest niezwykle proste, chociaż wymaga zastosowania pewnego triku. Kucharz przypomina, że rozbite mięso soli się dopiero przed samym panierowaniem i smażeniem. Dzięki temu nie straci nic na soczystości.
Surówka z czerwonej kapusty może być jeszcze lepsza. Wystarczy, że skorzystacie z przepisu siostry Anastazji i połączycie smakowite warzywo z jasnymi winogronami. Słodycz owocu doskonale podkreśli smak obiadowego rarytasu. Musicie spróbować.
Biała kiełbasa parzona zapieczona z kiszoną kapustą smakuje obłędnie. Wielkanocne danie jest proste w przygotowaniu. Kiełbasa jest soczysta, delikatna i o wiele lepsza niż zapieczona z samą cebulą lub z chrzanem.