Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Placki Ziemniaczane

Placki Ziemniaczane

placki ziemniaczane w 10 minut
04.11.2022 12:42 Wystarczy 10 minut i gotowe. Najlepsze placki ziemniaczane zrobisz nawet bez tarcia ziemniaków

Uwierzycie, jeśli powiemy, że można przygotować placki ziemniaczane w 10 minut? Znamy prosty patent, który sprawi, że złocistą przekąskę przyrządzisz szybko i bez zbędnego bałaganu w kuchni. Jedynym, czego potrzebujesz, jest blender kielichowy. Wystarczy zmielić w nim składniki i ciasto na placki ziemniaczane gotowe.Placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków są prawdziwym zbawieniem dla wielu kucharzy. Dzięki tej metodzie możesz oszczędzić mnóstwo czasu, który zazwyczaj wymagany jest do starcia warzyw. Po prostu przygotuj wszystkie produkty, a urządzenie kuchenne zrobi resztę za Ciebie.

placki ziemniaczane
03.11.2022 13:58 Bez tarcia i odcedzania. Placki ziemniaczane zrobisz dziś zupełnie inaczej

Placki ziemniaczane uwielbiamy wszyscy, ale niewiele osób lubi zadawać sobie trud z ich przygotowaniem. Rozwiązaniem tego problemu są placki smażone z ugotowanych ziemniaków. W ten sposób nie tylko zapobiegniesz marnowaniu pozostałych po obiedzie warzyw, ale także przyrządzisz zupełnie nowe, apetyczne danie.Placki ziemniaczane z ugotowanych ziemniaków są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy połączyć kilka składników i obiad niemal gotowy. Jeśli nie masz ziemniaczanych pozostałości z poprzedniego dnia, możesz oczywiście ugotować ziemniaki specjalnie na potrzeby tego dania.

Co zrobić, żeby placki ziemniaczane chłonęły mniej tłuszczu?
28.10.2022 13:49 Co zrobić, żeby placki ziemniaczane chłonęły mniej tłuszczu? Najlepsze gospodynie mają sprawdzony trik

Jeśli zastanawialiście się kiedykolwiek, co zrobić, żeby placki ziemniaczane chłonęły mniej tłuszczu, przychodzimy z podpowiedzią. Istnieje prosty sposób na przygotowanie ich w lekkiej wersji. Trik, który z powodzeniem stosują doświadczone kucharki, polega na wlaniu do masy ziemniaczanej odrobiny wysokoprocentowego alkoholu. Dzięki niemu o ociekających tłuszczem plackach można zapomnieć. Tłuste placki ziemniaczane nikomu nie będą smakowały. Jak zatem je usmażyć, by uchronić warzywną masę przed wchłanianiem oleju? Okazuje się, że wcale nie jest to takie trudne i wystarczy dodać jeden składnik, by rezultaty były zadowalające.

Co zrobić, żeby placki ziemniaczane nie ściemniały?
26.10.2022 13:43 Co zrobić, żeby placki ziemniaczane nie ściemniały? Najlepsze gospodynie mają 1 patent

Placki ziemniaczane ściemniały zaraz po upieczeniu? Zastosuj prosty trik najlepszych gospodyń. Mistrzynie kuchni do masy ziemniaczanej dodają kilka łyżek kwaśnej, gęstej śmietany, dzięki której placki zawsze wyglądają bardzo apetycznie.Jesienią postawmy na placki w pożywnej, aromatycznej wersji. Do placków ziemniaczanych ze śmietaną ugotujmy sos z grzybów leśnych lub gulasz węgierski z mięsem wieprzowym i papryką. Tak podane danie będzie niezwykle sycące i smaczne, każdy będzie prosił o dokładkę.

placki ziemniaczane
25.10.2022 17:56 Babcia Polcia nie dodaje cebuli do placków ziemniaczanych. Wyrazisty smak jest zasługą sekretnego składnika

Babcia Polcia na plackach ziemniaczanych zna się, jak mało kto. Przez lata pichcenia wypracowała własną recepturę. Niezwykłość babcinych placków polega na zastąpieniu cebuli aromatycznym szczypiorkiem. Spróbujcie, bo tak pysznych i apetycznych placków jeszcze nie jedliście.Placki ziemniaczane ze szczypiorkiem, poza niezwykłymi walorami smakowymi, dodatkowo pięknie prezentują się na talerzu. Takie placki doskonale pasować będą np. do mięsnego sosu, ale równie dobrze sprawdzą się w ramach samodzielnej przekąski podanej z kwaśną śmietaną. Za plackami babci przepadają wszyscy domownicy.

placki ziemniaczane
19.10.2022 15:51 Dosyp łyżeczkę popularnego produktu. Placki ziemniaczane jeszcze nigdy nie były takie lekkie i puszyste

Placki ziemniaczane cieszą się niezwykłą popularnością wśród dzieci i dorosłych. Odpowiednio dobrane proporcje składników gwarantują, że usmażone placuszki są wyjątkowo smaczne. Tajnym składnikiem udanych, puszystych placków ziemniaczanych jest odrobina sody oczyszczonej.Dlaczego warto dodać sodę oczyszczoną do placków ziemniaczanych? Dzięki niej placki nie tylko wyjdą puszyste w środku i chrupiące z wierzchu. Soda zapobiega też ciemnieniu ziemniaków, dzięki czemu potrawa nie tylko rewelacyjnie smakuje, ale też apetycznie wygląda. Koniecznie wypróbuj ten trik.

Placki ziemniaczane bez tarcia
18.10.2022 10:02 Cudowne placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków. Prosty pomysł na niedrogi na obiad

Marzą wam się placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków? Ugotujcie warzywo i przygotujcie je z purée. Prosty trik sprawi, że danie zrobicie znacznie szybciej i niemalże bez wysiłku. Smak nadal będzie zachwycający. Spróbujcie koniecznie- będą idealne na obiad. Wielu z nas z chęcią sięgnie po placki ziemniaczane, jeśli ich przygotowanie będzie prostsze. Dziś przedstawiamy wam trik, który znacznie ułatwi zrobienie ulubionej potrawy. Zamiast ścierać i odciskać ziemniaki po prostu je ugotujemy. Formowanie placków będzie o wiele przyjemniejsze i szybsze.

placki ziemniaczane
14.10.2022 12:07 Placki ziemniaczane po węgiersku. Znakomity sos zamienia je w treściwe danie obiadowe

Placki ziemniaczane po węgiersku są niezwykle pożywnym daniem, które można zaserwować rodzinie na obiad. Chrupiące, złociste placki i aromatyczny sos z wieprzowiny i papryki dosłownie rozpływają się w ustach. Placki po węgiersku podajemy z kwaśną śmietaną, tak bowiem smakują najlepiej.Placki ziemniaczane po węgiersku to prawdziwa uczta dla każdego smakosza. Sos z karkówką, papryką i suszonym majerankiem doskonale łączy się z delikatnymi, chrupiącymi plackami. Do sosu wykorzystajmy bulion lub rosół z poprzedniego dnia, dzięki czemu nic w naszej kuchni się nie zmarnuje.Do przygotowania placków ziemniaczanych po węgiersku wykorzystajmy ziemniaki mączne, najlepiej typu B lub C, które są bogate w skrobię. Wodnista odmiana ziemniaków nie nadaje się do smażenia placków, ponieważ ciasto rozwarstwia się na patelni.Placki ziemniaczane po węgiersku smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Jeśli dolejemy zimny tłuszcz na patelnię, kiedy będą na niej placki, ziemniaczany przysmak stanie się bardzo tłusty, ciężki i również straci smak. Olej dolewamy zawsze przed położeniem masy ziemniaczanej na patelnię.

placki ziemniaczane z grzybami
08.10.2022 10:14 Ciocia Marzenka robi placki ziemniaczane jak nikt inny. Jesienią zawsze stawia na 1 dodatek

Pomysł cioci Marzenki jest banalnie prosty, ale takie właśnie pomysły są najlepsze. Placki ziemniaczane z grzybami leśnymi są idealnym przepisem, który możemy wykorzystać jesienną porą. Wykorzystaj swoje grzybowe zbiory do usmażenia tych obłędnych faszerowanych placków i pozytywnie zaskocz swoich domowników.Do placków ziemniaczanych z grzybami leśnymi najlepiej użyć grzybów świeżych, ale ciocia Marzenka korzysta czasem również z tych suszonych. Jeśli korzystamy z suszonych zapasów pamiętajmy, że takie grzyby wymagają wcześniejszego namoczenia w wodzie. Niezależnie od wybranej opcji, placki ziemniaczane z grzybami leśnymi z przepisu cioci Marzenki wyjdą obłędnie pyszne.

Placki ziemniaczane złociste i pyszne
04.10.2022 13:22 Co zrobić, żeby placki ziemniaczane nie ciemniały? Wystarczy 1 sztuczka szefów kuchni

Co zrobić, żeby placki ziemniaczane nie ciemniały? Sposobów jest kilka, a jeden jest banalny. Do ziemniaczanej masy wystarczy wlać odrobinę soku z cytryny, a warzywo pozostanie jasne i placki po usmażeniu będą złociste. Sprawdźcie, co jeszcze się sprawdzi.Nie uzyskamy chrupiących i złocistych placków ziemniaczanych, jeśli ziemniaki po starciu nam ściemnieją. Proces utleniania, który przyczynia się do zmiany koloru masy, można spowolnić lub zahamować stosując pewne triki kulinarne.

Placki ziemniaczane Anny Lewandowskiej zaskakują smakiem
01.10.2022 17:20 Nikt nie robi takich placków ziemniaczanych jak Lewandowska. Babcie byłyby zaskoczone

Placki ziemniaczane są klasykiem kuchni polskiej. Anna Lewandowska urozmaica je poprzez dodanie liści szpinaku, co sprawia, że danie jest zdrowsze i ma bogatszą konsystencję. Przysmak spodoba się nawet najbardziej wybrednym. Spróbujecie? Placki ziemniaczane nie muszą być ciężkie i tłuste. Anna Lewandowska dodaje do masy szpinaku i korzysta z bezglutenowych mąk, uzyskując pełen smaku lekki rarytas, który z pewnością przypadnie do gustu waszym bliskim. Niewielka zmiana receptury przynosi świetne efekty. Skusicie się?

Placki ziemniaczane z brokułami i serem
30.09.2022 10:22 Ugotuj, rozdrobnij widelcem i dodaj do startych ziemniaków. Mało znany patent na placki robi furorę w sieci

Placki ziemniaczane z brokułami i serem smakują nieziemsko. Zdrowe warzywo wystarczy ugotować, rozdrobnić i dodać do startych ziemniaków wraz z wiórkami z sera. Po usmażeniu uzyskamy delikatny i aromatyczny przysmak, któremu mało kto będzie w stanie się oprzeć.Placki z ziemniaków lubi wielu smakoszy. Tym razem zamiast cebuli wrzucimy do masy brokuły i dodamy ser żółty, uzyskując smaczne i przyjemnie pachnące danie, które syci na długo. Spróbujecie?

Placki ziemniaczane jeszcze nigdy nie były tak pożywne
29.09.2022 16:52 Placki ziemniaczane jeszcze nigdy nie były tak pożywne. Wystarczy popularny dodatek

Placki ziemniaczane mają spore grono wielbicieli. Proste danie nabierze jeszcze więcej smaku, gdy do masy dodamy nieco twarogu. Nabiał sprawi, że placki staną się bardziej sycące, a przyrządzenie ich w piekarniku doda rarytasowi lekkości. Koniecznie spróbujcie, bo jesteśmy przekonani, że pokochacie je od pierwszego kęsa.Znudziły wam się klasyczne placki ziemniaczane? Dodajcie do tartych warzyw trochę twarogu, a uzyskacie smaczny posiłek, który nasyci was na długo. Przygotowanie jest bardzo proste — nawet dziecko sobie poradzi. Spróbujecie?

Serowo-czosnkowe placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków
27.09.2022 13:58 Serowo-czosnkowe placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków. Zrobisz je w mgnieniu oka

Marzą wam się placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków? Skorzystajcie z blendera, połączcie warzywo z czosnkiem oraz serem i usmażcie. Danie będzie chrupiące i aromatyczne, a z talerzy zniknie błyskawicznie. Musicie choć raz spróbować.Placki ziemniaczane można podawać z różnymi dodatkami. Tym razem proponujemy wyrazistą i prostą w przygotowaniu odsłonę z serem żółtym i czosnkiem, która na dodatek nie wymaga ścierania warzyw. Będziecie zaskoczeni, jak niewiele czasu wymaga ich zrobienie.

„Mega tanie i smaczne” placki ziemniaczane od Tomasza Strzelczyka. Pokochasz je od razu
26.09.2022 18:35 „Mega tanie i smaczne” placki ziemniaczane od Tomasza Strzelczyka. Pokochasz je od razu

Tomasz Strzelczyk podzielił się przepisem na placki ziemniaczane z dodatkiem marchewki i świeżych ziół. Placki są o wiele lżejsze, delikatniejsze i smaczniejsze od tradycyjnej potrawy. Placki według receptury Strzelczyka to pomysł na tani i prosty obiad dla całej rodziny.Tomasz Strzelczyk, uczestnik czwartej edycji popularnego programu kulinarnego Master Chef, dzieli się z fanami przepisami na wyśmienite dania, które przygotujemy w bardzo prosty sposób. Niedawno Strzelczyk na swoim kanale Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA na YouTube zdradził przepis na tanie i pyszne placki ziemniaczane.To właśnie z tego kanału pochodzi przepis i zdjęcia wykorzystane w artykule. Tomasz Strzelczyk do placków ziemniaczanych dodaje marchewkę, czosnek i solidną porcję świeżego koperku, natki pietruszki i szczypiorku. Te składniki odpowiadają za doskonały smak i niepowtarzalny aromat, który unosi się po całej kuchni podczas smażenia.Placki ziemniaczane z marchewką Strzelczyk smaży na rozgrzanym oleju rzepakowym, ale na małej ilości. Olej musi być dobrze rozgrzany, dzięki czemu placki nie będą tłuste. Gotowe placki podajmy z kwaśną śmietaną, tak smakują najlepiej.

Okrasa zupełnie inaczej robi placki ziemniaczane. Bez smażenia i bez tartej cebuli
22.09.2022 13:51 Okrasa zupełnie inaczej robi placki ziemniaczane. Bez smażenia i bez tartej cebuli

Karol Okrasa zupełnie inaczej robi placki ziemniaczane. Do masy ziemniaczanej nie dodaje tartej cebuli, a placki piecze w piekarniku. Znany kucharz cebulę dusi na oleju i podaje jako dodatek do placków. Całe danie smakuje naprawdę wyśmienicie. Przekonajcie się o tym sami. Placki ziemniaczane smażymy na sporej ilości oleju, przez co są pyszne, ale również ciężkie dla żołądka. Karol Okrasa placki piecze jednak w piekarniku, dzięki czemu całe danie jest o wiele lżejsze i nie ocieka tłuszczem. Placki ziemniaczane Okrasa doprawia solą, pieprzem i odrobiną majeranku.Znany kucharz do placków przygotowuje nieco inne dodatki. Placki podaje z podsmażoną i duszoną cebulą oraz z kwaśną śmietaną. Placki w takim wydaniu smakują rewelacyjnie, są bardzo proste i pożywne.Do placków ziemniaczanych wybierajmy ziemniaki, które nie są bardzo wodniste. Wtedy bowiem placki rozwarstwią się podczas smażenia lub pieczenia. Najlepsze będą ziemniaki typu B lub C, czyli odmiany mączne.

placki ziemniaczane
21.09.2022 20:12 Zastąp jajko innym składnikiem. Placki ziemniaczane wyjdą jeszcze lepsze

W tradycyjnym przepisie na placki ziemniaczane, bazę stanowi połączenie mąki, ziemniaków i jajka. Okazuje się jednak, że od tradycji są pewne odstępstwa, a popularne placki można z powodzeniem usmażyć bez jajka. W tym celu wybieramy jeden z kilku dostępnych zamienników.Placki ziemniaczane bez dodatku jajka są wybawieniem dla osób, które cierpią na alergię pokarmową lub zwyczajnie nie spożywają produktów pochodzenia zwierzęcego. Mimo modyfikacji oryginalnego przepisu, placki wychodzą pyszne i chrupiące. Niektóre zamienniki jajka do placków ziemniaczanych większość z nas ma już w swojej kuchni.

Chrupiące placki ziemniaczane - prosty przepis
20.09.2022 11:47 Najlepsze kucharki wiedzą jak zrobić chrupiące placki ziemniaczane. Cały sekret tkwi w 1 sztuczce

Chrupiące placki ziemniaczane skuszą nawet najbardziej wybrednych. Doświadczone kucharki znają niezawodny sposób na ich przygotowanie. Wystarczy kilka warzyw zetrzeć na tarce o większych oczkach. Obecne w masie kawałki skarmelizują się na patelni, dzięki czemu na powierzchni placków powstanie smaczna skorupka. Kto nie lubi chrupiących placków ziemniaczanych? Smażony ziemniaczany rarytas zyska na smaku, gdy część bulw zetrzemy na tarce o większych oczkach. Obecność warzywnych wiórków w masie sprawi, że danie będzie miało przyjemnie kruchą skórkę. Nikt mu się nie oprze.

placki ziemniaczane
18.09.2022 16:50 Kuroń znalazł prosty sposób na bardziej chrupiące placki ziemniaczane. Nie zgadniesz, co do nich dodaje

Sposobów na przygotowanie placków ziemniaczanych jest tyle samo, ile osób mierzących się z tym daniem. A wiecie, jaką sztuczkę na placki stosuje znany polski kucharz, Jakub Kuroń? Otóż dodaje on do ciasta solidną porcję startego, żółtego sera. Brzmi obłędnie, a smakuje jeszcze lepiej.Ciasto na placki ziemniaczane daje nam pewną dowolność, jeśli chodzi o rozmaite dodatki. Jakub Kuroń proponuje oryginalny i intensywny w smaku składnik, jakim jest tarty kozi ser. Dzięki niemu możemy zmienić nieco pospolite placki ziemniaczane w wykwintny i elegancki poczęstunek.

Jakubiak do placków ziemniaczanych zawsze dodaj ekstra składnik. Nie jest oczywisty
16.09.2022 17:10 Jakubiak do placków ziemniaczanych zawsze dodaj ekstra składnik. Nie jest oczywisty

Placki ziemniaczane według przepisu Tomasza Jakubiaka zachwycają puszystością i delikatnością. Jakubiak do placków dodaje kwaśną śmietanę, dodaje również pianę ubitą z białek, przez co całe danie smakuje rewelacyjnie. Placki ziemniaczane z dodatkiem śmietany i piany z białek to pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny. Kwaśna śmietana sprawi, że placki będą bardzo delikatne, natomiast piana z białek doda daniu puszystości. Placki z zewnątrz będą chrupiące i złociste.Placki ziemniaczane Jakubiak podaje z gulaszem mięsnym. Placki możemy również podać z sosem grzybowym, pieczarkowym lub kurkowym. Możemy podać je z kwaśną śmietaną, posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem. Każdy sposób podania placków jest wyśmienity.Do placków wykorzystajmy ziemniaki mączne. Z odmian wodnistych nie zrobimy dobrych placków, ponieważ masa nie będzie spójna i rozwarstwi się podczas smażenia. Placki smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Nigdy nie dolewajmy oleju, kiedy placki są jeszcze na patelni. Zimny olej jest błyskawicznie wchłaniany przez ziemniaki, przez co placki będą tłuste, ciężkie i stracą smak. Placki smażymy po kilka minut na złoty kolor.

Puszyste placki ziemniaczane
15.09.2022 13:58 Co zrobić, by placki ziemniaczane wyszły puszyste? 1 sprawdzony dodatek rozwiązuje problem

Marzą wam się placki ziemniaczane lekkie niczym chmurka? Najlepsze efekty uzyskacie, oddzielając żółtka od białek i ubijając białka na sztywną pianę. Dodana do ziemniaczanej masy piana sprawi, że danie będzie nadzwyczaj delikatne. Koniecznie przetestujcie nasz przepis. Puszyste i pełne smaku placki ziemniaczane nie są trudne w przygotowaniu. Wystarczy dodawać składniki w odpowiedniej kolejności i skorzystać z prostego patentu — ubicia piany z białek. Jej dodatek sprawi, że masa ziemniaczana będzie dobrze napowietrzona, a usmażone placki zachwycą lekkością.

Zastąp mąkę kremowym składnikiem. Placki ziemniaczane wyjdą jeszcze lepsze
14.09.2022 16:22 Zastąp mąkę kremowym składnikiem. Placki ziemniaczane wyjdą jeszcze lepsze

Placki ziemniaczane to już tradycyjne danie, które możemy jednak przygotować na wiele sposobów, tym samym urozmaicając kultową potrawę. Jedną z lepszych wersji placków, są placki bez grama mąki. Wystarczy dodać do nich kwaśną śmietaną.Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną są delikatniejsze i jeszcze smaczniejsze od tradycyjnych. Placki doprawmy solą, pieprzem i solidną szczyptą suszonego majeranku. Przygotowane w ten sposób zachwycą całą rodzinę.Placki ziemniaczane możemy podać na wiele sposobów, np. z sosem pieczarkowym, kurkowym, sosem z grzybów leśnych. Jeśli mamy ochotę na bardziej konkretne danie, przygotujmy aromatyczny sos węgierski z mięsem i papryką czerwoną.Placki ziemniaczane smażmy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor. Nigdy nie dolewajmy oleju, jeśli placki będą na patelni, ponieważ opiją się nim, będą bardzo tłuste, ciężkie i stracą smak. Olej dolewamy wyłącznie na pustą patelnię, czekamy, aż się nagrzeje i dopiero kontynuujemy smażenie.

Śp. Ojciec Grande tak robił placki ziemniaczane, że nigdy nie ciemniały. Jego sekretny przepis trafił do sieci
12.09.2022 13:54 Śp. Ojciec Grande tak robił placki ziemniaczane, że nigdy nie ciemniały. Jego sekretny przepis trafił do sieci

Placki ziemniaczane są wyśmienitym pomysłem na szybki i tani obiad dla całej rodziny. Przygotuj je według przepisu Ojca Grande, a błyskawicznie znikną z talerzy. Placki są bowiem chrupiące, pełne smaku i nie ciemnieją. Wszystko za sprawą dodatku odrobiny mleka.Tarte ziemniaki błyskawicznie ciemnieją, przez co placki ziemniaczane również nabierają ciemnego koloru. Ojciec Grande znalazł na to skuteczny sposób — do placków dodawał niewielką ilość mleka. Placki ziemniaczane według jego przepisu dosłownie rozpływają się w ustach.Placki ziemniaczane możemy podać na wiele sposobów. Niektórzy lubią placki z cukrem, inni z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem. Do placków możemy przygotować również sos węgierski z mięsa i warzyw, sos kurkowy, pieczarkowy lub z grzybów leśnych. Każda wersja będzie smakować wyśmienicie.Sekretem najsmaczniejszych placków jest odpowiednia odmiana ziemniaków. Ziemniaki nie mogą być ani zbyt wodniste, ani zbyt mączyste. Najlepiej sprawdzą się tradycyjne odmiany, np. Irga, Irys. Ziemniaki po starciu należy dobrze odsączyć z nadmiaru soku. Uważajmy jednak, żeby nie wylać również skrobi, która jest niezbędna w plackach i odpowiada za ich chrupkość.

placki ziemniaczane
09.09.2022 21:10 Niezwykłe placki ziemniaczane z mięsem z rosołu. Nic się nie zmarnuje

Placki ziemniaczane z dodatkiem mięsa z rosołu są dobrym sposobem na zagospodarowanie drobiu czy wołowiny pozostałych po gotowaniu wywaru. Z tym przepisem możesz przygotować prosty, a zarazem oszczędny. Placki ziemniaczane z sosem z mięsa z rosołu to pyszne danie, które rozpływa się w ustach.

Chrupiące placki ziemniaczane z cukinią - prosty przepis
07.09.2022 14:52 Chrupiące placki ziemniaczane z cukinią. Biją na głowę klasyczne

Chrupiące placki ziemniaczane skuszą niejednego smakosza. Dodatek cukinii doskonale urozmaici tę klasyczną potrawę. Wystarczy zetrzeć warzywo wraz z ziemniakami i dalej działać tak samo, jak przy smażeniu tradycyjnego przysmaku. Różnica jednak jest zauważalna. Koniecznie spróbujcie — delikatny i pełen smaku posiłek na pewno wam posmakuje. Mięciutkie w środku i chrupiące na zewnątrz — takie są placki ziemniaczane z cukinią. Danie przygotujecie z łatwością, a jego konsystencja i niesamowity smak pozytywnie was zaskoczą. Jeśli nie macie pomysłu na cukinię — warto spróbować.

Jak zrobić placki ziemniaczane bez mąki? 1 składnik sprawi, że wyjdą chrupiące
02.09.2022 12:04 Ekspresowe placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków. Teraz wszyscy sięgają po inny sposób

Przygotowanie placków ziemniaczanych nie musi oznaczać spędzenia połowy dnia w kuchni. Od teraz możesz przygotować ich "leniwą" wersje. Zamiast trzeć lub mozolnie mielić ziemniaki w maszynce, wystarczy włożyć je do blendera. Dzięki temu możesz szybko przygotować placki ziemniaczane, kiedy tylko masz na nie ochotę.Placki ziemniaczane przygotowane w blenderze mają nieco inną konsystencję niż te tradycyjne. Są bardziej napowietrzone, przez co po usmażeniu wychodzą puszyste, a zarazem chrupiące. Po zblendowaniu należy odcedzić nieco wody, która wytrąciła się z ziemniaków, dodać kilka prostych składników i mamy gotową do smażenia masę.

Placki ziemniaczane z kalafiorem i czosnkiem
01.09.2022 10:14 Oprócz ziemniaków postaw na jeszcze jedno warzywo. Placki ziemniaczane nigdy nie były tak kuszące

Placki ziemniaczane z kalafiorem to niebanalna odsłona dobrze znanego wszystkim dania. Są proste w przygotowaniu, a przy tym niedrogie. Placki ziemniaczane z kalafiorem możesz podawać jako samodzielne danie, z ulubionymi sosami, a nawet jako dodatek do obiadu.Placki ziemniaczane z kalafiorem, to danie wyjątkowo aromatyczne. Poza samym kalafiorem mają w sobie czosnek, cebulę oraz szczypiorek, tak bardzo lubiane w polskiej kuchni. Kasza manna to z kolei dodatek, dzięki któremu nasze placki wyjdą niezwykle chrupiące.

Chrupiące placki ziemniaczane z dodatkiem mąki ziemniaczanej
29.08.2022 15:03 Chrupiące placki ziemniaczane z dodatkiem mąki ziemniaczanej. Efekt wow od pierwszego kęsa

Każdy lubi placki ziemniaczane. Jednak najbardziej smakują nam wtedy, gdy są chrupiące i złociste. Wykorzystajcie mąkę ziemniaczaną, a masa po usmażeniu zachwyci was swoją konsystencją. Danie będzie rozpływało się w ustach. Spróbujecie? Dobre placki ziemniaczane wymagają odpowiedniego doboru użytych składników. Dodatek mąki ziemniaczanej sprawia, że masa dobrze się formuje, a uzyskane danie zachwyca chrupkością i miękkim wnętrzem. Mało kto się mu oprze.