Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Placki Ziemniaczane

Placki Ziemniaczane

Chrupiące placki ziemniaczane
01.03.2023 15:02 Wsyp 3 łyżki do masy na placki ziemniaczane. Będą chrupiące i lekkie, jak nigdy

Placki ziemniaczane powinny być chrupiące. Odpowiednią konsystencję dania z patelni uzyskamy, dodając do masy trochę mąki ziemniaczanej. Będą tak dobre, jak nigdy wcześniej. Musicie ich spróbować. 

Placki ziemniaczane na patelni
28.02.2023 11:18 Co zrobić, żeby placki ziemniaczane nie piły tłuszczu? Najlepsze kucharki mają 1 trik

Placki ziemniaczane nie muszą ociekać tłuszczem. Wystarczy, że smażenie będziemy prowadzić na odpowiednio rozgrzanym oleju, a nie będzie on niepotrzebnie kumulował się w masie. Warto zastosować ten i inne sposoby, by smak dania zachwycił. 

Placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków
27.02.2023 20:11 Zostały Ci ziemniaki z obiadu? Cudownie, zrobisz z nich wyborne placki, lepszych nie jadłeś

Przenigdy nie wyrzucaj ziemniaków, które zostały z obiadu z poprzedniego dnia. Przygotujesz z nich wiele pysznych dań, w tym placki ziemniaczane. Poznaj przepis na placki z gotowanych ziemniaków. Bez tarcia i bez smażenia.

chrupiące placki ziemniaczane
26.02.2023 15:42 Nie uwierzysz, co Lewandowska dodaje do placków ziemniaczanych. Nikt by o tym nie pomyślał

Anna Lewandowska zdradziła przepis na wyśmienite placki ziemniaczane. Chrupiące z zewnątrz, delikatne w środku podbiją serce każdego smakosza. Lewandowska do masy ziemniaczanej dodaje mąkę ryżową i owsianą. Ziemniaki doprawia świeżymi ziołami.

Chrupiące placki ziemniaczane z musztardą
24.02.2023 19:10 Dodaj 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nigdy nie były tak pyszne

Nie masz pomysłu na obiad? Usmaż placki ziemniaczane z musztardą. Placki są wyraźne w smaku i soczyste w środku. Z zewnątrz zachwycają chrupiącą, złocista skórkom. Danie nie ma sobie równych.

Placki ziemniaczane
19.02.2023 15:50 Wlej odrobinę do placków ziemniaczanych. Nie wchłoną ani grama tłuszczu

Placki ziemniaczane nasiąkają tłuszczem podczas smażenia? Wlanie do masy odrobiny wysokoprocentowego alkoholu może pomóc. Znana babcina sztuczka sprawi, że przysmak usmażymy bez trudu, a smakiem zachwyci nawet wybrednych. Spróbujecie?

placki ziemniaczane
17.02.2023 14:15 Włączyła kamerę i pokazała jak robi placki ziemniaczane. 1 dodatek zaskakuje

Placki ziemniaczane według babcinej receptury dosłownie rozpływają się w ustach. Babcia do startych ziemniaków dodaje kwaśną śmietanę oraz półtłusty, biały ser. Placki doprawione szczypiorkiem i suszonym majerankiem nie mają sobie równych.

placki ziemniaczane
15.02.2023 14:46 Najszybsze placki ziemniaczane. Wcale nie potrzebujesz do nich tarki

Placki ziemniaczane mają jedną podstawową wadę. Przygotowane ich wiąże się ze żmudnym procesem tarcia ziemniaków. A jeśli tę nieprzyjemną czynność dałoby się ominąć? Koniecznie wypróbuj przepis na placki ziemniaczane zrobione przy pomocy blendera. Blender kielichowy rozdrobni ziemniaki szybko i skutecznie. Dzięki niemu usmażenie placków ziemniaczanych zajmie znacznie mniej czasu. Urządzenia tego typu są również bardzo łatwe w czyszczeniu. Tym sposobem zaoszczędzisz czas nie tylko na tarciu ziemniaków, ale również na sprzątaniu.W blenderze rozdrobnisz nie tylko ziemniaki. Wrzuć do niego także cebulę. Ręczne tarcie tego warzywa nie należy do przyjemności, a jest ono nieodłącznym elementem ciasta na placki ziemniaczane.Blender to nie jedyne urządzenie, które będzie pomocne w szybkim przygotowaniu placków ziemniaczanych. Równie dobrze sprawdzi się sokowirówka lub wyciskarka wolnoobrotowa. Takie przyrządy bardzo dobrze oddzielają sok od miąższu ziemniaków. Sam przekonaj się, która metoda najbardziej Ci pasuje.

Placki ziemniaczane po czesku
10.02.2023 08:43 Nie uwierzysz co Czesi dodają do placków ziemniaczanych. 100 razy lepsze od zwykłych

Placki ziemniaczane po czesku są znakomite. Chrupiące i pełne smaku danie zawiera boczek, dzięki czemu jego tekstura jest jeszcze ciekawsza. Wykonanie wciąż pozostaje proste. Musicie spróbować. Obok placków ziemniaczanych po czesku, wzbogaconych o boczek i doprawionych majerankiem oraz czosnkiem, nikt nie przejdzie obojętnie. Pięknie pachnący, chrupiący i sycący rarytas nie ma sobie równych. Raz spróbujecie i jeszcze nie raz je usmażycie. Są wyśmienite.

placki ziemniaczane
08.02.2023 17:13 Placki ziemniaczane będą puszyste, jak nigdy. Wystarczy prosta czynność

Wszyscy kochają placki ziemniaczane. Chrupiąca i tania przekąska zawsze jest mile widziana na talerzu. Znamy niezawodną metodę jak sprawić, by były jeszcze bardziej apetyczne. Dodaj do ciasta białka jaj ubite na pianę, a gotowe placuszki wyjdą lekkie, jak chmurka.Do przygotowania placków ziemniaczanych potrzebna jest między innymi mąka, jajka i oczywiście ziemniaki. Pozostałe składniki zależą od osobistych preferencji. Zamiast wbijać jajko w całości, oddziel żółtka od białek i ubij te drugie na sztywną pianę. Ten trik nada potrawie niespotykanej dotąd lekkości.

Placki ziemniaczane ze śmietaną
03.02.2023 15:14 Dlaczego najlepsze kucharki dodają do placków ziemniaczanych śmietanę? Powód jest arcyważny

Placki ziemniaczane warto przyrządzić ze śmietaną. Dodanie nabiału do masy sprawi, że warzywo zachowa swój atrakcyjny kolor i nie ściemnieje. Z prostym trikiem znanym doświadczonym kucharkom przyrządzicie wspaniały posiłek dla całej rodziny. Choć jedzenie ciemnych placków ziemniaczanych niej jest niebezpieczne dla zdrowia, zdecydowanie atrakcyjniej prezentują się one, gdy mają intensywny złocisty kolor. Jednym z lepszych sposobów na zachowanie pięknej barwy ziemniaków jeszcze na długo po ich starciu jest dodanie do masy śmietany. Prosty zabieg doświadczonych kucharek jest niezawodny.

placki ziemniaczane
30.01.2023 12:17 Chrupiące placki ziemniaczane bez tajemnic. Kucharz zdradził 4 swoje triki

Twoją zmorą są twarde i gumowate placki ziemniaczane? Teraz możesz zapomnieć o tych problemach raz na zawsze. Kucharz Piotr Ogiński zdradził 4 triki, które stosuje, by przygotować chrupiące i apetyczne placki. Zaczął od wyjaśnienia, w jaki sposób sprawdzić, czy mamy odpowiednie ziemniaki na tę potrawę. Z pozoru banalne placki kryją w sobie wiele pułapek. Na szczęście w prosty sposób możemy ich uniknąć. Kucharz Piotr Ogiński krok po kroku przeprowadza nas przez sztukę przygotowania placków ziemniaczanych. Trzeba przyznać, ze doskonale zna się na rzeczy.Jak podkreśla Ogiński, kluczową kwestią jest wybór odpowiedniej odmiany ziemniaków. Najlepiej nada się ta oznaczona kategorią BC lub C. Jeśli ziemniaki kupiliście na bazarku lub w warzywniaku i nie wiecie, jakiego są typu, skorzystajcie z pierwszej podpowiedzi mistrza. Przekrójcie ziemniak na połowę i pocierajcie przekrojami przez mniej więcej minutę. Jeśli na przekroju pojawi się biały osad czyli skrobia, śmiało możecie użyć takich ziemniaków do przygotowania placków.

Co zrobić, żeby placki ziemniaczane nie piły oleju? Najlepsze kucharki stawiają na 1 dodatek
27.01.2023 10:14 Co zrobić, żeby placki ziemniaczane nie piły oleju? Najlepsze kucharki stawiają na 1 dodatek

Placki ziemniaczane nie będą piły tłuszczu, kiedy do masy dodasz odrobinę czystego alkoholu. Spirytus lub wódka nie będą wyczuwalne w potrawie, a dzięki nim placki nie opiją się tłuszczem podczas smażenia. Będą chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku.Placki ziemniaczane zawsze smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Zimny olej błyskawicznie wchłaniany jest przez masę ziemniaczaną. Placki wychodzą wtedy bardzo tłuste i bardzo ciężkie. Najlepsze kucharki mają jeszcze jedną sztuczkę, która dodatkowo ograniczy wchłanianie oleju.Do masy na placki ziemniaczane wlewają odrobinę wódki lub spirytusu. Alkohol nie będzie wyczuwalny w potrawie, a jego dodatek sprawia, że masa ziemniaczana nie wchłania tłuszczu podczas smażenia. To sposób, który stosowany jest również podczas smażenia faworków i pączków na głębokim oleju.Placki ziemniaczane podajemy z ulubionymi dodatkami. Może to być szczypiorek, koperek i gęsta, kwaśna śmietana. Może to być kiszona kapusta i ogórki. Placki smakują obłędnie z sosem grzybowym, pieczarkowym lub mięsnym sosem węgierskim.

Koniec z tarciem ziemniaków, wystarczy 1 trik. Najlepsze placki zrobisz bez wysiłku
24.01.2023 16:06 Koniec z tarciem ziemniaków, wystarczy 1 trik. Najlepsze placki zrobisz bez wysiłku

Czy wiesz, że placki ziemniaczane przygotujesz bez tarcia ziemniaków? Placki są chrupiące z zewnątrz, delikatne w środku i doskonale doprawione. Cienkie placki przyrządzisz z ugotowanych warzyw. Poznaj przepis na placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków. Placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków są świetną alternatywą dla tradycyjnych placków. Przyrządzisz je z ugotowanych warzyw w dosłownie kilka minut. Możesz wykorzystać również ziemniaki z poprzedniego dnia, dzięki czemu nic w Twojej kuchni się nie zmarnuje.Masę na placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków koniecznie dopraw zeszkloną na maśle cebulą oraz suszonym majerankiem. Możesz dodać również odrobinę posiekanej natki pietruszki, koperku lub szczypiorku, aby wzbogacić smak puszystych placuszków.Placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków są idealne na obiad. Podaj je z kwaśną śmietaną i kapustą kiszoną. To proste i pyszne danie, które posmakuje każdemu. Placki będą również smakować wyśmienicie z sosem pieczarkowym i sosem węgierskim.

Amerykański patent na placki ziemniaczane. W środku pyszna niespodzianka
20.01.2023 20:13 Amerykański patent na placki ziemniaczane. W środku pyszna niespodzianka

Placki ziemniaczane nie wymagają tarcia i dodatku mąki. Przygotujesz je też z gotowanych ziemniaków z dodatkiem parmezanu, czosnku, oregano i skrobi kukurydzianej. Placki w amerykańskim stylu są puszyste i pełne smaku. Po ich przekrojeniu dosłownie ślinka cieknie.Amerykańskie placki ziemniaczane zrobisz bez grama mąki pszennej i bez jajek. Mąkę pszenną zamień na skrobię kukurydzianą, ewentualnie skrobię ziemniaczaną. Łącznikiem wszystkich składników nie będzie jajko, a starty parmezan. Ser dodany do gorących, utłuczonych ziemniaków błyskawicznie scali masę i doda jej wyrazu.Do przygotowania placków ziemniaczanych w amerykańskim stylu nie musisz trzeć ziemniaków. Możesz wykorzystać również warzywa, które zostały z obiadu z poprzedniego dnia. W ten sposób nic w kuchni się nie zmarnuje. Masę na placki dopraw czosnkiem i suszonym oregano.Placki ziemniaczane po usmażeniu będą miały złocistą, chrupiącą i bardzo apetyczną skórkę. W środku natomiast będą delikatne i miękkie. Po przekrojeniu każdego placka, delikatnie wypłynie z nich żółty ser. Tak podane placki posmakują całej rodzinie. Są proste w przygotowaniu i wyglądają bardzo apetycznie.

Na południu Polski placki ziemniaczane robiło się inaczej. Tajny składnik podkręcał smak
16.01.2023 18:46 Na południu Polski placki ziemniaczane robiło się inaczej. Tajny składnik podkręcał smak

Masz w domu ziemniaki i kiszoną kapustę? W mig przygotujesz z nich podkarpacki przysmak. Placki ziemniaczane z dodatkiem kiszonki i suszonego majeranku rozpływają się w ustach. Do placków podaj kwaśną śmietanę lub ugotuj aromatyczny sos grzybowy.Do placków ziemniaczanych zwykle dodajemy startą na tarce cebulę, czosnek, jajko i mąkę. Na południu Polski kultowa potrawa przyrządzana jest w nieco inny sposób. Do masy ziemniaczanej dodawana jest kapusta kiszona i suszony majeranek. Składniki podkreślają smak całej potrawy i błyskawicznie znikają z talerzy.Podkarpackie placki ziemniaczane podawane są z kwaśną śmietaną i koperkiem. Do placków możemy przygotować również aromatyczny sos. W sezonie jesiennym sięgnijmy po leśne grzyby. Zimą, wiosną i latem natomiast wykorzystajmy grzyby suszone. Placki z przygotowanym sosem smakują obłędnie.Do przygotowania placków ziemniaczanych wybierzmy ziemniaki mączne, które zawierają dużo skrobi i mało wody. Odmiany typu B i C sprawdzą się równie dobrze do klusek śląskich, kopytek, pyz z mięsem i innych dań. Masa z mącznych ziemniaków nie rozwarstwia się podczas wyrabiania, smażenia i gotowania.

Nikt nie robi placków ziemniaczanych jak babcia Stasia. Zawsze dodaje do nich łyżkę gęstego specjału
14.01.2023 11:50 Babcia Stasia od lat dodaje go do placków ziemniaczanych. Zawsze są chrupiące i pyszne

Szukasz pomysłu na wyśmienity obiad dla całej rodziny? Koniecznie przygotuj placki ziemniaczane według przepisu babci Stasi. Babcia do masy ziemniaczanej dodaje łyżkę majonezu. Popularny produkt wzmacnia smak potrawy.Babcia Stasia placki ziemniaczane przygotowuje według sprawdzonej receptury. Masę doprawia startą cebulą, czosnkiem i suszonym majerankiem. Dodaje również łyżkę majonezu. Ten popularny dodatek do sałatek i kanapek sprawi, że placki będą o wiele smaczniejsze.Placki ziemniaczane podajemy zwykle z gęstą śmietaną, szczypiorkiem lub koperkiem. Jeśli chcemy ugotować naprawdę pożywne danie, do placków ugotujmy sos grzybowy, sos z grzybów suszonych lub sos węgierski z mięsem i czerwoną papryką. Kultowa potrawa zachwyci każdego smakosza.Placki ziemniaczane przygotowujemy z ziemniaków mącznych, najlepiej typu B lub C. Odmiany te zawierają mało wody i dużo skrobi. Placki są o wiele smaczniejsze, chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku i nie rozwarstwiają się podczas smażenia. Placki są puszyste, złote i pełne smaku.

Co zrobić, żeby placki ziemniaczane nie ciemniały?
11.01.2023 13:17 Najlepsze kucharki od lat korzystają z tej sztuczki. Dzięki niej placki ziemniaczane nie ciemnieją

Czy wiecie, co zrobić, żeby placki ziemniaczane nie ciemniały? Prosty trik polegający na posypaniu startych ziemniaków mąką pszenną lub ziemniaczaną, znany doświadczonym kucharkom, pomoże wam przechować masę do czasu smażenia. Są też inne opcje, by zapewnić daniu atrakcyjny wygląd.Placki ziemniaczane o szarawej barwie nie będą zachęcające. Niestety ziemniaki w kontakcie z powietrzem ciemnieją i jest to proces naturalny, wynikający z obecności oksydazy polifenolowej, która odpowiada za zmianę barwy uszkodzonych tkanek roślinnych.Ścieranie jest czynnością przyczyniającą się bezpośrednio do naruszenia spójności ziemniaków i stanowi bodziec do rozpoczęcia reakcji utleniania, której efektem jest właśnie brzydki bury kolor ziemniaczanej pulpy. Na szczęście da się spowolnić jej przebieg.

placki ziemniaczane
09.01.2023 14:41 Puszyste i jasne placki ziemniaczane? Takie będą, gdy dodasz do nich łyżeczkę popularnego produktu

Na obiad planujesz zrobić placki ziemniaczane? Do masy dodaj łyżeczkę sody oczyszczonej. Produkt skutecznie spulchni ziemniaki i sprawi, że nie ściemnieją. Placki po usmażeniu będą jasne, puszyste i pełne smaku. Kultową potrawę podaj z ulubionymi dodatkami, a błyskawicznie zniknie z talerzy.Placki ziemniaczane są doskonałym pomysłem na bezmięsny obiad. Zrobisz je szybko i podasz tak, jak lubisz. Osobiście polecam kwaśną śmietanę, sos pieczarkowy lub sos węgierski z mięsa i papryki. Do placków ziemniaczanych wybieraj ziemniaki mączne, najlepiej typu B lub C. Odmiany te mają dużo skrobi i mało wody, dzięki czemu placki nie rozwarstwiają się podczas smażenia. Placki dopraw cebulą i suszonym majerankiem. Będą przepyszne.Aby nie zepsuć placków ziemniaczanych, zawsze smaż je na mocno rozgrzanym oleju. Nigdy nie dolewaj tłuszczu, kiedy placki są na patelni. Zimny olej jest błyskawicznie wchłaniany przez masę ziemniaczaną, a placki stają się ciężkie, tłuste i niesmaczne.

Placki ziemniaczane przywierają się do patelni
07.01.2023 20:02 Placki ziemniaczane przywierają do patelni? Wszystko przez za małą ilość tego składnika

Placki ziemniaczane przywierają wam do patelni? Najprawdopodobniej wlaliście na nią zbyt mało oleju. Właściwa ilość tłuszczu i dobre rozgrzanie go są kluczowe w uzyskaniu zadowalających efektów. O błąd nietrudno, więc podpowiadamy, jak poprawnie przyrządzić rarytas z ziemniaków.Smażenie placków ziemniaczanych nie może odbywać się na suchej patelni. Chrupiące i pełne smaku danie niestety do lekkich nie należy, lecz, chcąc je w ten sposób odchudzić, wcale nie uzyskamy dobrych rezultatów. Przysmak musi być przyrządzany na solidnej porcji tłuszczu.

smażenie placków ziemniaczanych
05.01.2023 14:55 Co zrobić, żeby placki ziemniaczane nie chłonęły tłuszczu? Wystarczy odrobina znanego płynu

Placki ziemniaczane wychodzą Wam tłuste i niesmaczne? Dodajcie do masy łyżkę octu, a nie będą wchłaniały oleju podczas smażenia. Podpowiadamy, co jeszcze pomoże przygotować chrupiące i lekkie danie z ziemniaków.Jeśli jeszcze nie udało Wam się przygotować zachwycających smakiem i konsystencją placków ziemniaczanych, zastosowanie naszych rad może przyczynić się do kulinarnego sukcesu. Jednym z częstszych problemów podczas ich przyrządzania jest bowiem fakt, że placki często wychodzą ciężkie i tłuste. Wyjaśniamy, dlaczego tak się dzieje i jak zapobiegać niepożądanemu procesowi.

Placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków. Pomysł na ekspresowe, sycące danie
02.01.2023 15:25 Placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków. Pomysł na ekspresowe, sycące danie

Placki ziemniaczane bez tarcia ziemniaków przygotujesz błyskawicznie przy pomocy blendera. Wszystkie składniki dobrze się łączą, a placki po usmażeniu są delikatne w środku i chrupiące z zewnątrz. Do placków przygotuj ulubione dodatki. Obiad zachwyci całą rodzinę.Wiele osób rezygnuje z przygotowania placków ziemniaczanych ze względu na czasochłonne tarcie warzyw. Mało kto jednak wie, że ziemniaki możemy również zblendować i połączyć z resztą składników. To najszybszy sposób na placki ziemniaczane. Będą gotowe w kilka minut.Placki ziemniaczane doprawiamy startą cebulą, suszonym majerankiem, solą i pieprzem. Masę ziemniaczaną na początku odsączamy z nadmiaru wody. Ciasto na placki musi być gęste, żeby nie rozwarstwiło się podczas smażenia. Placki ziemniaczane podajemy z kwaśną śmietaną, szczypiorkiem lub koperkiem. Świetnym dodatkiem do kultowych placków jest również szybki sos pieczarkowy oraz gulasz węgierski z mięsem i warzywami.

Placki ziemniaczane na śmietanie. Jasne, puszyste i delikatne
30.12.2022 13:32 Placki ziemniaczane na śmietanie. Jasne, puszyste i delikatne

Babcia Józia przyrządza placki ziemniaczane inaczej niż wszyscy. Do masy ziemniaczanej dodaje kilka łyżek kwaśnej śmietany. Śmietana sprawia, że placki nie ciemnieją i są niezwykle puszyste i delikatne. Placki ziemniaczane według babcinej receptury są wyśmienitym pomysłem na obiad dla całej rodziny. Podane z ulubionymi dodatkami błyskawicznie znikają z talerzy. Placki podaj z kwaśną śmietaną, koperkiem, szczypiorkiem. Możesz przyrządzić je również z mięsnym gulaszem. Do masy na placki ziemniaczane babci Józi dodaj również suszony majeranek i dużą, startą na tarce cebulę. Te składniki wzmocnią smak, a kultowa potrawa będzie absolutnym hitem. Do placków wykorzystaj ziemniaki mączne typu B lub C. Ziemniaki te świetnie sprawdzą się również do klusek śląskich, kopytek i pyz z mięsem.Placki ziemniaczane smaż na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym. Olej ten ma wysoką temperaturę dymienia, dzięki której placki nie spalą się na patelni. Nie smaż placków na głębokim oleju. Wystarczy niewielka ilość, aby masa się ścięła, a placki usmażyły na złoty kolor. Po smażeniu przełóż placki na ręcznik papierowy.

placki ziemniaczane
22.12.2022 04:00 Świąteczny specjał cudownie współgra z plackami ziemniaczanymi. Uczta gwarantowana

Śledzie w rozmaitych odsłonach skradły serca i podniebienia Polaków. Apetyczną przekąskę można jednak wynieść na zupełnie nowy poziom. Śledzie podane na chrupiących plackach ziemniaczanych są prawdziwym hitem. Smak ryby i ziemniaków idealnie się ze sobą łączy.Delikatny śledź w śmietanie jest faworytem wielu miłośników tej ryby. Takie wydanie komponuje się w plackami wprost rewelacyjnie. Ten specjał przygotujesz prosto i szybko. Śledzie w śmietanie na plackach ziemniaczanych warto zaserwować nie tylko od święta.

placki ziemniaczane anny starmach
09.12.2022 16:30 Starmach robi chrupiące placki ziemniaczane. 1 czynność ma tu kolosalne znaczenie

Ania Starmach zdradziła swój wyjątkowy sposób na placki ziemniaczane. Dzięki tarciu warzyw na grubych oczkach, gotowe placuszki wychodzą niezwykle chrupiące. Tak przygotowany przysmak będzie doskonałą podstawą do smacznej przekąski.Do przygotowania tych placków ziemniaczanych potrzebujesz jedynie warzyw i przypraw. Wystarczy grubo zetrzeć kartofle i dokładnie odcisnąć je z płynu. Smażone na złoty kolor ziemniaczane krążki idealnie smakują podane ze śmietaną lub smakowitym łososiem. Aż ślinka cieknie.

Placki ziemniaczane bez mąki i jajek
08.12.2022 13:32 Żadnej mąki ani jajek. Z 1 dodatkiem zrobisz najlepsze placki ziemniaczane. Złociste i chrupiące

Placki ziemniaczane bez jajek i mąki pszennej będą równie smaczne, co tradycyjne. Dzięki dodatkowi gęstej śmietany warzywna masa będzie zwarta, a po usmażeniu nabierze przyjemnej chrupkości i pięknego złotego koloru. Musicie spróbować. Bezglutenowa i pozbawiona jaj wersja placków ziemniaczanych spodoba się nie tylko alergikom. Rarytas zachwyca smakiem i teksturą, a jego przygotowanie jest niesamowicie proste. Wystarczy rozdrobnić warzywa, połączyć z nabiałem oraz uzyskaną z ziemniaków skrobią i usmażyć. Prościej chyba się nie da.

Placki ziemniaczane z pyszną niespodzianką
06.12.2022 12:30 Placki ziemniaczane z pyszną niespodzianką. Doskonałe na obiad. Prawdziwa rewelacja!

Placki ziemniaczane w tradycyjnej odsłonie niektórym mogą się znudzić. Warto wtedy przygotować równie smaczną wersję z dodatkiem kiszonej kapusty i pieczarek. Przepis nie jest skomplikowany, a rarytas świetnie sprawdzi się jako obiad dla całej rodziny. Musicie spróbować. Jeśli szukacie sposobu na znakomite i nietuzinkowe placki ziemniaczane, przysmak, który wam dziś proponujemy, będzie w sam raz. W środku chrupiących placuszków tym razem zamkniemy znakomity farsz z kiszonej kapusty i pieczarek. Smak dania będzie niesamowity, a przyjemny aromat rozniesie się po całym domu. Skusicie się?

Placki ziemniaczane Karola Okrasy
03.12.2022 17:35 Okrasa robi placki ziemniaczane w zaskakujący sposób. Dodaje też do nich 1 uwielbiany składnik

Placki ziemniaczane Karola Okrasy są proste w przygotowaniu i niesamowicie smaczne. Kucharz wzbogaca warzywną masę o ser żółty. Co ciekawe, placki robi nie z surowych, a z gotowanych ziemniaków. Można więc tu upatrywać możliwość wykorzystania gotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia. Pyszne placki ziemniaczane z serem żółtym skuszą niejednego smakosza. Masa z gotowanych warzyw i popularnego nabiału po usmażeniu smakuje o niebo lepiej niż klasyczny rarytas z patelni. Ma chrupiący wierzch i kremowe, nieco ciągnące się wnętrze, a przy tym pięknie pachnie. Warto skosztować.