Ta sałatka z kurczakiem jest tak sycąca, że może starczyć za samodzielne danie. Doskonale sprawdzi się podczas imprezy, kiedy od stania w kuchni wolimy towarzystwo gości, ponieważ można przyrządzić ją z wyprzedzeniem. Jest też niezwykle efektowna.
Gołąbki, które wyglądają inaczej i dodatkowo chrupią? Tak, to jest możliwe. Smakują też zupełnie inaczej, ale to wciąż świetne gołąbki. Musisz spróbować zrobić je z tym przepisem.
Smażone kotlety schabowe to kanon polskiej kuchni. Ale ta jedna zmiana w sposobie ich przygotowywania sprawia, że do tradycji nie chce się wracać. Czas na soczysty schab według nowej formuły.
Ten przepis jest tak łatwy, że właściwie kwalifikuje się jako sztuczka kuchenna. Efektem jest jednak pyszna przekąska, która z pewnością zrobi furorę, kiedy tylko wyląduje na stole. Jest doskonałym pomysłem na wszelkiego rodzaju imprezy.
Te pieczone kotlety z kurczaka zapiekane pod farszem i pierzynką z żółtego sera praktycznie robią się same. Wystarczy rozbić i przyprawić mięso, zmieszać w salaterce kilka składników i odczekać krótką chwilę, aż piekarnik zrobi swoje. Efekt jest piorunujący.
Oto przepis na wspaniały schab, który zastąpi kupną wędlinę. Nie tylko jest tańszy niż jego sklepowe odpowiedniki, jest również o wiele bardziej smaczny. A przede wszystkim jego skład nie budzi takich wątpliwości jak wiele sklepowych produktów.
To niezwykle proste w przygotowaniu danie ucieszy wszystkich miłośników gołąbków. Od polskiego oryginału różni je smażenie. Dzięki niemu wywołują przyjemne uczucie sytości. Panierowane i smażone kotlety-gołąbki są niesamowite.
Sezon na zupy jeszcze trwa. Jeżeli dotychczasowe przepisy już ci się znudziły, koniecznie spróbuj tego. Smak tej zupy zaskoczy niejednego smakosza. Oprócz tego jest zdrowa i rozgrzewająca.
Jeśli marzy ci się lekkie i soczyste danie, to mam właśnie coś takiego dla Ciebie. Polecam przepis na potrawę, którą zrobisz z jajek i pomidorów. W kilka chwil zyskasz apetyczne i lekkie danie.
Połączenie schabu, cebuli i boczku zawsze się sprawdza. Do tego ziemniaki i wyborny obiad mam gotowy. Polecam przepis na danie, które wygląda efektownie i rewelacyjnie smakuje.
Ziemniaki można podawać na wiele sposobów, jednak ten bije wszystkie na głowę. Ziemniaczane paluszki to coś niezwykłego! Są smaczne i łatwe w przygotowaniu a przy tym bardzo efektowne. Można podawać je jako dodatek do potraw lub jako niezależną przekąskę. Goście będą pod wrażeniem a dzieci – zachwycone.
Jajka po turecku zapewnią każdemu smakoszowi znakomite śniadanie. Zrobisz je w prosty sposób dzięki temu przepisowi. Pożywny i smaczny posiłek gwarantowany.
Ta szybka surówka na bazie kiszonych ogórków do witaminowa bomba. Nie tylko jest świetną towarzyszką każdego obiadu, lecz także wzmacnia odporność organizmu. Jest świetna zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, kiedy jesteśmy najbardziej narażeni na infekcje.
Maślanka, kefir, śmietanka – jakiś produkt nabiałowy jest podstawą placków tego typu, które są wspaniałą przekąską i pomysłem na świetny podwieczorek. Jednak nowy składnik odchudza to danie i dodaje mu niezwykłego posmaku.
Smalczyk syci i wyśmienicie smakuje. Teraz sprawiłam, że jest jeszcze lepszy. Dodałam do niego aromatyczny składnik, który wielu smakoszy ma w swojej kuchni. Dzięki temu smalczyk smakuje, że palce lizać.
Ziemniaki jako dodatek do potraw traktujemy przeważnie nieco po macoszemu. Ale z tym przepisem, dodatek czy nie, to najpopularniejsze polskie warzywo zyskuje nowe oblicze. A przygotowanie jest równie proste co zwykle.
Sos pieczeniowy nadaje wyjątkowego smaku mięsom, kluskom i makaronom. Warto przyrządzić go w domu, bo właśnie taki jest najlepszy. Polecam przepis, z którego często korzystam, a sos wychodzi, że palce lizać.
Czy ciasto może być efektowne i zarazem obłędnie pyszne? Tak! Właśnie o ten deser proszą mnie najmłodsi smakosze. Słodki przysmak robię na jogurtach greckich w wyjątkowo prosty sposób. Jest leciutki jak obłoczek i ma niewiele kalorii.
Tomasz Strzelczyk przeszedł sam siebie. Zrobił placki ziemniaczane z dodatkiem, który dostarcza smaku i mnóstwa witamin. Do tego sos pełen pieczarek, suszonych grzybów i kremowej śmietanki. Powstało danie, że palce lizać.
Jeśli przepadasz za gołąbkami i mielonymi, to koniecznie wypróbuj ten przepis. Dzięki niemu robię danie, którym zajada się mąż. Bez dokładek się nie obejdzie. Tę smaczną potrawę zrobisz wyjątkowo szybko.
Czy lubisz słoninę? Ten przepis jest wręcz stworzony dla jej smakoszy. Jednak może bardzo zaskoczyć. Wszystko przez dodatki. Dlatego weź słoninę, zetrzyj ją na tarce i zobacz, jaki smakołyk z tego wyjdzie. Czeka cię niespodzianka.
Czy da się zrobić sałatkę lepszą od jarzynowej? Tak, bo ja właśnie taką przyrządzam. Nie ma w niej ani grama majonezu, za to jest mnóstwo smaku. Polecam przepis na pyszną i prostą sałatkę, którą zrobisz w kilka chwil.
Chyba każdy lubi kawałek pysznego ciasta. Większość z nas z pewnością założyłaby, że najlepsze można dostać w cukierniach. Nic z tych rzeczy. Wyśmienite ciasto przygotujesz bez problemu w domowym zaciszu. Musisz wypróbować ten przepis.
Makaron to najszybszy i jeden z lepszych pomysłów na obiad. Tylko z czym go zrobić? Sprawdź ten przepis, a odpowiedź przyjdzie sama. Na pewno się nie zawiedziesz, bo będzie pysznie.
Mięso i kapusta to dobre połączenie na obiad. Takie zapiekane danie pod smakowitą pierzynką będzie smakować całej rodzinie. Dzięki temu przepisowi przyrządzisz posiłek, że palce lizać.
Zima trwa jeszcze w najlepsze. Wciąż warto nasycić i rozgrzać swój organizm. Pomoże ci w tym ta zupa. Jest łatwa w przygotowaniu, a co najważniejsze wybornie smakuje. Przekonaj się sama.
Co zrobić z mięsa mielonego i makaronu? Wiadomo, że sos boloński, ale tym razem zrobimy coś o wiele lepszego. Smak i wygląd tego dania powala z nóg.
Sałatka, którą wszystkim polecam, doskonale prezentuje się na stole. Smakuje lepiej od tradycyjnej jarzynowej. Przepis na ten rarytas dostałam od weselnej kucharki, która jak mało kto, zna się na gotowaniu.